Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 9

CISLO

04

23. JANUAR  2001 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Horehronie na veltrhu v Bratislave

V dnoch 17. - 22. januara sa nas region reprezentoval na 7. medzinarodnom veltrhu cestovneho ruchu Slovakiatour 2001 v Bratislave. Hlavnym organizatorom podujatia bolo Regionalne zdruzenie miest a obci Horehronia a Stredneho rudohoria, ktore zdruzilo na tento ucel financne prostriedky, organizacou a pripravou expozicie bol povereny Mestsky urad a Horehronske muzeum v Brezne.

Expozicia Brezna a Horehronia bola organizovana na ploche strnast metrov stvorcovych formou samostatneho stanku zacleneneho do spolocneho architektonickeho riesenia susediacich okresov. V expozicii bola pouzita cast vystavy, s ktorou sa mesto Brezno prezentovalo v partnerskom francuzskom meste Meudon pri prilezitosti odhalenia sochy gen. M. R. Stefanika - kopie breznianskeho pomnika za ucasti predsedu a clenov vlady Slovenskej republiky a clenov francuzskej vlady.
Prirodne, historicke a kulturne hodnoty jednotlivych casti tohto kraja vyjadrovali aj slogany a loga piatich hlavnych vystavovatelov - mikroregionov Horehron, Muranska Planina, Cierny Hron, Chopok - Juh a mesta Brezna. Do propagacnej siete expozicie boli zaradene vlastne prospekty hotelov, penzionov, obci a inych spoluvystavovatelov a ostatne propagacne a informacne materialy. Informacie odbornej verejnosti poskytovali pocas styroch dni pracovnicky troch informacnych stredisk z Brezna, Polomky a z Bystrej. Regionalne zdruzenie zorganizovalo na veltrh aj spolocny zajazd, takze starostovia, pracovnici obecnych uradov a ich spolupracovnici sa mali moznost zucastnit na slavnostnom otvoreni podujatia a ich osobna pritomnost na veltrhu prispela k rozsireniu informacii o tomto regione.
Organizatori vypisali sutaz o najkreativnejsiu a najkomunikativnejsiu expoziciu. Ci sa horehronskemu regionu podari ziskat cenu, o tom rozhodne odborna porota. Jedno je vsak urcite iste uz teraz - ucastou na medzinarodnom veltrhu sme opat zviditelnili nas region, predstavili sme sa Slovensku aj svetu, uistili sme ich, ze mame velke prirodne, kulturne aj historicke hodnoty, pre ktore sa k nam oplati prist. Aj ked tato aktivita regionu neprinesie vysledok ihned, urcite sa vyplati, pretoze v rozvoji cestovneho ruchu vidime buducnost tohto kraja. Zasluhu na tom maju vsetci spluvystavovatelia: Hydro - Tatry Krpacovo, hotel Myto, penzion Dumbier, Tale ,a.s., Adika Myto pod Dumbierom, hotel Bystra, chata Limba Bystra, RZ chata Bystra, Obecny urad Bystra, Rudohorska spolocnost, obec Helpa, Ekovam Skalka, chata Zbojska, Stefanikova chata, hotel Helpa, hotel Polianky Horna Lehota, hotel Stavbar, mesto Brezno, hotel Dumbier a hotel Partizan.

PhDr. Anna Stulrajterova

Predstavitelia Lions klubu - prezident Ing. Jan Grener a ceremonial JUDr. Rudolf Gunis - v piatok 19. januara v Nemocnici s poliklinikou v Brezne odovzdali riaditelovi MUDr. Antonovi Buckovi a statutarnej zastupkyni a ekonomke Ing. Olge Tothovej pulzny oxymeter pre novorodencov. Pri tejto prilezitosti MUDr. A. Bucko povedal: " V mene vedenia a zamestnancov nemocnice vyslovujem podakovanie Lions klubu za vecny dar v hodnote asi 40 000 korun, ktory bude urcite prinosom v snahe o skvalitnenie komplexnej starostlivosti o novorodencov. Potesujuce je zistenie, ze region, ktoremu nasa nemocnica poskytuje zdravotnicke sluzby, registruje komplikovanu situaciu vo financovani zdravotnictva a aj takymto sposobom sa snazi zmiernit tvrde ekonomicke dopady na prevadzku nemocnice." h0104d.jpg (12394 bytes)

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT