14. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

               Prvy marcovy vikend policia vysetrovala niekolko kradezi vlamanim. Z rodinneho domu v Jarabej ukradli motorovu pilu, niekolko zbrani a skrinku so strelivom. Zo stodoly pri dome v Jaseni zmizla stojanova a priklepova vrtacka. Z garaze pri dome v Bystrej odcudzili ciernu snehovu frezu. Na Clementisovej ulici v Pohorelej vykradli nakladne motorove vozidlo Tatra. V oplotenom areali byvalej pily na Dimitrovovej ulici v Polomke vyrabovali pracovny stroj.

   Neprijemne prekvapenie cakalo na muza z Banskej Bystrice, ktory je majitelom rodinneho, v zime neobyvaneho, domu v Gasparove. Siedmeho marca nasiel rozbite okno na verande, ktorym zlodej vosiel do domu a odniesol si dva stvorzilove elektricke kable, styri ploche zasuvky na elektricke kable a vrchnu cast bojlera na pevne palivo. Skodu vycislili na 7000 korun.

   V policajnej cele skoncil 42-rocny muz, ktory 8. marca vecer v rodinnom dome v Benusi porozbijal zariadenie. Ked sa ho manzelka snazila upokojit, chytil ju za ruky, zvalil na zem a zahnal sa zavaraninovym poharom. Pred jeho vyhrazkami o zabiti usla pred dom, kde poziadala o pomoc suseda, na ktoreho vytiahol noz. Potom so sekerou v ruke vybehol von a hladal zenu, ktorej sa podarilo ujst. Vysetrovatel zacal trestne stihanie za nebezpecne vyhrazanie.

      Na prave poludnie 7. marca po slovnej hadke 40-rocneho syna s matkou sa jej zastal mladsi syn. Brat sa mu za to vyhrazal zabitim. Mladsiemu surodencovi k bruchu prilozil velky masiarsky noz a krical, ze ho pichne, podpali garaz a zomrie najstrasnejsou smrtou. Na druhy den svoje vyhrazky zopakoval, preto ho umiestnili v policajnej cele.

   Cigaretami rozneho druhu, cukrovinkami, alkoholickymi napojmi, pecivom a masovymi vyrobkami sa zasobil zlodej, ktory sa v noci na 8. marca vlamal do predajne potravin na Ulici osloboditelov v Zavadke nad Hronom. Kradezou a poskodenim zariadenia sposobil majitelovi obchodu z Helpy skodu za 21 000 korun

  Pred tristvrte na jednu popoludni 10. marca sa v herni na namesti v Brezne odohrala lupez. Lupic na krupiera namieril pistol a prikazal, aby otvoril trezor. Potom ho zamkol v sklade. Z trezoru ukradol bezmala 92 000 korun a z damskej penazenky v barovom pulte 3000 korun. Krupier cez mobilny telefon lupez oznamil policii, ktora rozbehla patranie. Lupic mal na hlave ciernu pletenu kuklu. Oblecenu mal vetrovku sivo-zelenej farby so zvislymi farebnymi pasmi, na ktorych boli rozne vzory, a svetlomodre dolu zuzene rifle. Na nohach mal vyssie cierne zimne topanky a na rukach cierne rukavice. Bol stihlej postavy, vysoky 170 - 175 cm. Vysetrovatel v Brezne zacal trestne stihanie pre zlocin lupeze.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 3. do 10. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

   Ema Turnova z Brezna, Daniel Stavina zo Zavadky nad Hronom, David Vlcek z Michalovej, Simon Breznican z Brezna, Samuel Kovalcik z Cierneho Balogu, Tadeas Gibala z Cierneho Balogu, Marcel Pokos z Brezna, Sabina Lepiesova z Valaskej, Tristan Kalisky z Banskej Bystrice, Daniela Bartosova z Cierneho Balogu.

 

 Opustili nas_image

 

            

      Jan Sevc (73) z Helpy, Magdalena Fischerova (81) z Predajnej, Jozef Chudik (72) z Brezna, Maria Giertlova (68) z Cierneho Balogu, Ondrej Morong (79) z Brezna, Jozef Giertl (40) z Brezna, Adriana Markusova (31) z Brezna, Alexander Bardelcik (77) z Michalovej, Ivan Dien (62) z Brezna.   

 

150

    V nedelu hasici zaevidovali zrazky osobnych aut v Benusi a v Telgarte, pricom sa zranili dve osoby. Na druhy den im nahlasili poziar chaty v Hronci - Za stenou, pre nepriaznivy teren nebol k nej mozny pristup s technikou, predbezna skoda je pol miliona korun. Vystartovali do Podkorenovej, kde vysokym tlakom zlikvidovali poziar obchodu s potravinami a v Sumiaci uhasili horiace sadze v komine rodinneho domu. Pomocou specialneho naradia otvorili byt na Ulici Frana Krala v Brezne. Posledny vyjazd absolvovali vo stvrtok, kedy doslo k dopravnej nehode v Lopeji, odpojili akumulatory vo vozidlach a sorpcnou latkou Vapex zasypali olejove skvrny na ceste.

 

155

   V statistike vyjazdov RZP je zapisanych dovedna az 55 pripadov. Lekari zaznamenali viacero mozgovych prihod, zraneni u lyziarov, snoubordistov, skialpinistov, ale aj u ludi po padoch na zladovatelu zem. Vystartovali 16-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 13-krat k neurologickym prihodam, po 8-krat k urazom a k inym pripadom, 2-krat k brusnym prihodam, 4-krat k psychiatrickym prihodam, po raze k umrtiu este pred prichodom sanitky a k porodu a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Neutichajuce snehove prehanky sposobili problemy hlavne vodicom. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o styri vozidla po dopravnych nehodach v Bystrej, Banskej Bystrici, Benusi a v Brusne. Najdlhsiu trasu absolvovali z Bystrej do Liptovskeho Mikulasa, ked odtiahli Opel s odtrhnutou prednou napravou. Pomoc poskytli majitelovi Felicie s poskodenym motorom, auto prepravili z Cierneho Balogu do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby vo stvrtok vyhlasili patranie po stratenom skialpinistovi na Kralovej holi, akciu neskor zrusili, pretoze muz sa ozval. Zaznamenali mnozstvo beznych lyziarskych urazov. 

 

Podakovania

     Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 27. februara s nasou milovanou manzelkou, mamou a sestrou

Annou Nomilnerovou z Brezna.

Smutiaca rodina

 

Blahozelanie

   

SPOMIENKY

      Osud je obcas velmi kruty, nevrati co raz vzal. Zostanu iba spomienky a v srdci velky zial.
   Vo februari sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia

Pavla Cabana z Hronca.

   Spominaju sestry s rodinami.

....

   Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostavas a budes s nami.
   Dna 4. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzela, otca, stareho otca, brata a svagra

Juliusa Stulrajtera.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku spolu s nami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 13. marca si pripominame sieste vyrocie umrtia mamy, starej a prastarej mamy

Katariny Marekovej.

   S uctou spomina syn Daniel  s rodinou.

...

   Dna 13. marca si pripomenieme 10. vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej mamy, svokry a babky

Barborky Natherovej z Hronca.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Smutiaca rodina

...

   Dna 13. marca uplynulo tridsat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stary a prastary otec

Rudolf Licko z Benusa.

   Spomina manzelka Janka a dcery s rodinami.

...

   Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.
   Dna 13. marca sme si pripomenuli 5. vyrocie umrtia

Jana Sihelskeho z Cierneho Balogu.

   Spomina manzelka, dcery Ludmila a Anna s rodinami.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 15. marca si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Vojtecha Hraska z Predajnej.

   S laskou spominaju sestra Milka s rodinou, brat Emil a Jozef s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 16. marca uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Antonia Balazikova z Cierneho Balogu.

   Spominaju dcery a vnucata s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 16. marca si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasej milovanej

Emmy Trepacovej z Brezna.

   S laskou spomina manzel, dcera a syn s rodinami.

...

   Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Prazdny je dom, smutok v nom, zostava nam len bolest a spomienka v nom.
   Dna 19. marca uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Ladislav Majer z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Margita, syn Ladislav, dcera Daniela s rodinami a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
  Vasu dobru naladu bude ovplyvnovat priazen osudu. Budete chciet robit tri veci naraz. Vasu energiu sustredte na namahavejsie sporty.

Byk
   Je cas urobit zmenu vo vasom zivote. Mozete zacat so zmenou satnika. Urobi vam to radost a zmenu si urcite vsimne aj vase okolie.

Blizenci
   Viac casu travte v prirode. Vo volnom case sa venujte domacim pracam a zapojte aj ostatnych clenov rodiny. V kruhu blizkych bude vladnut harmonia.

Rak
   V partnerskom vztahu mozu nastat urcite komplikacie. Vas priatel sa moze dozvediet nieco, co malo pred nim ostat utajene.

Lev
   Ak ste si stihli splnit vsetky ulohy a povinnosti uz minuly tyzden, teraz sa mozete venovat len a len zabave a relaxu.

Panna

   Ak si to situacia nevyzaduje, nevydavajte sa zbytocne na cesty a radsej zostante doma. Mozete pozvat domov nejaku navstevu.

Vahy
   Okolie sa zacne o vas bat, pretoze casto budete myslou niekde uplne inde. Nedokazete sa na nic sustredit, vratte sa do reality.

Skorpion
   Nenechajte sa zmiast sladkymi recami . Od novych vztahov neocakavajte privela. Ratajte aj s mensim sklamanim.

Strelec
   V praci sa vam ujde  aj kritiky zo strany sefa alebo kolegov. Do pracovnych uloh vkladajte viac sil a kreativity.

Kozorozec
   Vyhybajte sa vacsim oslavam, kde sa pije vela alkoholu. Ak sa niekam predsa len vyberiete, zoberte so sebou aj partnera.

Vodnar
   Budete mat stastie na starych znamych, s ktorymi ste sa uz dlho nevideli. Zabudnite na spory a myslite len na buducnost.

Ryby
  Budete dost nepozorni, a preto sa radsej nepustajte na dlhe pracovne cesty. Budte opatrnejsi. Najlepsie bude, ked zostanete doma.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT