10. AUGUST Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pozvanka

Vybor volejbaloveho zvazu OV SZTK v Brezne pozyva veducich druzstiev, ktore chcu ucinkovat v okresnej sutazi neregistrovanych volejbalistov, na poradu veducich. Okresna sutaz sa bude hrat v kategoriach muzi, zeny. Porada sa uskutocni v pondelok 16. augusta o 18. hodine v Dome sportu v Podbrezovej (pri tenisovych kurtoch).

 

Slovensky pohar - Pohar Zlateho bazanta

Predkolo 4. augusta
Dubova - Stropkov 2:0 (0:0), goly: Strba 2, 400 div.
Kazdy rok sa po skonceni rocnika zacina Slovensky pohar, v ktorom Dubova dostala v predkole za supera Teslu Stropkov. Na ihrisku supera prehrala 25. jula 1:0 a doma teraz vyhrala. V prvom kole, ktore bude v septembri, moze dostat atraktivneho supera z prvej ligy.

CUP ´99

Tenisove dvorce Mazornikovo usporiadaju II. rocnik tenisoveho turnaja muzov o Pohar tenisovych dvorcov, ktory sa uskutocni v dnoch 27. az 29. augusta. Prezentacia ucastnikov bude 27. augusta o 16. hodine. Startovne je 200 korun. Zaujemcovia sa mozu prihlasit priamo na tenisovych dvorcoch za plavarnoch na Mazornikove, alebo na c. tel.: 0905 181139. Uzavierka prihlasok bude 20. augusta.

Spod vysokej siete

SK Dubova VTJ sa cez tento vikend zucastnila na medzinarodnom volejbalovom turnaji v Liptovskom Hradku, kde obsadila tretie miesto. Vitazom sa stalo ukrajinske druzstvo Podsipnik Luck, na druhom mieste skoncil Inter Bratislava. Aj ked Petrochema prehrala len jeden zapas, a to s Interom Bratislava 2:0, predsa so skore obsadila uz tretie miesto. Naproti tomu Luck prehral na turnaji celkove tri zapasy, z toho s Dubovou dvakrat, jeden v skupine a jeden vo finalovej skupine. Dovedna sa na turnaji zucastnilo dvadsatdva druzstiev, rozdelenych do styroch skupin. Najlepsim hracom turnaja bol Peter Harvanek z Petrochemy. V druzstve Dubovej chybal reprezentant Vanik, zraneny Liptak a po narocnom tyzdennom sustredeni snad v poslednom zapase chybali aj sily. Najblizsi vikend sa Petrochema zucastni na medzinarodnom turnaji o Pohar SNP vo Vysnych Hagoch.

Vladimir Urban

Fan klub Zeleziar zacal svoju druhu sezonu

Dna 29. jula sa v hoteli Podbrezovan po druhykrat stretli priaznivci podbrezovskeho futbalu. Pred futbalovou sezonou 1999/2000 zhodnotili svoju cinnost, odsuhlasili zmeny v stanovach, zvolili novy vybor a rozoberali plany do buducnosti. Hlavnym zameranim FKZ aj nadalej zostava vychova fanusikov a organizovania zajazdov na zapasy A muzstva. Popri tom vsak bude snaha podporovat aj B muzstvo, a to najma na domacich zapasoch. Pre sezonu 1999/2000 bol zvoleny vybor v zlozeni: predseda Ing. Ivan Zemko, podpredsedovia Ing. Marian Kurcik, Jozef Karas, clenovia Ladislav Gursky, Pavol Beraxa.

Dalsim bodom stretnutia bolo odsuhlasenie zmeny v clenskych poplatkoch. Tie pri prvom vstupe do FKZ ostali nezmenene, a to: do veku 18 rokov - 50 korun, starsi ako 18 rokov - 200 korun, avsak pri predlzeni clenstva na dalsiu sezonu je to uz jednotny poplatok vo vyske 50 korun. Vsetci clenovia FKZ budu mat aj nadalej 50-percentnu zlavu na poplatku na zajazd a navyse im bude uhradene vstupne na stadione superov. Preto verime, ze sa nase rady coskoro rozrastu a na zapasy u superov budeme chodit v hojnom pocte. Prihlasku, ktora musi obsahovat udaje: meno a priezvisko, adresu a telefon, datum narodenia a dvakrat fotografiu spolu s prislusnym poplatkom, treba dorucit Ing. Ivanovi Zemkovi do podnikovej predajne, resp. pred zapasom a pocas neho na novu tribunu do sektora FKZ. Dalsie informacie mozete ziskat na telefonnom cisle 6453090, kde sa taktiez mozete prihlasovat na pripravovane zajazdy.

Najblizsi zajazd sa uskutocni 15. augusta do Kosic. Odchod autobusu je o 6.30 hodine z Podbrezovej pred obecnym uradom. Poplatok: 50 korun - neclen FKZ a 25 korun - clen FKZ. Prihlasit sa mozete na c. tel.: 6453090 v utorok az piatok od 8. do 15.30 hodiny

(iz)

V sobotu 21. augusta o 9. hodine sa na ihrisku TJ Myto pod Dumbierom uskutocni turnaj o Pohar starostu obce za ucasti osmich muzstiev. Pripravene su aj sutaze pre deti a mladez.

Sportovy vikend v Bravacove

Az sestdesiat vojelbalistov sa zucastnilo v poradi uz 11. rocnika nonstop volejbaloveho turnaja v Bravacove. Zacali za priazniveho pocasia o siestej podvecer 6. augusta a pocas turnaja sa vystriedalo osem druzstiev (Bravacovo, Pohorela, Brezno A, Brezno B, Lopej, Styri F, Od Ondrejkov a Roza). Prva polovica hrala za Bravacovo a druhu cast tvoril Zvysok sveta. Konecne skore vyzeralo 41:37, ale to podla ucastnikov nie je dolezite. V turnaji neslo o vysledky, dolezite bolo vydrzat, zasportovat si a pookriat na tele i na dusi. Na zaver zucastnene kolektivy obdrzali darcekove kose a vrcholom akcie bolo vystupenie folklornej skupiny z Telgartu.

...

V sobotu 7. augusta sa v ramci nonstop volejbaloveho turnaja na ihrisku FK Sokol Bravacovo konal prvy rocnik sutaze v kopani jedenastok. Umeniu strelcov celili traja brankari (J. Martinec, P. Kochan a L. Luptak) a ako rozhodca sa svojej ulohy k plnej spokojnosti sutaziacich zhostil M. Krahulec ml. Po viac ako dvojhodinovom maratone zostali v hre traja akteri, aby si rozdelili palmu vitazstva a financnu odmenu. Na tretom mieste skoncil J. Radoc, druhy bol P. Pocklan a vitazom sa stal nestarnuci matador FK Sokol Bravacovo J. Srnka. Aj z brankarov si najlepsie pocinal najstarsi, L. Luptak, ktory kryl devatnast pokutovych kopov.

Jozef Sajgalik

Augustovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Stvrtok - nedela (19. - 22. augusta) Hontianska parada - stvordnovy vylet so sprievodnym vozidlom.

Zraz o 6.30 hodine na Chvatimechu (pri Italy bare) a o 7. hodine pri zvonici v Brezne. Trasa A+B: Brezno - Lom nad Rimavicou - Krivan - Podkrivan - Horna Strehova - Velky Krtis - Hrusov, navrat: Hrusov - Dudince - Krupina - Zvolen - Banska Bystrica - Brezno (130+130 km).

Hontianska parada je agroturisticky regionalny festival ludovej kultury, v prirodnom prostredi hrusovskych lazov, ktory okrem folklornych prejavov (tanec, spev, zvyky), nazivo predstavuje tradicne rolnicke prace a ludove remesla z minulosti, ako je rucna zatva, pecenie chleba, palenie dreveneho uhlia a opracovanie dreva. Priblizuje turisticke moznosti v regione, ponuka miestne speciality a dobru naladu. Nechyba tradicna degustacna sutaz o palenku roka. Sucastou podujatia, ktore sa kazdorocne kona v posledny augustovy vikend je stretnutie priaznivcov cykloturistiky. Navstevnikov iste uputa i nevsedna scena amfiteatra, ktora je volnou napodobneninou hradu. Kazdy ucastnik moze byt divakom, ale i ucinkujucim, pokial si chce vyskusat kosenie obilia, pracu s drevom, alebo hudbou, spevom, rozpravanim vie prispiet k dobrej nalade. Hlavnym organizatorom je obec Hrusov.

Program vyletu: stvrtok 19. augusta - presun do stanoveneho tabora v Hrusove (vlastne stany su vitane), piatok 20. augusta - cyklotury po okoli, sutaze organizovane Slovenskym cykloklubom, sobota 21. augusta - tradicna zatva, ludove remesla, prehliadka folklornych skupin Hontu, navsteva hrusovskych dvorov (polovnicky, vcelarsky, rybarsky, gazdovsky, krcmarsky...), nedela 22. augusta - navrat domov. Radi v nasom pelotone privitame aj neclenov klubu!

Nedela 29. augusta Letecky den v Ocovej

Zraz o 6. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Trasa A: Chvatimech - sedlo Jasenova - Ocova, prehliadka lietadiel na zemi aj vo vzduchu, Poniky - Salkova - Slovenska Lupca - Brezno, trasa B: Chvatimech - Brezno - Lom nad Rimavicou - Detva - Ocova - letecky den - Poniky - Salkova - Slovenska Lupca - Brezno (130 km).

Trasa A je pre horske a trekingove bicykle a trasa B pre cestne bicykle.

h9932i.jpg (44849 bytes)

Z vyletu vo Vysokych Tatrach

 

Kam za futbalom

II. liga 3. kolo
15. augusta o 16.30
Lokomotiva - Podbrezova

III. liga 2. kolo
15. augusta o 16.30
Dubova - Cadca (Gloncak - Kubani, Chovanec - Cernak)

IV. liga sk. Juh 2. kolo
15. augusta o 16.30
Brezno - Kremnica (Laciak - Petrinec, T. Kucera - Virag)

V. liga sk. C 2. kolo
15. augusta o 16.30
Podbrezova B-Valaska - Sasova (Siman - Verkin, J. Krahulec - Werner), D. Hamre - Dubova B-Predajna (Urda - Korcok, R. Fazekas - Balajthy), Priechod - C. Balog (Kmosko - Koncek, Nemec - Magerciak)

I. trieda 2. kolo
15. augusta o 16.30
P. C. Balog - Sl. Lupca (Sedliak - Hikker, Marian Mojzis - Hric), Jakub - Osrblie (Repisky - Weiss, Gonda - Turna), Helpa - Salkova (Suchy - Daxner, Fencl - Pecnik), Myto - Bravacovo (Vrbovsky - Chladek, Debnar - Cunderlik)

II. trieda sk. A 2. kolo
15. augusta o 16.30
H. Prsany - Nemecka (Krupa - Drazdik)

II. trieda sk. B 2. kolo
15. augusta o 16.30
Jasenie - D. Lehota (Kvoriak - Pavliak, Hartvich), Benus - H- Lehota (D. Chriastel - L. Chriastel), Michalova - Telgart Sitarcik st. - Sitarcik ml.), Sumiac - P. Polhora (ihrisko Telgart Floch - Kadlec), Hronec - Sihla (10.00 Kadlec - Floch), Polomka - Pohorela (10.00 L. Chriastel - D. Chriastel - Mojzis)

III. liga dorast 2. kolo
15. augusta o 14.00
Dubova - Filakovo (Kubani - Chovanec, Balaz - Cernak), N. Bana - Brezno (Dobos - Hives, OBFZ ZH - Holacik)

IV. liga dorast sk. Juh 2. kolo
15. augusta o 14.00
Podbrezova - Tisovec (J. Krahulec - Verkin - Werner)

V. liga dorast sk. C 2. kolo
14. augusta o 16.30
Pliesovce - C. Balog (Fabry)

II. liga SZ a MD 2. kolo
15. augusta o 14.30 a 16.30
Dukla BB B - Dubova (ihrisko Micina Dado - Potocsni, Majan)

Mladsi ziaci 2. kolo
14. augusta o 10.00
Dukla BB C - Dubova (na Bakossovej o 11.00 Teliar), Sl. Lupca - Podbrezova B (15.8. UHC Debnar), Radvan - Podbrezova A (Kosec), Brusno - Helpa (Majer), Podbrezova C - Brezno (15.8. UHC Hartvich), P. C. Balog - Selce (15.8. Sitarcik ml.)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT