26. AUGUST 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Zosilnovac Kenwood, radioprehravac Pioneer a zasobnik na CD nosice bez znamok nasilia zmizli v noci 22. augusta z Volkswagenu Golf, ktory bol zaparkovany v Podbrezovej. Majitelovi vznikla skoda za 30 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V policajnej stanici v Ciernom Balogu V. K. 22. augusta oznamil, ze mu z hospodarskej budovy ukradli kosacku za 50 000 korun. Pachatelov - Adama E. z Brezna, Milana G. z Brezna a Davida Z. z C. Balogu - policajti vypatrali na druhy den a ich lup zaistili. Vysetruje OO PZ Brezno.

Rano 24. augusta v Brezne na Vrchdolinke na parkovisku oproti rodinnemu domu horelo nakladne auto Volvo FH12 s breznianskym evidencnym cislom. Poziar znicil vnutro auta, hasicom sa podarilo zachranit naves s nakladom gumennych tesneni, plastov a lepidiel. Vedla vozidla nasli pivovu flasu s obsahom neznamej kvapalnej latky a kladivo. Majitel z C. Balogu utrpel skodu za 700 000 korun. Vysetruje OU JP Brezno.

Dvadsiateho stvrteho augusta vecer po cestach jazdili nepozorni cyklisti. Pred pol siedmou v C. Balogu K. L. sa dostatocne nevenoval riadeniu, vysiel na chodnik, kde celne narazil do betonoveho murika pri rodinnom dome. Pri pade si zranil tvar a utrpel zlomeninu sanky, z coho sa bude liecit asi pat tyzdnov. O pol osmej na Kolkarni v Podbrezovej pred bytovkou jazdila nepozorna cyklistka M. I. z Brezna, ktora prednou castou bicykla celne narazila do zaparkovanej Skody Felicie. Vyviazla bez zranenia, na aute sposobila skodu za 20 000 korun.

Pravdepodobne v noci z 19. na 20. augusta neznamy pachatel v Myte pod Dumbierom poskodil Mitshubishi Carisama, konkretne lave predne a zadne dvere, autoradio a antenu k autoradiu. Bratislavskej firme vandal sposobil skodu vo vyske 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

 

 

O stvrt na tri v noci 18. augusta sa neznamy pachatel vlamal do predajne na Ulici osloboditelov v Brezne. Vosiel do objektu a z miestnosti veducej prevadzky ukradol tri kartony cigariet znacky Mars balene po 500 kusov. Skodu sposobenu firme sidliacej v Banskej Bystrici vycislili na 78 000 korun, na zariadeni je 10 000-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom tmy zo 16. na 17. augusta ktosi sarapatil v meteorologickej mikroklimatickej stanici v doline Brotovo v katastri Cierneho Balogu. Zlodej si so sebou odniesol teplomer na meranie momentalnej teploty vzduchu a teplomer na meranie maximalnej dennej teploty, cim z prevadzky vyradil verejnoprospesne zariadenie. Slovensky hydrometeorologicky ustav v Banskej Bystrici utrpel skodu za 1800 korun, na zariadeni nechal zlodej skodu za dve tisicky. Vysetruje OO PZ Brezno.

V case od jednej hodiny v noci do stvrt na desat predpoludnim 21. augusta v Jarabej spred rekreacnej chaty ukradli osobne motorove vozidlo Volkswagen Golf TD farby ciernej metalizy s talianskym poznavacim cislom BK 780NY. V aute majitela z Talianska, ktory utrpel skodu za 602 500 korun, sa nachadzali doklady od vozidla. Vysetruje OU JP Brezno.

V lokalite Baba v katastri Cierneho Balogu v noci z 20. na 21. augusta zaznamenali kradez vlamanim do dvoch lesnych kolesovych traktorov. Zlodej na traktoroch odskrutkoval vypustne skrutky z olejovych nadrzi a odcerpal 200 l hydraulickeho oleja, okrem toho z nich ukradol desat retazovych uvazkov na prepravu dreva. Z jedneho traktora odmontoval aj vstrekovacie cerpadlo. Lesom SR - Odstepnemu zavodu Cierny Balog - vznikla skoda za 30 200 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dvadsat minut pred jednou hodinou popoludni 22. augusta v pobocke Slovenskej sporitelne v Brezne zensky hlas telefonicky oznamil: ,,V banke mate bombu" a hovor ukoncil. Objekt evakuovali, ziadnu vybusninu nastastie nenasli, a tak o druhej mohli obnovit prevadzku. Neznama zena sa tym dopustila trestneho cinu sirenia poplasnej spravy podla paragrafu 199 Trestneho zakona. Vysetruje OU JP Brezno.

(od)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT