26. MAREC  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Osemnasteho marca o pol siestej rano hlasili kradez vlamanim do potravin Mix na Ulici gen. M. R. Stefanika vo Valaskej. Nevolany navstevnik si zobral rozne druhy potravin, cim Jednote SD Brezno vznikla skoda za 40 000 korun, okrem toho na zariadeni zanechal 2000-korunovu ujmu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pravdepodobne pod ruskom 19. marcovej noci v objekte Mostarne Brezno na Mostarenskej ulici sarapatil vykradac aut. Vlamal sa do Peugeotu Boxer a ukradol ovladaci panel autoradia, cim firme KVP, s. r. o., so sidlom v Brezne sposobil skodu dovedna za 12 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od jednej v noci do osmej rano 20. marca ktosi z pohostinstva Pod Hruskou v Bravacove ukradol cigarety roznych znaciek, alkoholicke napoje a financnu hotovost v drobnych minciach. Kradezou vznikla P. J. skoda za 11 500 korun a poskodenim zariadenia za 500 korun. Okrem toho zlodej poskodil vyherny hraci automat, z ktoreho ukradol zasobnik na mince, cim firme Barbot Brezno vznikla skoda za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O osmej rano 20. marca sa na ceste v smere Brezno - Certovica medzi Mytom pod Dumbierom a Jarabou stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil vodic Daewoo z Tisovca. Pri predchadzani vlavo pred nim iduceho vozidla cez plnu ciaru presiel do protismeru a celne narazil do oprotiiduceho Fiatu Uno. Pri nehode utrpel spolujazdec z fiatky lahke zranenie, ktore si vyziada asi dvojtyzdnove liecenie. Vinnikovi nehody, pri ktorej neuradoval alkohol, zadrzali vodicsky preukaz. Na autach vznikla skoda za 50 000 a za 20 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

 

 

Vzduchova puska, gombikova harmonika, vyrezavane drevene nastenne hodiny, farebny televizor, 70-centimetrovy hvezdarsky dalekohlad s dvoma nadstavcami na skrutkovac spolu s mechanickym skrutkovacom, prikryvky na gauc a stolicky, dreveny kufrik na noviny, 180-centimetrove starozitne drevene kyvadlove hodiny - takyto lup za 116 700 korun povynasal zlodej od 16. do 22. marca z rekreacnej chaty v Gasparove. Okrem toho na zariadeni majitela chaty zo Zvolena nechal 500-korunovu skodu. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Neprisposobenie rychlosti jazdy stavu a povahe vozovky uradovalo o pol siedmej rano 22. marca na ceste I/66 v smere z Banskej Bystrice do Brezna. Vodic Renaultu Scenic s banskobystrickym evidencnym cislom dostal smyk a skoncil mimo vozovky. Nepozornost ho stala 2000-korunovu blokovu pokutu a asi 100 000-korunovu skodu na aute. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 24. marca vzniesol obvinenie z trestneho cinu kradeze voci trojlistku slobodnych nezamestnanych muzov. Osemnastrocny P. I. z Valaskej, devatnastrocny P. L. z Cierneho Balogu a devatnastrocny S. J. z Brezna sa v ten isty den o pol druhej popoludni na sukromnom pozemku vo Vydrove vlamali do garaze hospodarskej budovy, odkial ukradli 15 vidlicovych klucov, francuzsky kluc, pilnik, 20 a 10 m elektrickeho kabla, tasku a predlzovaciu snuru, vsetko dovedna za 2000 korun. Prave vo chvili, ked zlodeji opustali pozemok, zbadal ich polovnik z polovnickeho zdruzenia Korytarska. Aby ich zadrzal, z legalne drzanej malokalibrovky vystrelil do vzduchu. Obvineni su stihani na slobode. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Policia ziada obcanov, ktori by vedeli podat akekolvek informacie o uvedenych pripadoch, aby tak urobili v ktoromkolvek utvare PZ alebo na zname t. c. 158.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. marca

 

V treti marcovy piatok jednoduchymi hasiacimi prostriedkami zlikvidovali dva poziare, ktore vznikli pri vypalovani travy na Chamarovej a v Jaseni. V tento den este pomocou plosiny cez otvorene okno otvorili byt na Fucikovej ulici v Brezne. V pondelok osemnasteho na Ulici CSA v Brezne a neskor v Podbrezovej sorpcnou latkou Vapex vycistili vozovku po dopravnych nehodach, pri ktorych sa zrazili osobne vozidla. Obidve havarie sa nastastie obisli bez zraneni.

155.jpg (4763 bytes) Piatok patnasteho marca sa nestasne skoncil pre 80-rocneho muza z Podbrezovej, ktoreho do breznianskej nemocnice priviezli s priestrelom hlavy, na nasledky coho zomrel. Vo vecernych hodinach poskytli pomoc 40-rocnemu muzovi z Brezna, ktory spadol do vytahovej sachty a poranil si hrudnik. Na druhy den vystartovali do lyziarskeho strediska v Myte pod Dumbierom, kde sa 20-rocna zena zrazila s lyziarom a utrpela otras mozgu. Dovedna zaznamenali 20 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, po raze k prihode nervoveho systemu, dychacej prihode a k zneuzitiu, po 4 k urazom a k inym pripadom a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK konstatuju, ze zima nas este neopustila, a preto s vymenou zimnych pneumatik za letne sa netreba ponahlat. Odtiahli dve osobne vozidla po dopravnych nehodach, Skodu 120 so zadretym motorom z Brezna do Predajnej a Skodu Feliciu s poruchou zapalovania z Bystrej do Podbrezovej. Opravili svetla v Seate, vymenili rozvodovu retaz v skodovke, otvorili Ford Escort v Brezne, na Krpacovo a Certovicu doviezli pohonne latky, ktore sa minuli v Skode Octavii a Avii.

hs.jpg (5636 bytes) K prichodu jari neodmyslitelne patri vrtosive pocasie.V nizsich polohach strieda dazd slniecko, vo vyssich sarapati pani Zima, ktora sa nechce vzdat svojej vlady. Nebolo to inak ani minuly tyzden, ked na horach pripadlo 30 az 40 centimetrov noveho snehu. Clenom Horskej sluzby upozornuju na zvysene lavinove nebezpecenstvo. Skoncil cas dovoleniek a prazdnin a turisti sa pomaly vracaju k beznym pracovnym povinnostiam.


Uzreli svetlo sveta image

 

Zuzana Kosturikova z Brezna, Vanesa Adamekova z Pohronskej Polhory, Kristian Kidaj z Brezna, Radoslav Bartos z Brezna, Natalia Tokarova z Brezna, Andrej Gasperik z Cierneho Balogu, Milan Srnka z Bravacova, Kristina Moncolova z Hnuste, Marek Bartos z Brezna, Matej Harvan z Polomky, Marian Garaj z Helpy, Nina Michalcikova z Podbrezovej, Natalia Kapcova zo Zvonena.

 

Opustili nas_image

 

Maria Birkova (75) z Telgartu, Ivan Gruber (60) z Nemeckej, Stefan Srnka (80) z Podbrezovej, Anna Babnicova (78) zo Zavadky nad Hronom, Ondrej Trangos (77) z Valaskej, Ivan Burian (33) z Valaskej, Pavol Hruska (79) zo Zavadky nad Hronom, Anna Svantnerova (76) z Myta pod Dumbierom, Margita Balcova (76) z Hornej Lehoty, Maria Biresova (77) z Jasenia, Gizela Michelcikova (73) z Predajnej, Ondrej Liska (88) z Lipovca, Anna Melkova (74) z Helpy, Irma Lukacova (76) zo Zavadky nad Hronom.

Blahozelanie_image

 

Vdaka ti Boze za pozehnanych osemdesiat rokov, ktorych sa 25. marca dozil

Cyril Machnic z Brezna.

Do dalsich rokov ti zelaju vela pevneho zdravia, stastia a zivotneho optimizmu sestra Marka, krstne deti Janko a Katka s rodinami.

...

Vdaka ti Boze za pozehnanych osemdesiat rokov, ktorych sa 26. marca doziva nasa mama, starka a prastarka

Anna Francistyova, rod. Margetova z Brezna.

Vsetci jej prajeme vela slnecnych dni a vela, vela zdravia do dalsich rokov. Blahozelaju syn Milan, dcera Anna, zat Julius, vnuk Stano, vnucka Beata s manzelom a pravnucka Tanicka.

PODAKOVANIA

Dakujeme celej rodine, susedovcom, kamaratkam, byvalym kolegyniam a vsetkym dobrym ludom, ktori sa zucastnili na pohrebe nasej dcery, sestry, tety a svagrinej

Magdusky Sreinerovej

a tym zmiernili nas hlboky zial. Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 6. marca uplynuli styry roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Karol Kulifaj z Valkovne.

Spominaju manzelka, synovia, dcery s rodinami, vnukovia a ostatna rodina.

...

Uz len kyticu kvetov na tvoj hrob mozme dat a s laskou na teba spominat.

Dna 16. marca uplynul rok od umrtia nasho manzela, otca, svokra a stareho otca

Juliusa Alfonza Veverku.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta radi mali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 20. marca uplynul rok od umrtia

Richarda Nutera  z Jasenia.

S laskou spomina sestra Blanka. K spomienke sa pripajaju a na svojho predsedu nikdy nezabudnu jasenski turisti.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale vas nam uz nikto nenavrati, len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 20. marca uplynul rok plny smutku odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara mama, sestra a svagrina

Maria Stulrajterova, rod. Hladajova

a 15. februara uplynulo trinast rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stary otec, brat a svagor

Stefan Stulrajter z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou spominaju dcery s rodinami, syn s rodinou a ostatna rodina.

...

Prestali pre teba hviezdy svietit, uz prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 21. marca sme si pripomenuli dvanaste vyrocie smrti

Rudolfa Turnu z Brezna - Podchamarovej.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina.

...

Naveky prestali pre teba hviezdy svietit a prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta radi mali, neprestanu na teba spominat.

Dna 22. marca sme si pripomenuli nedozitych osemdesiat rokov a 30. marca uplynie trinast rokov odvtedy, co nas nahle a navzdy opustil nas milovany otec, starky a prastarky

Samuel Kocka z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou na teba spominaju dcery, syn, zat, nevesta, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Mal som vas rad a tak velmi som chcel zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 23. marca uplynulo desat rokov od tragickej smrti

Emila Babica z Valaskej.

Spominaju vsetci blizki a znami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 10. maja uplynie sestnast rokov odvtedy, co sme sa naposledy rozlucili s

Janom Turnom z Brezna - Podchamarovej.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina.

BARAN

Davajte si pozor na zdravie a nepodcenujte vykyvy pocasia. Mohlo by to pre vas skoncit aj dlhsim pobytom v posteli.

BYK

Nenarokujte si nieco, co vam nepatri. Kazdy ma pravo rozhodnut sa, koho uprednostni.

BLIZENCI

V zamestnani pretrvavaju drobne boje o postavenie. Zasiahnite do nich, len ak pojde o vasu stolicku. Inak budte radsej zdrzanlivi.

RAK

Nedajte na klebety,aj keby sa vam zdali akokolvek pravdepodobne. Ak nemate dostatok odvahy na osobny rozhovor, vyckajte. Vsetko sa casom vysvetli.

LEV

Nasledujuce dni vam mozu priniest zlozitu situaciu. Nemusite sa vsak obavat, pretoze vas podporia vasi priatelia.

PANNA

Nemali by ste niekoho podozrievat len na zaklade nedoveryhodnej informacie z druhej ruky.

VAHY

Vo vasom zivote sa zacina nove, nevyspytatelne obdobie. Mali by ste si pripravit vsetky tromfy, budete ich potrebovat.

SKORPION

Kontakty si budujte dopredu, potom vasa praca pojde ako po masle. Ked si vsetko nechate na poslednu chvilu, mozete stroskotat na malickostiach.

STRELEC

Ziadna kasa sa neje taka horuca, aka sa navari. Ak si dobre premyslite, na com vam zalezi viac a na com menej, mozete sa tesit na perspektivnu buducnost.

KOZOROZEC

Nepripisujte istej udalosti viac dolezitosti, ako si skutocne zasluzi. Niektore veci potrebuju cas, doprajte im ho.

VODNAR

Cakajte list alebo telefonat, ktory ovplyvni vas najblizsi zivot. Nemusite sa nicoho obavat, ak si aj nadalej zachovate zdravy rozum a potrebny nadhlad.

RYBY

Nie je rozumne kompenzovat vlastnu nervozitu vycitkami a adresovat ich nevinnym clenom rodiny. Radsej sa chodte poprechadzat, pretoze napata situacia by sa mohla obratit proti vam.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT