23. AUGUST 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Biliardove zapolenie

Ostatnu augustovu sobotu sa v Biliard klube v Mestskom dome kultury v Brezne uskutocnilo v poradi uz 15. kolo biliardoveho trurnaja amaterskych hracov hry pool. Uz pomaly v rodinnej atmosfere sa tu stretli skalni fanusikovia tejto hry a medzi sebou zvadzali velmi pekne suboje. S protihracmi si najlepsie poradil Ivan Zemko z Brezna, ktoremu sa ako prvemu od otvorenia turnajov podarilo zvitazit bez jedinej prehry. Je to v poradi uz jeho tretie vitazstvo v rade a stava sa najvacsim kandidatom na korunu krala poolovych stolov Horehronia. Na druhom mieste skoncil Marcel Gildein z Valaskej, ktory prehral len s Ivanom Zemkom. Tretie miesto obsadil Jozef Gulovic z Brezna, ktory podlahol trom superom. Dalsie kolo sa uskutocni v sobotu 3. septembra o 13. hodine v Biliard klube. Usporiadatelia dufaju, ze po dovolenkovej sezone sa zucastni viac hracov a pridu si svoje biliardove umenie vyskusat i ti, ktori doteraz nemali moznost hrat na podobnych podujatiach.

(rw)

 Spod vysokej siete

Volejbalovy klub Iskra Dubova - Nemecka cez vikend od piatka do nedele usporiadal medzinarodny volejbalovy turnaj muzov, povazovany nielen na Slovensku, ale aj v zahranici za najkvalitnejsi. Na 33. rocniku sa zucastnilo dvanast druzstiev. Popri styroch domacich extraligovych kolektivoch startovalo aj osem zo zahranicia. Turnaj otvorila prezidentka Ing. Anna Pfeiferova, ked po privitani si vsetci minutou ticha uctili nie davno zosnuleho prezidenta Miroslava Kovacika a byvaleho rozhodcu Antona Dubovca. Druzstva boli rozdelene do dvoch skupin, pokracovalo sa vo stvrtfinale az po semifinale, ktore urcilo finalistov. Vitazom turnaja Dubova Cup a medzinarodnym majstrom Slovenska sa stalo druzstvo DHL Ostrava, ktore vo finale vyhralo nad VK Feram Opava 2:0. Tretie miesto obsadili C. Budejovice, 4. Jastrebie, 5. Zlin, 6. Aich Dob (Rakusko), 7. Bialsko Biala (Polsko), 8. VKP Bratislava, 9. Sokol Vieden (Rakusko), 10. Chemes Humenne, 11. SPU Nitra, 12. VSK Puchov. Vyhodnotili aj najlepsich hracov na jednotlivych postoch: nahravac - Michal Mastny (reprezentant SR), smeciar: Tony Ching (American z Havaja hrajuci za DHL Ostravu), blokar: Jaroslav Michal (Bulhar hrajuci za C. Budejovice), libero: Ales Spravka (VKP Ostrava), najvsestrannejsi hrac: Vaylo Stefanov (Jastrebie).
O tom, ze medzinarodny volejbalovy turnaj ma stale vysoku sportovu a organizacnu uroven, svedci aj skutocnost, ze druzstva sa uz teraz symbolicky prihlasili na buducorocny 34. rocnik.

Vladimir Urban

 Zeleziarky sa v silnej konkurencii nestratili

ZP Sport Podbrezova usporiadal X. rocnik volejbaloveho turnaja zien, na ktorom sa zucastnilo devat druzstiev (tak dobre obsadeny zensky turnaj Horehroni este nebol). Na antukovych ihriskach v ZS Predajna sa odohralo 21 zapasov. Suboje rozohrali v troch zakladnych skupinach, o putovny pohar sa prisli “pobit” extraligove druzstva MSK Ziar n./Hronom, 1.VK Puchov a OSG Nitra, prvu ligu zastupovali Iskra Hnusta, Slovan Rimavska Sobota a domace hracky ZP Sport Podbrezova. Jedinym zahranicnym ucastnikom boli volejbalistky VK Zdar n./Sazavou. Kvalitou nezaostavali ani dve prvoligove juniorske druzstva ZU Zilina. Do semifinale postupili Ziar, Nitra, R. Sobota, Zilina “A” ,Zilina “B” a domace zeleziarky. Vykonnost domaceho druzstva sa zlepsovala s pribudajucimi zapasmi. V semifinalovej skupine si lahko poradili s volejbalistkami Rimavskej Soboty 2:0 a v suboji o finale sa stretli s extraligovym Ziarom. Volejbalistky ZP podali vyborny vykon, zvitazili 2:1 a vo finale na nich cakali hracky OSG Nitra, ktore tvoria zaklad juniorskej reprezentacie SR. Naviac s druzstvom Nitry na Horehronie pricestoval novy trener z Japonska, ktory bude viest juniorsku reprezentaciu.
Nad Predajnou sa pomaly zacal vznasat sumrak, ked vrcholil finalovy suboj. Dramaticky zapas, ked sa vedenie prelievalo z jednej strany na druhu, dvihal divakov zo sedadiel. Akterky finale, hracky Nitry a Podbrezovej predvadzali prekrasne volejbalove divadlo. Kym v prvom sete zvitazili zeleziarky, v druhom boli uspesnejsie hracky Nitry. Rozhodnut musel treti set. Vo vyrovnanom suboji napokon zvitazila stastnejsia Nitra 16:14 a po vitazstve 2:1 si odniesla putovny pohar. Zeleziarky znovu potvrdili stupajucu uroven svojich vykonov ahoci v tomto obdobi prevlada kondicna priprava, predviedli bojovny a kvalitny vykon. V silnej konkurencii sa nestratili a ukazali, ze vedia zdolat aj silne druzstva zo slovenskej volejbalovej spicky.
Vysledky: o 7. – 9. miesto Zdar – Hnusta 0:2, Zdar – Puchov 2:1, Puchov – Hnusta 2:0, o 5. miesto Rimavska Sobota – Zilina “B” 2:1, o 3. miesto Ziar n./Hronom – Zilina “A” 2:0, o 1. miesto OSG Nitra – ZP Sport Podbrezova 2:1. Poradie: 1. Nitra, 2. ZP Podbrezova, 3. Ziar n./Hronom, 4. Zilina “A”, 5. Rimavska Sobota, 6. Zilina “B”, 7. Puchov, 8. Hnusta, 9. Zdar n./Sazavou.

(mm)

 Vytrvalci na pocest SNP

Namestie gen. M. R. Stefanika v Brezne je uz tradicne v poslednu augustovu sobotu miestom startu medzinarodnych vytrvalostnych pretekov venovanych pamiake Slovenskeho narodneho povstania.
Za styridsat rokov odstartovalo mnozstvo vytrvalcov spred pomnika partizana. Boli to: stafety vdaky, Maraton SNP.
Dna 27. augusta 2005 o 15.30 hodine to budu ucastnici 12. rocnika Polmaratomu SNP, ktory je sucasne Majstrovstvami okresu Brezno. Trat Polmaratonu SNP je situovana ako mestsky okruh. Po starte na namesti pretekari absolvuju neuplnych sest kol na trati, ktora vedie miestnymi komunikaciami (ulice: CSA, Razusova, Sramkova, Frana Krala, nabrezie Hrona) s cielom na mestskom stadione, kde sa ocakava dobeh prveho pretekara asi o 16.40 hodine.
Pre vitazov jednotlivych kategorii venovalo mesto Brezno hodnotne ceny vratane financnych odmien. Odmeny cakaju aj na pripadne prekonanie tratovych rekordov.
Doterajsi tratovy rekord muzov a zaroven najlepsi slovensky vykon drzi Robert Stefko, casom 1:03,51 hodiny. U zien je drzitelkou najrychlejsieho breznianskeho polmaratonskeho casu 1:16,10 hodiny Anna Balogova.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT