Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

37

12. SEPTEMBER  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

NABYTOK

Vyrobna firma LOMI ponuka nabytok za vyrobne ceny:

- celocalunenu manzelsku postel od 8800
- valandu s uloznym priestorom od 2990
- kompletnu spalnu od 15 700
- obyvaciu stenu s. 3,2 m od 12 990

Adresa: Dom textilu, Nam. SNP 20, B. Bystrica, tel.: 088/4152106.
Nakupujte za vyrobne ceny, usetrite az 20% penaznych prostriedkov.

 

Poziarnici v Osrbli

V dnoch 4. a 5. septembra biatlonovy areal v Osrbli bol dejiskom tretieho kola krajskej sutaze v poziarnickom sporte odborov poziarnej ochrany (PO). Na podujati, ktore zorganizoval odbor PO Krajskeho uradu v Banskejh0037t.jpg (13361 bytes) Bystrici v spolupraci s odborom PO Okresneho uradu v Brezne, sa zucastnilo patnast sedemclennych druzstiev. Tieto reprezentovali Krajsky urad Kosice, Krajsky urad Banska Bystrica, Urad PO Ministerstva vnutra SR, Strednu skolu PO Zilina a odbory PO okresnych uradov Banskobystrickeho kraja. Po prvom branno-sportovom dni a druhom, venovanom discipline poziarny utok, si vavrin vitaza odniesol odbor PO Krajskeho uradu Banska Bystrica pred Strednou skolou PO Zilina a odborom PO Okresneho uradu Ziar nad Hronom.

Podla slov veduceho odboru poziarnej ochrany Okresneho uradu v Brezne kpt. Ivana Svantnera, sutaz sa vyznacovala vysokou urovnou, rivalitou a minimalnymi rozdielmi medzi druzstvami, a tak niektori odchadzali smutni. Lucili sa s tym, ze po troch rocnikoch zorganizovanych v Osrbli sa stretnu aj o rok, aj ked mozno v inej zostave.

Extra den na namesti

Skoncili prazdniny a nase ratolesti zasadli do skolskych lavic. Sprijemnit tento den sa rozhodli organizatori (Prva h0037u.jpg (13498 bytes)stavebna sporitelna, obcianske zdruzenie Ellis, mestske kulturne stredisko a Intersnac Trebcin) zaujimaveho Extra dna na breznianskom namesti. A tak v stvrty septembrovy den tu bolo naozaj prijemne a veselo. O dobru naladu, treba zdoraznit, ze zadarmo, sa postarali hudobna skupina Kiwi, tanecna skupina Breakdance, detsky folklorny subor Stastne detstvo. Zaujemcovia si dokonca mohli vyskusat svoje spevacke umenie imitovanim znamych osobnosti.

Skolakom do noveho skolskeho roka zelame, aby sa vydaril podla ich predstav.

 

Pozor sutaz

Spoznavame historicke jadro mesta

Vsetkych sutazeniachtivych ciatatelov Horehronia, jednotlivcov aj skolske kolektivy upozornujeme, ze v tomto cisle mate poslednu moznost stretnut sa (na strane 4) s otazkami a fotografiami kvizu Spoznavame historicke jadro mesta.

Napriek niektorym nazorom verejnosti na narocnost otazok pripominame, ze ide o poznavaciu sutaz, ktora si vyzaduje istu davku pozornosti a namahy. Kazdy sprievodny text k fotografii obsahuje udaje, ktore pomozu citatelom v orientacii a urceni objektu. Vsetky vyobrazene detaily pochadzaju zo stavieb v historickom jadre meta a v jeho prilahlych uliciach. Svoje predpoklady si mozete overit navstevou historickej expozicie Horehronskeho muzea, pripadne nahliadnutim do regionalnej literatury v muzealnej kniznici.

Odpovede posielajte na adresu redakcie do 29. septembra. Pre vsetkych tych, ktori spravne odpovedia aspon na desat sutaznych otazok, je pripraveny subor dobovych pohladnic mesta Brezna. Troch najuspesnejsich caka finacna odmena v hodnote patsto, tristo, dvesto korun, reprezentacna publikacia Brezno, mesto, ktore Ti podava ruku a celorocne predplatne regionalnych novin.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT