28. MAREC 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Stvrthodinka vecer 19. marca stacila neznamemu pachatelovi na to, aby na parkovisku na namesti v Brezne poskodil Nissan Terrano patriaci firme Velkosklad E. F. Odlomenim spatnych zrkadiel na dverach vodica a spolujazdca, ktore boli elektricky vyhrievane, sposobil skodu vo vyske 30 000 korun.. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od podvecera 17. marca do popoludnia 20. marca sa ktosi vlamal do drevenej skrine v spolocnych priestoroch panelaku na Ulici 9. maja v Brezne. Ukradol odtial tri pary lyziarok znaciek Koflach, Dachstein, Lange, hnedy vysavac ETA 041, zelenomodru rucnu brusku na kov znacky Narex, biele a cierne detske korcule a dvanast kilogramovych masovych konzerv, cim majitelovi R. M. vznikla skoda za 13 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od 17. do 20. marca sarapatil zlodej v sklade pohonnych hmot Lesnej spravy Cierny Balog - Kram. Odniesol si patnast dvadsatlitrovych plechovych bandasiek s motorovou naftou (dovedna tristo litrov). Skodu vycislili na 17 100 korun, k poskodeniu zariadenia nedoslo. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Farebny televizor Panasonic, dva prstene so zelenym a fialovym ockom, dva pary nausnic, privesok tvaru A, privesok tzv. peruanska opica, vsetko zo zlteho kovu, zmizli z bytu D. J. na Ulici CSA v Brezne. Takyto lup za 36 800 korun z 21. marca od 7.10 do 17.15 hodiny ma na rovasi nezmamy pachatel. Pripad preveruje OO PZ Brezno.

...

Podbrezovski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze v garazi B. S. na Hronskej ulici vo Valaskej. O stvrt na dvanast v noci 21. marca 19-rocny G. M. z Cierneho Balogu a 18-rocny S. I. z Valaskej odtial uchmatli dvadsat litrov motoroveho oleja GTX 3 v troch bandaskach a dvadsatpat litrov benzinu Super 95 tiez v troch bandaskach dovedna v hodnote najmenej 6000 korun, na dverach nechali skodu asi za 500 korun. Ukradnute veci vratili majitelke.

Doteraz neznamy pachatel sa 22. marca v case od 15.00 do 20.50 hodiny vlamal do Skody 120, ktora bola zaparkovana na Ulici CSA v Brezne. Z vozidla ukradol autoradio Blaupunkt Freiburg CR, cim majitelovi M. I. sposobil skodu bezmala za 5000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Obvodne oddelenie PZ v Brezne patra po pachatelovi kradeze vlamanim do pivnice B. M. v Brezne. Od 19. do 22. marca odtial zmizol modry horsky bicykel Shimano, na ktorom boli namontovane cierne plastove blatniky. Majitelovi vznikla kradezou skoda za 10 500 korun.

...

Od pol dvanastej predpoludnim 22. marca do skorych rannych hodin nasledujuceho dna sa neznamy pachatel na parkovisku pred vchodom na Krculovej ulici v Brezne vlamal do odstavenej Skody 105 L. Poskodil autoradio Tesla a ukradol audiokazetu Maxell, cim majitelke vozidla sposobil skodu vo vyske asi 4200 korun.

...

V katastri Pohronskej Polhory na Psenicnom ktosi sarapatil v polovnickej chate, odkial odcudzil paplony, vankuse, plachty, obliecky, taniere, pribory, keramicke salky, sklenene pohare, hrnce, naberacky a misu na polievku. Kradez so skodou 14 620 korun pre OLZ Cierny Balog sa stala niekedy od predpoludnia 22. marca do siedmej hodiny rannej 23. marca.

...

Desat minut pred polnocou 23. marca v Gasparove vodic Peugeotu 405 neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, dostal smyk a presiel do protismerneho jazdneho pruhu, kde narazil do oplotenia rodinneho domu. Po naraze ho prevratilo na strechu a ostal stat v strede vozovky. Vodic sa podrobil dychovej skuske, ktora ukazala 1,36 promile alkoholu. Pri nehode sa nikto nezranil, na oploteni domu je asi tisickorunova skoda a na aute vo vyske asi 100 000 korun. Nehodu, po ktorej vodicovi zadrzali vodicsky preukaz, objasnuje skupina dopravnych nehod.

Co sa udialo v tyzdni od 17. marca do 24. marca

. V nedelu popoludni 19. marca vznikol zo zatial neznamych pricin poziar na stavenisku na Ulici MPCL v Brezne. Horel papier a rozny material, ktory poziarnici hasili 1C prudom. Posobenim tepla bolo poskodene kanalizacne potrubie z PVC. Opacny zivel trapil ludi v Pohorelej, kde voda zatopila pivnicu v sukromnom dome. Poziarnici ju odcerpali a precistili odtok. V utorok popoludni hasili poziar na smetisku spolocnosti Sekolog na Tisovskej ceste v Brezne. Vo stvrtok 23. marca najprv na Ulici CSA v Brezne (pri kasarnach) zahasili butlavy strom, ktory niekto podpalil a vecer jednoduchymi hasiacimi prostriedkami hasili na Vrchdolinke podpalenu suchu travu.

 

 

154.jpg (4764 bytes).Sluzbukonajuci clenovia Narodneho automotoklubu z Lopeja pocas tyzdna trikrat odtahovali do Banskej Bystrice auta s poruchami. Dvakrat vystartoval na cesty Zlty anjel, aby hned na mieste pomohol vodicom. Styrikrat poskytovali technicku pomoc, mensie opravy automobilov, vo svojom stredisku.

 

 

155.jpg (4763 bytes) V uplynulom tyzdni zasahovala sanitka RZP 27-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 13-krat, po 5-krat k urazom a k inym, po jednom vyjazde mala k mozgovej prihode, k zneuzitiu a k umrtiu pacienta pred prichodom sanitky a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V urazovej ambulancii v nemocnici v Brezne osetrili dvadsatsedemrocnu zenu, ktoru zrazilo na prechode na namesti oproti Jednote osobne auto. Nastastie ziadne vazne poranenia neutrpela.

 

 

hs.jpg (5636 bytes) V uplynulom tyzdni bolo v nasich horach vyhlasene zvysene lavinove nebezpecenstvo - stupen c. 3. Napriek tomu svahy zaplnilo mnoho lyziarov, najma turistov z Madarska. O ich disciplinovanosti svedci aj to, ze nemuselo byt vyhlasene ziadne patranie, nik neutrpel vaznejsi uraz, na zjazdovkach sa vyskytli len bezne mensie osetrenia.

 

 

 Uzreli svetlo sveta image

Martin Molcani z Brezna, Olga Harvanova z Telgartu, Zuzana Longauerova z Predajnej, Anezka Olahova z Cierneho Balogu, Alzbeta Balazova z Pohorelej, Jozef Suchan z Polomky, Jozef Scavnicky z Brezna, Milan Kovacik z Brezna, Viktoria Stiakova z Dolnej Lehoty.

 

 

Opustili nas_image

Jan Demian (79) z Hornej Lehoty, Irena Sencekova (82) z Jasenia, Marta Kvackajova (79) z Jasenia, Amalia Kovacikova (80) z Dobroce, Maria Chamkova (78) z Dubovej.

 

 

 

Spomienky

Unavene srdce prestalo bit, hoc by chcelo i nadalej zit. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihla si povedat: Zbohom, deti a rodina moja.

Dna 27. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Anna Naterova z Brezna.

S laskou a s bolom v srdci spominaju dcera a synovia s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nik nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 29. marca uplynu dva smutne roky odvtedy, co zakerna choroba od nas navzdy odlucila

Anicku Hrubosovu - Karabasovu z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S laskou a s neutichajucim zialom spominaju mama, otec, manzel s detmi, brat a sestra s detmi.

...

Spi otecko sladky sen, nech ta hreje cierna zem, nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu.

Dna 31. marca uplynie sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Michal Simko z Brezna.

Spomina smutiaca rodina.

 

Neplacte za mnou, ze som odisiel, ten pokojny spanok mi prajte, len vo svojich srdciach, tichu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 31. marca uplynie rok odvtedy, co nas bez slovka rozlucenia vo veku styridsatpat rokov opustil

Milan Svantner z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou a uctou spominaju mama, sestra a bratia s rodinami a ostatna rodina.

...

V zivote skromny, v praci usilovny, v laske nenahraditelny, taky bol moj milovany manzel, nas drahy otecko

Jozef Giertl z Cierneho Balogu - Komova.

Dna 1. aprila si pripomenieme piate vyrocie jeho umrtia. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S bolestou v srdci spominaju manzelka, dcera a syn s rodinami.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na polomcianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 2. aprila uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Bova z Polomky.

Spomina smutiaca rodina.


BARAN

Vynoria sa rozne starosti, nedoriesene ulohy. Odvahou, ktora hranici az s nezodpovednostou, chcete uputat pozornost svojich sefov. Je to vazne riziko.

BYK
Novi ludia a zaujimave kontakty vam pomozu najst chybajucu vnutornu rovnovahu. Vyhladajte veselu spolocnost a nebudte skupi. Velkorysost sa vam vyplati.

BLIZENCI
S jarou vychadza na ulicu viac ludi, davajte si pozor na rychlu jazdu. Osobne spory rieste co najtichsie, najstrucnejsie a velkoryso. Vyhybajte sa skodoradosti.

RAK
Nemozete si dovolit ani lezernost, ani neplodne snivanie. Ste predsa cielavedomi ludia, ktori vyuziju kazdu minutu co najucelnejsie. Len tak sa dockate zelaneho efektu.

LEV
Dobre si rozmyslite, komu sa mate zdoverit. Nevhodne zvolena osoba by vas mohla prezradit aj zosmiesnit. Hladajte skusenejsieho cloveka, ktory vas vypocuje aj poradi.

PANNA
Su priaznive predpoklady, aby ste vazne uvazovali o jarnom upratovani. Zaobstarajte si cistiace prostriedky a v rodine vypracujte harmonogram prace.

VAHY
Aj pre usilovnych, aj pre lenivych prislusnikov znamenia bude tento tyzden tazky. Jedni budu mat pred sebou narocnu volbu, a ti druha budu skladat sefstvu ucty.

SKORPION
Nepokladajte sa hned za smoliarov, ak sa vam nieco na prvy pokus nepodari. Urcite si rychlo najdete vychodisko z krizy. Neodmietajte pomoc ludi, ktori to myslia uprimne.

STRELEC
Pricina vasej mrzutosti a rozladenosti sa vola nuda. Mali by ste vyvinut nejaku aktivitu na jej odstranenie. Splnte slub, ktory ste nedavno dali dovernemu priatelovi.

KOZOROZEC
Ochotne pomozete, ked si to sitacia ziada, nebudte vsak hlupi sluzobnici. Vasu ochotu zneuzivaju na to, aby ste plnili rozmarne, ponizujuce zelania. Co je vela, to je vela.

VODNAR
Neberte na svoje plecia viac zataze, ako dokazete uniest. Mozete sa dostat do casovej tiesne, ktora by nepriaznivo ovplyvnila vase pracovne vysledky. Je vam to treba?

RYBY
Tento tyzden slubuje uspech najma pre ludi, ktori pracuju v oblasti zdravotnictva a skolstva. Ostatni prislusnici znamenia dokazu aj komplikovane pripady riesit s humorom.

 

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT