27. AUGUST  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Trestneho cinu utoku na verejneho cinitela a poskodzovania cudzej veci sa 19. augusta desat minut pred osmou rano dopustil 66-rocny B. J. z Brezna. Ked hliadka dorazila na Tehelnu ulicu, kde ich privolala vytrznikova matka, 120-centimetrovou kovovou rurou zautocil na jedneho z policajtov. Udrel ho do chrbta a potom utekal do garaze, odkial prisiel ,,vystrojeny" sekerou, ktorou rozbil celne sklo na sluzobnej Fabii. Potom ufujazdil do domu, kde sa zamkol. Hliadka privolala psovoda so sluzobnym psom, ale nebojacny chlapik vysiel von tentokrat ,,ozbrojeny" drevenou tycou, na ktoru pripevnil podomacky vyrobeny bodec, a zautocil na psovoda. Pes, ktoreho museli pouzit, sposobil muzovi len lakhe zranenie. Ukazalo, sa ze B. J. sa uz liecil na psychiatrii a na zaklade rozhodnutia primara psychiatrickeho oddelenia breznianskej nemocnice ho previezli do psychiatrickeho ustavu v Kremnici. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Sestnast metrov kubickych smrekovej gulatiny dlhej osem az dvanast metrov ukradol ktosi z odvozneho miesta v doline Hudak vo Vagnari v katastri Brezna. Lesom mesta Brezno, s. r. o., sposobil zlodej skodu za 35 000 korun. Kradez sa stala v noci z 20. na 21. augusta. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O cierny kozeny cestovny kufor s oblecenim, topankami, hygienickymi potrebami, o kozenu aktovku a o styri mapky prisiel H. E. z Nemecka. Niekedy od pol siestej vecer 20. augusta do nasledujuceho vecera totiz vykradli jeho Citroen, ktory zaparkoval na Trangoske vedla cesty veducej na Srdiecko. Zlodej ma okrem kradeze na svedomi aj poskodenie autoradia. Skodu vycislili dovedna na 42 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Na Zeleznicnej ulici v Brezne na ceste v smere od malej stanice k Baldovskemu mostu sa o osmej vecer 21. augusta stala dopravna nehoda. Sestnastrocna cyklistka M. Z. z Brezna sa pocas jazdy chcela otocit z pravej na lavu stranu v smere jazdy, ale nepresvedcila sa, ci nejde auto. A tak z bezprostrednej blizkosti vosla do jazdnej drahy Skody 105, za volantom ktorej sedel D. K. z Brezna. Pri zrazke dievcina utrpela zlomeninu laveho predkolenia a trzne rany, z coho sa bude liecit tri az sest mesiacov. Na skodovke vznikla skoda za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Od popoludnia 21. augusta do rana 22. augusta vykradli Skodu Fabiu, ktora bola zaparkovana pred hotelom Bystra. Z auta chyba autoradio a z batozinoveho priestoru pat CD nosicov. Majitelka H. D. z Pesova utrpela kradezou skodu za 11 200 korun a poskodenim auta 8300-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Tmavozeleny gumenny rybarsky cln Fish Hunter za 14 000 korun zmizol v noci z 21. na 22. augusta v katastri Bacucha. Majitelka K. L. z Bernolakova ho nechala volne polozeny na luke v blizkosti Hrona a rybarskej chaty. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Bez zjavnych znakov nasilia otvoril izby c. 302 a 303 a ukradol dva notebooky ulozene v ciernych platenych taskach, cierno-zeleny ruksak s 25 CD a penazenku s 2000 korunami. Takto si pocinal zlodej v hoteli Partizan na Taloch v noci na prelome 22. a 23. augusta. Firmu Ernst a Young, s. r. o., Bratislava, F. B. z Kosic a G. S. zo Svitu obral dovedna o 224 700 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

 

Pocas tyzdna vystartovali k styrom dopravnym nehodam - na Certovici pomocou navijaka vytiahli na vozovku Skodu Octaviu, na Taloch vycistili cestu a riadili premavku po zrazke dvoch osobnych aut, na Chalupkovej ulici v Brezne po havarii Skody 105 a Daewoo Tiko nalozili do vozidla RZP zranenu osobu a privolali clenov NAMK a zaevidovali zrazku Audi 100 a Avie 30 na krizovatke v Lopeji. Jeden C prud pouzili na uhasenie horiaceho butlaveho stromu v Ciernom Balogu - Medvedove a Opela Cadet a Skody 105 v garazi na Kiepke. Poziar hospodarskej budovy v Bacuchu zlikvidovali v spolupraci s tamojsim dobrovolnym hasicskym zborom dvoma utocnymi prudmi. Po prietrzi mracien v prvy augustovy stvrtok na Mazornikove odstranili vodu z posty a neskor ich o pomoc poziadali aj z Mliekarenskej a Budovatelskej ulice, kde rozvodneny potok zaplavil zahradky. V tento den este pomohli dohasit poziar chaty v Krpacove.

 

155.jpg (4763 bytes) Silne burky, ktore v tychto dnoch sarapatili, nepriaznivo vplyvali aj na vodicov, o com svedcia i mnohe dopravne nehody. V stredu 31. jula popoludni vysetrili dve osoby, ktore sa zranili pri zrazke vozidiel a vo vecernych hodinach do breznianskej nemocnice previezli so zlomenou nohou holandskeho motorkara. Dovedna absolvovali 30 vyjazdov, a to po 10 k mozgovym prihodam a k inym pripadom, po 3 k nahlym prihodam srdca a obehu a k urazom, po raze k prihode dychacieho systemu a k brusnej prihode a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli styri vozidla, a to Peugeot s roztrhnutym rozvodovym remenom a Skodu 105 so zlomenou polosou do Banskej Bystrice, Audi po dopravnej nehode do Podbrezovej a Ladu 1200 so zadretym motorom do Hronca. O pomoc ich poziadali traja vodici - v Skode 100 precistili palivovu sustavu, vo Wartburgu nastavili zapalovanie a na Trangoske otvorili Skodu Fabiu. 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Velky turisticky ruch vladol na hlavnom hrebeni Nizkych Tatier. Okrem nasincov krasy hor obdivuju aj ceski a nemecki navstevnici, ktori po zisteni cenovych relacii vo svete, sa opat vracaju na Slovensko. Clenovia Horskej sluzby v tychto dnoch mali vela prace vo Vajskovskej doline, kde silny vietor vyvratil stromy. Skonstatovali, ze na horach uz letne slniecko dosvietilo a zacina prevladat skor jesenne pocasie, o com svedci aj nameranych +8 °C na Chopku.



Uzreli svetlo sveta image

 

Matus Kan z Brezna, Lucia Petrolova z Brezna, Lucia Blaziova z Brezna, Matej Muransky z Cierneho Balogu, Jakub Lauf z Cierneho Balogu, Timea Sagatova z Jasenia, Martin Zluky z Pohorelej, Martina Rusnakova z Helpy, Simon Talian z Podbrezovej, Matej Knazovicky z Predajnej, Adam Bariak z Podbrezovej, Adam Racak z Polomky, Simona Pretova z Cierneho Balogu

 

Opustili nas_image 

 

Jozef Psota (49) zo Zavadky nad Hronom, Bozena Bellova (60) z Dolnej Lehoty, Valeria Simanova (75) z Predajnej, Zuzana Kovacova (85) zo Zavadky nad Hronom, Maria Olostiakova (81) z Bacucha, Alzbeta Petkova (72) z Hronca, Jozef Vransky (63) z Cierneho Balogu, Anna Stulrajterova (83) z Cierneho Balogu, Margita Figlusova (72) z Cierneho Balogu, Anton Precuch (80) z Cierneho Balogu, Anna Michalkova (46) z Brezna, Margita Skodova (85) z Hornej Lehoty

Podakovania

Dakujeme pribuznym, znamym a priatelom, ktori 6. augusta odprevadili na poslednej ceste nasu mamicku

Annu Durcovu, rod. Chlebusovu

Uprimne dakujeme aj za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktore nam zmiernili velky zial.Smutiace dcery Hanka, Frantiska, Lubka s rodinami

 

SPOMIENKY

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 7. augusta uplynul rok od umrtia nasho manzela, brata, svokra, otca

Jana Urbana z Brezna

Spomina cela rodina

...

Dna 12. augusta uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy vo veku sedemnast rokov opustil

Stefan Molent zo Sumiaca

S laskou spominaju rodicia a sestry s rodinami

...

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.

Dna 26. augusta uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Maruskin z Brezna

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 27. augusta si pripominame druhe vyrocie umrtia a 30. oktobra nedozite 50. narodeniny druha, brata a svagra

Jana Bubelinyho z Brezna

Aj ked nie si medzi nami, stale si s nami. S laskou a uctou spomina druzka a sestry s rodinami.

...

Pusty je dom, smutno je bez teba v nom. Cim viac plynie cas, tym viac chybas nam. Ostala nam len spomienka, bolest a zial.

Dna 28. augusta uplynie rok od tragickej smrti

Ladislava Takaca

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera, matka, svokrovci, brat, sestra, svagor, svagrina s rodinami a ostatna smutiaca rodina

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.

Dna 29. augusta si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho

Ivana Frivaldskeho z Brezna

Spominaju manzelka, dcera, zat, vnuci Mirko a Roman a ostatna rodina

...

Uz tri roky spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou na teba spominat. Navzdy zivy v nasich srdciach.

Dna 29. augusta uplynu tri roky od toho smutneho dna, kedy nas naveky opustil nas syn

Robert Kubasiak

Spominaju rodicia, surodenci, starka, priatelia a vsetci, co ta poznali a mali ta radi.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 30. augusta uplynie dvadsatpat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, manzel a starky

Juraj Kukula zo Zavadky nad Hronom

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.Smutiaca rodina

Baran

Neviete si predstavit, ze by sa nieco okolo vas robilo, alebo planovalo bez vasej ucasti. Mali by ste respektovat iniciativu a snazivost ostatnych a nezaskodila by ani pochvala ci pomoc.

Byk

V poslednom obdobi ste pracovali tak sustredene, ze ste ani nestihli sledovat, co sa okolo vas deje. Blizi sa koniec leta, vela letnych planov ste neuskutocnili. Aspon nieco este stihnete.

Blizenci

Uz neraz sa vam stalo, ze ste vynikajuci napad dostali pod sprchou. Taketo vzacne myslienky by ste si mali zaznamenat. Preto majte vzdy okrem otvorenej hlavy po ruke aj pero a papier.

Rak

Vase materialne podmienky sa zlepsuju, konecne mozete pokojnejsie spavat. Ale nebudte marnotratni, myslite na rekreaciu, na financne naroky rodiny a na nove zdroje prijmov.

Lev

Po serii krasnych slnecnych dni sa objavuju prve mracky. Nelakajte sa, zvonka vam naozaj nic nehrozi. Ak si zachovate svoju vnutornu rovnovahu, vsetko uspesne splnite.

Panna

Mali by ste si okolo seba urobit poriadok. Niekedy az prilis dlho trva, kym nieco najdete. A vobec, neporiadok k vam akosi nepasuje, vy ste pedant.

Vahy

Svoje okolie doslova nakazite optimizmom. Ziskate si novych priaznivcov, z radov ktorych sa moze vyklut novy partner.

Skorpion

Mate vynikajucu formu, ziadne prekazky nemozu ovplyvnit vasu cestu k uspechu. S radostou mozete konstatovat, ze mate trpezlivost venovat sa aj menej vyznamnym, ale vdacnym temam.

Strelec

Ak nieco nejde, nerobte natlak. Na druhej strane treba podporovat vsetko, co je nadejne, co moze priniest radost, usmev a pocit stastia. Takyto lyricky vztah mozete ozivit.

Kozorozec

Neraz rozmyslate o tom, kde a ako by ste mohli realizovat svoje podnikatelske predstavy. Tento tyzden sa vam naskytne prilezitost o vsetkom hovorit s nadejnym spolocnikom.

Vodnar

Okrem prace nic nedokaze vzbudit vas zaujem. Noviny len tak prelistujete, na citanie knihy ani nepomyslite. Citite, ze vam chyba partner. Tak preco nejdete za nim?

Ryby

Mate moznost vychutnavat plody predchadzajucich iniciativnych krokov a tiez rozmyslat o tom, co vam smele rozhodnutia este mozu priniest.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT