Týždenník pre mesto Brezno  a obce okresu Brezno
       ROČNÍK  15 

 ČÍSLO  42

23.oktober 2007

 CENA  9,- SK

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Clenovia Klubu Martina Razusa Marosko pri Miestnom odbore Matice slovenskej v Brezne si pripomenuli 119. vyrocie narodenia Martina Razusa. V predvecer tohto vyrocia - v stredu 17. oktobra - polozili kyticu pri jeho soche v parku na namesti. Osobnost evanjelickeho knaza, spisovatela a politika priblizil predseda klubu Stefan Giertli, v kulturnom programe svojou troskou prispeli aj gymnazisti pod vedenim profesorky PhDr. Danky Jakubcovej. Hymnicka piesen Kto za pravdu hori dala bodku za milou spomienkou.

Foto: Stefan Vozar


A je to tu! TOP seven /7/ Brezna 2007 ZACINA

   Sirili sa rozne „chodbove reci“, ze tento rok TOP-ka v Brezne nebude. Koniec roka bol uz povestny organizovanim celookresneho projektu TOP seven. Bulvarne spravy sa ako vzdy nepotvrdili a „sedmicka“ startuje svoj uz v poradi stvrty rocnik. Na co sa mozeme tesit tento rok, sme sa opytali PR manazera organizujucej agentury Aybee - production Andreja Barancoka:

Preco TOP seven zacina tak neskoro?
   - Uz minuly rok sme zacali organizovat slavnostny galavecer v style halloween. Dali sme si predsavzatie, ze kazdy rok to bude o niecom inom. Tento rok sme vsadili na zimnu atmosferu, vianocnu naladu a ludia sa budu moct isto tesit na Mrazikovsky styl. K Mrazikovi patri zima, no a z tohto dovodu slavnostny galavecer bude vo stvrtok 13. decembra v mestskom dome kultury.

Boli tento rok nejake zmeny v nominaciach?
   - Tzv. biblia TOP sedmicky pise, ze minulorocny vitaz je automaticky nominovany do dalsieho kola, ci obhaji vlanajsi titul. Nominant, ktory zvitazi tri rocniky po sebe, dostava na rok stopku. Tento rok sa to tyka okresneho riaditelstva Hasicskeho a zachranneho zboru a hotelovej akademie. Mame dve nove kategorie, zdravotnicku – Top zubny lekar, no pretoze ide o celookresny projekt, je tu uplne nova kategoria – TOP zaujimavost regionu. Ostatne kategorie su uz dobre zname a predstavime ich kazdy tyzden verejnosti aj s ich nominantami prostrednictvom tyzdennika Horehronie.

Kto tento rok vyberal nominantov? Je problem s vyberom?
   - Kazdorocne mame problem s vyberom nie preto, ze nie je z coho vyberat, ale preto, ze sa snazime do kategorii dat tych najlepsich z najlepsich. Tento rok sme oslovili tridsat starostov okresu, predstavitelov verejnej spravy, ludi, ktori desiatky rokov posobia v Brezne, aktivne sa zaujimaju o verejne dianie, predstavitelov mesta, rozne komisie a organizacie, no a v neposlednom rade aj obcanov. Pocas dvoch mesiacov sme preverili a prehodnotili vsetky navrhy a spolu so spoluorganizatorom navrhli nominantov. TOP-ka je taka mala demokracia, kde ludia mozu vyjadrit svoj nazor. Hovori sa „Sto ludi, sto chuti“, preto ma naozaj kazdy moznost vyjadrit sa, ci suhlasi alebo nesuhlasi s nominantom. Kazdorocne sa ozyvaju tie iste hlasy proti, ale to samozrejme k takymto velkym projektom patri. Je velmi vela nazorov na samotny projekt, su pozitivne, ale aj negativne. My sme vsak za ne vdacni, lebo chvala nas tesi a kritika pohana dopredu. Sala mestskeho domu kultury ma kapacitu asi styristo miest a je tazke hodnotit projekt z pocutia typu „Jedna pani povedala“, preto by som tieto „hlasy“ velmi rad privital v sale, nech sa sami presvedcia, o com je projekt, do ktoreho sa kazdorocne zapoji nieco cez pattisic ludi. Podla mojho nazoru je lepsie raz vidiet ako stokrat pocut.

Na koho sa mozeme tento rok tesit na slavnostnom galavecere?
   - V projekte ako spoluorganizator figuruje aj mesto Brezno. Spolu davame zatial na papier len nejake mena, takze by bolo este zavcasu hovorit nieco konkretne. Zmenou azda bude len to, ze po troch rokoch moderatorky tentoraz vystrieda muz. Vazim si v tejto ulohe primatora Brezna, ktory aj tento rok prijal zastitu a vyrazne pomaha tomuto projektu, aktivne sa zapaja a uz to na nas kladie velku zodpovednost nesklamat jeho, spoluorganizatora, vsetkych partnerov a ludi.

Z vasho rozpravania vyplyva, ze pravdepodobne nejde o jednoduchy projekt...
   - Zalezi na uhle pohladu. Ja a cely tim to vzdy vnimame ako nasu „srdcovku“. Tri roky historie nezahodis len tak za hlavu a buduci rok nas caka magicky piaty rocnik.

Preco sa kazdorocne pustate prave do tohto projektu?
   - Chceli sme vytvorit tzv. kazdorocnu tradiciu a viac - menej sa nam to aj dari. Zapojeny pocet ludi nas kazdy rok pohana vpred, aby sme prekonali vlanajsi pocet. Ak sa projekt vydari, je skutocne skvely pocit, ked vam niekto podakuje, potrasie pravicou a povie: „Bolo to dobre, tak zas o rok.“ Ak je vacsina spokojna, tak preco sa kazdy rok nepustit do takehoto projektu, ktory ma zmysel, opodstatnenie a trvacnost? Polovica partnerov je zazmluvnena rok dopredu, aj to je vizitka spokojnosti.
   Damy a pani, na 14. strane vam predstavujeme prvu kategoriu TOP skola. Hlasovat mozete prostrednictvom sms sprav i prostrednictvom internetu. Zapojte sa do ankety a dajte hlas svojmu favoritovi.

(jack)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT