3. APRIL 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Prislusnici Policajnej stanice v Ciernom Balogu 26. marca o pol tretej popoludni prichytili pachatelov trestneho cinu kradeze. M. P. z Drabska, T. J. z Korytarky a S. M. z Detvy ukradnutu gulatinu za 19 800 korun prave viezli z Drabska nakladnym autom. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom tmy z 26. na 27. marca sarapatil ktosi v predajni Husqvarna servis na namesti v Brezne. So sebou si odniesol motorovu pilu Panter, polostrih Fesymo, desat list na motorove pily, pilove retaze, kolobezku, hry Lego, auticka "anglicaky" a rozne suciastky do motorovych pil. Majitelovi J. N. z Krivana vznikla skoda bezmala za 180 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Desat minut po polnoci 29. marca na namesti v Brezne vodic D. P. z Ruzomberka nevenoval dostatocnu pozornost riadeniu vozidla s ev. c. RK-948AG a narazil do dopravnej znacky. Za jazdu pod vplyvom alkoholu (2,01 promile) mu zadrzali vodicsky preukaz. Na aute vznikla skoda za 10 000 korun. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

Rozbil sklenenu vypln na zadnych dverach Volkswagenu Passat a potom kradol. Stalo sa tak v noci z 28. na 29. marca v Myte pod Dumbierom. Z auta zmizol kufrik s cestovnym pasom, peciatka firmy Delta Brezno a Dilta Kosice, prirucna taska, 200 mariek, 300 dolarov a 2500 ceskych korun. Zlodej sposobil firme Delta Brezno skodu dovedna za 35 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dve motorove pily Husqvarna a bandasku s patnastimi litrami benzinu odniesol zlodej z budovy objektu Sady a parky v Brezne. Kradezou, ktora sa stala od pol siedmej podvecer 30. marca do desiatej nasledujuceho predpoludnia, vznikla Technickym sluzbam mesta Brezna skoda za 59 400 korun. Objasnuje OO PZ Brezno.

...

Od 17. hodiny 28. februara do 15. hodiny 1. aprila sa nezmamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do rekreacnej chaty v Mlynnej doline v katastri Myta pod Dumbierom. Majitela z Brezna obral o farebny televizor Color, videorekorder Philips, dve zehlicky ETA, striekaciu vzduchovu pistol, vzduchovku Slavia 630 a o rozne potraviny. Skodu vycislili dovedna na 18 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. marca

V poslednom marcovom tyzdni poziarnici absolvovali len jeden vyjazd. Pat minut pred jedenastou doobeda vo stvrtok 29. marca im zamestnanci Cestnej dopravy Jaraba nahlasili poziar nakladneho auta PV 3S. Do ich prichodu ohen ciastocne uhasili rucnymi hasiacimi pristrojmi, potom ho zlikvidovali vysokym tlakom. Zvysenu pozornost v jarnych mesiacoch treba venovat hlavne pri vypalovani suchych travnatych porastov, kde vplyvom rychleho horenia sa ohen moze rozsirit aj do okolitych lesnych porastov a tym zapricinit poziar celej lesnej kultury.

 

154.jpg (4764 bytes) Vozovka vo vyssich polohach, hlavne smerom na Certovicu, je este stale zladovatela. Clenovia NAMK prave na tomto mieste poskytli pomoc vodicovi Liazu, v ktorom opravili alternator a vymenili hadicu chladiaceho systemu, v Lopeji opravili zapalovanie v Skode Favorit a vymenili rozvodove retaze v Skode 120. Z Brusna do Brezna odtiahli Skodu 120 so zlomenou polosou, z Lopeja do B. Bystrice Mazdu 626 s poskodenym motorom, z Podbrezovej do Slovenskej Lupce Ford Tranzit s roztrhnutym rozvodovym remenom a z Benusa do Nemeckej Skodu 125 so zadretou prevodovkou.

 

155.jpg (4763 bytes) Zmeny pocasia, prechod zimneho obdobia do jarneho mnohym ludom spobili problemy so srdcom. Vyplyva to aj zo statistiky vyjazdov RZP, 19-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu, po raze k prihode dychacieho systemu a k urazu, 2-krat k zneuzitiu, 7-krat k mozgovym prihodam, 4-krat k inym pripadom a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Dovedna je zaznamenanych 37 vyjazdov.

 

hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej sluzby prezili tyzden poznaceny zmenou pocasia. V nedelu na Chopku zabezpecovali Svetovy pohar sklialpinistov, ktory prebehol "hladko". V priebehu tyzdna pomohli dvom sklialpinistom, lyziarovi a turistovi, ktori spadli na zladovatelom terene, a tak osetrili zlomeninu predkolenia, poskodenie kolenneho klbu, uraz hlavy a odreniny. Zranenych potom transportovali do udolia. V posledny marcovy piatok hlasili minus 5 stupnov Celzia, hustu hmlu, viditelnost asi na 30 m, juzny vietor 5 m/s a drobne snezenie. Lyziarov bolo poriedko, ale cez vikend ocakavali vacsi napor.

 

Uzreli svetlo sveta image

Sara Fabriciusova z Brezna, Dominika Medvedova z Banskej Bystrice, Veronika Vranska z Brezna, Frederika Riaposova z Helpy, Viktoria Vondercikova z Lomu nad Rimavicou, Mario Gabris z Brezna

 

Opustili nas_image

Jan Kosik (77) z Bravacova, Juraj Filo (69) z Brezna, Jozef Nociar (69) z Hronca, Eduard Hrasko (90) z Predajnej, Anna Budova (77) z Jasenia, Anna Dubajova (75) z Helpy, Antonia Balazova (75) z Brezna, Anton Cipar (81) z Hronca, Jan Hartvich (67) z Valaskej, Julius Goceliak (77) z Valaskej, Michal Kokavec (81) z Michalovej, Juraj Bogdan (54) z Podbrezovej

 

Podakovania

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, spolupracovnikom a znamym, ktori dna 13. marca navzdy odprevadili na poslednej ceste

Vlastu Kamensku z Brezna.

Opustila matka synov, surodencov necakane vo veku styridsattri rokov.

Smutiaca rodina.

...

Dakujeme zamestnancom SAD a vsetkym obcanom, ktori sa spolu s nami prisli rozlucit s nasim zosnulym manzelom, otcom, starym otcom

Janom Sihelskym z Cierneho Balogu - Kramu.

Smutiaca rodina.

 

 

SPOMIENKY

Necakane si odisiel z nasho zivota, my ostali sme sami, no naveky budes v srdciach nasich a tych, co ta radi mali. Uz ti nepodame ruky, nepovieme vins, len ticho k hrobu s kvetmi mozeme prist.

Dna 14. marca sme si pripomenuli nedozitych patdesiat rokov nasho draheho syna, manzela, otca, stareho otca, brata, svagra

Pavla Giertla z Brezna.

S laskou spomina smutiaca manzelka, synovia Pavol, Peter, dcera Zuzana s rodinami a ostatna rodina.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob vam mozeme dat a na krasne prezite roky s vami spominat.

Dna 19. marca uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy syn, brat, stryc a svagor

Jozef Caban ml.

a dna 5. aprila si pripomenieme deviate vyrocie umrtia nasho draheho otca, stareho otca a manzela

Jozefa Cabana st. (obaja z Brezna).

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

Smutiaca rodina.

...

Dna 12. marca uplynuli styri roky od umrtia nasho manzela, otca

Jozefa Podmanickeho z Michalovej.

Spominaju manzelka, deti a vnucka.

...

Dobry clovek neumiera v srdciach tych, ktori ho milovali.

Dna 13. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

 

Barborka Natherova z Hronca.

S uctou spominaju dcery, syn, nevesta, zat, vnucata a pravnucata.

...

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo bit.

Dna 13. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Katarina Marekova z Brezna.

Spomina syn Daniel s rodinou.

...

Dna 2. aprila uplynulo dvanast rokov odvtedy, co navzdy dotlklo srdce nasho otca a manzela. Vo veku patdesiatsedem rokov odisiel nahle bez rozlucky

Emil Lipnican z Valaskej.

S laskou si na neho spominaju syn Peter, dcera Ivetka, Milan, Janko, Zuzana, manzelka Jolana a svagrovci Arpad a Jan s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu modlitbu.

...

Uz rok spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a laskou spominat.

Dna 3. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Stanislav Jakuba z Brezna.

Spominaju manzelka, syn s rodinou a cela rodina.

...

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nestihol povedat ,,Zbohom mama moja".

Dna 4. aprila si pripominame prve vyrocie umrtia nasho syna, brata a krstneho otca

Bohuslava Lukovskeho z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju mama, sestra a jej deti s rodinami.

...

Dna 5. aprila uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustili nasi drahi rodicia

Ludovit Bartelt a Helena Barteltova z Valaskej.

S velkou laskou a uctou spominaju styri dcery s rodinami.


BARAN

Nebudte prekvapeni svojou momentalnou vynikajucou formou. Dolezite je vediet ju spravne vyuzit. Len tak udrzite nadalej dobre meno a sebavedomie. Mate prilezitost na rozbehnutie akcii na zveladovanie vlastneho konta.

BYK
Dosiahli ste uz dost a nemali by ste ziadat osud, aby vam nadelil este viac. Pri hladani zivotneho stastia budu i nadalej uspesnejsi ti, ktori boli doteraz bez zavazkov. Nehovorte hned o manzelstve, najprv odhalujte tajomstva.

BLIZENCI
Mate obavy, ze vyslovenim svojho nazoru niekomu ublizite. V skutocnosti prave naopak, ocakava sa od vas, ze prehovorite poriadne nahlas. Ak viete, co chcete, nepocuvajte mudrovanie tzv. dobroprajnikov.

RAK
Tyzden vam prinesie niekolko prekvapeni. Budte uprimni a teste sa len vtedy, ked mate skutocnu radost. Pri vsetkych starostiach nestracajte nervy ani humor. Vsetko este budete potrebovat.

LEV
Problemy vam sposobi zadelenie financii. S partnerovou pomocou teraz nepocitajte, jeho nalada je na bode mrazu. Skor by ste mu mohli pomoct, ak sa vam podari citlivo vypatrat pricinu jeho starosti.

PANNA
Celkom necakane zaznamenate pozitivny obrat vo vyvoji vztahov k istej osobe. Planovany vikend v jej blizkosti sa stane skutocnostou a predbehne ocakavania. Zacnite rozmyslat o budovani vlastnej kariery.

VAHY
Najblizsie dni prezijete v pokoji a v pohode a po dlhsom case i bez financnych problemov. Vyhybajte sa stretnutiam vo vacsej spolocnosti, zbytocne by ste sa zatazili problemami, s ktorymi vas takmer nic nespaja.

SKORPION
Zmeny niektorych zvykov budu vo vasom pripade nevyhnutne. Koniec tyzdna vas naplni optimizmom, zacnu sa vam darit projekty, na ktorych uz dlho pracujete. Nezabudnite sa o radost podelit i s ostatnymi.

STRELEC
Za zdravotne problemy nemozete vynit nikoho, okrem seba. Konecne by ste si mali uvedomit, ze zivotosprava je dolezitejsia nez drahe lieky. Cokolvek, co podniknete pre svoje zdravie, bude mat hodnotu zlata.

KOZOROZEC
Naskytne sa vam prilezitost vyhodne ziskat nieco, po com ste tajne tuzili. Nevahajte a sebavedome prajavte zaujem. Spolahnite sa na rady partnera, za ne sa totiz neplati a urcite su uprimne.

VODNAR
Nestaci, ze vy mate dobru naladu, ked vam okolie hadze polena pod nohy. Rozculovat sa by bolo skutocne zbytocne, ale teraz by ste nemali premarnit prilezitost na odvetu. Niektore veci sa daju odpustit, ale nie zabudnut.

RYBY
Nedajte sa vyrusovat klebetami, ktore ktosi o vas na pracovisku rozsiruje. Najvacsim komplimentom su vysledky vasej prace a tie su zatial uspesne. Neuchylte sa k neuvazenym krokom, zostante spravodlivi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT