13. JANUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Dopravna nehoda s tragickymi nasledkami sa stala 9. januara o pol druhej v noci na Partizanskej ceste v Helpe. Tridsattrirocny vodic Toyoty s bratislavskym evidencnym cislom tam pocas cuvania zrazil 30-rocneho chodca z Bratislavy. Mlady muz utrpel zranenia, ktorym na mieste podlahol. Nepozorny vodic viedol auto aj napriek tomu, ze pred jazdou pozil alkoholicke napoje (0,72 mg/l). Pripad je v stadiu objasnovania. Vysetruje UJKP PZ Brezno.

Pravdepodobne v noci z 8. na 9. januara neznamy pachatel vylomil okno na kolibe Gros v lokalite Majer v katastri Hronca. Vosiel dnu a ukradol hifisupravu Philips a goratexove lyziarske nohavice. Firme Fopa sposobil kradezou skodu za 12 600 korun a poskodenim okna 5000-korunovu skodu. Vysetruje UJKP PZ Brezno.

O stvrt na devat rano 9. januara 47-rocny vodic Skody Fabie s breznianskym evidencnym cislom pri Bacuchu dostal smyk, presiel do protismeru a vlavo vedla cesty zrazil 62-rocnu chodkynu. Zena utrpela tazke zranenia (zlomeniny oboch predkoleni a otras mozgu), z coho sa bude liecit asi dvanast tyzdnov. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Predpoludnim 9. januara doslo k poziaru rodinneho domu v Hronci. Podla vyjadrenia konatela firmy, predpokladana skoda na strojovom zariadeni je asi 850 000 korun a na dome asi 400 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski hasici. Umyselne konanie osob v suvislosti so vznikom poziaru predbezne vylucili. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Desiateho januara v case od pol jedenastej predpoludnim do siestej podvecer sa ktosi vlamal do dvoch izieb v hoteli Biela medvedica v Bystrej, v ktorych boli ubytovani obcania Madarskej republiky. V jednej z nich z damskej kabelky ukradol penazenku, v ktorej bolo 1000 slovenskych korun, 60 eur a 12 000 forintov. Z dalsej izby z prirucnej tasky odcudzil 33 000 forintov. Vysetruje UJKP PZ Brezno.

Neprisposobenie rychlosti jazdy stavu a povahe vozovky 11. januara rano malo za nasledok, ze 35-rocny vodic Fiatu Stilo s breznianskym evidencnym cislom na ceste v smere z Polomky do Brezna dostal smyk, presiel za krajnicu a skoncil v priekope na pravej strane v smere jazdy. Na aute vznikla skoda asi za 100 000 korun. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. januara

Hasici mali tento tyzden naozaj bohaty. Najviac vyjazdov absolvovali k dopravnym nehodam. V piatok vystartovali do Helpy, kde v osobnom aute nasli dve mrtve osoby. V mnohych pripadoch zranenym poskytli predlekarsku pomoc, a to v Helpe po zrazke osobneho vozidla s autobusom, v Lome vodicovi, ktory s Fiatom vbehol do lesneho porastu. Pomohli na vozovku vytiahnut auta, a to v Bacuchu, pri zdravotnom stredisku v Benusi, pri cisticke medzi Valaskou a Breznom. V skorych rannych hodinach 9. januara absolvovali vyjazd do Helpy, kde po havarii vyprostili spod vozidla muza, ktory uz nejavil znamky zivota. Na krizovatke pred hotelom Dumbier v Brezne regulovali premavku po zrazke auta s autobusom. Privolali ich aj do Sumiaca, kde horel rodinny dom. Po prichode v spolupraci s obcanmi evakuovali dvoch starsich zdravotne postihnutych ludi a 1C prudom zlikvidovali poziar. Vo Vagnari 2C prudmi uhasili horiaci Opel Vectra a zrezali stromy, ktore prekazali pri vytiahnuti auta. Policia ich poziadala o otvorenie kufra na Lade a na Nalepkovej ulici otvorili byt.

155.jpg (4763 bytes)

Lekari dovedna zaevidovali 30 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k mozgovym prihodam, 6 k brusnym prihodam, 4 k urazom, 3 k umrtiam este pred prichodom sanitky a 2 pacientov previezli do Banskej Bystrice. Druheho, stvrteho a osmeho januara vo vecernych hodinach v breznianskej nemocnici prijali troch muzov s urazmi hlavy, a to po dopravnych nehodach v Polomke, Vydrove a Vagnari.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vozovka je zladovatela, a preto treba jazde venovat zvysenu pozornost. Odtiahli Daewoo s roztrhnutym rozvodovym remenom, Opel, v ktorom zamrzla nafta, Lagunu s poskodenou spojkou, Volkswagen s poruchou motora, Octaviu, zhoreny Opel z Vagnara do Brezna, Fiat, Fabiu po dopravnych nehodach v Tisovci, Vydrove a v Piesku. Vytiahli na vozovku Feliciu na Certovici a skodovku v Maluzinej.

Horska zachranna sluzba

6195326

Koniec zimnych prazdnin a dovoleniek sa odrazil aj na navstevnosti vysokohorskeho prostredia. Dobre podmienky na lyzovanie su v Krupovej, kde je 40-centimetrova snehova pokryvka. Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc lyziarovi, ktoremu osetrili zranene koleno.


Uzreli svetlo sveta image

 

Aneta Potkanyova z Brezna, Milos Berky z Valkovne, Megan Margetova zo Sumiaca, Alzbeta Pokosova z Brezna, Kristina Sukenikova – Stajerova z Brezna, Adam Makovic z Cierneho Balogu, Rastislav Babela z Helpy, Patricia petkova z Brezna, Daniel Mihalik zo Zavadky nad Hronom, Erika Prilozna z Hornej Lehoty.

 

Opustili nas_image l

 

Jan Matula (51) zo Slovenskej Lupce, Marta Chuda (53) z Hornej Lehoty, Frantisek Kovacik (62) z Cierneho Balogu – Dobroce, Vladimir harvan (34) z Polomky, Erika Piljarova (83) z Podbrezovej, Helena Ciparova (77) z Valaskej, Janka Samuelova (71) z Brezna, Antonia Kovacikova (90) z Cierneho Balogu, Kristina Hrbata (73) z Brezna, Rudolf Cellar (64) z Podbrezovej, Marta Stellerova (54) z Brezna, Amalia Mlyncokova (80) z Brezna, Ladislav Gostan (54) z Bujakova, Stefan Racak (71) z Michalovej, Jaroslav Varga (46) z Pezinka.

Blahozelanie_image

 

Za lasku, starostlivost vam drahi nasi rodicia, chceme dnes podakovat a vsetko najlepsie k patdesiatemu vyrociu vasej svadby blahozelat.

Dna januara oslavili patdesiate vyrocie sobasa

Anna a Frantisek Hrablayovci z Polomky.

Vsetko najlepsie zelaju synovia Ferdinand a Jan s rodinami.

...

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame ti, aby sa ti z tychto darov, co najviac dostalo.

Dna 10. januara oslavila krasne sestdesiatepiate nrodeniny nasa draha mama, stara mama a svokra

Gizka Kanova z Bacucha.

Vsetko najlepsie jej zo srdca zelaju syn, dcery, nevesta, zatovia, vnuci a ostatna rodina.

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou na teba spominame.

Dna 24. decembra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Zlatka Felnera.

S laskou a uctou spomina manzelka a synovia Milan a Siman s rodinami.

...

Co ti mozeme v den tvojich sedemdesiatin dat, len sviecku zapalit, kyticku polozit a tichou modlitbou pri hrobe spominat.

Dna 25. decembra sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate narodeniny nasej drahej

Terezii Svantnerovej z Brezna.

S laskou a uctou sominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 25. decembra uplynul rok od nahlej smrti nasho manzela, otca a stareho otca

Milana Baldovskeho z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcera a syn s rodinami.

Dakujeme vsetkym, ktori venuju tichu spomienku na dobreho cloveka.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den na balockom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 27. decembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Maria Baliakova z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou spominaju synovia a dcera s rodinami.

...

Ako tisko zila, tak tisko odisla, skromna vo svojom zivote, ale velka vo svojej laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme vam draha babka davali naposledy zbohom.

Dna 31. decembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Paulina Dekretova z Pohronskej Polhory.

Spomina vnucka Anka, pravnucka Janka, pravnuk Ondrej s rodinami a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 31. decembra uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara, prastara mama a svokra

Anna Giertlova z Brezna – Vrchdolinky.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Navzdy prestalo pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 2. januara sme si pripomenuli smutne piate vyrocie umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Anny Snekovej rodenej Stefancikovej z Brezna.

Spomina manzel a deti s rodinami.

...

Dna 6. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho milovaneho

Jaroslava Aschenbriera z Brezna.

S laskou spomina manzelka, syn, nevesta, vnuci a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel, ale navzdy ostane v nasich somienkach.

Dna 11. januara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Frantisek Baliak z Bravacova.

Kto ho poznal, spomenie si, kto ho mal rad, nezabudne.

Baran
Poradte sa s odbornikom, ako vyriesit svoj zdravotny problem. Vas hendikep s vlasmi sa predsa da riesit a stanete sa priam muzou jedneho vyznamneho cloveka.

Byk
Vasu oddanu obetavost a lasku k partnerovi vam zavidi kazdy. Nedajte si pokazit prijemny vztah neprijemnymi recami a zavistou. Debatujte s partnerom tak otvorene ako doteraz.

Blizenci
Viete sa prisposobit a uz vas ziadna malickost nemoze vyviest z miery ako kedysi. Najtazsia skuska pride v piatok. Budete sa musiet postavit zoci-voci novym pracovnym podmienkam.

Rak
Pomaly, ale isto sa chystajte na velku zmenu v zivote. Nezmenite totiz iba styl obliekania a parntera, ale aj bydlisko a pracu. Bude to vsak zmena k lepsiemu.

Lev
Vase reakcie na okolie su neprimerane. Dost bolo utokov, skoncentrujte sa a zacnite riesit svoju nedostupnu povahu cim skor. Najlepsie by bolo uz od utorka.

Panna
Ak sa vam zda, ze cela vasa praca straca zmysel, stale ste sa nepolepsili. S pretrvavajucim negativizmom sa nikam nedostanete. Mate vobec z niecoho radost?

Vahy
V stredu jednoznacne prijmite ponuku na posedenie s priatelmi. Nadychajte sa aspon cerstveho vzduchu a nebudete jednostaj mysliet iba na pracu, co vam zvazuje ruky.

Skorpion
Prestali ste doverovat partnerovi? Ak rozmyslate nad kontrolou a spehovanim, zabudnite na to. Nic by ste tym neziskali, skor by ste sa pred ludmi strapnili.

Strelec
Drzite sa statocne, a pritom vasa psychicka pohoda este nie je na maxime. Konkurencia pred vami sklada zbrane a nikto nerozumie, ako ste sa mohli tak vyrazne zmenit.

Kozorozec
Minimalne niekolko dni sa nepokusajte nahlas rozpravat, pretoze by ste si znicili hlasivky. Ovladnite aj svoj hnev, a hoci budete mat dovod, nenakricte na nikoho.

Vodnar
Predstavte si buducnost v ovela ruzovejsich farbach ako doteraz. Dostanete novu pracu, ktora vas bude mimoriadne naplnat a zvysi sa vam aj zivotna uroven.

Ryby
Rozhodne vas nepotesi posta, ktoru onedlho dostanete. Niekto omylom porusi dolezitu sukromnu dohodu a zacne sa s vami tocit svet. Od velkeho sklamania budete zufaly.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT