Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 11

CISLO

38

23. SEPTEMBER  2003 7,50-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Stafetovy beh vdaky, mieru a svornosti sa omladzuje

h0338h.jpg (11692 bytes)V utorok 16. septembra vystartovala prva etapa 32. rocnika Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti tentokrat z Banskej Bystrice, aby v sobotu dorazila do Kalinova. V okrese Brezno bezcov vitali v Nemeckej, Predajnej, Jaseni, Dolnej Lehote, Podbrezovej, Valaskej a v Brezne, kde prva etapa koncila. Pri pomniku SNP ich pozdravil primator mesta Ing. Jaroslav Demian, predstavitelia Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov a mladez. Organizatori, v mene ktorych sa ucastnikom stretnutia prihovoril zakladatel tohto podujatia PhDr. Milan Sidor, CSs., si pochvalovali zaujem mladych ludi. Ved v stalej vyprave bezali styria studenti breznianskych skol, pred Breznom sa k prvej etape pripojili studenti hotelovej akademie a druhu etapu z Brezna v stredu rano vyprevadzali studenti gymnazia. Okrem toho sa k stafete pripajali pat- az osemclenne miestne sportove druzstva, ktore bezali zo svojej obce az do obce susednej.
Druha etapa mala zastavky v Benusi, Bacuchu, Polomke, Zavadke nad Hronom, Helpe, Pohorelej, Sumiaci a v Telgarte, ku ktorym patrilo aj pripinanie pozdravnych stuh k 59. vyrociu SNP. Vypravu vsade cakalo mile prijatie nielen tych skor narodenych, ale aj mladeze, co upevnilo presvedcenie, ze revolucne tradicie a odkaz SNP sa dostavaju do povedomia mladych aj tymto tradicnym sportovym podujatim.

(r)
Snimky: Stefan Vozar

V Michalovej oslavili 215. vyrocie vzniku obce

h0338e.jpg (11345 bytes)h0338f.jpg (6811 bytes)Od piatka az do nedele pri prilezitosti 215. vyrocia zalozenia Michalovej obyvatelia tejto obce i susednej Pohronskej Polhory oslavovali. Zacali v piatok slavnostnym zasadnutim obecneho zastupitelstva a kulturnym programom. Historiu i sucasnost Michalovej priblizila Mgr. Viera Pernischova, starosta Mg. Jaroslav Bercik odovzdaval ocenenia. Cestne obcianstvo za publicisticku cinnost a tvorivu pracu udelili Jozefovi Sajgalovi, cenu obce Michalova dostali: za rozvoj obce Frantisek Riedlmayer, Milan Krupa, Anna Markova, Ing. Frantisek Alberty, Eliska Kurajdova, za sportovu a verejnoprospesnu cinnost pri prilezitosti 70. vyrocia zalozenia organizovaneho futbalu TJ Slovan Michalova, za rozvoj a verejnoprospecnu cinnost Zakladna skola Pohronska Polhora, ktorej venovali aj financny dar 10 000 korun, cenu starostu obce za uspesnu a zasluznu cinnost v prospech obce: Stanislav Bobak, Gabriel Kokavec, Alfonz Svantner, Jozefa Telkova, Mgr. Viera Pernischova, Anna Jarosova, Bozena Lustiakova, Frantisek Onderko, Jaroslav Vojtas, Marian Kupec, Stefan Kurek, Jan Giertli. O prijemnu atmosferu sa v kulturnom programe postarali sestry Katarina, Sona, Radka, Jana a Viktoria Mojzisove, Marek Vengrin a Mgr. Jannette Singerova.
h0338g.jpg (11532 bytes)Sobota patrila hram a zabave. Sportovy den na ihrisku sprijemnovala country skupina Tucna Anca a popoludnie v kulturnom dome ziaci z Michalovej a z Pohronskej Polhory i diskoteka a tanecna zabava. Nedelu otvorila slavnostna svata omsa a oslavy ukoncila Doba ladova - filmove predstavenie pre deti.
Starosta Michalovej Mgr. J. Bercik ocenil velku ucast obyvatelov oboch obci na oslavach a pomoc vsetkych, ktori sa na ich priprave a organizacii podielali.

(r)
Snimky: Peter Bercik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT