9. OKTOBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Z Ulice Tehelna v Brezne spred rodinneho domu c. 7 od 24. do 26. septembra zmizol zaparkovany uzamknuty cerveny traktor Zetor 7245, evidencneho cisla BB 27-31. Traktor ma prasknute celne sklo, chybajuce vonkajsie spatne zrkadla, na prednej casti navareny ram z rurok, na zadnej casti upravenej na priblizovanie dreva v lese sa nachadza navijak a rampovacia vzpera. Kradezou vznikla majitelovi J.S. z Cierneho Balogu skoda za 150 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

O tristvrte na sedem vecer 2. oktobra E. D. z Brezna oznamila, ze v ten den o stvrt na jednu prisiel do jej bytu neznamy muz, ktory sa predstavil ako kontrolor stavu vodovodnych potrubi z bytovej firmy. Poziadal ju, aby mu umoznila kontrolu vodovodneho potrubia v kuchyni, s cim suhlasila. Muz sa v byte zdrzal asi pat minut. Po jeho odchode zistila, ze zo zasuvky v skrini v obyvacej izbe zmizlo 10 000 korun a jedenast retiazok a prstenov zo zlteho kovu v hodnote 62 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pri vykopovych pracach na Lichardovej ulici v Brezne 6. oktobra nasli neznamu municiu. Pyrotechnik z Krajskeho riaditelstva Policajneho zboru v Banskej Bystrici skonstatoval, ze ide o minometny granat z druhej svetovej vojny a zobral ho na zneskodnenie. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Ked M. L. z Brezna okolo osmej vecer 4. oktobra vchadzala do vchodu v mieste svojho bydliska, pribehol k nej neznamy muz. Z pleca jej strhol kabelku, v ktorej mala mobilny telefon, kozmetiku a kluce. Okrem zdesenia jej sposobil aj skodu za 4200 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Stvrteho oktobra o tristvrte na jednu popoludni na ceste druhej triedy medzi Pohronskou Polhorou a Tisovcom "piratil" neznamy vodic nakladneho auta Iveco nezisteneho evidencneho cisla. V pravotocivej zakrute presiel do protismeru, kde ohrozil oprotiiduce nakladne vozidlo Tatra, ktore riadil B. J. z Brezna. Tento v snahe zabranit zrazke presiel za pravu stranu cesty, kde narazil do zvodidiel. Vinnik pokracoval dalej v jazde do Tisovca. Na jeho nepozornost doplatila Tatra so skodou za 5000 korun a taka ista skoda vznikla aj na zvodidlach. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

V presne nezistenom case od 2. do 3. oktobra na Laskomerskeho ulici v Brezne neznamy pachatel bez znamok nasilia z odstavenej Skody Felicie ukradol autoradio Dublin. Majitelovi Z. L. sposobil skodu vo vyske 7000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut pred siedmou podvecer 7. oktobra na ceste prvej triedy v smere z Bystrej do Podbrezovej P. K. z Podbrezovej neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, v pravotocivej zakrute presiel do protismeru a skoncil v priekope. Jeho spolujazdec B. R. z Podbrezovej utrpel lahke zranenia, z ktorych sa bude liecit asi 42 dni. Vodicovi P. K., ktory nejazdil pod vplyvom alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

O pol desiatej predpoludnim 2. oktobra sa na ceste prvej triedy v Podbrezovej stala dopravna nehoda. Vodic Skody S. V. z Cierneho Balogu tu nedodrzal bezpecnu vzdialenost medzi vozidlami a narazil do zadnej casti Peugeotu, za volantom ktoreho sedela I. B. z Valaskej. Nehoda, pri ktorej neuradoval alkohol, sa obisla bez zraneni. Nasledky vodicovej nepozornosti su len na autach. Na skodovke za 10 000 korun a na Peugeote za 7000 korun. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 28. septembra do 5. oktobra

Tento tyzden bol celkom pokojny. Poziarnici absolvovali styri vyjazdy. V poslednu septembrovu nedelu otvorili pomocou lezeckej techniky a specialneho naradia byty na uliciach Kozmonautov a Frana Krala v Brezne. V pondelok 1. oktobra asi pat minut pred jednou im ohlasili poziar rodinneho domu v Hornej Lehote, ktory do ich prichodu zlikvidovali tamojsi dobrovolnici. Poslednykrat ich o pomoc pri uhaseni poziaru poziadali z Helpy. Pohorelski poziarnici vsak po overeni oznamu  zistili, ze islo o zneuzitie jednotky.

 

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK poskytli technicku pomoc styrom vodicom. Opravili starter vo V3S a na pile v Lopeji vysokozdvizny vozik, vymenili spinaciu skrinku vo Felicii a brzdove platnicky vo Favorite. V tychto dnoch odtiahli pat vozidiel, Volkswagen Passat s rozbitym prednym homogenickym klbom z Halan do Brezna, Skodu Favorit so zadretym motorom z Podbrezovej do Banskej Bystrice, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou z Polomky do Podbrezovej, Skodu Feliciu s poskodenou spinacou skrinkou z Lopeja do Brezna a Skodu Favorit po dopravnej nehode v Brezne.

 

155.jpg (4763 bytes) V statistike vyjazdov RZP je zapisanych 25 vyjazdov, z toho jeden k nahlej prihode srdca a obehu, 9 k mozgovym prihodam, 3 k brusnym prihodam, 4 k urazom, 2 k dychacim prihodam, 5 k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Posledna septembrova sobota bola nestastnym dnom pre 26-rocneho muza, ktoreho zbiteho s otrasom mozgu doviezli v rannych hodinach z jednej z horehronskych obci do breznianskej nemocnice.

 

 
hs.jpg (5636 bytes) Vytuzeneho babieho leta sme sa sice dockali, ale na horach sa slniecko ukazalo len v strede tyzdna. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziadny uraz, po zlepseni pocasia vykonaju zimne znacenie na vychode uzemia - Kralovej holi, Orlovej... V tomto tyzdni bolo turistov poriedko, asi boli na potulkach prirodou v nizsich polohach

.

  
Uzreli svetlo sveta image

 

Matus Zoldy z Banskej Bystrice, Lukas Demian z Vajskovej, Karin Miklosova z Brusna, Patrik Grivalsky zo Svitu, Adrian Baran z Banskej Bystrice, Terezia Stierankova z Dolnej Lehoty, Nina Misaniova z Myta pod Dumbierom, Renata Riaposova z Brezna

 


Opustili nas_image

 

Adolf Bartak (72) z Valaskej, Jozef Skalos (80) z Polomky, Zofia Babcanova (91) z Osrblia, Helena Kutliakova (50) z Podbrezovej, Maria Pobisova (83) z Benusa, Margita Boselova (68) z Helpy, Maria Horvathova (80) z Polomky, Jozef Rusnak z (85) Hornej Lehoty, Julius Berky (71) z Brezna, Emil Stavina (77) z Valaskej

 

Podakovania

 

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 21. septembra navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasho draheho otca, stareho otca, stryka, brata

 

Jozefa Sagata z Jasenia.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, byvalym kolegom, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Dcera Eva

 

SPOMIENKY

Mozeme uz len kyticu kvetov na hrob ti dat, zapalit sviecky a v tichu spominat...

Dna 1. oktobra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil laskavy otec, starky a svokor

Vendelin Jurina z Brezna.

Kto ste ho poznali a mali radi, spomente si v tichej modlitbe spolu s nami.

...

Odisiel, uz nie je medzi nami, ale zije v srdciach tych, ktori ho milovali.

Dna 5. oktobra sme si pripomenuli strnaste vyrocie umrtia a dna 26. oktobra nedozite sedemdesiate narodeniny

Juliusa Maculu z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.S uctou a laskou spomina smutiaca rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 8. oktobra uplynulo devatnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy a laskavy otec

Stefan Kovacik z Cierneho Balogu - Dobroce.

V modlitbach a tichej spomienke spominaju dcery Anna, Betka, Tonka, Mariena, syn Jan, vnucata a svagrina Maria.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 12. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil

Milan Zdansky

S laskou a uctou spomina manzelka Bozenka, dcera Janka s manzelom Slavkom, Milos, Vasek, Ivan s rodinami a Jaroslav.

...

Dotlkli srdcia, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec, mama za vsetkych nas.

Dna 12. oktobra si pripomenieme piate vyrocie umrtia
Veroniky Zilinkovej

a dna 4. augusta sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia
Rudolfa Zilinku

Spomina syn, dcera, vnucata, pravnucata a Janka.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 12. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Frantiska Kohara zo Zavadky nad Hronom.

Spomina brat Jan s manzelkou Juliou, netere a synovec a ostatna rodina.Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce prestalo nahle bit, nebolo lieku, aby mohol dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na michalovskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 13. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas syn, brat, svagor

Jan Cellar z Michalovej.

S laskou a smutkom spominaju rodicia, sestry Anna a Milena s rodinami a brat Milos s rodinou.


BARAN

Tento tyzden moze byt nadalej uspesny, ale s nadriadenymi nerokujte priamo a radsej si zvolte vhodneho sprostredkovatela. Jesen a jej farby vo vas prebudia nove sily a rezervy.

BYK

Vas partnersky vztah je pevny. Ale ak budete vyhladavat dobrodruzstva, moze sa stat, ze o zazemie pridete. Rodina bude potrebovat vasu pozornost, preto sa nevzdalujte.

BLIZENCI

V praci sa objavia narocne ulohy, ktore si vyzaduju sustredenie. Ak si doprajete dost spanku, dokazete povinnosti splnit. Na konci tyzdna vas potesi laska, pocas vikendu moze prist aj uspech v hrach.

RAK

Urobite vhodne kroky suvisiace so zmenou zamestnania. Je mozne, ze sa prihlasite na konkurz, alebo sa na nom zucastnite. Dolezitou oporou bude pre vas partner. Prekvapi vas intenzita vasho vztahu.

LEV

Nechajte vyniknut vas sarm a eleganciu. Caka vas dolezite rozhodnutie, vyjadrite sa len opartne a posledne slovo si nechajte na neskor. Pozvite svojich najblizsich na prechadzku jesennou prirodou.

PANNA

Cas je vhodny na studium a diskusie. Nebojte sa opustit pracovisko a dat sa poucit aj od konkurencie. Blizki budu mat pochopenie pre vasu zvysenu aktivitu, len ich musite ziskat pre vase ciele.

VAHY

Planujete nakupy? Budte opatrni, lebo sa vo vas prebudia sklony k marnotratnosti. Mate vela energie a chuti dokoncit ulohy. V praci sa vam bude darit, no neskor v nej zacne niekto alebo nieco prekazat.

SKORPION

Ste v zamestnani a nedokazate sa sustredit? Porozmyslajte, ci vasu roztrzitost nevyvolali obavy z konkurencie. Aj tak si vyborne porozumiete s kolegami, lebo mate rovnake nazory.

STRELEC

Jesen vam prinesie vynikajucu dusevnu a telesnu kondiciu. Darit sa vam bude aj na cestach a na navstevach. Na konci tyzdna vam hrozi mensie nedorozumenie, ktore sposobi nepresna alebo neoverena informacia.

KOZOROZEC

Rady nepriatelov zrednu a cesty, ktore boli doteraz nepriechodne, sa uvolnuju. Odlozte obavy a pustite sa do veci, ktore ste naplanovali. Teraz postaci omnoho mensie usilie.

VODNAR

Hviezdy su vam priaznivo naklonene, preto prestante sediet so zalozenymi rukami a pokuste sa vyriesit aspon niektory z problemov. Nedajte sa vyprovokovat k hadke, lebo nemusite mat pravdu.

RYBY

Stretnete niekoho, s kym ste si boli kedysi velmi blizki. Spomienky vas zamestnaju na niekolko dni. Mate moznost zlepsit vas partnersky vztah alebo aj vybudovat novy.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT