23. SEPTEMBER 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Sestnasteho septembra T. I. z Pohorelej oznamila, ze 13. septembra predpoludnim od stvrt na dvanast do pol dvanastej ju na namesti v Brezne oproti autobusovemu nastupistu okradli. Neznamy pachatel jej z vrecka saka ukradol kozenu penazenku, v ktorej mala 10 050 korun, kartu poistenca, obciansky preukaz a ine doklady. Vysetruje OO PZ Brezno.

O stvrt na styri popoludni 18. septembra na ceste prvej triedy pri Brezne pocas jazdy z nezaisteneho priestoru na naradie z nakladneho motoroveho vozidla Liaz vypadol zdvihak. Zdvihak pri dopade na vozovku sposobil na tadial prechadzajucej Skode Favorit skodu asi za 10 000 korun. K zraneniu osob nedoslo. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

V case od 8. do 18. septembra neznamy pachatel z budovy byvalej kotolne a. s. ESPE Piesok ukradol dve palicske hadice, dva manometre z palicskej supravy a dva kompletne palicske horaky - rezaky. Skodu sposobenu kosickej firme vycislili na 30 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Neprijemne prekvapenie cakalo 21. septembra na chatara na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou. Od 1. septembra, kedy tu bol naposledy, ho totiz vykradli. Zlodej si z chaty odniesol strunovu kosacku Oleo Mac TR 100E a elektricku kosacku TS 46E, cim mu sposobil asi 14 000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Nezelany navstevnik sarapatil medzi 15. a 19. septembrom v chatarskej kolonii Gliany v Zadnych Halnoch. Z chaty majitela z Brezna si odniesol vrtacku Narex a priamociaru elektricku pilu Black Decker, vsetko asi za 4800 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

O druhej popoludni 19. septembra v Jarabej vznikol poziar chaty. Neznamy pachatel tam palil drevo tak nepozorne, ze zalozil poziar, ktory sa preniesol na chatu. Na miesto dorazil Hasicsky a zachranny zbor Okresneho riaditelstva v Brezne, ktory poziar lokalizoval o 17.36 hodine. Zistovatel pricin poziarov konstatoval zavinenie cudzou osobou z nedbanlivosti. Plamene znicili strechu, podkrovie a strop chaty majitelky z Bratislavy, ktora utrpela ujmu asi za 300 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

O pol jedenastej predpoludnim 20. septembra na srotovom poli Zeleziarni Podbrezova a. s. v Piesku nasli osemnast delostreleckych granatov. Nalez zabezpecili proti neopravnenej manipulacii a na jeho zneskodnenie privolali pyrotechnika. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

Otras mozgu s casom liecenia asi sedem dni utrpel 18. septembra o siedmej vecer 50-rocny chodec z Brezna, ktoreho pri garazach lesneho zavodu zrazil vodic osobneho motoroveho vozidla a z miesta nehody usiel v smere do Polomky. Chodcovi zistili 1,17 mg/l alkoholu v krvi. Po cervenej Skode 120 starsieho typu a po neznamom vodicovi vyhlasili patranie. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. septembra

  150

Dopravna nehoda v Brezne nahlasena cez integrovany zachranny system sa obisla bez zraneni, vodic bol v silnom soku a jeho auto Renault Kangoo nalozene na odtahovy voz. Dalsie nehody v Jarabej, Valskej a na Taloch smerom na Srdiecko si nevyziadali zranenia, hasici vycistili vozovku a vo Valskej a na Srdiecku zasypali vyteceny olej Vapexom. V Brezne - Banisku sa zrazilo osobne auto s autobusom, pri tejto zrazke bol zraneny jeden clovek, ktoreho odviezli do nemocnice. Hlasene boli tri poziare, z ktorych jeden uhasili dobrovolnici praskovym hasiacim pristrojom, druhy hasili hasici 1 C prudom a pri tretom v Slovenskej Lupci pomahali Krajskemu hasicskemu zboru. K poziaru lesneho porastu bola vyslana Tatra CAZ 32148. Jedno otvorenie bytu bolo nahlasene na Nalepkovej ulici, pomahali autorebrikom. Zraneny muz v Ciernom Balogu lezal na zemi v bezvedomi, po prichode RZP bol odvezeny do nemocnice na dalsie vysetrenie. V Hronci spadol muz do rieky, zranil sa a krvacal z hlavy. Nalozili ho do vakuoveho matraca, vytiahli na breh a sanitka ho odviezla do nemocnice.

155

Tento tyzden zachranari vyrazali spolu 39-krat, z toho 10-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat k neurologickym prihodam, 5-krat k urazom a raz ku gynekologickej prihode. Traja pacienti boli prevezeni do Banskej Bystrice. Zaznamenane je aj jedno umrtie pred prichodom sanitky a jedenast inych pripadov.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Clenovia cestnej zachrannej sluzby sestkrat odtahovali, z toho styrikrat z miesta dopravnych nehod, jedenkrat pri roztrhnutom prevodovom remeni a raz Skodu 120, ktora mala zlomenu poloos. V Brezne si Skoda 120 vyziadala opravu zapalovania. V Zavadke nad Hronom otvarali Skodu Felicia.

HORSKA ZACHRANNA SLUZBA
6195326

Zmena pocasia prilakala pomerne velke mnozstvo turistov do hor. Ceska navstevnicka si zranila clenok a clenovia horskej zachrannej sluzby ju zvazali z Dumbiera. Uplynuly vikend oslavili 75. vyrocie vzniku Stefanikovej chaty pod Dumbierom.

Uzreli svetlo sveta image

 

Maros Kubizniak z Brezna, Nikola Oravkinova z Helpy, Barbora Chramcova z Brezna, Ludmila Koharova z Cierneho Balogu, Zlatica Bartosova z Brezna, Vanesa Mihalikova z Cierneho Balogu, Branislav Babic z Podbrezovej, Marcela Pokosova z Telgartu, Samuel Kubicina z Cierneho Balogu, Zuzana Zabkova z Cierneho Balogu, Tomas Durica z Valaskej.

Opustili nas_image

 

Julius Muransky (71) z Brezna, Barbora Bankova (87) z Hronca, Jan Janostiak (77) z Hronca, Paula Kupcova (94) z Valaskej, Julius Nagy (70) z Hornej Lehoty, Stefan Vetrak (76) z Predajnej, Maria Libicova (65) zo Zavadky nad Hronom, Maria Mihaliskova (73) z Cierneho Balogu, Ivan Vrbicky (58) z Brezna, Katarina Cupkova (68) zo Sumiaca, Marta Benkova (73) z Podbrezovej, Vojtech Mucha (64) z Pohronskej Polhory, Alexander Vraniak (81) z Pohronskej Polhory, Miroslav Styk (42) z Benusa, Jolana Klimentova (85) z Brezna.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 3. septembra odprevadit na poslednej ceste

Milana Kurajdu z Michalovej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Manzelka s detmi a rodinami

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 8. septembra naposledy odprevadili nasu manzelku, mamu a staru mamu

Jozefinu Zelencikovu z Valaskej

a pomohli nam zmiernit nas zial.

Manzel Elemir, dcera Sona, vnuci Palko a Mirko.

 

Spomienky

Kto sa hlboko vryje do srdca, nikdy sa z neho nevytrati. Vsetko, co zije po mne, v mojom mene, v praci a v laske – to ma pripomenie.

Dna 18. septembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy

Eleny Michalikovej z Hronca.

S laskou a uctou spominaju syn a dcera s rodinami.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 20. septembra sme si pripomenuli trinaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca

Jozefa Bartosa z Brezna.

S laskou spomina manzelka, deti s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo bit.

Dna 20. septembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Gabriel Sroka z Michalovej.

S laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 23. septembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Anton Schwarzbacher z Osrblia.

S laskou spominaju manzelka, synovia Vladimir, Anton a Milan s rodinami.

...

Kytice kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 23. septembra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha

Irenka Kuttnerova z Bacucha.

S laskou, uctou a vdakou spomina neter Kvetka s rodinou.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat....

Dna 26. septembra si pripominame desiate vyrocie umrtia Ladislava Libica.

S laskou spominaju manzelka Maria, synovia Ladislav, Roman s rodinou a sestra Elena.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom, az k nebeskym vysinam. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti draha mama a starka davali naposledy zbohom. Modlitbu tichu za teba odriekame, kyticku na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 27. septembra si pripomenieme dvanaste vyrocie umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Eleonory Tokarovej z Michalovej.

S laskou a uctou spomina dcera Vierka s Vladimirom a vnucky Tatiana a Inga.

...

Dakujeme rodine, pribuznym, susedom, priatelom, ktori prisli dna 9. septembra odprevadit na poslednej ceste manzela, otca a stareho otca

Samuela Dodoka z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

Baran

Mate radost z toho, ze na pracovisku vam to bezi naozaj dobre, no v lubostnom vztahu sa objavuju stale nove problemy. Pocas vikendovych dni venujte viac pozornosti zalubam partnera.

Byk

Pre vase pracovne a spolocenske aktivity priaznive aspekty vladnucich planet vytvaraju idealne podmienky. Vela vsak zalezi na tom, ako tieto moznosti vyuzijete.

Blizenci

Svoju pravdu nemusite zamlcat, co ale neznamena, ze musite niekoho urazit, alebo ponizit. Mate dost skusenosti a znalosti, aby ste tuto otazku riesili diplomaticky.

Rak

Stale rozmyslate o necakanom stasti, o velkej vyhre. Je to v poriadku, mali by ste ratat aj s prehrou. Aspon budete opatrnejsi, realnejsie budete brat riziko.

Lev

Ked niekomu poskytnete pomoc, o ktoru vas poziadaju, robte to velmi velkoryso a nezistne. Ked totiz automaticky zakalkulujete vdacnost, mozete byt neskor hlboko sklamany.

Panna

Budete potrebovat vela energie, aby ste ulohy, ktore mate pred sebou, zvladli co najlepsie. Nepremeskajte priaznive podmienky na aktivny odpocinok v zahrade.

Vahy

Prenasleduje vas pocit, ze by vam kazdy chcel iba zle. Nepomaha vam ani lubostny vztah, nedoverujete dokonca ani sam sebe. Potrebujete viac humoru.

Skorpion

Ocitnete sa v spolocnosti, ktora prejavi o vas zvyseny zaujem. Vas vsak nikto z nich nebude zaujimat - okrem jednej osoby. Spravajte sa tak, aby ste nevyvolali konflikt.

Strelec

Zbavili ste sa vaznych starosti financneho charakteru, konecne si mozete vydychnut. Tento tyzden dostanete cely rad roznych prislubov, ktore vsak prijmite s usmevom a rezervou.

Kozorozec

Citite priliv zivotnej energie, co sa odrazi aj v dosahovani uspechov v oblasti odbornej vykonnosti. Povrchnostou a nevsimavostou mozete ohrozit pokracovanie kurzu.

Vodnar

Neraz si myslite, ze nikto nema tolko starosti ako vy. Pridete vsak na to, ze je to iba zdanie. Vyplyva to z toho, ze vsetky svoje zavazky beriete prilis vazne. Mali by ste si konecne oddychnut.

Ryby

Konecne sa dostavate zo svojej ulity a uz je to vyznamny pokrok. V zamestnani sa sustredte na hlavne ulohy, drobne prace tentoraz prenechajte na spolupracovnikov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT