Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 11

CISLO

15

15. APRIL  2003 7,50-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Odovzdali dvadsattri novych bytov

h0315i.jpg (11126 bytes)Kluce od dvadsiatich troch novych najomnych bytov na Mazornikove majitelom, o ktorych na zaklade platneho poradovnika rozhodla komisia socialneho zabezpecenia, zdravotna a bytova, v stredu 9. aprila odovzdal primator Brezna Ing. Jaroslav Demian za ucasti zastupcov dodavatela stavby s. r. o. Hronstav 01 a BYPOSu, s. r. o.
Budova na Ulici MPCL c. 2 mala byt povodne zdravotnym strediskom, hrubu stavbu mesto potom predalo jednej banskobystrickej firme, ktorej zamery vsak nevysli. A tak vlani 13. maja mesto - s pomocou dotacie od ministerstva vystavby a regionalneho rozvoja a uveru zo Statneho fondu rozvoja byvania s 3,9-percentnym urokom na tridsat rokov - sa pustilo do dokoncenia tohto objektu, ktory kolaudovali dva dni pred jeho odovzdanim. Pozostava z troch jednoizbovych, sestnastich dvojizbovych (z toho jeden bezbarierovy) a styroch trojizbovych bytov. Hodnota diela predstavuje 23 milionov 444 tisic korun, z vlastnych prostriedkov mesto do technickej infrastruktury investovalo 1 milion 215 tisic korun.

(r)
Snimka: Stefan Vozar

Vzdy sa radi vracaju

h0315g.jpg (11043 bytes)Takmer desatrocie navstevuju Brezno a region Horehronie clenovia Francuzskeho spolku rodakov A. O. T. S. z Pariza. Srdecnost a pohostinnost nasho kraja, prirodne bohatstvo ci jedinecnost folkloru im ucarovali i pocas posledneho desatdnoveho pobytu.
V nedelu 13. aprila odcestovali plni dojmov z navstevy greckokatolickej omse v Sumiaci ci sutaze Horehronska valaska v Telgarte. Prechodnym domovom sa im opat stala zasnezena Bystra, ale tak ako po ine roky, ani teraz si neodpustili navstevu Brezna a Banskej Bystrice. Zdrojom inspiracie bola nepochybne ukazka prace palickovanej cipky (na snimke Daniela Compagnona) i romanskeho kostola v Spanej Doline. S dojatim i uctou k vekom prezivali drevenu architekturu Vlkolinca. Sprijemnenim vecerov boli vystupenia umeleckych kolektivov z Brezna a Horehronia.
Ich vrele ,,dakujeme" v zavere pobytu bolo akymsi prislubom, ze sa o rok rodaci k rodakom opat radi vratia.

(js)

Krosova spicka na majstrovstvach v Brezne

h0315f.jpg (17765 bytes)V sobotu 12. aprila mesto Brezno hostilo najlepsich bezcov-krosarov Slovenska. Prakticky cela krosova spicka sa zucastnila na Majstrovstvach Slovenska v cezpolnom behu na krasnej trati, ktoru pripravili organizatori z AK Mostaren MSK Brezno. Divaci, ktori prisli na mestsku cast Viselnice (luky okolo nemocnice), videli majstrov Slovenska v desiatich kategoriach.
Konecne jarnemu pocasiu sekundovali svojimi vykonmi pretekari zvucnych mien a bezeckych (atletickych) klubov. Na trati a vo vysledkovych listinach nechybali ucastnici olympijskych hier, majstrovstiev sveta ci Europy - Miroslav Vanko, Jaroslav Jakubasek, Marcel Matanin, Vladislav Lipovsky, Dana Janeckova, Ludmila Melicherova.
O to, ze mesto Brezno a jeho atleticky klub urobili vybornu organizatorsku a spolocensku reklamu, sa pricinili organizatori, technicke sluzby, mestske lesy, nemocnica s polikinikou a vsetci, ktori sa snazia udrzat sport v Brezne nad vodou.

Snimka: Stefan Vozar


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT