14. MAREC 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Memorial pohorelskych rubarov  

   V sobotu 11. marca v rimskokatolickom kostole v Pohorelej sluzili zadusnu svatu omsu za obete laviny v Dolnej Lehote spred patdesiat rokov. Potom si pozostali uctili pamiatku tragicky zosnulych deviatich lesnych robotnikov z Pohorelej modlitbami, polozenim vencov a zapalenim sviecok pri spolocnom hrobe v miestnom cintorine za ucasti zastupcov obecneho uradu, s. p. Lesy SR,  Urbarskeho a pasienkoveho pozemkoveho spolocenstva a obcianskeho zdruzenia Opora v Pohorelej.
   Spomienkovy den pokracoval v miestnej telocvicni 12. rocnikom majstrovstiev Pohorelej v nohejbale trojclennych druzstiev. Ucastnici Memorialu pohorelskych rubarov si minutou ticha uctili obete lavinoveho nestastia.
   Turnaj odohrali vo vybornej atmosfere za ucasti druzstiev z Pohorelej, Helpy, Krupiny a z Rimavskej Soboty. Po napinavych subojoch napokon uz po stvrtykrat za sebou prvenstvo obhajilo a titul ziskalo druzstvo Masa v zlozeni Jan Petruska, Jozef Rosiar a Peter Sramko pred druzstvami Fimont (J. Filo, C. Mihnak, P. Skladany) a Lesogad (L. Lihan, J. Tlucak, J. Verarsky).
   Memorial usporiadalo OZ Opora za spoluucasti volejbaloveho spolku GAD, obecneho uradu, statnych lesov, urbaru a Internetovej kaviarne i-P@B.


(jp) Foto: L. Janoska

Sipkarska  a stolno– futbalova liga

    V piatok sa v darte zisla celkom slusna konkurencia a po mesacnej prestavke sa na turnaji predstavil aj Peter Pocklan. Este viac nacas si dal Zdenko Pampurik, ktoreho  na turnaji nevideli dlhe tri mesiace. Peter obsadil pekne tretie miesto a Zdenko skoncil druhy, ked v samotnom zavere uz nestacil na dobry vykon Mateja Putnoka, ktory vyhral.

  V sobotu boli na programe zapasy 11. a 12. kola sipkarskej extraligy, ked do Brezna zavitali hraci Mamutika Handlova a DC Kondoru Bojnice. Breznania figurovali momentalne na tretom mieste v sutazi a prave Kondori z Bojnic im dychali na chrbat. V prvom zapase si domaci poradili s Handlovcanmi s prehladom 10:3, ale  druhe vystupenie s Kondormi vsak  nezvladli. Po prehratych prvych styroch dvojhrach bolo o osude zapasu viac - menej rozhodnute. Breznania napokon podlahli svojmu superovi pomerom 4:9.  1. Dart club sa aj napriek tomu udrzal na tretom mieste vdaka lepsiemu skore. Druhy je tim TOI TOI Bratislava a lidrom tabulky sa stali hraci Eastu Kosice.
    Stolni futbalisti mali na programe sutaze mestskej ligy jednotlivcov a dvojic. V nedelu sa konalo stvrte kolo Akton Fun Cupu. Na poslednom podujati Slovenskeho pohara v Brezne sa spomedzi domacich hracov najvyraznejsie presadil Jan Ambros, v Akton Fun Cupe skoncil na chvoste startoveho pola.  O to viac sa darilo Tomasovi Pompurovi, pocas prvych dvoch hracich dni zaznamenal double, ked vyhral „jednotky“, v turnaji dvojic zvitazil spolu s Janom Boselom.  Prvu trojku v piatkovych jednotlivcoch doplnili na druhom mieste Igor Kostial a na tretom Peter Fasko. V dvojiciach sa este medzi najlepsie tri pary zaradil Boris Banik s Petrom Faskom, skoncili na druhom mieste, Martin Ciesar s Janom  Kunstarom obsadili tretie miesto.
   Medzi juniormi sa uz poslednych desat tyzdnov na prvom mieste neobjavil nikto druhy ako Matus Oleriny. Na druhom mieste skoncil Jano Pokos a na tretom Maros Vais. V lige do 23 rokov si prvenstvo do tabulky pripisal Pavol Melicher, vo si finale poradil s Karolom Geregayom a peknym vykonom sa prezentoval Matus Oleriny.
   Najblizsi vikend bude pre hracov dost narocny. Na sipkarov cakaju Majstrovstva Slovenska v elektronickych sipkach v piatok a v sobotu v hoteli Dumbier. Stolni futbalisti vycestuju do Bardejova, kde sa uskutocni 4. kolo Slovenskeho pohara. Blizsie informacie o podujatiach najdete na www.1dartclub.sk alebo na www.foosball.sk.

(pp)

Beh v Ciernych Klacanoch

   V nedelu 12. marca sa uskutocnil cestny beh v Ciernych Klacanoch. Na 15-kilometrovej trati spomedzi 78 startujucich celkove Gabriel Svajda obsadil 6. miesto, v kategorii muzov nad 40 rokov Pavol Fasko zvitazil, celkove ziskal 3. miesto, M. Haninec (vsetci ZP Sport Podbrezova) nad 40 rokov sa umiestnil na 2. mieste a Diana Grexova (OU H. Lehota) si odniesla 2. miesto.

(pf)

Z kolkarskej drahy

KK Zadar – Podbrezova 3524:3488 (rozdiel zvalenych kolov 36, 4:4), J. Calic 623, J. Pesta 596, O. Kyselica 575, M. Jovetic 574, R. Foltin 566, M. Tomka + M. Terebessy 554.
   Vynikajuci vysledok dosiahli muzi ZP Sport, a. s., ked dokazali postupit cez chorvatskeho majstra KK Zadar do finale  Ligy majstrov 2006, ktore sa uskutocni 1. - 2. aprila v Rumunsku.

(ks)

Spod vysokej siete

Zeleziarky skoncili v I. volejbalovej lige na druhom mieste

   Nefalsovana sportova radost z dobreho vysledku je vzdy rovnaka, ci ide o dedinsky turnaj alebo majstrovstva sveta. Takuto radost prezivali volejbalistky ZP Sport Podbrezova po skonceni posledneho kola I. volejbalovej ligy zien, ked si vybojovali celkove druhe miesto. Historicky uspech pre mlady sportovy klub je peknym ocenenim prace, aku v Podbrezovej v poslednom obdobi pre dobry volejbal robia. Da sa smelo povedat, ze zeleziarky sa uspesne zaradili medzi zenske volejbalove kolektivy a na Horehronie priniesli vyrazny uspech v kolektivnom sporte neznejsieho pohlavia.

   Pred poslednym kolom volejbalistky ZP Sport vedeli, ze na zisk druheho miesta musia vyhrat jeden zapas u tretieho druzstva tabulky VK S. N. Ves. Na zapas sa svedomito pripravili a od prvych chvil nenechali nic na nahodu. Svojim trpezlivym vykonom a neustalym tlakom si vynutili prevahu a ich superky pod tlakom urobili vacsie mnozstvo chyb. Zeleziarky vo vsetkych setoch viedli rozdielom 4 – 5 bodov. Tento naskok udrziavali a superky nepustili do vedenia. Prvy set vyhrali 25:22. V druhom po vyrovnanom zaciatku pri podani Luptakovej Podbrezovcanky viedli uz 19:11 a set napokon vyhrali 25:19. V tretom sete postupne viedli 11:7, 14:10, aby po polaveni dovolili superkam vyrovnat na 21:21. V zavere setu vsak nenechali nikoho na pochybach, ze si prisli do S. N. Vsi vybojovat druhe miesto. S prehladom uhrali koncovku setu, zvitazili 25:22 a cele stretnutie vyhrali 3:0. Toto vitazstvo znamenalo pre Podbrezovu celkove druhe miesto v prvoligovej tabulke pre sezonu 2005/2006. Opojene peknym sportovym vysledkom nastupili zeleziarky do druheho zapasu. Bojovali, no podali slabsi vykon ako v prvom zapase.Vyhrali prvy set 25:21, viedli aj v druhom, no aj s prispenim neisteho rozhodcu Gajdosa podlahli 23:25. Treti set skoncil rovnakym pomerom tentoraz v prospech hracok ZP. Treba povedat, ze nebyt nepresnosti v koncovke druheho setu, bol by druhy zapas skoncil rovnako ako prvy. Reziser „sport“ vsak zdramatizoval vyvoj, hracky zo Spisa vyhrali stvrty set a vyrovnali na 2:2. V rozhodujucom piatom sete boli stastnejsie domace hracky a tesili sa z vitazstva 3:2, ktore uz nic nezmenilo na tom, ze I. volejbalovu ligu vyhral Dolny Kubin, druhe skoncili volejbalistky ZP Sport Podbrezova a tretie hracky Spisskej Novej Vsi.
   Volejbalistky VK Orava Dolny Kubin budu v prelinacej sutazi bojovat o postup do extraligy s vitazom zapadnej skupiny Doprastavom Bratislava B. Prajeme im vela sportovych uspechov.
   Celkove zhodnotenie skonceneho rocnika I. volejbalovej ligy prinesieme o tyzden.

6. kolo I. volejbalova liga zien
VK S. N. Ves – ZP Sport Podbrezova 0:3 (-22, -19, -22), 3:2 (-21, 23, -23, 20, 11), zostava ZP: Mukova, Babicova, Kanova, Luptakova, Krajkovicova, Vanikova, liberka – Avukova (Vestfalova, Michalcova, Antalova, Michelcikova); Hnusta – D. Kubin 3:2, 0:3, Tvrdosin – Humenne 2:3, 3:2, R. Sobota – Kosice 3:0, 3:0.

1. D. Kubin
2. ZP Podbrezova
3. S. N. Ves
4. Hnusta
5. R. Sobota
6. Humenne
7. Kosice
8. Tvrdosin
40     33     7      3326:2799          73
40     27     13     3316:3140          67
40     26     14     3206:2890          66
40     20     20     3131:2998          60
40     22     18     3429:3208          62
40     13     27     3170:3439          53
40     12     28     3047:3432          52
40     7      33     2526:3245          47

(mm)

Spod vysokej siete

Dubova celkove siesta

   V sobotu v prvej volejbalovej lige muzov odohrali posledne majstrovske zapasy, ked VK Iskra Dubova - Nemecka cestovala k poslednemu druzstvu do Martina. Nekompletni hostia nastupili prvykrat na nahravke s Tomasom Stulajterom a dalsimi hracmi, ktori pocas sutaze mali menej sanci.
   Naviac v rozcvicke sa zranil Handlovsky, a tak Dubova na domacich nestacila a prehrala dvakrat po 3:0. Nastastie bola davno zachranena a uz lepsie ako sieste miesto nemohla obsadit.  Niektori hraci odohrali celu sutaz a predsa len nezucastnit sa na poslednych zapasoch, dat prednost bezvyznamnemu mix volejbalu v Banskej Bystrici nesvedci o ferovom rozhodnuti - zutekani z posledneho boja aj s kapitanom.
Zostava: T. Stulajter, Povraznik, Siman, Turzik, Tistian, Adamek.
   Ziaci v nedelu 19. marca odohraju dalsi turnaj v ramci oblastnych majstrovstiev, ked privitaju od 9. hodiny postupne Prievidzu a Puchov.

Vladimir Urban


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT