3. APRIL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu vypatrali, ze dvojica maloletych Ciernobalocanov, 12-rocny K. L. a strnastrocny W. H., sa v presne nezistenom case v januari v doline Brotovo Pod Skalkou vlamali do polovnickej chaty. Odniesli si prakticke veci - noz, pohare, hrniec s pokrievkou a otvarac na konzervy, cim Lesnemu zavodu v Dobroci sposobili skodu aj s poskodenim zariadenia dovedna za 1726 korun. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Sest minut po siestej podvecer 24. marca bolo na linku 158 oznamene, ze v Brezne na namesti vo dvore rodinneho domu doslo k poziaru stodoly plnej sena a slamy. Breznianski hasici poziar lokalizovali az na druhy den o pol siedmej rano. Podla vyjadrenia nacelnika Poziarnej ochrany Okresneho uradu v Brezne nie je vylucene zavinenie inou osobou. Vycinanie "cerveneho kohuta" sa obislo bez zraneni, ale majitelka B. J. utrpela skodu minimalne za 400 000 korun. Ohen poskodil aj plastove okna na susednej budove, skodu sposobenu majitelovi vycislili na 21 000 korun. Preveruje OO PZ v Brezne (ako trestny cin vseobecneho ohrozenia podla Trestneho zakona).

...

Pravdepodobne pod ruskom noci z 26. na 27. marca mali nezelanu navstevu v administrativnej budove pily v Predajnej. Kradezou dvoch okruznych pilovych kotucov, rucnej motorovej pily Husqvarna, dvoch 20-litrovych kovovych bandasiek a rozneho pracovneho naradia zlodej majitelovi pily J. T. sposobil skodu za 21 300 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Polhodina popoludni 29. marca stacila akemusi odvazlivcovi na to, aby zo Skody Octavie, zaparkovanej pred motorestom Tomy v Podbrezovej, ukradol mobilny telefon, panel autoradia s prehravacom. Potom vylomil zamok na odkladacej skrinke, odkial uchmatol tasticku s osobnymi dokladmi a 18 000 korunami. Majitelovi L. K. z Plesivca sposobil skodu dovedna za 31 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Neprijemne prekvapenie cakalo majitela chaty z Brezna v rekreacnej oblasti Tale, ked sem prisiel 30. marca. Od 26. marca, kedy tu bol naposledy, ho totiz vykradli. Zlodej si so sebou odniesol dva biele elektricke konvertory za 16 900 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O siedmej rano 30. marca vstupny kontrolor Zeleziarni Podbrezova a. s. vo vagone odstavenom na srotovom poli nasiel predmet slzoviteho tvaru napadne sa podobajuci na delostrelecky granat. Nalez ulozili do tlakovej nadoby a o jeho zneskodnenie poziadali pyrotechnika Krajskeho riaditelstva PZ v B. Bystrici. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom ostatnej marcovej noci sa ktosi vlamal do Audi A6, ktore bolo zaparkovane pri chate v Jarabej. Zlodej poskodil zamok na dverach, vylomil spinaciu skrinku a z batozinoveho priestoru odniesol dva pary lyzi, strnast suprav golfovych palic s kozenym obalom a dvanast golfovych lopticiek, vsetko dovedna za 70 000 korun, poskodenim auta ceskeho majitela nechal za sebou skodu za 60 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

O pol desiatej vecer 31. marca sa v Podkorenovej stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil neznamy vodic Mercedesu. Ked narazil do oplotenia rodinneho domu, usiel a ostala za nim 5000-korunova skoda. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V noci z 31. marca na 1. aprila sarapatil vykradac aut na Padlickove v Brezne. Na Skode Felicii poskodil panel a ukradol autoradio, cim majitelovi z Vrboveho vznikla skoda za 11 500 korun. Neobisiel ani dalsiu vedla stojacu "feliciu", z ktorej tiez chyba autoradio. Skodu sposobenu majitelovi zo Ziaru nad Hronom vycislili na 5000 korun.
Preveruje OO PZ Brezno.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 28. marca

 

V sobotu 23. marca v Brezne sorpcnou latkou Vapex vycistili vozovku po mensej dopravnej nehode. V stvrtu marcovu nedelu po pol piatej popoludni im nahlasili poziar hospodarskej budovy v Brezne. V spolupraci s dobrovolnikmi z Mazornikova a z Brezna na jeho likvidaciu pouzili 5C prudov, ktorymi zaroven chranili susedne objekty a obytne casti domov. Neskor boli nuteni vyhadzat z objektu seno a postupne ho zalievali vodou. Tlejuce casti dohasali este po dva dni v pondelok a utorok. V tomto tyzdni poskytli pomoc aj pri otvarani dvoch bytov v Podbrezovej, odstraneni poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov na Pustom Vrchu, v Pohorelej, nad Baldovskym mostom v Brezne a odstranili spadnuty strom z cesty v Pohronskej Polhore.

155.jpg (4763 bytes) V domacnostiach uz zrejme vladla predvelkonocna nalada a sviatocny zhon sa nastastie neprejavil ani na zhorseni zdravotneho stavu mnohych osob, co sa odzrkadlilo aj v statistike vyjazdov RZP. Zachranari vystartovali dovedna len 17-krat, a to 5-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 3-krat k mozgovym prihodam, 8-krat k inym pripadom a raz k zneuzitiu.

0903 545988

Cislo 154 bolo zrusene, v pripade ohrozenia zivota alebo zdravia osob po dopravnej nehode volajte c. tel. 150, technicka pomoc, opravy a odtahova sluzba je zabezpecena na c. tel: 0903 545988.
Zamestnanci NAMK odtiahli Skodu Feliciu z Jarabej do Brezna po dopravnej nehode, Pickup s poskodenou prevodovkou z Hronca do Lopeja, Volkswagen Passat s roztrhnutym rozvodovym remenom z Benusa do Banskej Bystrice a skodovku s pokazenou prednou polosou z Brezna do Predajnej. V servisnom stredisku opravili brzdy v Lade 1300, dofukali pneumatiky v "audine", v Predajnej vymenili rozdelovac v Skode 1203, na Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce a na Certovicu doviezli benzin, ktory sa minul vo Forde Escort.

hs.jpg (5636 bytes) Posledny marcovy tyzden pretrvavalo pekne, ale chladne pocasie. Jasna modra obloha umoznila pesim turistom, ale aj tym na lyziach pokochat sa krasami nasej nizkotatranskej prirody a dosytosti sa nadychat cerstveho vzduchu. Clenovia Horskej sluzby aj nadalej upozornuju na hroziace lavinove nebezpecenstvo a zabezpecuju sluzby vo vysokohorskych terenoch. Osetrili bezne zranenia ruk a noh.


Uzreli svetlo sveta image

 

Lucia Palusova z Helpy, Peter Puskar z Brezna, Viktoria Skubakova z Cierneho Balogu, Monika Budovcova z Cierneho Balogu, Marianna Pustajova z Cierneho Balogu.

Opustili nas_image

 

Anna Filipova (82) z Nemeckej, Adela Zahradnikova (82) z Vysnej Boce, Vladimir Belko (39) z Dobroce, Ludvik Kovac (85) z Nemeckej, Frantisek Stuber (62) z Helpy.

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 19. marca odprevadit na poslednej ceste nasu mamu, staru mamu a prastaru mamu

Annu Babnicovu zo Zavadky nad Hronom.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 13. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jana Sihelskeho z Cierneho Balogu.

Spominaju manzelka, dcera, druha dcera s rodinou, mama a surodenci.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat: Zbohom, rodina moja.

Dna 20. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Jaromir Repka z Brezna.

Spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Lucim sa s vami moji mili, ruky stisk dnes vam uz nemozem dat. Srdce dotlklo, odisli sily, lucim sa s kazdym, kto ma mal rad.

Dna 27. marca uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sedemdesiatpat rokov navzdy opustila nasa draha mama, stara mama, prastara mama, svagrina a pribuzna

Anna Dubajova z Helpy.

Spominaju deti s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo ti bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Kratka bola radost nasa, kratky zivot tvoj, odisiel si tisko z tohto sveta a nam zostal iba zial a bol.

Dna 4. aprila si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho syna, brata a krstneho otca

Bohuslava Lukovskeho z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spominaju mama, sestra a jej deti s rodinami.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 6. aprila uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil

Jan Molcan

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.S laskou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 7. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, syn, brat

Pavel Kovacik z Cierneho Balogu - Dobroce.

S uctou a laskou spomina manzelka s dcerkami, mama, sestra s rodinou a ostatna rodina.

BARAN

Ste dokladni a pedantni, nedajte preto na nazory povrchnych ludi. Laska moze byt velmi pekna, ked nebudete opakovat stare chyby.

BYK

Objavit mozete nove zdroje, ktore vam poskytnu rozne vyhody. Dobre si vsak rozmyslite, do coho investujete svoje uspory.

BLIZENCI

Priaznivy financny obrat znasobi vasu radost. Ked date na dobre rady, budete z nich mat velky osoh. V laske to vsak nevyzera priam ruzovo.

RAK

Urobite dobre, ked si budete pozorne vsimat, co pre vas je a co nie je podstatne a dolezite. Ked niekoho lubite, vase city najdu pochopenie a ohlas. Uspech v praci zdvihne naladu.

LEV

V prvych aprilovych dnoch sa mozete zbavit mnohych starosti. Koncom tyzdna ocakavajte zavazny telefonat.

PANNA

Viacere znepokojujuce situacie sa vysvetlia a vy ziskate nove skusenosti. Pozor vsak na hosta, ktory zavita do vasho domu. Nemusi byt cestny a seriozny.

VAHY

Hrozi vam, ze lahko stratite to, co ste tazko zarobili. Zvazte aj pozvania na rozne vecierky a rodinne oslavy

SKORPION

Davajte si pozor na hasterivych ludi, neprezradzajte svoje zelanie. Zdravie potrebuje fyzicku aktivitu, nie prazdne reci.

STRELEC

Srdce vela raz pocuje lepsie ako usi. Konajte podla neho a spolahlivo dodrzite vsetko, co sa smie a slusi.

KOZOROZEC

Nezufajte, lebo ani vasim neziclivcom nebude tieto dni do smiechu ci do spevu. Financna oblast potrebuje napaditost, nie vsak bezhlavu odvahu.

VODNAR

Cakajte dobre spravy z cudziny, ale menej pochopenia v kruhu svojej rodiny. Hoci lasku preziari pozitivna zmena, oslabit ju tuzi nejaka klebetna zena.

RYBY

Vasa trpezlivost a tolerantnost moze byt vystavena velkej skuske. Ked sa nevzopriete, pripodobnite sa sluzke, ktora ma vela prace, no o to menej place.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT