Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 11

CISLO

34

26. AUGUST  2003 7,50-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

BREZNO - CIERNY BALOG

h0334i.jpg (11977 bytes)Slnecne pocasie sprevadzalo tohtorocne medzinarodne volne preteky automobilov do vrchu a majstrovstva Slovenskej republiky PAV Brezno - Cierny Balog v dnoch 23. a 24. augusta, o ktore prejavili zaujem tisicky divakov na prologu v Brezne i pocas pretekov v Ciernom Balogu. Medzi patdesiatimi tromi startujucimi boli aj reprezentanti nasho regionu - Gabika Andrisekova z AFZ teamu Valaska, Martin Jezercak a Daniel Vincur z AST Presskamu, Slavomir Surovy z klubu Peter Kazimir, Rastislav Chvala z BB Rent Helix Racing. Gabika, ktora uvadzala preteky, si na domacej pode pocinala od zaciatku dobre a uz prve sobotnajsie treningove jazdy napovedali, ze ma chut bjovat o stupne vitazov. V silnej konkurencii vo svojej triede HK-I sa jej to v sobotu podarilo. S vozidlom s 1000 MB v uprave A-2 si vyjazdila tretie miesto a v nedelu stvrtu priecku.
Organizatori na cele s riaditelom Jozefom Danisom - byvalym aktivnym automobilovym pretekarom - s pomocou miestnych samosprav v Brezne a v Ciernom Balogu - sa postarali o hladky priebeh celeho podujatia. Vysledky prinesieme v buducom cisle.

h0334f.jpg (8040 bytes)

h0334g.jpg (10011 bytes)

h0334h.jpg (9014 bytes)

Snimky: Stefan Vozar, Tomas Nather


h0334a.jpg (20089 bytes)  

Stastne leto so Stastnym detstvom nazvali program Breznianskeho kulturneho leta, s ktorym v piatkovy podvecer 22. augusta na namesti pre radost vsetkych vystupil tento folklorny subor po navrate zo zajazdu v Ceskej republike (docitate sa o nom na strane 4).

Snimka: Stefan Vozar


Premier o projekte obnovy ozubnicovej zeleznice

V ramci programu Modre leto premier Mikulas Dzurinda v sobotu 23. augusta navstivil Tisovec, kde sa oboznamil s projektom obnovy ozubnicovej zeleznice z Tisovca do Pohronskej Polhory.
Predseda vlady zdoraznil, ze podpori akukolvek aktivitu obce, mesta ci regionu v prospech ich dalsieho rozvoja. Dolezite vsak podla neho nie je len pytat peniaze, ale aj konkretne nieco robit pre realizaciu vypracovanych projektov. Jeho slova sa potvrdili pocas navstevy Tisovca, kde ho zaujal projekt obnovy ozubnicovej zeleznice z Tisovca do Pohronskej Polhory, ktory by ozivil cestovny ruch na rozhrani Rimavskosobotskeho a Breznianskeho okresu. Osobne prislubil pomoc pri jeho realizacii aj formou financovania. Trat, ktoru vybudovali este v roku 1896 a v minulosti sluzila na dopravne ucely, povazuju kvoli jej parametrom za svetovy unikat. Premier uvital usilie mikroregionu Muranska planina o obnovenie premavky na tejto trati.

(r)


Okres Brezno bez internetovych domov

Na zasadnuti mikroregionu Chopok-juh vo stvrtok 21. augusta v Obecnom urade v Podbrezovej sa okrem starostov clenskych obci (Raztoka, Nemecka, Predajna, Jasenie, Horna a Dolna Lehota, Bystra, Myto pod Dumbierom, Jaraba, Podbrezova) zucastnil aj projektovy manazer Prvej rozvojovej vidieckej agentury (PRVA) PhDr. Igor Pasmik. Hlavnou temou rokovania bola priprava a urcenie postupu vypracovania programu socialno-ekonomickeho rozvoja mikroregionu. Dohodli sa, ze najskor treba vypracovat programy jednotlivych obci a z nich vychadzat pri vypracovani spolocneho programu mikroregionu. Zaoberali sa aj vytvaranim I-Domov (internetovych domov): ,,Je smutne, ze projekt podporovany a financovany statom nebol v okrese Brezno ako v jedinom v Banskobystrickom samospravnom kraji schvaleny Uradom prace v Brezne. PRVA ako aj mikroregiony vyvinu usilie o opatovne prerokovanie a schvalenie tohto projektu v urade prace," zdoraznil predseda mikroregionu Ing. Jan Steller.

(r)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT