20. FEBRUAR 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  O tretej popoludni 14. februara oznamila pokladnicka pobocky Slovenskej sporitelne v Brezne, ze pred stvrthodinou K. M. predlozil dve patdesiatdolarove bankovky, ktore po kontrole testerom vykazovali znaky falzifikatu. Patdesiatdolarovky poslali na expertizu do Narodnej banky Slovenska v Bratislave. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Obcan SRN o pol siestej vecer 14. februara Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne nahlasil kradez Mercedesu Benz 124 T, ktory mu neznamy pachatel ukradol z Nalepkovej ulice. Auto je ciernej farby s evidencnym cislom WT-GD 126, nachadzali sa v nom CD prehravac Sony so zasobnikom 10 CD, panske a damske oblecenie, sportova obuv, mobilny telefon Panasonic GD-90 a ine osobne veci. Kradezou vozidla a veci vznikla majitelovi skoda asi za 500 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom strnastej februarovej noci sarapatil vlamac v objekte nakupneho strediska v Ciernom Balogu na Janosovke. So sebou si odniesol vacsie mnozstvo alkoholickych napojov, cigariet roznych znaciek, drogeriovy tovar, kavu, desat kilogramov mrazenych kurciat a ponozky. Skodu sposobenu Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno vycislili na 43 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Z lyziarskeho strediska SKI Centrum v Myte pod Dumbierom neznamy pachatel ukradol osem trojmetrovych hlinikovych rebrikov, sluziacich na udrzbu vleku. Kradez so skodou za 21 800 korun sa stala medzi 12. a 15. februarom. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci zo 14. na 15. februara mali nezelanu navstevu v stolarskej dielni v Pohronskej Polhore. Zlodej z dielne ukradol bielooranzovu motorovu pilu Stihl 036, cim majitelovi sposobil skodu za 15 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol dvanastej predpoludnim 15. februara vodic Opelu Astra pred domom v Bystrej pri cuvani narazil zadnou castou auta do stromu. Pri nehode, ktora si nevyziadala ziadne zranenie, neuradoval alkohol. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

O osmej rano 18. februara podbrezovska policajna hliadka zadrzala 59-rocneho H. M., slobodneho bezdomovca, v minulosti uz viackrat trestaneho pre majetkovu trestnu cinnost. V spolupraci s breznianskymi vysetrovatelmi a kriminalistami zistili, ze na svedomi ma tri rekreacne chaty na tom istom mieste, kde sa vlamal od 13. do 17. februara. Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol voci pachatelovi obvinenie z trestneho cinu kradeze a porusovania domovej slobody.

...

Na miestnej komunikacii pri hoteli Junior v rekreacnej oblasti Krpacovo sa 14. februara o tristvrte na dvanast predpoludnim stala dopravna nehoda. Vodic Skody 706 RN8001 tu z nezistenych pricin zachytil kabel elektrickeho vedenia, pricom zvalil lyziarsky vlek a poskodil lampy osvetlenia. Auto vyviazlo bez skody, ale Sprave Fondu narodneho majetku Bratislava vznikla poskodenim osvetlenia asi 3000-korunova ujma. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Lesny kolesovy traktor 81, ktory bol zamknuty zaparkovany v lesnom poraste na Kriznom v katastri Cierneho Balogu, zmizol niekedy od popoludnia 14. februara do nasledujuceho rana. Kradezou vznikla majitelovi z Brezna skoda za 400 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. februara

Prvykrat v tomto tyzdni vystartovali na Mazornikovo, kde cez okno pomocou rebrika otvorili byt. V sobotu 10. februara v Jarabej vytiahli z priekopy Opel Cadet po dopravnej nehode a na ceste sorpcnou latkou zasypali olejovu skvrnu. Na Valentina absolvovali dva vyjazdy. V prvom pripade vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na Ulici L. Saru v Brezne a v druhom vo Filipove pomocou Cas 32 T 815 vytiahli z priekopy Skodu Feliciu.

 

154.jpg (4764 bytes) "Vyjazdovka" NAMK poskytla pomoc styrom vodicom. Z Jarabej do Banskej Bystrice odtiahla Opel Cadet a Skodu Forman po dopravnej nehode, z Piesku do Brezna Wartburg s poskodenym zapalovanim a z Predajnej do Brusna Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou. Na Mazornikove zachranari otvorili Ford Eskort, v ktorom si majitel zabuchol kluce, opravili roztrhnutu hadicu vo Wartburgu, brzdy vo Favorite a v Skode 1203 vymenili chladic a doplnili nemrznucu zmes. Vacsiu pozornost na cestach treba venovat hlavne v skorych rannych hodinach, kedy je vozovka zladovatela.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari RZP vo februarovych dnoch poskytovali prvu pomoc hlavne lyziarom, ktori pri tomto oblubenom sporte utrpeli mensie zranenia hlavy a dolnych koncatin. Dovedna vystartovali 26-krat, z toho 9-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5-krat k mozgovym prihodam a k urazom, po 2-krat k brusnym a k inym pripadom, raz konstatovali smrt este pred prichodom sanitky a dvoch pacientov previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

 

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden bol bez vyraznych snehovych zmien. Na hrebenoch hor Srdiecko - Kosodrevina, Krupova - Srdiecko su obmedzene lyziarske podmienky a vleky nepremavaju. V prevadzke su lyziarske centra s umelym zasnezovanim. Na horach prevlada pekne slnecne pocasie. Teploty su len v ranajsich hodinach par stupnov pod nulou. "Teply" februar nasvedcuje tomu, ze sa prichod jari posuva. Clenovia Horskej sluzby pocas tyzdna zaznamenali nizku navstevnost a osetrili mensie poranenia odvaznych lyziarov a snoubordistov.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Adam Riapos z Helpy, Tomas Bartos z Hronca, Daniela Poncakova z Brezna, Barbora Cipikova z Jasenia, Nina Precuchova z Brezna, Martin Brecka z Brezna, Barbora Rusova z Valaskej, Monika Pokosova zo Sumiaca, Daniel Medved z Valaskej, Romana Murinova z Brezna.

 

Opustili nas_image

 

Boris Bohus (27) zo Zavadky nad Hronom, Lubos Brtan (25) z Jasenia, Peter Meres (60) z Brezna, Stefan Kmet (63) z Brezna, Maria Bitalova (76) z Hronca, Anna Nepsinska (76) z Brezna, Jozef Stulrajter (66) z Cierneho Balogu - Dobroce, Matilda Javorcikova (87) z Michalovej, Anna Breckova (72) z Brezna, Maria Latinakova (92) z Helpy, Maria Oravkinova (91) z Helpy, Jozef Kovacik (60) z Cierneho Balogu - Dobroce, Irma Kanova (86) z Bacucha, Rudolf Horvath (72) z Brezna, Maria Svantnerova (69) z Hronca, Maria Kupcova (75) z Cierneho Balogu - Komova, Agnesa Skalosova (81) z Polomky, Jozef Belko (74) z Cierneho Balogu - Dobroce, Dezider Harvan (71) z Brezna, Gabriela Turnova (88) z Piesku, Michal Lapin (49) zo Sumiaca, Mgr. Vesna Szabova (61) z B. Bystrice, Katarina Blazekova (49) z Prievidze - Lazian.

 

Blahozelanie_image

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim: zi dlho, mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 21. februara oslavuje sestdesiate narodeniny nasa mila mama a stara mama

Antonia Katonova z Brezna.

Vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia, stastia a lasky do dalsich rokov zivota zo srdca zela manzel Jozko, dcera Tatiana, syn Jozko a vsetky vnucata.

 

Spomienky

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.

Dna 12. januara uplynul rok odvtedy, co nas upustil vo veku styridsattri rokov syn, manzel a brat

Jozko Libic z Valaskej.

S laskou spominaju matka, manzelka, brat.

...

Preco si musela umriet, ked si tak velmi chcela zit? Zla choroba pretrhla tvoju zivota nit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas mamicka v nom.

Dna 24. januara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, manzelka a dcera

Anna Patrasova, rod. Baricova
zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spominaju dcery Stevka a Janka s rodinami, syn Jan, manzel, mama a vnucata.

...

Dna 27. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Jozefa Kovalcika z Cierneho Balogu - Janosovky.

Vy, ktori ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku v modlitbe. S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Cas plynie, bolest trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 30. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy otec a stary otec

Jan Kovacik

Venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 6. februara uplynul rok od smrti nasej drahej mamy, starej mamy

Emilie Puobisovej

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Deti s rodinami.

...

Dna 10. februara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila

Anna Kassova z Brezna.

Spomina manzel, syn s manzelkou, vnuci Martinko a Marosko a ostatna rodina.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 13. februara uplynul rod od umrtia

Jozefa Dupeja z Brezna.

Spomina manzelka a deti.

...

Kyticu kvetov ti na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 24. februara uplynu dva roky plne bolesti odvtedy, co nas navzdy opustil

Stefan Kubica z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S vdakou a laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

Podakovanie

Vo velkom ziali a so zarmutkom v srdci sme 31. januara navzdy odprevadili na poslednej ceste po tazkej chorobe nasu milovanu manzelku, mamicku, dceru, nevestu, sestru a svagrinu

Martu Buvalovu, rod. Faskovu z Polomky.

Dakujeme blizkej a vzdialenej rodine, vsetkym priatelom, susedom a znamym. Vyslovujeme uprimnu vdaku a Pan Boh zaplat za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina.


Baran

Aj keby ste sa akokolvek ponahlali, urcite nieco dolezite zameskate. Robte vsetko radsej pomalsie, ale dokladne, aby ste sa vyhli pripadnym neprijemnostiam.

Byk

Kam sa podelo vase rozhodne a nekompromisne vystupovanie? Co najskor sa musite stretnut a poradit sa s najdovernejsimi priatelmi. A najma musite najst seba sameho.

Blizenci

Dnesny den vo svojom vreckovom kalendari by ste mohli oznacit sivou farbou. Ale vychadzajte z toho, ze vsetko je na nieco dobre. V dnesnej vsednosti vyriesite vaznu vec.

Rak

Mate celkom zdravu filozofiu: vsetko, co vam chyba v zivote, snazite sa nahradit laskou. Mate dobre predpoklady, aby ste partnerovi nielen slubovali, ale aj dokazali city.

Lev

Dnes sa citite vo svojom zivle, dokazete vynikajuco uvazovat. Podari sa vam realizovat vsetko podla predstav. Aj ked mate financne problemy, peniaze si nepoziciavajte.

Panna

Mate vytycene narocne ciele a chcete ich dosiahnut za kratky cas. Urcite mety mozno niekedy dobyt skor elegantnou sportovou metodou nez krvopotnou drinou. Dobre si vyberte.

Vahy

Nedorozumenie, ktore vam sposobuje problemy, vyplyva z vasich pracovnych metod. Nedali ste presne informacie, riesili sa povrchne veci a podstata zostala nedotknuta.

Skorpion

Konecne sa dostanete von do prirody a mozete sa nadychat sviezeho vzduchu. Dobre sa vam dycha, lebo vasa pozicia sa upevnila. Aj v situacii istoty budte opatrni.

Strelec

Ked v praci vznikne nejasna situacia, najlepsie je naliat cistu vodu do pohara. Vyjasnit si situaciu. Mate totiz taky pocit, ze niekto bezdovodne zacal pracovat proti vam.

Kozorozec

Dnes sa na svet pozerate s optimizmom. Zacne sa vam darit aj v takych oblastiach, kde to nevyzeralo ruzovo. Hladajte s partnerom spolocnu cestu k zmiereniu a spolupraci.

Vodnar

Venujte viac pozornosti svojmu obleceniu, aby ste mohli uspesne celit vrtochom pocasia. Pozor na moznost urazu na cestach, v dopravnych prostriedkoch a pri sportoch.

Ryby

Pracujte trpezlivo a sustredene ako hodinar, velku fyzicku namahu dnes vynechajte. Urobte nieco pre svoje zdravie, otuzujte sa a nechodte spat bez vecernej prechadzky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT