25. JUL 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  O pol desiatej vecer 18. jula ktosi hodil cez okno do spalne rodinneho domu vo Vajskovej flasu s neznamou kvapalinou. V tom case tam spali 24-rocny R. R. a 12-rocna M. Ch. Pri poziari, ktory v spalni vznikol, utrpel R. R. na hornych koncatinach, lavej usnici a pravom boku popaleniny prveho a druheho stupna s predpokladanou praceneschopnostou dva tyzdne. Podobne popaleniny M. Ch. (na tvari, pravej usnici a pravej ruke) si vyziadaju desatdnove liecenie. Obidvoch hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Ohen poskodil zariadenie bytu, cim majitelke A. R. vznikla asi 5000-korunova skoda. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O osmej rano 19. jula nasiel R. S. na Skalke v katastri Myta pod Dumbierom nevybuchnuty minometny granat nemeckej vyroby pochadzajuci z druhej svetovej vojny. Granat zaistil pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu PZ Banska Bystrica. Dokumentuje OO PZ Brezno.

...

Stodvadsat roznych videokaziet si odniesol zlodej zo skladu na namesti v Brezne, kde sa vlamal niekedy od 14. do 19. jula. Skodu sposobenu M. D. vycislili na 50 200 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od stvrtej popoludni 17. jula do rana nasledujuceho dna sa na Ulici CSA v Brezne ktosi vlamal do odstaveneho Peugeotu 206. Z vozidla ukradol autoradio Pioneer, cim majitelovi S. K. sposobil skodu dovedna za 12 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 17. julovej noci vycinal kmin vo Valkovni. Z neoploteneho volneho priestranstva dvora pri rodinnom dome v Zlatne ukradol motocykel Yamaha XT 550 asi za 35 000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Pracovnik podnikovej policie Zeleziarni Podbrezova a. s. nasiel 17. jula o jedenastej predpoludnim v priestoroch Kovosrotu v Piesku nevybuchnutu municiu, pravdepodobne delostrelecky granat z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti neopravnenej manipulacii na straznici podnikovej policie. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

V noci z 19. na 20. jula sarapatil v Bystrej zlodej, ktory z dvora rodinneho domu ukradol cerveny motocykel Honda ST 1100 zamknuty centralnym uzamykanim. Jeho majitel V. A. z Chorvatska tak prisiel o 200 000 korun. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

O tristvrte na osem rano 19. jula na ceste I/66 na Ulici CSA v Brezne vodic Skody Octavie K. F., ktory jazdil v smere z Polomky do Banske Bystrice na priechode pre chodcov nedal prednost J. P. Pri tejto nehode chodec utrpel lahke zranenia, z ktorych sa bude liecit asi tyzden. Vodicovi, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz. Eviduje ODI a objasnuje SDN ODI Brezno.

...

Farebny televizor OTF s dialkovym ovladanim, fotoaparat Kodak, priklepova vrtacka Black and Decker, mlyncek na kavu Moulinex - toto vsetko zmizlo z chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 16. do 20. jula, vznikla jej majitelovi skoda bezmala za 18 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od tristvrte na tri popoludni 20. jula do stvrtej popoludni nasledujuceho dna v Mlynnej doline v Myte pod Dumbierom spred chaty zmizol odstaveny cierny motocykel Suzuki DR 650 (rok vyroby 1992). Majitela A. R. z Nemecka pripravil zlodej touto kradezou asi o 87 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. jula

.V piatok 14. jula otvarali zabuchnute dvere bytu na Ulici SLN. Na druhy den osetrili tri osoby, ktore sa zranili pri dopravnej nehode v Polomke. V nedelu 16. jula absolvovali dva vyjazdy do Filipova, kde odstranovali spadnute stromy z vozovky. V pondelok 17. jula sa stala dopravna nehoda v Jarabej, kde sa na strechu prevratila Skoda 120 a vodic sa nachadzal mimo vozidla. V stredu 19. jula poskytli predlekarsku pomoc zrazenemu chodcovi na Ulici CSA. Na krizovatke v Bystrej sa vo stvrtok 20. jula stala dopravna nehoda, na odstranenie vytekajuceho benzina pouzili absorpcnu latku Vatex. V ten isty den hasili 1C prudom poziar sachty na Ulici MPCL na Mazornikove.

154.jpg (4764 bytes) Cestna sluzba NAMK v tomto tyzdni odtahovala tri vozidla. Z Piesku do Kezmarku Opel Calibra s poskodenou prednou napravou, z Polomky Skodu 105 po dopravnej nehode a z Brezna do Predajnej Skodu 100 so zadretym motorom. Technicku pomoc zachranari poskytli dvakrat. Medzi Lopejom a Predajnou vodicovi, ktoremu sa minul benzin vo Felicii a v Lopeji vymenili hadicu turbo vo vozidle Daewoo.

155.jpg (4763 bytes) Uplynuly tyzden sanitka RZP absolvovala dovedna 39 vyjazdov, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu vystartovala 12-krat, k mozgovym prihodam 4-krat, raz k brusnej, 12-krat k urazom, 9-krat k inym a jedneho pacienta previezla do Banskej Bystrice. V utorok 17. jula vo vecernych hodinach lekari osetrili muza, ktoreho zbili v Podbrezovej. V stredu 19. jula rano o tristvrte na osem poskytli prvu pomoc starsiemu panovi, ktoreho zrazilo pred kasarnami v Brezne auto. Na druhy den doobeda sa stala dopravna nehoda v Bystrej, pri ktorej sa zranili dve osoby. Zachranari ich previezli na vysetrenie do breznianskej nemocnice.

hs.jpg (5636 bytes) Velke vody poskodili prechadzkove mostiky, preto sa Horska sluzba venuje ich opravam. Zachranna akcia vycerpaneho turistu 17. jula mala stastny koniec, no Horska sluzba nadalej varuje milovnikov prirody, aby na vychadzkach boli opatrni. Clanok o tejto akcii si mozete precitat na prvej strane.

 

Uzreli svetlo sveta image

Viktoria Hrnciarikova z Pohronskej Polhory, Alex Matzenauer z Brezna, Martin Bartos z Brezna, Barbora Harvanova z Telgartu, Terezia Beraxova z Hronca, Jakub Reis z Polomky, David Puska z Brezna, Ivan Rozlozny z Podbrezovej, Milan Kovacik z Brezna, Jana Rotterova z Predajnej, Gabriela Stavinova z Brezna, Lenka Plskova Dubova, Peter Molcanyi z Brezna, Kristina Povraznikova z Jasenia, Erik Skolka z Gasparova, Natalia Medvedova z Valaskej, Jan Kamzik z Cierneho Balogu, Laura Mateova z Cierneho Balogu, Janka Janosikova z Helpy, Eva Babnicova z Brezna.

 

Opustili nas_image

Ivan Jergus (62) z Benusa, Jan Plamen (48) z Hronca, Jan Kubancek (86) z Jasenia, Jozef Chomic (81) z Hornej Lehoty, Maria Janosikova (87) z Helpy, Edita Kanova (5*) z Predajnej, Igor Vrabec (59) z Brezna, Ladislav Pobis (67) z Bravacova, Maria Petkova (90) z Jasenia,

Spomienky

 

Kto v nociach bezsennych, kto slzami oci zmaca, kto v zitia privaloch zbludile hlada vtaca? Kto udy skrehnute teplotou srdca zohrieva, kto balzam utechy do srdca vlieva? A kto ta oplace, ak zvadnes v utlom veku, kto tvoj hrob ovenci a vysadi ruzu makku? Kto, ak nie sestra, brat a ubolena stara mat.

Dna 18. jula uplynuli dva roky od tragickej nehody

Roberta Pita,
ktory nas opustil vo veku nedozitych 22 rokov.

S laskou v srdci spominaju rodicia, sestra Jarka, brat Tomasko a stari rodica.

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.

Dna 26. jula si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho

Andreja Zachara z Brezna.

S laskou spomina matka a brat Martin

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 30. jula uplynie 5. rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Pavol Giertl z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia Pavol, Peter a dcera Zuzana s rodinami.

Unavene srdiecko prestalo mi bit, hoc by chcelo i nadalej s vami zit. Mal som vas rad a chcel som s vami este zit, ale prisla ta chvila, ked som vam nestihol povedat: "Zbohom dcera moja i vnucky moje", a musel som vas nahle opustit. Preto len pokojny spanok mi prajte a vo svojich srdciach tichu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 30. jula uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec a stary otec

Augustin Tokar z Michalovej.

S laskou, uctou a bolestou v srdci spominaju dcera Viera a vnucky Ingrid a Tatiana

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za zmiernenie bolesti a kvetinove dary pri poslednej rozlucke s nasou milovanou manzelkou, mamou a starou mamou

Mariou Janostiakovou,

ktora nas po kratkej a tazkej chorobe opustila dna 8. jula vo veku nedozitych 66 rokov.
Dakujeme tiez firme IRIS za poskytnutie kvalitnych sluzieb.
Manzel, dcery a syn s rodinami

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za prejavenie ucasti pri poslednej rozlucke s nasim manzelom a otcom

Igorom Vrabcom.

S laskou spominaju manzelka, dcery a najblizsia rodina


BARAN

Budete mat radost z toho, ze cele vase okolie uznava vase odborne kvality i dobre osobne vlastnosti. Mesiac vas vsak varuje, aby ste neutracali na zbytocnostiach.

BYK

Z hladiska fyzickej kondicie ste uplne fit, ale vas psychicky stav nie je v poriadku. Venujete sa velmi sirokej skale zaujmov, co vas vycerpava. Oddychnite si.

BLIZENCI

Mate radi vesele stretnutia a vzdy hladate moznost uputat pozornost. Tento tyzden budete mat taku prilezitost, ktora navyse bude ozdobena laskou.

RAK

Dostanete sa do blizkosti osoby, ktoru uz davnejsie obdivujete a sledujete. Neviete, ci z toho bude dobrodruzstvo, flirt alebo sklamanie. Usmernujte kurz letu.

LEV

Zaciatkom tyzdna si slubite, ze nasadite take pracovne tempo, aby vas uz koncom tyzdna netlacili terminy. Este nie je neskoro zavazok sustavne plnit. Nesmiete polavit.

PANNA

Prejavili ste voci novemu partnerovi az vela pozornosti, teraz vam vsak pripada ako nevdacnik. Chyba nie je na vasej strane, ale on to nezneuzije. Nestratite ho.

VAHY

Merkur vam urcite pomoze, ak budete mysliet na uspech a budete sa ho snazit znasobit. Vsimajte si viac partnera a svojich najblizsich. Niekto na vas ziarli.

SKORPION

Prestante tajit vsetko, co vas trapi, zivot sa vam zjednodusil. Ak sa otvorene pozhovarate s partnerom alebo priatelom, odstranite polovicu svojich problemov.

STRELEC

Prichadzajuce dni su vhodne na uzatvaranie zmluv a nadvazovanie novych obchodnych kontaktov. Dajte si vsak pozor na prefikanych lichotnikov, ktorym ste neraz podlahli.

KOZOROZEC

Potrebovali by ste pomoc doveryhodneho cloveka. Nieco vam lezi na srdci a chceli by ste sa zbavit tejto psychickej zataze. Na celu zalezitost sa musite dobre vyspat.

VODNAR

Tento tyzden sprevadza vsetky vase ciny usilie o uspesnost a spolahlivost. Aj na pracovisku, aj cestou domov, ale aj v obchode a kdekolvek ochotne poskytnete pomoc ludom.

RYBY

Aj v praci, aj v osobnom zivote vas bude sprevadzat stastie. V dosledku vasej pochybovacnosti a naladovosti vsak vsetko dostane akesi sede sfarbenie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT