27. NOVEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Asi 45 minut po polnoci 20. novembra doslo v Pohronskej Polhore k nahlemu umrtiu C. A. z Pohronskej Polhory. Privolany lekar na mieste telo obhliadol a konstatoval smrt bez zavinenia cudzou osobou. Pravdepodobnu pricinu smrti uviedol zlyhanie srdca a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Pripad preveruje OO PZ Brezno.

...

Nie najlepsie spomienky si zo Slovenska odnesie K. M. z Francuzska. V case od 16. do 17. novembra jej neznamy pachatel ukradol v Brezne trojdverovy biely Volkswagen Golf 1,9 TDI s evidencnym cislom 6256TF 85, vyrobeny v roku 1993, s vybavou elektrickeho stahovania okien a stresneho okna, s radiomagnetofonom zn. Kenwood. Zlodej sposobil majitelke skodu za 270 940 korun. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

Stupanie do kopca nevydrzala prevodovka na tatrovke s navesom, ktoru 19. novembra riadil L. J. z Detvy v smere z Polomky do Brezna. Vozidlo, ktore viezlo naklad dreva, zacalo cuvat a narazilo do oplotenia rodinneho domu. Skoda na nakladnom aute je za 10 000 korun a na oploteni 500 korun.

Neznamy vodic avie 21. novembra na Ulici CSA v Brezne nacuval do osobneho auta zn. Ford Tranzit a z miesta nehody usiel. Majitelovi fordu M. P. z Brezna sposobil skodu za 30 tisic korun.

...

Dopravnu nehodu, ktora sa stala na miestnej komunikacii v Pohronskej Polhore 21. novembra, zapricinil vodic Skody Pickup T.P. z Helpy a to tak, ze na zladovatelej ceste strhol volant, lebo sa plne nevenoval soferovaniu, dostal smyk a skoncil v priekope. Vyviazol bez zranenia a na aute je skoda za 2000 korun.

...

Z doposial nezistenych pricin doslo na krizovatke na statnej ceste I/66 na Chvatimechu 24. novembra o 17.15 h k dopravnej nehode. Vodic Felicie L. Z. z Brezna, ktory siel v smere z Brezna do Banskej Bystrice, zrazil sa so stadom oviec, prechadzajucim cez cestu, pricom osem oviec “padlo za obet”. Vodic sa odmietol podrobit dychovej skuske, preto mu policajti zadrzali vodicsky preukaz. Skoda na aute je za 40 tisic korun a usmrtenim oviec firme LAMO Valaska vznikla skoda za 18 tisic korun.

Co sa udialo v tyzdni od 16. do 23. novembra

V tychto dnoch vystartovali k viacerym dopravnym nehodam, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. V Nemeckej a na Chvatimechu riadili premavku po zrazke osobnych aut a na Taloch sorpcnou latkou Vapex vycistili vozovku od oleja, ktory vytiekol z havarovaneho vozidla. V Polomke poziarna jednotka z Pohorelej vytiahla z priekopy na vozovku Skodu Feliciu a poskytla pomoc vodicovi Tatry 815 s poskodenou prevodovkou. V stredu 21. novembra pomocou plosiny PP 20 otvorili byt na Krculovej ulici v Brezne. Na druhy den pomahali do sanitky RZP nalozit az dve zranene chodkyne, ktore zrazili osobne vozidla na namesti a na Ulici CSA v Brezne. Poslednykrat v tyzdni absolvovali vyjazd do Predajnej, kde sa stali dve mensie dopravne nehody.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK upozornuju vodicov, aby na zladovatelej vozovke venovali jazde zvysenu pozornost a boli mimoriadne opatrni. Odtiahli az styri vozidla po dopravnych nehodach - Skodu Feliciu, Renault, Ladu 2107 a Ladu 1200. Vymenili plynove lanko v Skode 125, vo Favoritoch nemrznucu kvapalinu, klinovy remen a dobili bateriu. V Brezne otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari zaznamenali 35 vyjazdov, a to 4 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 8 k urazom a k mozgovym prihodam, 12 k inym pripadom, raz k prihode dychacieho systemu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. V stredu 21. novembra popoludni v breznianskej nemocnici hospitalizovali v zlom stave 49-rocneho muza z Brusna, ktoreho privalil strom v dubovskej doline. Po operacii dolnej koncatiny je jeho stav stabilizovany. Ondrejsky jarmok priniesol nielen ozivenie horehronskych tradicii, ale aj pracu lekarom. Vo stvrtok uz v rannych hodinach osetrili starsiu zenu, ktora spadla a udrela si hlavu. Neskor odviezli do nemocnice s poraneniami v driekovej oblasti 30-rocnu chodkynu, ktoru na prechode pri obchodnom dome Jednota zrazilo osobne vozidlo.

 

hs.jpg (5636 bytes) V predposlednom novembrovom tyzdni clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziadne zachranne akcie, pokracuju v pripravach na zimnu sezonu. Na hrebeni je suvisla dvadsatpatcentimetrova snehova pokryvka. Turisti, ktori by ste chceli vychutnavat krasy hor, nezabudnite na pevnu obuv a teple oblecenie.

    
Uzreli svetlo sveta image

 

Natalia Biacovska z Brezna, Zdenka Stavinova z Helpy, Kristina Bjaloncikova z Telgartu, Nikola Kanova z Brezna, Vladimira Harvanova z Helpy, Juraj Pecnik z Cerina, Filip Gafrik z Prestavlk, Stanislav Harvan z Telgartu, Matej Dono z Brezna


Opustili nas_image

 

Emilia Korenova (77) z Valaskej, Anastazia Cipciarova (79) z Valaskej, Maria Cunderlikova (79) z Lopeja, Maria Koralkova (90) z Hronca, Bartolomej Schvarzbacher (64) z Osrblia, Jan Zachar (45) z Brezna, Julius Mesaros (61) z Michalovej, Anna Klimentova (83) z Cierneho Balogu, Jozefina Motoskova (88) z Dolnej Lehoty, Sona Lesakova (68) z Bratislavy, Milan Vojtko (62) z Pohorelej

Podakovanie

Dakujeme vsetkym za odprevadenie na poslednej ceste nasho draheho zosnuleho Alojza Kompaneka a za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dna 25. novembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Miroslava Sneka z Brezna.

Spomina manzelka Monika, synovia Martin a Rasto, rodicia a sestry s rodinami.

SPOMIENKY

Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob polozit, zapalit sviecku a s laskou tisko spominat.

Dna 16. novembra uplynul rok od smrti nasho otca

Ing. Frantiska Babcana  z Hronca.

S laskou spomina manzelka Irena, dcera Lubka, synovia Mirko a Jarko a nevesty Ivetka a Ludka.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Neodisiel, zije v nasich srdciach...

Dna 20. novembra sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia nasho draheho manzela a otecka

Stefana Uhrina z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.Dakujeme

...

Dna 23. novembra sme si s uctou a bolestou pripomenuli prve vyrocie umrtia, kedy dotlklo srdce nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Stefana Makovnika z Hronca.

V modlitbach spominaju manzelka, deti s rodinou a vnucata.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 24. novembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil drahy a laskavy otecko a stary otec

Michal Kuzma z Hronca.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami a syn s rodinou, vnucata a pravnucata.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Draha mama zbohom."

Dna 25. novembra uplynulo devat rokov odvtedy, co nas opustila draha a laskava mamicka a stara mama

Amalia Kuzmova z Hronca.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami a syn s rodinou, vnucata a pravnucata.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta mali radi, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 25. novembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Robert Giertl z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 26. novembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Pavla Pancika z Cierneho Balogu-Noveho Kramu.

Spomina manzelka, syn Pavol, Lubo s rodinami, dcera Jana s rodinou, syn Marian a ostatna rodina.


BARAN

Dokoncite to, co ste rozpracovali. Nedajte sa vykolajit v citovej oblasti. V zaujme svojho zdravia jedzte a pite striedmo. Koncom tyzdna si chrante hrdlo. Opatrne narabajte s peniazmi!

BYK

Nedajte si tahat popod nos medove fuzy. Pozorne prehodnocujte vsetky financne ponuky. Hoci je Baran na vas vkus nedmerne vybusny, prave s nim mozete nadviazat vztah.

BLIZENCI

V zasadnych otazkach suvisiacich s pribuzenstvom ustupte az po zrelej uvahe. Ked chytite rozum do hrsti, mozete dosiahnut to, po com uz dlhsie tuzite. Financna oblast porebuje sikovnost a logiku.

RAK

Necuvajte pred prekazkami, mate dostatok sil, aby ste ich prekonali. Nie je vylucene, ze peniaze pridu odtial, odkial by ste ich vobec neocakavali. Odputajte sa od minulosti, ozivte spolocenske vztahy.

LEV

Opatrnost uplatnujte najma vo financnej oblasti. V nijakom pripade ju nepovazujte za nedostatok odvahy. Ked tuzite po partnerovi s citlivou jemnou dusou, neprehliadnite Ryby.

PANNA

Neodkladajte to, co sa odkladat nema. Ak ste obezni, nepomoze vam hladovka, ale denne cvicenie a racionalna strava. Na prebudenie ducha je potrebna studena sprcha.

VAHY

Obrnte sa pred dotieravostou ludi s hrosou kozou a ulisnym usmevom. Pozor na podvodnikov a zlodejov. Doprajte si dostatok oddychu, neprepinajte svoju nervovu sustavu.

SKORPION

Nevykladajte si zle poznamky vyslovene zo zartu. Nehrnte sa do noveho lubostneho vztahu ani do flirtu. Ked budete potrebovat pomoc alebo radu, obratte sa na Vodnara.

STRELEC

Aj keby ste sa ocitli v komplikovanej zuivotnej situacii, najdete z nej vychodisko. Ti, co tajne dufaju, ze sa posmyknu v praci, budu mat co robit, aby zvladli svoje klzisko.

KOZOROZEC

Urobte si harmonogram a zvladnete ovela viac prace. V laske sa nevracajte k tomu, co uz bolo, ale dorziavajte dane slovo. Nech je vasim hlavnym cielom cestnost a dobro.

VODNAR

Nedajte sa zviest roznymi lakadlami. Ked podlahnete slubom zvodcu, ocitnete sa v komplikovanej financnej situacii a navyse aj osameli. Nezabudajte, ze bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo.

RYBY

Nevlezte do vopred pripravenej pasce. Ak chcete ovladat a kontrolovat celkovu situaciu, pouzivajte vylucne svoj um a intuiciu. V zaujme zdravia dbajte na prevenciu, vyhybajte sa vlhku a prievanu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT