26. APRIL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Z trestnych cinov vytrznictva a utoku na verejneho cinitela 18. aprila vysetrovatel v Brezne obvinil 31- rocneho Mariana F. z Brezna. Vecer o siedmej v pohostinstve na Ulici Frana Krala fyzicky napadol 24-rocnu casnicku a sposobil jej zranenie s tyzdnovou praceneschopnostou. Pri predvedeni napadol aj clena zakrocujucej hliadky, ktoreho chytil za krk a sposobil mu zranenia, z ktorych sa bude liecit sedem dni. Obvineny Marian F. je stihany na slobode.

Banskobystricky pyrotechnik v uplynulych dnoch zaistil 230 nabojov, delostrelecke granaty i minometny granat z obdobia 2. svetovej vojny. Municiu objavili lesne robotnicky v katastri Cierneho Balogu na Sanskom. Delostrelecku municiu z obdobia 2. svetovej vojny nasli aj 19. aprila a 21. aprila na srotovom poli v Zeleziarnach Podbrezova.

Pod ruskom osemnastej aprilovej noci sarapatil zlodej v predajni s rozlicnym tovarom v Polomke. Kradezou cigariet roznych znaciek a poskodenim zariadenia 33-rocny majitel obchodu utrpel skodu dovedna za 15 000 korun.

V skorych rannych hodinach 18. aprila policajna hliadka na Ulici CSA v Brezne zastavila nakladne motorove vozidlo Skoda 706 so zvolenskym evidencnym cislom, ktore viedol vodic z Cierneho Balogu. Na aute boli nalozene styri kubicke metre piliarskej gulatiny, vodic vsak nemal doklad o nadobudnuti dreva. Drevnu hmotu v hodnote 7100 korun preto zaistili a ulozili v drevoskladke v Brezne. Vodic ju nalozil v Medvedove este 16. aprila.

Kradez dokladov z kabelky 19. aprila oznamila 53-rocna zena z Piesku. Okradli ju v case od 17. aprila a z kabelky, ktoru mala prevesenu cez plece, chyba puzdro s osobnymi dokladmi a  800 korun.

V noci z 21. na 22. aprila ktosi ukradol nezaistene osobne motorove vozidlo Fiat Seicento 187 cervenej farby s trnavskym evidencnym cislom. Auto bolo zaparkovane s klucmi v spinacej skrinke pred rodinnym domom v Benusi vedla hlavnej cesty. Majitelka, ktorej vznikla skoda asi za 160 000 korun, mala vo vozidle osobne doklady a doklady od vozidla.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. aprila
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Jaroslav Vrbiniak z Benusa, Laura Szegediova z Cierneho Balogu, Adam Susor z Polomky, Diana Sycova z Cierneho Balogu, Samuel Kunstar z Brezna, Lucia Dvorska z Brezna, David Krajci z Cierneho Balogu, Pavla Locziova z Brezna.

Opustili nas_image 

 

Anton Rosik (56) z Cierneho Balogu, Anna Komorova (80) z Myta pod Dumbierom, Mgr. Jaroslav Vrbovsky (48) z Benusa, Gustina Simonova (89) zo Zamostia, Jozef Olostiak (93) z Bacucha, Ondrej Kostan (66) z Brezna, Maria Duricova (75) z Helpy, Elena Hanuskova (80) zo Stiavnicky, Hedviga Mutisova (68) z Myta pod Dumbierom, Jozef Bohacik (67) z Pohronskej Polhory, Jozef Korista (49) z Predajnej, Jan Kalata (80) z Brezna, Frantisek Lukacovic (74) z Brezna, Eva Cibulova (57) z Predajnej, Jan Sevc (85) z Helpa, Gabriela Stolarova (80) z Brezna.

 

150

V tychto dnoch absolvovali len dva vyjazdy. V sobotu popoludni vystartovali do Zadnych Halan, kde doslo k zrazke Fiata s Feliciou. Pri nehode sa zranili dve osoby, hasici odpojili akumulator a vycistili vozovku. Rano o piatej v pondelok im nahlasili poziar v kotolni Zakladnej skoly v Ciernom Balogu. Po prichode na miesto zistili, ze uhlie v nasypniku zacalo skor horiet. Prepravili ho pomocou dopravneho pasu, povyhadzovali von a postupne zalievali vodou.

 

155

Lekari skonstatovali, ze tyzden bol pokojny, nezaznamenali ziadne vazne zranenia. V statistike vyjazdov RZP je ich dovedna zapisanych 26, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k neurologickym prihodam, 2 k urazom, 4 k inym pripadom, 2 k umrtiam pred prichodom sanitky, 1 k zneuzitiu.

 

Cestna zachranna sluzba SCK

0903 74598

16 154

Najdlhsiu trasu zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby absolvovali z Chvatimechu do Bratislavy pri odtahu Nissanu po dopravnej nehode. Vystartovali do Vydrova, kde vytiahli na cestu Citroen, ktory bol mimo vozovky. Pomoc poskytli vodicom Fiata a Nivy s poskodenym motorom, prepravili z Certovice do Zvolena havarovany Volkswagen, postarali sa o Mazdu 323 s odtrhnutou prednou napravou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Vo vysokohorskom prostredi prevladalo nepriaznive pocasie, uprsane a chladne dni odlakali od potuliek prirodou mnohych turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby avizovany aprilovy tyzden oznacili za bezproblemovy, nezaevidovali ziadne urazy ci patracie akcie.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a ostatnym, ktori sa prisli rozlucit s nasou drahou mamou

Bozenou Francistyovou

a svojimi kvetinovymi darmi sa pokusili zmiernit nas hlboky zial.
Synovia Jaro, Lubo a dcera Zdena s rodinami.

SPOMIENKY

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 7. aprila sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Auxtovej, rodenej Daxnerovej

a dna 26. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa sestra, svagrina a teta

Maria Auxtova z Brezna.

S laskou spominaju synovia - bratia s rodinami.
Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na osrblianskom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 11. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Valeria Leitnerova z Osrblia.

Spominaju dcery s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 16. aprila sme si pripomenuli sestnaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Tomasa Kyzeka z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcery Viera, Anna, Slavomira a syn Jan s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 18. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil

Jozef Peniak z Podbrezovej.

Spomina mama, manzelka, dcery s rodinami, syn, sestry.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
Dna 19. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas syn a brat

Jaroslav Kucera z Valaskej.

S laskou spominaju rodicia, bratia a ostatna rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 19. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Michala Slezaka.

Spominaju manzelka, synovia Milan a Jozef s rodinami.

...

Neplacte, ze som odisla, ten pokoj a mier mi prajte, len vecne svetlo spomienky mi stale zachovejte.
Dna 19. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila vo veku 42 rokov nasa draha

Sona Bodnarova, rodena Majercakova z Poltara.

S laskou na teba spominame. Chybas nam!
Mama, brat, sestry, manzel a synovia.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 21. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, mama, stara mama, sestra, krstna mama

Eva Semancikova z Valaskej.

S laskou spomina manzel, brat, synovia s rodinami a najblizsi pribuzni a znami.

...

Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Dcera nasa draha, zbohom.”
Dna 28. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa dcerka

Danka Bacusanova z Bravacova.

S laskou spominaju rodicia, brat a sestra a ostatna rodina.
Zo srdca dakujeme vsetkym, ktori na nu nezabudaju.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Mate pred sebou zivotne dolezitu skusku. Ak dokazete byt v urcitych situaciach vyrovnany a spokojny, vitazstvo je vase! V laske vam hviezdy dopraju nadviazat priatelsky aj lubostny vztah. Nezabudajte na prirodu, ta vas vzdy vie upokojit.

Byk
Ste tvrdohlavy clovek a stale skusate svoj osud! Dajte si pozor! Prichadzajuci tyzden naznacuje, ze mate vsetkeho dost. Doprajte si riadny pokoj a oddych. Urobte si poriadok vo financiach a nebojte sa “vydat” na vacsi nakup. Vasi kolegovia vas mozu zastupit, chybat im nebudete!

Blizenci
Mate pocit viny a nespravodlivosti. Zatial sa nemozte rozhodovat, na to je iny vhodny cas. V strede tyzdna sa moze vyskytnut zvlastna horucka, na ktoru by ste nali rychlo reagovat. Nezanedbavajte svoje telo. Zdoverujte sa s problemami viac svojim kamaratom, urcite vam budu vediet pomoct!

Rak
Vasa mysel uteka dost daleko a nie za podstatnymi vecami. Kamarati a blizki ludia vam nemusia vo vsetkom rozumiet. Mala depresia moze rozhadzat vasu mysel. Mozete sa stat dobrou obetou na kradez penazi alebo kabelky. Vecer sa neprechadzajte osamote a budte opatrnejsi!

Lev
Mate tazke obdobie spojene s pocasim a tlakom. Na pomoc moze prist necakana znamost a zaujimava osoba, ktora spestri vas zivot. Nesporte zbytocne so surodencami a s blizkymi. Nezabudajte na dobry spanok a cerstvy vzduch.

Panna
Informacie, ktore dostenete od vasich partnerov v praci dost ovplyvnia vas zivot. Mozu zmenit vasu cestu do prace alebo do druheho domu. Vasa blizka rodina vas nemusi vo vsetkom rozumiet, preto mozu vzniknut konflikty.

Vahy
Caka vas celkom uspesny tyzden plny stretnuti a udalosti. Mozete sa v pokoji zamilovat, ved je jar a nesedte len tak doma. Cez vikend mozete zorganizovat turisticky vylet do prirody alebo navstevu kina.

Skorpion
Ste zamilovany! Mozete, hviezdy vam to odporucaju! Mate dobry jazyk a netrpite komunikativnymi komplexami. Dajte pekny darcek svojej laske a detom. Dajte si vsak pozor na prechladnutie a na soferovanie.

Strelec
Tyzden sa zacne dost velkymi komplikaciami, moze to byt partnersky vztah alebo zdravotne problemy. Uzivajte vela bylinkovych cajov na imunitu a nesedte doma. Cez vikend sportujte, alebo sa venujte zahradke. Viac bozkavajte toho, koho lubite.

Kozorozec
Neverte vsetkym slovam. Informacie potrebujete niekedy prijat s humorom. Pozor! Na pracovisku moze dojst k urazu, alebo byt dusevne “mimo hry”. Doma mate vsetko pod kontrolou, deti vas maju radi. Viete sa im naplno venovat.

Vodnar
Prichadza cas pohody a pokoja. Budete ziarit a dodavat istotu vsetkym okolo vas. Dostanete kopu komplimentov. Pracu na chvilu nechajte bokom, nemozete na nu mysliet stale. V partnerskom zivote prevlada pozitivny vplyv.

Ryby
Vasa nepokojna dusa chce viac a viac. Potrebujete sa naucit ovladat svoje city a chute. Nemate rady samotu a preto potrebujete pozitivne naladenu spolocnost. Viac nakupujte so svojou laskou a s potesenim.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT