23. NOVEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Breznianski policajti patraju po neznamom pachatelovi trestneho cinu kradeze. V noci 15. novembra sa v Bystrej vlamal do priestorov predajne, ktora sa nachadza v rodinnom dome. Nezistenym sposobom vylomil vchodove dvere a ukradol rozne druhy sportoveho oblecenia, cim 37-rocnemu majitelovi sposobil skodu za 170 000 korun. Na zariadeni nechal 15-tisickorunovu skodu.

V nocnych hodinach zo 14. na 15. novembra neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do zahradnej chatky v Brezne v lokalite Padlickovo. Z chaty ukradol televizor, videorekorder, videokameru, prehravac CD diskov s radiomagnetofonom a lovecke noze. Dvadsatsestrocnej majitelke sposobil kradezou skodu za 55 500 korun a poskodenim zariadenia tisickorunovu skodu.

O tristvrte na jednu v noci 17. novembra na autobusovej zastavke na namesti v Brezne neznamy pachatel prepadol 34-rocnu zenu z Telgartu. Z ruky jej vytrhol kabelku, v ktorej mala 2500 korun, mobilny telefon s nabijackou, osobne doklady, dazdnik, zapalovac a cigarety. Potom ju zvalil na zem, kopol do tvare a z krku strhol tri retiazky zo zlteho kovu, cim jej vznikla skoda dovedna za 19 000 korun. Utocnik mladej zene sposobil trznu ranu a opuch nad pravou licnou kostou.

V case od 16. do 18. novembra sarapatil ktosi v Gasparove, kde sa vlamal do objektu firmy. Odniesol si dva elektromotory a z jedalne chladnicku, mikrovlnku a elektricky ohrievac. Skodu vycislili na 45 000 korun.

Trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi sa 18. novembra dopustil 66-rocny muz z Helpy. O jednej popoludni v rodinnom dome po hadke fyzicky napadol svoju 58-rocnu zenu. Polial ju horucou kavou, bil, skrtil, pricom sa jej vyhrazal zabitim. Zena v strachu o svoj zivot musela vyhladat pomoc.

Po troch mesiacoch sa policii podarilo vypatrat vraha 50-rocneho Lukaca S. z Pohorelej. Az sudna pitva preukazala, ze nezomrel prirodzenou smrtou, ale na zranenia sposobene cudzim zavinenim. Tie mu podla vysetrovatela sposobil obvineny 36-rocny Jan M. z Pohorelej, ktory so zavrazdenym popijal alkohol unho doma v noci z 28. na 29. augusta. V tento den Lukaca S. nasli mrtveho. Sudkyna Okresneho sudu v Brezne 19. novembra vzala Jana M. do vazby.

Podvecer 19. novembra na Ceste osloboditelov v Brezne v smere do Cierneho Balogu Marian K. z Brezna za volantom Skody 105 L z nezistenych pricin presiel do protismeru a zrazil sa s oprotiiducim autobusom Karosa C 734. Pri dopravnej nehode vodic Marian K. utrpel tazke zranenia, ktorym na mieste podlahol. Pozitie alkoholu nezistili. Na autobuse je skoda za 80 000 korun a na aute za 25 000 korun.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie Policajneho zboru vo Zvolene ziada verejnost o pomoc a spolupracu pri vysetrovani a objasnovani dopravnej nehody v obci Krivan v okrese Detva. K nehode doslo 16. augusta a zomrelo pri nej sest ludi. Vysetrovatel ziada osadku nakladneho motoroveho vozidla Avia, typ Karavan, pravdepodobne zltohnedej alebo hnedej farby, z nezisteneho okresu a neznameho evidencneho cisla, ktora v tento den v case medzi 16.00 a 16.15 hodinou prechadzala krizovatkou v Krivani od hlavnej cesty v smere od Lucenca a pokracovala do Hrinovej (pripadne aj inych svedkov tejto dopravnej nehody), aby sa prihlasili osobne v UJKP OR PZ Zvolen, Svermova 4, pripadne u vysetrovatela UJKP OR PZ Zvolen na c. t. 096163 3660, 096163 3155.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Vanesa Kanova z Bacucha, Petra Kantorisova z Pohorelej, Lubomir Brenkus z Cierneho Balogu, Jozef Kubancik z Brezna, Kristian Sojak z Podbrezovej, Linda Kovacikova z Cierneho Balogu, Patrik Bielik z Valaskej, Denis Zboran z Jasenia.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Magdalena Kirkova (81) zo Zamostia, Marian Snopko (71) z Hornej Lehoty, Jan Keres (81) z Predajnej, Jan Gasperik (82) z Cierneho Balogu – Dobroce, Jan Pauliak (44) z Brezna, Danka Laurincova (38) z Gasparova, Maria Vaisova (77) z Brezna, Jozef Kovacik (72) z Brezna, Maria Kellerova (84) z Bystrej, Frantisek Belicak (72) z Valaskej, Frantisek Filipiak (53) z Brezna, Jan Siman (72) z Helpy, Maria – Jozefina Kokavcova (80) z Michalovej.

 

 

150

Nedela strnasteho bola pre hasicov velmi narocna. Po veternej smrsti odstranovali spadnute stromy v Pohorelej, Pohronskej Polhore, na Certovici, v Helpe a v Cervenej Skale, kde odpratali strom spopod motoroveho vlaku, ktory uz nestihol pribrzdit. V Polomke zaznamenali vypalovanie travy, v Podbrezovej zaevidovali dopravnu nehodu, po ktorej Vapexom vycistili vozovku. V Piesku vodic Citroëna zadnou castou vozidla narazil do stlpa elektrickeho vedenia, jednotka sa postarala o riadenie premavky.

 

155

V utorok v Pohorelej z trojmetrovej vysky neohradeneho priedomia rodinneho domu spadol dvojrocny chlapcek, ktoreho do breznianskej nemocnice previezli nastastie len s lahkymi zraneniami. Lekari absolvovali dovedna 37 vyjazdov, z toho 18 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, 9 k inym pripadom, 3 k urazom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

V statistke vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych sest odtahov aut po dopravnych nehodach, ktore sposobila nielen nepozornost vodicov, ale aj vybehnutie zveri na vozovku a nepriazen pocasia. Po havariach prepravili Citroën, Daewoo, Peugeot, Volkswagen, Renault, v Hrinovej poskytli pomoc majitelovi Renaultu s poskodenou napravou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Traja clenovia Horskej zachrannej sluzby sa v sobotu zucastnili na tazkej zachrannej akcii vo Vysokych Tatrach. V hlbke meter a pol pod snehom bol zasypany polsky turista, ktory po vytiahnuti uz nejavil znamky zivota. Tieto sychrave novembrove dni neboli vhodne na potulky vysokohorskou prirodou.

 

 

Blahozelanie

Dozila si sa prekrasnej chvile, presla si zivotom predlhe mile. Presla si krajinou bolesti, lasky, dovol nam pohladit postriebrene vlasky. Z tvojej lasky, srdca, dlani, vzdy k nam prudi stastia tok. Nech i dalej po nasom priani Boh ti zehna kazdy krok.

Dna 23. novembra sa dozije krasnych osemdesiatych piatych narodenin nasa draha mama, stara a prastara mama

Katarina Makova z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju dcery s rodinami.

SPOMIENKY

Ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme vam davali naposledy zbohom.

Dna 20. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama

Anna Giertlova

a dna 25. novembra uplynie osem rokov odvtedy, co nas opustil nas otec

Robert Giertl z Brezna – Jelsovej.

S laskou a uctou spominaju dcery a synovia s rodinami, syn Ladislav a Stefan, vnucata a pravnucata a ostatna rodina.

...

Mame, ktoru sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamka za vsetkych nas.

Dna 23. novembra uplynie rok odvtedy, co odisla si, no v nasich srdciach predsa ostala si

Maria Janosikova.

So zialom smutku spominaju na teba syn s rodinou, dcery s rodinami, vnucata a pravnucik.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 23. novembra uplynie pat rokov od umrtia nasho syna, brata, svagra a uja

Ladislava Fircu z Valaskej.

S laskou na neho spominaju mama, otec, sestra Blanka s rodinou a brat Jaroslav s rodinou.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi nikto nenavrati.

Dna 24. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Stanislava Turnu.

S laskou spomina smutiaca manzelka, dcera, syn s vnucatami, ostatna rodina a znami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 24. novembra uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil

Pavol Duris z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 24. novembra si pripomenieme piate vyrocie umrtia

Jozefa Gemzickeho z Brezna.

S uctou a laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 25. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej dcery

Andrey Krkoskovej z Benusa.

S laskou a uctou spominaju deti, rodicia a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 26. novembra uplynu tri roky plne bolesti a zarmutku od nahlej smrti

Jana Kvoriaka zo Zavadky nad Hronom.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel: 0905 119230

Baran

Netrapte sa s malickostami, pretoze zivot je o niecom inom. Zdvihnite hlavu vyssie, aj ked laska vam nechce fungovat. Mozete mat problemy s mechurom.

Byk

Mozete pocitit velky vplyv Venuse. Vasa laska bude opatovana. Pocuvajte svoje srdce a vnutorny hlas. Radsej lietajte v oblakoch, aby ste neupadli do depresie.

Blizenci

Majte tyzden na to, aby ste dali do poriadku konflikt v rodine. Naucte sa povedat nie. Staci mysliet na vsetkych, dajte na duchovne citanie alebo dobry romanticky film.

Rak

Budte opatrny na svoje emocie. Dajte pozor na to, s kym o com rozpravate, pretoze sa mozete dostat do neprijemnosti. Radsej chodte so svojim partnerom na dobru veceru alebo prechadzku. Mozete ochoriet na chripku.

Lev

Pozor na vas vztah. Pomaly sa ruca, alebo ide dolu vodou. Budte silny a uvedomely. V praci vam vsetko ide dobre. S vami su spokojni. Pozor na oci, uzivajte viac vitaminy.

Panna

Pozor na klamstvo, niekto vas chce dostat do neprijemnosti. Majte city na to, aby ste vycitili toho cloveka. Moze vam prist nova ponuka v zivote. Dajte pozor na chrbticu a prudke pohyby.

Vahy

Mozete riskovat aj s vasou novou laskou. Harmonia pride aj k vam. V praci sa moze vyskytnut ponuka do zahranicia. Upravte svoju zivotospravu a nezabudajte na dobry spanok.

Skorpion

Vo vasich vztahoch aj v laske vam moze niekto chciet zle, alebo vam tajne ublizit. Budte pozorny na vasich kamaratov a na partnerovych kamaratov. Bolo by dobre, aby ste skoncili s fajcenim a zacali viac sportovat.

Strelec

Mate dost malo energie. Setrite sa. Netrapte sa v laske, pretoze ona vas aj tak pochopi. Caka vas nejaka oslava, musite byt opatrny a pozorny na alkohol.

Kozorozec

Tyzden bude produktivny, vsetko budete stihat a mat pod kontrolou. Mozete prijat vacsie city aj vasnivost v laske toho, koho uz davno chcete. Pride dobra sprava.

Vodnar

Vase usta idu rychlejsie, ako vasa mysel. Budte viac pozorny, s kym o com rozpravate. Mate mudru citlivu lasku, venujte sa jej, ctite ju a vazte si ju. V praci sa nakopi starosti. Verte si, zvladnete to, hviezdy vam v tom pomozu.

Ryby

Caka vas mala neprijemnost s partnerom kvoli financiam. Budte skromny a mudry, inac bude velky konflikt. Mozete dostat zapal a skoncit v nemocnici na operacnej sale. Vsetko dobre dopadne.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

 

 

 

(Poprosim toto dat na 5. stranu, kde je v ramceku Ondrejsky jarmok).

V dnoch 25. - 27. novembra bude v Brezne ONDREJSKY JARMOK.

Obvodne oddelenie Policajneho zboru v Brezne upozornuje vsetkych navstevnikov na zvyseny vyskyt kradezi penazeniek a cennosti z nakupnych tasiek a kabeliek.

 

 

(Poprosim toto dat na inzertnu stranu do ramceka)

Mesto Brezno a MSK Brezno vyhlasuju vyberove konanie na prenajom bufetu v objekte plavarne na Mazornikove. Blizsie informacie, ako aj podmienky prenajmu poskytnu zaujemcom v MSK Brezno, c. tel.: 6113638, 6111556 (zimny stadion).

Zaujemcovia o uvedene priestory mozu ziadosti zasielat do 6. decembra na adresu: MSK Brezno, SLN 34, 977 01 Brezno.