10. DECEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Z uzamknutej garaze, ktora sa nachadza pri rodinnom dome v Lome nad Rimavicou, neznamy pachatel pravdepodobne v noci z 3. na 4. decembra ukradol pojazdne terenne motorove vozidlo Suzuki Samuraj kombi 4x4 svetlozenej farby so zelenou laminatovou strechou, patstupnovou prevodovkou a s ciernym ochrannym ramom na prednom narazniku. Auto, v ktorom sa nachadzala penazenka s 5000 korunami, osobne doklady, karta poistenca, bankomatova karta, karta uctu v Slovenskej sporitelni, dalekohlad ruskej vyroby a sada gola klucov, malo najazdenych asi 90 000 km a v nadrzi asi 20 l benzinu. Majitel z Lomu nad Rimavicou utrpel kradezou skodu za 60 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Popoludni 1. decembra 27-rocny T. M. z Valkovne na Svabovke v lesnom poraste Siroka vyrubal tri jelse a jeden smrek. Okresal ich a 4. decembra cast drevnej hmoty priviezol domov, cast ostala pripravena v lesnom poraste na odvoz. To vsak uz nestihol, pretoze ho pohorelski policajti prichytili. Kradezou drevnej hmory vznikla Lesom SR, s. p., OZ Benus skoda za 1500 korun. Vo veci bolo zacate trestne stihanie a vznesene obvinenie.

...

Prirucnu tasku, ktora bola polozena na prednom sedadle spolujazdca v Mazde 323, ktosi ukradol popoludni 4. decembra. Auto bolo zaparkovane pred budovou plynarni a v hnedej taske boli osobne doklady, karta poistenca, bankomatova karta a Bonus karta zo Slovnaftu, osvedcenie o evidencii vozidla, dioptricke okuliare a firemna peciatka Ekoprol, cim majitelovi z Banskej Bystrice vznikla skoda za 8050 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

V noci zo 4. na 5. decembra z kancelarie riaditela gymnazia v Brezne zmizol radiomagnetofon, kalkulacka, tri ciste CD nosice, peniaze a z kabinetu telesnej vychovy lyziarky. Kradez vlamanim vysetruje OO PZ Brezno.

 

Od roku 1998 do tohtorocneho 6. decembra vo Valaskej ktosi z neobyvaneho internatu SOUh postupne poodnasal: elektricke rozvody, zariadenie kuchyne, valandy, skrinky, dvere, okna, svietidla, nabytok, zariadenie ucebne a kancelarii, vodovodne baterie, zachodove baterie, sprchy, klucky a ziarovky. Kradezou sposobil SOUh skodu za 100 000 korun a na zariadeni nechal skodu za 30 000 korun. Budova je v znacne zdevastovanom stave a dlhodobo nepouzivana. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom siestej decembrovej noci mali nezelaneho navstevnika v predajni Mix v Bacuchu. Pravdepodobne si robil predvianocne zasoby, pretoze sa orientoval na mrazene kurcata, mrazene balene kuracie stehna, kuracie prsia, baliky mleteho masa, zobral si aj styri ,,sedemdecky" jemnej vodky, dve 250-gramove kavy Extra special a pat 5,6-kilogramovych pracich praskov Lanza. Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno vznikla skoda dovedna za 4500 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo na majitela chaty v Benusi, ked sem prisiel 6. decembra popoludni. Od novembra, kedy tu bol naposledy, ho totiz ,,navstivil" zlodej. Odniesol si farebny televizor OVP CTV 2127, mikrovlnnu ruru Whirlpool MT61, kazetovy rekorder JVC a ciernu siltovku. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 27 290 korun a poskodenim zariadenia na 2500 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Tri sekery, ramovu pilu, malu pilu, styri plechove lopaty, vzduchovku Slavia 631, ,,pucku", dva krompace, kozeny obojok na psa a 6-metrovu retaz povynasal zlodej z budy Pod Horkou v Brezne. Kradezou vlamanim, ktora sa stala niekedy od 17. hodiny 3. decembra do 15.45 nasledujuceho dna, utrpel majitel skodu za tri tisicky. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Co sa udialo v tyzdni od 29. novembra do 6. decembra

 

 

Dovedna zaznamenali len sest vyjazdov, z toho styri k dopravnym nehodam, raz k falosnemu poplachu a jedenkrat poskytli technicku pomoc. V sobotu na Krculovej ulici v Brezne vytekal zo Skody 120 olej, ktory zasypali Vapexom. Neskor v Rohoznej regulovali premavku po zrazke osobneho auta s nakladnym vozidlom, cim sa poskodilo signalizacne zariadenie na zeleznicnom priecesti. V prvych decembrovych dnoch na Certovici, v Myte pod Dumbierom a v Polomke vytiahli na cestu dva Peugeoty a Liaz, ktore boli mimo vozovky. Vo stvrtok pred Mikulasom im nahlasili, ze v Slovenskej sporitelni na namesti v Brezne je bomba. Po prichode na miesto v spolupraci s policiou, elektrikarmi, plynarmi, mestskou policiou a pyrotechnikmi z Banskej Bystrice, ktori prehladali objekt, zistili, ze islo nepravdivu informaciu.

 

155.jpg (4763 bytes)

 

V obednajsich hodinach 5. decembra prepravili do breznianskej nemocnice 47-rocneho muza, ktory na stavbe v Helpe spadol z trojmetrovej vysky, v traumatologickom oddeleni ho prijali s poraneniami hlavy a hrudnika. Zaevidovali 9 nahlych prihod srdca a obehu, 3 urazy, 2 brusne prihody, 5 inych pripadov, 6 prihod nervoveho systemu a jeden prevoz do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK v uprsanom pocasi odtiahli sest vozidiel - Opel, Fabiu a Feliciu po dopravnej nehode, Ladu 1200 s odtrhnutym prednym ramenom, Citroën so zhorenou elektroinstalaciou, najdlhsiu trasu absolvovali z Rohoznej do Trnavy a zabezpecili zeriav na vytiahnutie Liazu. Doviezli benzin do Hornej Lehoty, v servisnom stredisku sa venovali opravam skodoviek a na Taloch otvorili Feliciu, v ktorej si

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

 

V prvy decembrovy vikend sa uskutocnil zraz horolezcov na Dumbieri. Pri schadzani si jeden z clenov zlomil nohu nad clenkom. Na horskych chodnickoch sa vytvoril mierny poprasok snehu, ale ani Mikulas nas nepotesil snehovou nadielkou.



Uzreli svetlo sveta image

 

 

Alzbeta Zajakova z Michalovej, Kristina Urbanova z Brezna, Marcel Zluky z Bacucha, Milan Filo zo Zavadky nad Hronom, Marek Harvan z Helpy, Livia Sagatova z Brezna, Libor Stefan z Valaskej, Michal Andrejka z Cierneho Balogu, Peter Svantner z Brezna, Dominik Berky z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

 

Ondrej Pivovarci (93) z Brezna, Jan Pitvor (78) zo Sumiaca, Maria Stierankova (60) z Valaskej, Julius Pobis (67) z Cierneho Balogu, Antonia Schwarzbacherova (77) z Osrblia, Marian Sojak (48) z Nemeckej, Vladimir Lopusny z Filipova, Pavol Kvietok (48) z Cierneho Balogu, Antonia Babicova (75) z Valaskej, Marta Jacekova (66) z Brezna, Anna Kupcova (79) z Brezna, Emilia Tomengova (92) z Nemeckej, Antonia Kovacikova (92) z Dobroce, Ladislav Cief (98) z Lubietovej, Jozef Midriak (80) z Brezna, Anna Galyova (93) z Brezna, Marian Sojak (48) z Dubovej.

 

Blahozelanie_image

 

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim: Zi dlho maminka medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 9. decembra oslavila patdesiate narodeniny Janka Haringova, rod. Stancikova.

Srdecne blahozelaju Jozef, dcery Janette s manzelom, Katka s priatelom, Dasa s vnuckou, Dominika. K blahozelaniu sa pripaja sestra Daniela s rodinou, brat Jozef s priatelkou, rodina Amiccuci, rodina Dobesova a ostatni znami. Za vsetkych maminku bozkava dcerka Dominika a vnucka Sasenka.

...

Dnes, ked ti cely svet prinasa kvety, ked v srdciach hnevu niet, ked v ociach deti vidis len stastny svit, po rokoch znova radost chcu znasobit aj nase slova - vieme, ze sa vdacnosti sotva dost najde, za roky radosti vo chvili kazdej, za stastie dopriate, za roky lasky, za ruky zodrate, za vsetky vrasky, aj tak vsak prijmi dnes kyticu vdaky, zdravia i stastia les a lasky vlaky.

Dna 18. decembra sa doziva krasnych devatdesiat rokov nasa maminka Maria Benova z Brezna.

Ku vzacnemu zivotnemu jubileu zo srdca blahozela vnucka Mima s manzelom a maly Matusko ju bozkava aj za celu ostatnu rodinu.

...

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to ktore by sme ti k sestdesiatym narodeninam chceli zazelat. Aby tvoj zivot Vendelin Strba bol krasnym snom, aby vela lasky a stastia bolo v nom.

Vsetko najlepsie ti praju svatovci a syn s rodinou z Valaskej.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 19. novembra odprevadili na poslednej ceste nasu milovanu

Alzbetu Imreovu z Michalovej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti. Manzel s detmi a vnucata.

SPOMIENKY

Najsmutnejsim dnom v nasom zivote bol 16. november 2000, ked nas nahle, bez slova rozlucky opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Ing. plk. Frantisek Babcan z Hronca.

S laskou na neho spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 16. novembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Medved z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 23. novembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas vo veku tridsatdevat rokov opustil nas drahy syn, brat, svagor a ujo

Ladislav Firca z Valaskej.

S uctou a laskou spominaju rodicia, brat Jaroslav s rodinou a sestra Blanka s rodinou.

...

... Maminka chybas nam...

Dna 24. novembra uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sestdesiatsedem rokov opustila nasa draha mamicka, stara a prastara mamicka

Katarina Steinsdorferova.

S velkou laskou a uctou spominaju dcery Tatiana, Katarina, Alica, synovia Svetozar, Miroslav, Ivan, nevesty, zatovia, vsetky jej drahe vnucata a pravnucata.

...

Nad tvojim hrobom ticho stojime, v ociach slzy mame, na teba moja draha a mila manzelka a mamicka stale spominame.

Dna 26. novembra sme si pripomenuli desiate vyrocie odchodu do vecnosti

Margity Svantnerovej z Bacucha.

Boze bud jej milostivy. Smutiaci manzel Jan a dcera Viera s celou rodinou.

...

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci navzdy zaviera. Ta rana v srdci ostava a hrozne boli, nikdy sa nezahoji.

Dna 28. novembra uplynul bolestny rok, ked vo veku nedozitych dvadsat rokov navzdy nas opustil nas drahy a milovany syn, brat, vnuk a kamarat

Karol Pribylina.

V spomienkach navzdy zostanes s nami. Rodicia, sestra, stari a krstni rodicia, kamarati a cela ostatna rodina.

...

Dna 4. decembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila

Marienka Turnova z Brezna.

Spominaju rodicia, surodenci s rodinami a ostatna rodina.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 5. decembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila

Vlasta Stepaniakova.

S uctou a laskou spominaju dcery Viera a Anna s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 8. decembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia otca

Eduarda Kostku z Michalovej.

S laskou spomina manzelka, synovia s rodinami.

 

 

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 17. novembra navzdy odprevadili na poslednej ceste nasu milovanu manzelku, maminku a staru maminku

Mariu Horvathovu z Polomky.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, priatelom, susedom a znamym. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti. Smutiaci manzel, dcera a syn s rodinami.

...

Dakujeme vsetkym priatelom, pribuznym a znamym, ktori 22. novembra odprevadili na poslednej ceste nasho draheho

Jaroslava Tisovcika z Michalovej.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Smutiaca manzelka, synovia s rodinami a dcera s rodinou.

...

Baran

Chcete byt uspesni a popularni. Nie je to nedosiahnutelne, ale musite konat premyslene. Svojim vystupovanim, dovtipom a carom si ziskate uznanie spolocnosti, v ktorej budete.

Byk

Niekedy zbytocne nadsadzujete a zvelicujete, z blchy robite slona. Na nevinne prejavy reagujete agresivne, kadekoho urazate. Neostava vam ine, ako sa udobrit a hladat kompromis.

Blizenci

Na stretnuti vo veselej spolocnosti zacnete istu osobu vnimat celkom inak ako doteraz. Neprezradzajte svoje prekvapenie, zachovajte sa taktne a pokojne.

Rak

To, co vyhovuje vam osobne, nemusi vyhovovat ostatnym vo vasom okoli. Taketo rozdielne nazory mozu byt zdrojom nedorozumenia a hadky. Budte tolerantni, respektujte nazory inych.

Lev

Viete sa tesit aj z toho, ked sa nestane nijaka neprijemnost. Az teraz si viete vazit a ocenit trpezlivost zivotneho partnera, ktory vsetko znasa bez slova. Zavdacte sa mu.

Panna

Popri uvahach o uskaliach ludskej povahy by ste mali mysliet aj na program vikendovych dni. Jednak budete mat o vikende realnu predstavu, jednak sa zbavite myslienok na zlomyselnost kolegov.

Vahy

Vas vnutorny pokoj zavisi aj od toho, ako funguju veci okolo vas. A kedze je vsetko v poriadku, mate elementarnu radost z kazdej drobnosti. Podelte sa o nu so svojou laskou.

Skorpion

Nechodte s “bubnom na zajace”, lebo sa dockate nemalych starosti v podobe zakulisnych intrig. Su ludia, ktori vam nedovolia uskutocnit vase zamery, ak budu o nich vediet. Radsej si ich nechajte pre seba.

Strelec

Znepokojuje vas neisty pocit, ze by ste mali mat vycitky svedomia, hoci vonkoncom neviete za co. Az v ramci vecerneho programu sa zbavite neistoty, a to vdaka novej, povabnej a ocarujucej znamosti.

Kozorozec

Dni radosti a zadostucinenia. Dostanete dary, premiu , dokonca aj vec, ktoru by ste za cely svet nikomu nedali. Ale tuto udalost oslavte iba v uzkom rodinnom kruhu.

Vodnar

Nemozete sa zbavit svojich predstav. Neustale sa vam pred ocami vybavuju obrazy, ktore sa zjavili v nocnom polospanku. Mate pocit, ze iste sny ovplyvnuju vase ciny, a tym cely zivot.

Ryby

Polutovaniahodna udalost vam v ustach obnovi horku prichut jednej nedavnej prihody. Najradsej by ste tieto dni prespali, ale to nie je mozne. Teraz pomoze iba plac a slzy. Nehanbite sa! 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT