24. SEPTEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Drevoobrabaci stroj IE 609-A s vidlicovym kotucom na pilenie, elektricka vrtacka Black-decker, elektricka striekacia pistol, teplovzdusny ohrievac, vrtaky, gumove kladiva a elektricky predlzovaci kabel zmizli medzi 5. a 16. septembrom zo zahradnej bunky v Dubovej. Majitel Z. M. utrpel skodu za 15 250 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Na Hornej ulici v Jaseni sa ktosi vlamal do rodinneho domu. Stalo sa to niekedy od 6. do 16. septembra po tom, co zlodej nezistenym sposobom otvoril okno a zo skladu povynasal naradie dovedna bezmala za 38 000 korun ku skode R. J. z Nemecka. Preveruje OO PZ Podbrezova.

..

O stvrtej popoludni 16. septembra K. P. z Cierneho Balogu oznamila, ze na poschodi rodinnemu domu nasli obeseneho jej 32-rocneho brata T. M. Privolany lekar konstatoval smrt bez zavinenia cudzej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut pred siestou rano 17. septembra na ceste v smere z Polomky do Brezna K. J. z Polomky prednou castou Peugeotu zrazil sprievodcu hnanych oviec. L. V. z Filipova utrpel otras mozgu, zlomeniny pravej lopatky a praveho predkolenia s praceneschopnostou nad 42 dni. Za obet nehode padli dve ovce. Na aute vznikla skoda za 15 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Vecer 17. septembra G. V. z Polomky hlasila kradez Mitsubischi Pajero za 150 000 korun, ktore zaparkovala pred chatou v Rokytanskej doline v katastri Polomky. Na druhy den predpoludnim auto nasli 30 metrov od chaty. Prosto neslo o kradez, majitelka len vozidlo zabudla zabezpecit proti samovolnemu pohybu a to po ceste vo svahu skoncilo medzi krikmi a stromami. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci na 18. septembra neznamy pachatel odmontoval kolesa Semperit s diskami Rial z Volkswagenu Golf Rabit TD1Col, ktory bol zaparkovany v uzamknutom dvore hotela Dumbier. Majitel auta K. E. z Rakuska utrpel skodu za 31 600 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Osemnasteho septembra o pol druhej v noci sa na ceste pri Nemeckej necakane objavil diviak. B. M. z Bratislavy za volantom Volkswagenu Bora sa zvieratu nedokazal vyhnut a lavou stranou don narazil. Diviak ostal lezat na ceste. Na aute vznikla skoda za 70 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

S. M. z Brezna prisiel 19. septembra oznamit nezvestnost svojej 18-rocnej sestry S. A. Dievcina 16. septembra odisla do skoly, lenze na vyucovani nebola a nepodala o sebe ziadnu spravu. Nemala so sebou peniaze, len obciansky preukaz. Nezvestna je 170 cm vysoka, stihla, ma kratke blond vlasy a zelene oci. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Sestdesiattrirocna G. G. z Michalovej 20. septembra oznamila, ze ju o pol deviatej rano na dvore prepadol neznamy muz. Udajne ju tupym predmetom udrel do hlavy, po com odpadla. Ked sa prebrala, uvidela ho nasadat do zelenej Lady bez evidencneho cisla. Z obyvacej izby jej vraj chyba 1500 korun. Muza blizsie nepopisala, uviedla len, ze na hlave mal zelenu kuklu a na rukach gumenne rukavice. Privolany lekar nezistil ziadne poranenie. Preverovanim vysvitlo, ze zenicka nadmerne a casto uziva alkoholicke napoje a nieco podobne sa ,,je prihodilo" uz niekolkokrat. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

A. L. zo Senice 21. septembra oznamil, ze o tretej rano pri vchode do kulturneho domu ,,Vlcie diery" v Ciernom Balogu ho fyzicky napadli neznami muzi. Jeden z nich ho pastou udrel do tvare, po pade na chrbat ho kopali, cim mu sposobili zranenia s tyzdnovou praceneschopnostou. Ukradli mu kratku gulovu zbran CZ 50 kalibru 7,65 so zasobnikom a osmimi nabojmi. Zbran za 10 000 korun mal v legalnej drzbe. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

Dvadsiateho prveho septembra S. V. z Brezna oznamil, ze s manzelkou o desiatej vecer nasli ich 15-rocnu dceru obesenu v zahrade. Ani im ani privolanej lekarke sa dievca nepodarilo zachranit. Konstatovala smrt obesenim bez zavinenia druhej osoby a nariadila zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Eviduje OO PZ Brezno.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 13. septembra do 20. septembra

 

V tychto septembrovych dnoch zaznamenali az desat dopravnych nehod. Doslo k trom zrazkam vozidiel, dalej styria vodici s osobnymi autami vybehli mimo vozovku, jeden motorkar sa prevratil so stvorkolesovou Yamahou, v Jarabej havarovala Avia a v utorok o siestej rano v Benusi ,,vletel" medzi ovce vodic Peugeotu, pricom dve z nich usmrtil a zranil pastiera, ktoremu hasici poskytli predlekarsku pomoc. Otvorili dva byty, a to na Razusovej a na Krculovej ulici a v krovi na Ulici MPCL zlikvidovali poziar, ktory zalozili neznami vytrznici.

 155.jpg (4763 bytes)

 

Piatok trinasteho skoncil tragicky pre 24-rocneho muza z Valaskej, ktory vypadol z okna cinziaku, lekari po prichode na miesto uz len skonstatovali smrt. Tento den nepriniesol stastie ani 33-rocnemu chodcovi, ktoreho zrazilo v Ciernom Balogu osobne vozidlo, do nemocnice ho previezli s povrchovymi poraneniami hlavy. Dovedna absolvovali 29 vyjazdov, z toho 6 k mozgovym prihodam, 8 k urazom, po 2 k inym pripadom a k umrtiam este pred prichodom sanitky, 9 k nahlym prihodam srdca a obehu a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli styri vozidla, a to Renault, Octaviu a Skodu 120 po dopravnych nehodach a Mitshubischi s odtrhnutym riadenim. O technicku pomoc ich poziadali piati vodici - v Skode 105 vymenili palivovu hadicku, vo Favorite tesnenie pod hlavou, v Octavii olej a filter, vo Fiate tlakovu trubku a v Dubovej otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce. Mnozstvo vzniknutych havarii sposobuje nielen neopatrne jazdenie, ale v mnohych pripadoch dominuje aj alkohol.

hs.jpg (5636 bytes)

Uplynuly tyzden prevladalo na horach chladne uz jesenne pocasie. So zacatym skolskym rokom a vo vacsine podovolenkovym obdobim sa navstevnost turistov obmedzila len na vikendy. Clenovia Horskej sluzby v utorok a stredu absolvovali seminar instruktorov 1. triedy Horskej sluzby v Slovenskom raji, kde sa stretli “strazcovia hor” z celeho Slovenska.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Juraj Kosiciar z Brezna, Jakub Srnka z Brezna, Diana Skacanova z Benusa, Petra Podhorska z Filipova, Michal Pokos z Brezna, Diana Noskova zo Zavadky nad Hronom, Lucia Drbulova z Brezna, Matus Zemko z Cierneho Balogu, Emma Bercikova z Brezna, Dominika Musukova z Cierneho Balogu, Pavel Harvan zo Sumiaca, Marek Filo z Pohorelej.

 

Opustili nas_image 

 

Ivan Luptovciak (60) z Benusa, Maria Faskova (70) z Brezna, Stefan Bobak (91) z Hronca, Maria Giertlova (76) z Brezna, Martin Kovac (42) z Hronca, Miroslav Tazky (32) z Cierneho Balogu, Viktor Mitterpach (24) z Valaskej, Margita Zidova (75) z Brezna, Juliana Boldisova (72) z Brezna, Terezia Jamrichova (90) z Cierneho Balogu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT