16. APRIL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Na policii v Podbrezovej 9. maja kratko popoludni prijali oznamenie o naleze 40-centimetroveho delostreleckeho granatu s priemerom asi 15 cm a minometneho granatu dlheho asi 15 cm s priemerom asi 8 cm. Municiu, pochadzajucu pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny, nasli v objekte stareho zavodu zeleziarni. Nalez zabezpecili proti manipulacii v specialnej tlakovej nadobe.

...

   Breznianski policajti vysetruju pripad kradeze vlamanim do osobneho motoroveho vozidla. Neznamy pachatel v case od podvecera 8. maja do popoludnia 10. maja sa na Ulici CSA v Brezne vlamal do zaparkovanej Skody 105, z ktorej ukradol autoradio.

...

   Trestne stihanie a obvinenie z precinu nebezpecneho vyhrazania si vysluzil 45-rocny muz z Brezna. Jedenasteho maja vecer po predchadzajucej hadke sa svojej o rok mladsej manzelke vyhrazal, ze ju vyhodi z balkona bytu na 7. poschodi. Svojim spravanim v nej vzbudil obavu, ze svoje vyhrazky uskutocni, preto potrebovala pomoc policie. Obvineneho zadrzali a umiestnili do cely policajneho zaistenia.

        Zo spachania zlocinu kradeze desiatich terennych motocyklov KTM, ktore zmizli zaciatkom februara z budovy banskobystrickeho Okresneho riaditelstva Policajneho zboru, obvinili 32-rocneho Dusana H. a 30-rocneho Mareka D. z Banskej Bystrice a je pravdepodobne, ze mali aj dalsich komplicov. Po zisteni skupiny kriminalistov, ze niekto z okresov Banska Bystrica a Brezno ponuka na predaj desat terennych motocyklov, zainteresovane policajne zlozky pripravili 11. maja akciu, po ktorej sa podarilo zaistit pat motoriek. Pri troch domovych prehliadkach okrem nich zaistili aj dve osobne auta Skoda Octavia a dalsie veci, pochadzajuce pravdepodobne tiez z kradezi. Po dalsich piatich motocykloch patraju.

...

   Z parkoviska v rekreacnej oblasti Chopok - Juh v katastri Hornej Lehoty 12. maja neznamy pachatel ukradol bielu Skodu Fabia a odviezol ju na nezname miesto. Spolu s autom zmizli doklady od vozidla, povinna vybava, tenisky a detska autosedacka. Autickar sposobil majitelke z Banskej Bystrice skodu za vyse 250 tisic korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 5. do 12. maja
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

 

   Lucia Steklacova z Podbrezovej, Bibana Bacusanova z Bravacova, Franko Kupec z Cierneho Balogu, Tomas Bartos z Cierneho Balogu, Zofia Kvietkova z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

            

            Anna Medvedova (70) z Cierneho Balogu, Angela Cibulova (67) z Bacucha, Barbota Piliarova (86) z Hronca, Pavol Beraxa (61) z Predajnej, Frantisek Morvay (57) z Hronca, Maria Uhrinova (74) z Valaskej, Gabriel Dien (76) z Brezna, Emilia Chromcova (93) z Myta pod Dumbierom.

 

150

   Prvy majovy vikend sa niesol v znameni poziarno – technickeho cvicenia. Clenovia Hasicskeho a zachranneho zboru v Brezne „evakuovali urad prace socialnych veci a rodiny pred poziarom, ktory tam vznikol“. Dvojite vypalovanie travy na Mliekarenskej ulici uhasili vysokotlakym prudom. Taktiez dostali pod kontrolu ohen, ktory sa rozsiril na smetisku na Zeleznicnej ulici. Horiaca strecha v Brezne – cast Lucky nakoniec vobec nehorela a tento vyjazd bol zaznamenany ako plany poplach. Clenovia Hasicskeho a zachranneho zboru v Brezne upozornuju obcanov, ze vyvolanie planeho poplachu, zneuzitie a zmarenie vyjazdu moze ohrozit ostatnych obyvatelov, ktori skutocne potrebuju pomoc! Pri dvoch technickych zasahoch po dopravnych nehodach v Brezne na namesti a v Jarabej zasahoval Mercedes sprinter. Hasici ocistili vozovku od oleja, obe nehody sa nastastie obisli bez zranenych osob.

 

155

   Celkovo 24 vyjazdov absolvovali lekari uplynuly tyzden. Z toho boli privolani desatkrat k nahlym prihodam srdca a obehu, styrikrat z nahlym mozgovym prihodam, trikrat k urazom, sestkrat k inym pripadom a zaznamenali tiez jeden prevoz do Banskej Bystrice po uraze. Lekari si dovoluju upozornit obcanov, aby zvysili svoju pozornost na ostatnych ucastnikov cestnej premavky. S prichadzajucim letom sa coraz castejsie objavuju na cestach cyklisti a jazdci na kolieskovych korculiach. Takto mozno predist vaznym zraneniam.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Tri dopravne nehody na trasach B. Bystrica – Brezno, Certovica – Brezno a Poprad – Brezno sa zapisali do statistik Cestnej zachrannej sluzby ako nehody, pri ktorych sa osoby zranili len lahsie. Rovnako to bolo s ostatnymi pripadmi, ku ktorym ich privolali (poskodeny motor, roztrhnuty rozvodovy remen, odtrhnute zadne koleso...). Vsetky tieto „nehody“ si vsak vyziadali svoju dan v podobe vysokych skod na vozidlach.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Mimosezonne obdobie sa podpisalo na nizkom pocte turistov. Skolenie psovodov na Donovaloch a jaskyniarskej zachrannej sluzby dominovalo v tomto tyzdni medzi clenmi Horskej zachrannej sluzby.

 

 

Blahozelanie

  

 

 

 

 

 

 

Podakovanie

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym a tiez vsetkym susedom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 3. maja s nasim drahym druhom, bratom, svagrom a ujom

Miroslavom Vrbovskym z Brezna.

   Smutiaca rodina

SPOMIENKY

 

   Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na benusskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mala si nas rada a chcela si este zit, ale prisla ta chvila, ked musela si nas opustit.
   Dna 12. maja uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama a stara mama

Elena Javorcikova z Benusa.

   S laskou spominaju syn a dcery s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec, za vsetkych nas. Neprebudime ta ani najkrasim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Otec nas drahy, zbohom.“
   Dna 12. maja sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Viliama Kristofa z Brezna.

   S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.

...

   Dna 12. maja sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia nasej mamy, svokry a starej mamy

Adely Vajcikovej, rodenej Mocikovej z Brezna.

   Spominaju synovia Jozef a Vojtech s rodinou.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na dobrocskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 16. maja sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Stefana Kovacika z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.
   Dna 17. maja si pripomenieme nedozitych sestdesiatpat rokov a dna 9. juna uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Rudolf Zluky z Brezna – Podkorenovej.

   Spomina manzelka Marta, syn Rudolf, dcery Alena a Miriam s rodinami.

...

   Tak malo casu zostalo odovzdat vecne slovo zbohom. Dobracke srdce zastalo, dusa splynula s nebom. Usycha slza na lici, spomienka vlazi mysel blizkych. Odisiel manzel, otec, starky, chyba nam priatel, sused navzdy.
   Dna 18. maja si pripomenieme tretie vyrocie umrtia

Jana Giertliho z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Maria, synovia, dcery, vnucata, pravnucik Janko a ostatna rodina.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 18. maja uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil nas syn, brat, svagor

Marek Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou spominaju rodicia, surodenci a ostatna rodina.

...

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza chvila spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Bibka nasa draha, zbohom.“
   Dna 19. maja uplynie smutnych pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha dcerka, sestra, vnucka

Bibka Citterbergova z Filipova.

   S laskou spomina mama, brat, stari rodicia, pribuzni a znami.

...

   Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
   Dna 19. maja uplynu tri riky odvtedy, co nas opustil syn a brat

Vladimir Polonsky z Brezna.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Cas plynie a ran boli, ani cas ju nezahoji. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Otec nas drahy, zbohom.“
   Dna 20. maja si pripomenieme dvanaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Dezidera Nemcoka z Bravacova.

   S laskou spomina manzelka, synovia a dcery s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Tento tyzden bude narocny najma pre podnikatelov. Musia si davat pozor na svoje financie a nepustat sa do obchodov s hocikym. Starajte sa o svojho partnera!“

Byk
   Sklame vas vas dlhorocny priatel alebo osoba, ktorej ste plno doverovali. Vo vytvarani novych vztahov budte obozretnejsi.

Blizenci
   Cely tyzden vas cakaju pozitivne prekvapenia a nudit sa naozaj nebudete. Len sa snazte venovat viac aj svojej rodine, ktorej urcite velmi chybate.

Rak
   Uspechy cakaju najma na studentov a ludi, ktori pracuju v oblasti skolstva. Tiez sa mozu rozvijat ludia, ktori sa venuju vede a umeniu.

Lev
   Cakajte zlepsenie v praci a aj v laske. Ak si hladate chybajuci polovicku, vyberte sa do spolocnosti a urcite stretnete niekoho zaujimaveho!

Panna
   Ste prilis pracovne vytazeny a to vam brani relaxovat tak, ako by ste si zasluzili. Poproste sefa o volno alebo ak ste podnikatel, doprajte si par dni dovolenku!

Vahy
   Budete dost nedovercivy, pretoze ste v poslednom case zazili dost sklamania zo strany priatelov. Pokuste sa vasu nespokojnost potlacit a radujte sa z kazdeho dna.

Skorpion
   Plany sa vam uplne zmenia a vy z toho budete mat chaos. Snazte si spravne rozlozit cas a riadte sa tymto rozvrhom!

Strelec   Mnohi z vas sa zamiluju. Budu to vsak skor platonicke lasky. Ludia, ktori su uz dlho v manzelskom zvazku, pocitia iskry ako na zaciatku vztahu.

Kozorozec
   Dostanete sa do mnohych problemov. No teraz si mozete skutocne overit, kto su vasi pravi priatelia a kto vas len vyuziva a liska sa vam. Ratajte s pomocou blizkych.

Vodnar
   V spolocnosti budete neprehliadnutelny. Citit z vas charizmu, ktoru nema len tak hocikto. Tiez zaujmete usilovnostou a profesionalitou.

Ryby
   Natlakovym konanim nic nedosiahnete. Velmi pravdepodobne je, ze narazite na cloveka, ktory vo vas vyvola nostalgicke spomienky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT