7. DECEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V nocnych hodinach z 28. na 29. novembra spred hotela Dumbier na namesti v Brezne neznamy pachatel ukradol osobne motorove vozidlo Opel Vectra C 1,8 16V striebornej metalizy. Auto v hodnote 500 000 korun je evidovane na firmu z Noveho Mesta nad Vahom, jeho majitelom je lizingova firma z Bratislavy a uzivatelom banskobystricka firma.

Tridsiateho novembra desat minut po desiatej vecer sa vo Valkovni stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil vodic nakladneho motoroveho vozidla Renault Premium 385 s humenskym evidencnym cislom. Styridsattrirocny vodic viedol auto s navesom po ceste prvej triedy v smere do Brezna. V lavotocivej zakrute pred zeleznicnym priecestim neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nakladu. V dosledku toho naklad prevratil auto na pravu bocnu stranu, pricom narazilo do zeleznicneho zabezpecovacieho zariadenia. Vodic utrpel otras mozgu s predpokladanym casom liecenia asi tyzden. Na aute vznikla skoda za 80 000 korun a na zabezpecovacom zariadeni asi za 15 000 korun.

Policajti objasnili kradez vlamanim do dielne COOP Jednota na Chalupkovej ulici v Brezne, ktora sa stala v noci z 13. na 14. novembra. Devatnastrocni Michal D. a Jan O. z Brezna boli obvineni z trestneho cinu kradeze v spolupachatelstve a veci z lupu za 34 000 korun museli vratit.

V case od 11. hodiny 28. novembra do 15. hodiny 2. decembra neznamy pachatel v zahradkarskej osade Padlickovo v katastri Brezna vykonal kradez vlamanim do rekreacnej chatky. Nezistenym sposobom a predmetom vylomil balkonove dvere chatky, vosiel dnu a z vnutornych priestorov ukradol kavovar, rychlovarnu kanvicu, elektronicke sipky, tri hrnce a dva kuchynske noze. Majitel chatky utrpel kradezou skodu vo vyske 5270 korun a poskodenim zariadenia 4000-korunovu skodu.

Az 400 000-korunovy lup si odniesol zlodej z rekreacnej chalupy v Podbrezovej – Lopeji, kde sa vlamal v case od 1. do 3. decembra. Majitelom z Brezna okrem kradeze sposobil aj skodu za 7000 korun na znicenom zariadeni.

Pohorelskym policajtom 3. decembra oznamili kradez vlamanim do chaty v Pohorelej. Majitelku z Ciech zlodej obral o rozne potraviny, alkoholicke napoje, dalekohlad a paperovu bundu dovedna za 18 000 korun. Na zariadeni nechal skodu za 600 korun. Policajti coskoro vypatrali, ze kradez vlamanim ma na svedomi 53-rocna Anna H. z Pohorelej.

Tretieho decembra od 18. do 22. hodiny v Brezne z  Fucikovej ulice ukradli cervenu Skodu 100 s evidencnym cislom BR-147AF. Majitelovi z Brezna vznikla kradezou skoda za 10 000 korun.

Styridsat minut po polnoci 4. decembra na SLN v Brezne neznamy asi 30-rocny muz fyzicky napadol 19-rocne dievca. Kladivom ju zo zadu udrel do hornej casti hlavy a ked sa otocila, aj do praveho pleca. Dievcina sa zacala branit, pricom mu vytrhla kladivo a podarilo sa jej ujst. Utrpela trznu ranu na hlave a pomliazdenie praveho ramena s praceneschopnostou do siedmich dni.

Breznianski policajti 5. decembra chytili pachatela trestneho cinu neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla. Je nim mladistvy Peter R. z Hronca, ktory sa na namesti v Brezne zmocnil Skody 100 a odtial sa previezol do Michalovej. Havaroval vsak mimo cesty a usiel. Na aute vznikla skoda za styri tisicky.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 26. novembra do 3. decembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Hana Leigh McCulloch z Donoval, Barbora Kokavcova z Bystrej, Tomas Trunek z Brezna, Leona Jancova z Brezna, Zina Rappensbergerova z Podbrezovej, Adam Pokos z Polomky, Maros Vraniak z Brezna, Lea Chalupkova zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas_image 

 

 

Opustili nas

Jan Durciak (27) z Michalovej, Gustav Telka (28) z Brezna, Lukas Berak (43) z Helpy, Robert Nikel (53) z Bacucha, Jozef Kunstar (54) z Brezna, Jan Kucera (57) z Valaskej, Rudolf Havas (79) z Hronca, Alojzia Skalosova (80) z Valaskej, Jan Ridzon (81) zo Sihly, Elena Cernakova (82) z Polomky, Jozefina Babcanova (83) z Hronca.

 

 

150

V piatok hasici pomahali odstranovat spadnute stromy na Certovici a na SLN v Brezne spojazdnili vytah zaseknuty medzi poschodiami. Asi 5000-korunovu skodu zaznamenali po poziari rodinneho domu v Pohorelej. V poslednu novembrovu stredu poskytli pomoc vodicovi, ktory sa s kamionom prevratil na zeleznicnom priecesti vo Valkovni. Po dopravnej nehode medzi Valaskou a Chvatimechom vytiahli na cestu BMW, ktore bolo mimo vozovky, a otvorili tri byty v Brezne.

 

155

V statistike vyjazdov RZP je zapisanych dovedna 29 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k neurologickym prihodam, 4 k urazom, 5 k inym pripadom a 1 k dychacej prihode. Lekari skonstatovali, ze ziadne vazne zranenia nezaevidovali.

 

Cestna zachranna sluzba

16 154

0903 745 988

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zaevidovali tri dopravne nehody, ktore sposobila nepozornost vodicov a rychla jazda. Po havariach odtiahli BMW z Valaskej do Brezna, Fiat z Besnika do Popradu a Wolkswagen od krizovatky spod nemocnice na velku stanicu v Brezne. Poskytli pomoc vodicovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou, prepravili Fiat s poskodenym motorom a vo Valkovni pomocou zeriava vytiahli na cestu kamion.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V tychto dnoch prevladalo nepriaznive pocasie, podmienky nie su vhodne na lyzovanie ani na turistiku, cesta na Srdiecko je stale uzavreta. Clenovia Horskej zachrannej sluzby znacili stupne lavinoveho nebezpecenstva a zucastnili sa na cviceni vo vrtulniku v Zapadnych Tatrach.

 

 

Blahozelanie

Dna 9. decembra sa doziva krasnych sestdesiatpat rokov nas otec, stary otec

Stefan Pitonak z Piesku,

a v ten isty den vsetko najlepsie k meninam prajeme mame, starej mame

Izabele Pitonakovej.

Vsetko najlepsie praju dcera Darina, zat Jozko, syn Stefan, nevesta Evka, vnucata Misko, Lenka, Gabika, Adamko.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym priuznym, spolupracovnikom, priatelom a znamym, ktori sa prisli rozlucit s ansim drahym manzelom, otcom a dedkom

Jozefom Kunstarom z Brezna,

ktory 29. novembra umrel po tazkej chorobe.

Vyslovujeme uprimnu vdaku za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 29. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil a v bolestnom smutku zanechal nas drahy otec

Vojtech Reis z Brezna.

Nech s nami spomina kazdy, kto ta poznal, pre tvoju dobrotu a lasku ta v ucte mal.

Manzelka a dcery s rodinami

...

Ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme jej davali naposledy zbohom.

Dna 5. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy a sestry

Anny Tazkej z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou a uctou spominaju dcery a synovia s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 7. decembra si pripomenieme trinaste vyrocie umrtia

Dusana Kuceru z Brezna.

S laskou spominaju manzelka a deti.

...

Kyticku s laskou na hrob kladieme. V spomienke tisko sa modlime, spi svoj vecny sen.

Dna 8. decembra uplynie prve vyrocie umrtia

Jana Volfa z Brezna.

S laskou spomina manzelka, syn Jan s manzelkou, dcera Lydia, vnucka Alica, vnuci Boris a Juraj.

...

Sedemdesiatstyri rokov si tu s nami zil, pred piatimi rokmi si nas opustil.

Dna 9. decembra si pripomenieme piate vyrocie umrtia

Eduarda Kostku z Michalovej.

Nech s nami spomina kazdy, kto ta znal a pre tvoju dobrotu ta v ucte a laske mal.

Mama a synovia s rodinami

...

Dna 9. decembra si pripomenieme tridsiate vyrocie umrtia nasho otca, manzela, stareho otca a svokra

Stefana Francistyho.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina najblizsia rodina.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, srdce bolave prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohla dalej zit. Zhasli oci, stichol hlas, pusty dom a bolave spomienky ostali v nas.

Dna 10. decembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustila vo veku patdesiatjeden rokov

Hanka Medvedova z Telgartu.

Spomina manzel, dcery s rodinami, tvoja mamicka, sestry a bratia s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 11. decembra uplynie rok plny bolesti a zarmutku od nahlej smrti

Libora Kupca z Hronca.

S laskou a uctou spominaju mama, bratia s rodinami, synovia, ostatna rodina a znami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel: 0905 119230

Baran

Adventne obdobie vam pomoze uvolnit sa a pustit sa do domaceho upratovania. Stretnete sa s pochopenim ludi, vasich starych zabudnutych kamaratov. Dostanete vela ponuk na kulturne podujatia. Mozete sa chystat aj do zahranicia.

Byk

Na zaciatku decembra vas cakaju velke prekvapenia. Venujte sa vasej laske intenzivnejsie, budte milsi a nerozculujte sa nad kazdou malickostou. Skuste viac koketovat, uvolnit sa a harmonia pride. Mozete odlozit financie na kupovanie darcekov.

Blizenci

Tento zaciatok mesiaca vam donesie viac starosti s vasimi detmi. Starajte sa o nich a budte viac v rodinnom kruhu. Nezacinajte nic novi, ked ste to doteraz nedokazali. urobte okolo seba dobru atmosferu a bezkonfliktnu domacnost. Vsetky zodpovedne otazky nechajte na zaciatok januara.

Rak

Mesiac je bohaty na kulturne podujatia a na relax. Cely rok ste pracovali a musite si dopriat oddych. Dokazete prejavit fantaziu aj pri kupovani darcekov. Dajte pozor na vase puntickarstvo a pedantnost. Mozete si pokazit atmosferu, co sa pomaly priblizuje. Nezabudajte na dobry spanok a sportovanie v prirode.

Lev

Mate dost prace na zaciatku tohto mesiaca. Len sa nedajte vyrusovat. Budete potrebovat vela skusok a pravnych rozhodnuti. Mate uspesny mesiac, aj ked vsetko prislo naraz. Priliv energie vam pomoze uzavriet stastny rok.

Panna

Sviatocny mesiac bude rusny pre vas na cestovanie, kratke spolocne stretnutia aj s partnermi. Pride necakana ponuka zmeny prace alebo byvania. Mozete ju prijat.

Vahy

Hviezdy su dost dobre naklonene nad vami. Mozete vela komunikovat a hladat pracu, nebat sa chodit na konkurzy a skusky. Celkom je to pracovny mesiac. Mozete si dovolit kratky relax. Vy ste v tom sikovny a vsetko stihnete.

Skorpion

Ste dost citlivo naladeny na koniec roka. Potrebujete byt kludny a vyrovnany. Vsimajte si vsetko, co sa robi okolo vas. Mate strach a obavy o vase financie. Je to zbytocne, odmena pride a Vianoce budu bohate.

Strelec

Mate dost silnu pracovnu prilezitost. Nachadzate energiu v lete a nevnimate, ze idu Vianoce. Pouzivajte viac vasu mysel a intuiciu. Stihnete vsetko, co len chcete. Nebojte sa relaxovat aj v prirode a dajte si pozor na nohy.

Kozorozec

Konecne prislo vase dobre obdobie. Radi sa rozdavate a zabavate. Viete sa tesit z kazdej malickosti, preto casto budete vesely a usmiaty. Dajte si pozor na vasich sefov, nemusia vas podporit. Drzte jazyk za zubami a nebudte velmi otvoreny!

Vodnar

December budete prezivat s pocitom skusok a zodpovednosti. Budete v napati, pretoze prichadza koniec roka. Nebojte sa zodpovednosti, lebo ste bol cely rok dobry a mozete dostat pochvalu od vasho sefa. Pride ponuka aj na zabavu s kamaratmi.

Ryby

Pomaly sa dava vasa energia do poriadku. Len sa drzte. Musite byt opatrny 10. a 13. decembra, mozu vas “navstivit” kratke depresie. Skuste kupit vtedy darceky a navstivit vela krasnych miest. Snazte sa cely tento tyzden rozdelit energiu a byt aktivny v zamestnani a s vami blizkymi ludmi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

 

 

 

(Tento oznam poprosim dat na volne miesto, kde su inzeraty, dakujem)

OZNAM

Oznamujem sponzorom a mojim priaznivcom, ze na beneficnom koncerte MY MAME SEN 10. decembra vystupovat nebudem. Organizatormi som nebola oslovena.

S uctou MUDr. Eva Wolfamova

 

 

 

 

 

(Tento oznam poprosim dat na volne miesto, kde su inzeraty, dakujem)

OZNAM

Oznamujem sponzorom a mojim priaznivcom, ze na beneficnom koncerte MY MAME SEN 10. decembra vystupovat nebudem. Organizatormi som nebola oslovena.

S uctou MUDr. Eva Wolfamova

 

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 26. novembra do 3. decembra

150

V piatok hasici pomahali odstranovat spadnute stromy na Certovici a na SLN v Brezne spojazdnili vytah zaseknuty medzi poschodiami. Asi 5000-korunovu skodu zaznamenali po poziari rodinneho domu v Pohorelej. V poslednu novembrovu stredu poskytli pomoc vodicovi, ktory sa s kamionom prevratil na zeleznicnom priecesti vo Valkovni. Po dopravnej nehode medzi Valaskou a Chvatimechom vytiahli na cestu BMW, ktore bolo mimo vozovky, a otvorili tri byty v Brezne.

 

155

V statistike vyjazdov RZP je zapisanych dovedna 29 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k neurologickym prihodam, 4 k urazom, 5 k inym pripadom a 1 k dychacej prihode. Lekari skonstatovali, ze ziadne vazne zranenia nezaevidovali.

 

Cestna zachranna sluzba

16 154

0903 745 988

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zaevidovali tri dopravne nehody, ktore sposobila nepozornost vodicov a rychla jazda. Po havariach odtiahli BMW z Valaskej do Brezna, Fiat z Besnika do Popradu a Wolkswagen od krizovatky spod nemocnice na velku stanicu v Brezne. Poskytli pomoc vodicovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou, prepravili Fiat s poskodenym motorom a vo Valkovni pomocou zeriava vytiahli na cestu kamion.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V tychto dnoch prevladalo nepriaznive pocasie, podmienky nie su vhodne na lyzovanie ani na turistiku, cesta na Srdiecko je stale uzavreta. Clenovia Horskej zachrannej sluzby znacili stupne lavinoveho nebezpecenstva a zucastnili sa na cviceni vo vrtulniku v Zapadnych Tatrach.