26. APRIL 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 26. aprila do 3. maja

30. so, 1. ne – PAD DO TEMNOTY (V. Britania, MP/12, 19.30) – Skutocny pribeh o dvoch britskych horolezcoch, ktori prezili v roku 1985 tragicku nehodu v peruanskych Andach. Film nie je len o horolezectve a horach, ale aj o ludskej dusi a sile.

1. ne – HRDINOVIA Z RISE GAJA (USA, MP, 16.00) – Mali hrdinovia a ich obrovske dobrodruzstva pri zachrane rise Gaja. Animovany film so slovenskym dabingom. 

Kam za kulturou

Mestske kulturne stredisko v Brezne v ramci Teatriady pozyva: v sobotu 30. aprila o 17.00 na namestie na STAVIAME MY MAJE – oslavy 1. vyrocia vstupu do EU s DFS Stastne detstvo a FS Mostar.

...

Obec Bacuch a Centrum volneho casu v Brezne v stredu 27. aprila o 9.30 v Kulturnom dome v Bacuchu organizuju XV. rocnik okresneho kola sutaze v speve ludovych piesni ziakov zakladnych skol SLAVIK SLOVENSKA. Sutaz bude sprevadzana vystavkou prac ziakov Zakladnej umeleckej skoly v Brezne.

...

Program v Cajovni Akasi
streda 27. aprila o 18.00 - stretnutie s vedomcom Mirom Ziarislavom Svickym, vecer s penickami, vyucby hry na koncovke, cvicenie styroch zivlov, Turice - hovory

...

Obec Polomka vyhlasuje 10. rocnik sutaze Horehronie vo fotografii
Propozicie: 1. kategoria - Priroda a krajina, 2. kategoria - Zvyky a obycaje, 3. kategoria - ciernobiela fotografia (tema prvych dvoch kategorii), 4. kategoria - Polomka (fotografia musi mat preukazatelne povod z podujatia, prirody alebo diela v obci Polomka).
Do sutaze mozete prihlasit jednotlive fotografie a serialy vo formate 13 x 18 cm, do jednej kategorie je mozne poslat maximalne 10 fotografii, jeden serial moze pozostavat maximalne z 5 fotografii. Organizatori sutaze si vyhradzuju pravo pouzit fotografie na prezentaciu Horehronia. V pripade publikovania zostavaju autorske prava nedotknute.
Fotografie poslite v obalke s oznacenim Fotosutaz na adresu: Obec Polomka – kulturne stredisko, Osloboditelov 12, 976 66 Polomka, na zadnu stranu fotografie treba napisat meno a priezvisko autora, adresu, telefonne cislo, nazov fotografie a kategoriu. Uzavierka sutaze je 31. jula, blizsie informacie poskytnu na c. tel.: 6193190, 0904 216338.


Dakujeme...

Dakujeme socialnej pracovnicke Domova dochodcov a domova socialnych sluzieb v Hronci Zuzane Uradnickovej, hlavnej sestre Zdenke Mihokovej, sestrickam Anne Piliarovej, Anne Kupcovej, Katarine Hubertovej, Zdenke Kovacikovej, ale aj ostatnym sestrickam za prikladnu ochotu a starostlivost o moju sestru.

Vdacny brat s rodinou

...

Dakujeme, ze mate v srdciach miesta aj pre druhych
Organizatori Dna narcisov 2005 dakuju vsetkym ludom dobrej vole, ktori prispeli do zbierky, a tak podporili dobru myslienku pomoct chorym a trpiacim.
Dakujeme organizatorom, dobrovolnikom pri zabezpeceni a realizacii zbierky: mestskemu kulturnemu stredisku, zakladnym a materskym skolam okresu Brezno, SCK C. Balog, Specialnej skole v Polomke a v C. Balogu, dobrovolnickam studentkam Gymnazia a Hotelovej akademie v Brezne, COOP Jednote, Bille, spol. s r. o. Zvlast dakujeme Ing. Jozefovi Flosnikovi, ktory od vzniku zbierky kazdorocne prispieva na zive kvety narcisov.
Vdaka vsetkym spoluorganizatorom a prispievatelom sme v okrese Brezno prispeli do zbierky a pobocke Ligy proti rakovine v B. Bystrici odovzdali sumu 116 120 korun.


Vazeni spoluobcania,

v tychto dnoch budete v uliciach nasho mesta stretavat chlapcov a dievcata, ktori sa na vas obratia s otazkou ,,Fajcite?” a budu rozdavat cervene srdiecka ako symbol zdravia. Uz treti rok sa deti zakladnych skol v okrese Brezno spolu s koordinatormi prevencie a pracovnikmi Centra vychovnej a psychologickej prevencie takouto formou zapajaju do celosvetovej kampane na pokles fajcenia. Mozno prave vas syn, dcera, brat, sestra, vnuk, vnucka, ziak, ziacka budu prvym impulzom na zamyslenie, co fajcenie sposobuje a pokial fajcite bude zaciatkom na ceste k abstinencii. Fajcenie je celosvetovy problem, ohrozuje zdravie ludskej populacie od momentu, kedy sa spustili prve automaty na vyrobu cigariet. Podla prieskumu Statistickeho uradu SR 46% obyvatelov SR fajci pravidelne alebo prilezitostne, z toho vo veku 15 rokov fajci okolo 39% populacie mladych ludi. Vzdy je cas zmenit svoj postoj k vlastnemu zdraviu a zdraviu vasich deti. Mozno prave stretnutie s dietatom, ktore drzi v ruke cervene srdiecko, bude zaciatkom. A nezabudnite – moderne je nefajcit.
Pracovnici Centra vychovnej a psychologickej prevencie

 . . .

SLNIECKO CENTRUM, n. o, M. Benku 1, Mazornikovo pozyva:
- v spolupraci s Uniou materskych centier v sobotu 7. maja na RODINNE POPOLUDNIE pre velkych i malych v Narodnom tenisovom centre v Bratislave.
Tento rok bude podujatie zamerane hlavne na deti, ktore sa mozu tesit na mnozstvo atrakcii, sutazi, nadhernych odmien a darcekov. Rozpravkove popoludnie bude moderovat oblubena televizna dvojica Ela a Hop.
Program: 15.30 - 16.30 prekonavanie Guinessovho rekordu - najvacsi pocet ludi tlaciacich kocik na trase 1 mile, od 17.00 bohaty kulturny program s divadielkami, baletkami, sutazami, na zaver super tombola.
Pri tejto prilezitosti Slniecko centrum, n. o. organizuje autobusovy zajazd, ktory financne podporilo mesto Brezno. Viac informacii ziskate priamo v materskom centre alebo na c. tel.: 0915 830822, 0903 043100;
- vo stvrtok 12. maja o 17.00 na prednasku a besedu s RNDr. Emilom Palesom, CSc., autorom knihy Paralelne a periodicke javy v dejinach ANGELOLOGIA DEJIN.

 . . .

Gerbocova literarna Snina
Mesto Snina vypisuje dnom 30. aprila celoslovensku literarnu sutaz Gerbocova literarna Snina pre autorske prace (poezia, proza, esej). Sutaz bude v styroch kategoriach: I. ziaci ZS 1. - 4. rocnik, II. ziaci ZS 5. - 9., III. studenti SS, IV. dospeli. Uzavierka prijimania prac je 30. septembra. Blizsie informacie na c. tel: 059/7623635.

 . . .

Mesto Brezno a Slovensky zvaz protifasistickych bojovnikov pri prilezitosti 60. vyrocia oslobodenia nasej vlasti pozyvaju na SPOMIENKOVE OSLAVY, ktore sa uskutocnia v piatok 6. maja o 14.30 na Nam. gen. M. R. Stefanika.
Program: 14.15 - sustredenie hosti vo dvore mestskeho uradu, 14.30 koncert dychovej hudby, polozenie kytic k pomniku padlych hrdinov v II. svetovej vojne, hymna SR, slavnostne prihovory.

. . .

Hladam spoluziakov, ktori v roku 1973 ukoncili 9. A triedu v Podbrezovej – triedna ucitelka Kucbelova.
Za ucelom stretnutia. Tel.: 0908 927757.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT