27. SEPTEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O deviatej vecer 17. septembra na Krculovej ulici v Brezne neznamy pachatel prepadol 33-rocneho Milana z Brezna. Zlodej svojej obeti zo zadneho vrecka nohavic ukradol penazenku, v ktorej mal 1050 korun a osobne doklady.

Trestneho cinu kradeze a neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla sa dopustil 18-rocny Lubos G. z Helpy. Spolocne so 14-rocnym Marianom z Helpy 18. septembra o pol jednej v noci pred rodinnym domom v Helpe sa vlamal do Skody 120 L. Auto sa im nepodarilo nastartovat, a tak z neho ukradli benzin a bateriu. O pol hodinu spred dalsieho rodinneho domu ukradli Skodu 120 L. Po nastartovani odisli do Zavadky a Polomky, kde im dosiel benzin a vozidlo na Dimitrovovej ulici odstavili. Pachatelov zadrzali pohorelski policajti.

Z trestneho cinu tyrania blizkej osoby vysetrovatel v Brezne obvinil 28-rocneho Martina z Raztoky. Od septembra 2004 do 3. jula opakovane fyzicky napadal a psychicky tyral svoju 31-rocnu druzku, vyhadzoval ju z domu a vyhrazal sa zabitim. Obvineny je stihany na slobode.

V noci z 18. na 19. septembra v Michalovej na Troskach sa ktosi vlamal do objektu dreveneho skladu. Kradezou 5-metrovej hadice, rucneho naradia, pracovnych nastrojov, troch postrekovacov drevin a desiatich sadenic smreka Lesom mesta Brezno, s r. o., vznikla skoda za 2000 korun. Na zariadeni nechal zlodej 300-korunovu skodu.

Stvrt hodina popoludni 19. septembra stacila zlodejovi na to, aby poskodil a vykradol Skodu Fabiu. Auto stalo na parkovisku za obchodnym domom v Brezne a zlodej z neho po poskodeni zamku na dverach vodica ukradol tasku s bankomatovou kartou a mobilnym telefonom za 1000 korun, nepohrdol ani druhym mobilom za 8000 korun. Na aute vznikla 3000-korunova skoda.

Zamestnanec SBS Zeleziarne Podbrezova a. s. predpoludnim 20. septembra nasiel cvicny delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny. Popoludni opat nahlasil nalez, tentoraz islo o minometny granat. Municiu proti neopravnenej manipulacii ulozili v specialnej tlakovej nadobe a na druhy den sa jej ujal pyrotechnik z Banskej Bystrice.

Az dvakrat museli v okrese Brezno 22. septembra zasahovat hasici. Predpoludnim z neznamych pricin v Telgarte na Sipulovej zacalo horiet balikovane seno ulozene v stohu. Poziar, ktory sposobil skodu za 18 000 korun, lokalizovali pohorelski hasici. Popoludni breznianski hasici zasahovali v objekte jazdeckeho arealu v Nemeckej. Poziar vznikol pravdepodobne samovznietenim balikov sena, ktore boli uskladnene v hospodarskom sklade. Skodu odhadli na 50 000 korun.

Pred deviatou rano 22. septembra v katastri Polomky doslo k pracovnemu urazu 30-rocneho muza, ktory pracoval pre rakusku firmu pri odstranovani kalamity dreva. Muz spadol zo stromu z 20-metrovej vysky na kalamitne drevo. Z vaznymi zraneniami ho leteckou zachrannou sluzbou previezli do banskobystrickej nemocnice.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 16. do 23. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

Lubomir Husanica z Tisovca, Kristian Stajer z Gasparova, Filip Kordik z Podbrezovej, Ema Majchutova z Raztoky, Ema Zerava z Polomky, Patrik Poliak z Brezna, Sonja Kostolaniova z Brezna, Alexander Puska z Brezna, Ema – Tereza Filova z Brezna, Ondrej Karvai z Pohronskej Polhory, Michal Eremias z Cierneho Balogu, Natalia Auxtova z Brezna, Slavka Berkyova z Polomky.

Opustili nas_image

 

Marian Nemcok (60) z Benusa, Jan Baliak (61) z Cierneho Balogu, Margita Nemcokova (80) z Benusa, Mikulas Smrecan (88) z Hronca, Elena Kucerakova (72) z Cierneho Balogu, Jozef Vlcek (82) z Pohronskej Polhory, Kamil Vezdur (63) z Brezna, Ivan Cunka (22) z Pohronskej Polhory, Frantiska Kovacikova (91) z Bystrej, Ladislav Pobis (67) z Benusa, Anna Drnajova (90) z Raztoky.

150

Pat poziarov, ku ktorym bol privolany hasicsky a zachranny zbor uhasili 1 C a 3 C prudom. Asistoval pri piatich dopravnych nehodach, kedy cistili vozovku a vytahovali auto z priekopy. Medzi Sumiacom a Cervenou Skalou odpratali z cesty spadnuty strom. Technicky zasah si vyziadalo vytapanie bytu z radiatora v Brezne na Krculovej ulici.

155

Jeden prevoz do Banskej Bystrice, jedno umrtie pred prichodom, tri ine prihody, jedna dychacia, sest urazov, dvanast neurologickych prihod a strnast kardiovaskularnych. To vsetko sme sa dozvedeli zo statistiky lekarov. Nedela 18. septembra znamenala pre 17- a 19-rocne dievcata pobyt v nemocnici s poraneniami hlavy, ked sa ich motorove vozidlo zrazilo s jelenom. Pacienta v bezvedomi a s tazkymi poraneniami previezli do Banskej Bystrice po tom, co spadol z dvadsatmetrovej vysky.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Dopravne nehody, pri ktorych asistovala cestna zachranna sluzba si vyziadali velke skody na vozidlach. V Ciernom Balogu to bola Skoda 125, na trase Cierny Balog – Brezno Hyundai, v Mazornikove pomahali vodicovi s autom Skoda Garde. Medzi Mazornikovom a Pieskom zase Skoda Fabia, Lopejom a Breznom Ford Tranzit a Polomkou a Breznom Skoda Favorit. Technicku pomoc poskytli na Certovicu, kde doviezli naftu vodicovi kamionu a v Brezne opravili startovanie na Skode Felicia.

Horska zachranna sluzba
6195326

Zapadne Tatry sa v pondelok stali svedkom patracej akcie po 22-rocnej polskej turistke, ktora sa stratila. V stredu to boli Madari, ktorych museli clenovia horskej zachrannej sluzby hladat. Pocasie sa po niekolkych dnoch vyjasnilo a rovnake su aj prognozy na dalsie dni.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 1. septembra prisli odprevadit na poslednej ceste nasu drahu mamicku, staru a prastaru mamu a sestru

Annu Precuchovu.

Dakujeme za vsetky prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, pribuznym, znamym a susedom za odprevadenie na poslednej ceste v utorok 13. septembra nasej drahej

Jozefiny Zurovej.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

...

Vsetkym zucastnenym na pohrebe nasho otca

Juliusa Skorsepu

uprimne dakujeme za smutocne aranzmany, prejavenu sustrast a za povzbudive slova, ktorymi ste nas vnutorne posilnili.
Marian, Gabika, Betka, Sidka s rodinami

SPOMIENKY

S tuzbou v srdci chcel si este zit, odisiel si necakane, ale mi na teba nezabudame a stale ta spominame.
Dna 19. septembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Zajaca.

S uctou spomina priatelka Anna s rodinou.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 20. septembra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jozef Bartos z Brezna.

Spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Dna 22. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Viktor Hrnciarik z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina manzelka, synovia, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob ti kladieme, s laskou a uctou na teba ocko, spominame.
Dna 25. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas drahy

Jozef Medved z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venujete spolu s nami tichu spomienku.
Dcery s rodinami

...

Dna 26. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila

Bozena Jursova, rodena Trepacova z Brezna.

S laskou spominaju dcera s nevestou a vnucata.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na zavadskom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 27. septembra si pripominame prve vyrocie smrti nasej mamy, svokry, starej a prastarej mamy

Anny Dudasovej zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Bez reci jsem kazdou praci vzal a mnel problemy, ze malem jsem to vzdal. Pokazde jsem vstal a skousel jit, pro tu cest, ze smel jsem s vami zit. Mnel jsem rad stin stromu, ricni proud, stity hor co nejdou preklenout, krasnejsi svet vubec nehledam, to reknu vam u nebeskych bran. (Jiri Zmozek)
Dna 27. septembra si pripominame prve vyrocie umrtia manzela, otca, stareho otca, svokra, brata

Karola Kindernaya z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Nepodliehajte kazdodennemu stresu a nenechajte sa tak lahko vytocit mladymi a este neskusenymi kolegami. Dbajte o to, aby sa vas partner vo vztahu necitil ako vo vazeni.

Byk
Ak si chcete najst toho spravneho partnera, nesedte zavrety doma a vyrazte na “lov”. Pri vacsom stasti natrafite na toho spravneho a pre vas najvhodnejsieho.

Blizenci
Nechajte vsetky povinnosti na ostatnych, ktori su vam nejake tie sluzby “dlzni”. Viac si oddychnite a neminajte zbytocne vase sily a energiu.

Rak
Cim skor si vybavite svoje pracovne zalezitosti, tym skor sa mozete venovat vasej rodine a svojej laske. Cez vikend ju mozete zobrat do chaty a vyrozpravat jej vsetky dovernosti.

Lev
Dobre si premyslite vase kroky a skutky. Radsej sa vyhnite podpisovaniu zmluv, pretoze by sa pri tom mohol vyskytnut nejaky zavazny problem alebo nedorozumenie.

Panna
Co sa tyka sporov a hadok, radsej sa drzte od nich dalej. Uradne veci sa snazte vybavit co najskor a potom vam vsetky “papierovacky” pojdu od ruky.

Vahy
Dolezite udalosti alebo schodzky si poznacte do kalendara, aby ste na nic nezabudli. Nesnazte sa vykonavat pre vas narocne prace a snazte sa pracovat postupne.

Skorpion
Skuste sa viac snazit a ak vam vsetko nevyjde na prvykrat, snazte sa aj nadalej, az kym to nedosiahnete. Nezverujte sa vsetkym a viac sa spoliehajte na rodinu.

Strelec
Nenamyslajte si a nevznasajte sa prilis v oblakoch. Sustredte sa na to, co mate pred sebou a ake veci vas este cakaju. Budte viac ochotny pomahat.

Kozorozec
Nic si z toho nerobte, ked nebudete mat chut nic robit. Ste proste vysileny a potrebujete viac volna a oddychu. Mozete vyskusat, len tak rekreacne, nove sporty.

Vodnar
Ak sa mate chut odreagovat, nepotte sa doma a vyrazte von za priatelmi. Na opacne pohlavie mozete urobit velky dojem a ziskat mnozstvo novych kontaktov.

Ryby
Aj ked vam praca ide od ruky, neberte si na svoje plecia prilis velke bremeno a nerobte vsetky veci naraz. Toto obdobie moze na vas zacat zle vplyvat, preto si zajdite do lekarne po vitaminy.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT