4. NOVEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V case od 24. do 29. oktobra sa neznamy pachatel vlamal do neobyvaneho rodinneho domu v Pohorelskej Masi. Jeho lup v hodnote bezmala za 27 800 obsahoval damsky pleteny sveter, prenosne nabijacie svietidlo, elektricky gril, rychlovarnu kanvicu, cigarety, flasu alkoholu, dve okruzne pily, dva brusne kotuce, hoblik, 12-dielnu sadu chromovanych klucov, damsku paperovu vetrovku, oteplovacky a dve vojenske deky. Okrem toho na zariadeni nechal 5000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Clen vnutornej ochrany Zeleziarni a. s. Podbrezova 29. oktobra oznamil, ze na srotovom poli v Piesku nasli nevybuchnuty delostrelecky granat bez typoveho oznacenia pochadzajuci pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti neopravnenej manipulacii a na jeho zneskodnenie privolali pyrotechnika. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Mario K. z Hornej Lehoty 30. oktobra tesne po polnoci kradol v hostinci Briezka na zeleznicnej stanici v Podbrezovej. Orientoval sa na alkoholicke napoje, ktorych kradezou majitelka z Helpy utrpela skodu za 4600 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Od 16. hodiny 29. oktobra do nasledujuceho rana z garaze na dvore rodinneho domu v Rohoznej ktosi ukradol dve pily znacky Husqvarna. Skodu sposobenu ich majitelom z Rohoznej a z Michalovej vycislili na 31 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V case od 25. do 27. oktobra mali nevolanu navstevu v hale Strojarne Piesok. Zlodej odtial odniesol okruznu pilu Narex, lamelovacku, frezu a vrtacku znacky Metabo, brusky Bosch a Ferm. Firme Trade, s. r. o., sposobil skodu bezmala za 22 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Tesne pred pol siedmou vecer 29. oktobra sa na ceste v Polomke v smere do Brezna stala dopravna nehoda. Vodicovi Skody Felicie do jazdnej drahy z bezprostrednej blizkosti z pravej strany vozovky vbehol 37-rocny chodec, ktory utrpel zlomeninu predkolenia pravej nohy, klucnej kosti a trznu ranu na hlave s casom liecenia sest az osem tyzdnov, ak nenastanu komplikacie. Pozitie alkoholu u vodica nezistili. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Vysetrovatel Okresneho uradu justicnej policie v Brezne 30. oktobra zacal trestne stihanie voci neznamym pachatelom, ktori v septembri okolo polnoci v Brezne prepadli 80-rocnu zenu. Vosli do kuchyne rodinneho domu starenky, ktora lezala na posteli, jeden z nich jej prilozil vankus na tvar. Bili ju pastami po celom tele a kricali, aby im dala peniaze. Nakoniec z tasky zobrali 2000 korun a odisli. Zena zo strachu nevyhladala lekarske osetrenie. Vysetruje OU JP Brezno.

Prveho novembra bolo zacate trestne stihanie voci K. S. z Brezna, ktory sa dopustil trestnych cinov nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a obmedzovania osobnej slobody. Po predchadzajucej hadke svoju manzelku v Lopeji vyzval, aby nastupila do auta. Ked to odmietla, pastou ju udrel do tvare a nasilim vtiahol do vozidla. Zranenia, ktore manzelke sposobil, si vyziadali lekarske osetrenie s liecenim asi dva az tri tyzdne. K. S. je trestne stihany na slobode. Vysetruje OO PZ Brezno.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 24. do 31. oktobra

V tomto tyzdni v Pohronskej Polhore, v Myte pod Dumbierom a v Polomke doslo k zrazkam vozidiel s chodcami, hasici pomahali lekarom nalozit zranene osoby do sanitky. V utorok na SLN v Brezne pomocou rebrika cez okno otvorili byt a na druhy den vystartovali do Benusa, kde vysokym tlakom uhasili horiaciu motorovu cast Skody Felicie. V Telgarte, Brezne a v Nemeckej po dopravnych nehodach, pri ktorych sa zrazili osobne vozidla, regulovali premavku a vycistili vozovku. Zucastnili sa na poziarno-taktickych cviceniach v Zadnych Halnoch, v Hronci, kde boli pritomni aj dobrovolnici z Valaskej, zavodny hasicsky utvar z Podbrezovej a v Zavadke nad Hronom.

155.jpg (4763 bytes)

Vo vecernych hodinach v stredu pri Polomke vodic osobneho vozidla zrazil 38-rocneho chodca, ktoreho lekari s viacpocetnymi zraneniami hospitalizovali v odeleni ARO breznianskej nemocnice. Dovedna zaznamenali 26 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k urazom, 7 k neurologickym prihodam, 3 k inym pripadom a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa tentokrat postarali o Octaviu po dopravnej nehode, odtiahli Fiat z Brezna do Banskej Bystrice, Audi s poruchou motora a pomocou zeriava vytiahli kamion. V Brezne otvorili Ladu 1200, v ktorej si majitel zabuchol kluce, opravili termostat v Skode 120, brzdy vo Felicii a vymenili chladiaciu kvapalinu v skodovke.

Horska zachranna sluzba

6195326

V poslednych oktobrovych dnoch neprialo turistike ani chladne jesenne pocasie. Vo stvrtok na Trangoske napadlo asi dvadsat centimetrov snehu. Clenovia Horskej zachrannej sluzby v spolupraci s kolegami z Jasnej absolvovali metodicky nacvik zachrannej akcie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT