17. AUGUST 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol 4. augusta obvinenie z trestnych cinov porusovania domovej slobody a z pokusu kradeze voci J. F. V Lopeji, kde sa vlamal do rodinneho domu s umyslom kradnut, ho prichytil majitel O. J. Trestu neusiel pricinenim podbrezovskych policajtov.

...

Lup za 400 000 korun si odniesol neznamy pachatel z predajne lesnickych potrieb v Brezne. Kradez sa stala v case od tristvrte na sest vecer 4. augusta do rana nasledujuceho dna. Skodu, sposobenu Stredoslovenskym statnym lesom, s. p., B. Bystrica, upresnia po inventure.

...

O pol siedmej vecer 5. augusta M. S. nasiel na Rurach v Brezne mrtvolu 49-rocneho R. K., naposledy z Popradu. Privolany lekar konstatoval smrt z neznamych pricin bez zavinenia inej osoby a nariadil pitvu.

...

Siesteho augusta V. S. z B. Bystrice oznamil Obvodnemu oddeleniu PZ v Podbrezovej, ze v Lomnistej doline v Jaseni pri vykopovych pracach nasiel delostrelecky granat z druhej svetovej vojny. Pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu KR PZ z B. Bystrice granat zneskodnil.

...

Nezelaneho navstevnika v rodinnom dome na Budovatelskej ulici v Brezne mali v case od pol siedmej vecer 6. augusta do poludnia nasledujuceho dna. Zlodej z domu ukradol farebny televizor, videorekorder, satelitny prijimac, dve nefunkcne starozitne brokovnice, sedem starozitnych pistoli, bodaky a zahnute turecke sable, cim majitelovi sposobil skodu za 210 000 korun.

...

Asi o stvrt na dve v noci 8. augusta sa neznamy pachatel vlamal do VW Polo, ktory bol odstaveny na Malinovskeho ulici v Brezne. Majitela R. V. obral o radioprehravac s CD prehravacom, dovedna za 25 000 korun.

...

 

Pod ruskom noci 9. augusta sarapatil zlodej na Taloch, kde z plateneho stanu za motelom ukradol z ruksaka 700 nemeckych mariek. Kradezou a porezanim latkoveho okna na stane vznikla T. G. F. V. z Nemecka skoda za 16 500 korun.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne 9. augusta M. F. z B. Bystrice oznamil, ze po prichode k rodicom do Brezna nasiel na schodoch sediet suseda P. T., ktory sa nemohol dostat do svojho bytu. Kluc bol z vnutornej strany v zatvorenych dverach. Zavolal poziarnikov, byt otvorili a v kuchyni pri stole nasli 53-rocnu E. T., ktora nejavila znamky zivota. Privolany lekar konstatoval nahle umrtie z neznamej priciny bez zavinenia inej osoby.

...

V nezistenom case od 7. do 10. augusta a nezistenym sposobm ktosi z priestorov skladu v katastri Bystrej ukradol dva disky z pneumatiky na lesny kolesovy traktor, 150 litrov nafty, 20-litrovu bandasku s benzinom, naradie a ocelove lano. Skoda sposobena D. V. z Pohroskej Polhory predstavuje 93 000 korun.

...

Kradez vlamanim do chaty M. S. z Bratislavy v katastri Telgartu nahlasili 9. augusta. Neznamy pachatel tu sekerou poskodil dvojo dveri na izbach, rozbil zachodovu misu, bojler a ukradol tri propanbutanove ohrievace, radiomagnetofon, kosacku, motorovu pilu, dva horske bicykle a ine veci dovedna za 85 000 korun.

...

Podbrezovski policajti vypatrali pachatelov kradeze vlamanim do dvoch chat v lokalite Soltesova vo Valaskej. Od 7. do 11. augusta tu sarapatili 18-rocny M. A. z Brezna a 12-rocny M. K. z Hronca, ktori ukradnute veci vratili.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne 11. augusta podal okresnej prokurature navrh na vzatie do vazby 28-rocneho M. S. z Brezna. Tento 5. juna popoludni na Krculovej ulici a potom vo svojom byte na Ulici CSA fyzicky napadol 29-rocneho I. Z. z Brezna. Opakovane ho udieral pastami do hlavy a po pade na zem po celom tele, cim mu sposobil tazke poranenie mozgu s krvacanim do spankovej casti. Sudca okresneho sudu navrh na vzatie do vazby akceptoval.

Co sa udialo v tyzdni od 06. augusta do 13. augusta

V sobotu 7. augusta poziarnici v Podbrezovej, cast Skalica, hasili vysokym tlakom osobne auto Lada. Priciny poziaru vysetruju. V nedelu a pondelok odcerpavali vodu na Lichardovej ulici v Brezne zo zatopenych pivnicnych priestorov domu a skladu firmy Bella. Na Novomeskeho ulici otvorili byt, do ktoreho sa majitel nemohol dostat. Dnu nasli jeho manzelku mrtvu. Jednoduchymi hasiacimi prostriedkami hasili poziar suchej travy v Piesku. V utorok na Fucikovej ulici pomocou plosiny otvorili dvere bytu, ktore zabuchol prievan. Podobnym sposobom vyniesli z bytu na Ulici CSA osobu, ktora sa stazovala na zdravotne problemy a bola zamknuta v byte. Na Lichardovej ulici opat odcerpavali spodnu vodu z rodinneho domu. V Zavadke nad Slovpumpom 1C prudom uhasili poziar slamy. Dve dopravne nehody sa v Pohronskej Polhore stali 12. augusta. Po zrazke Alfa Romeo a Skody 120 specialnym hydraulickym naradim vyprostovali zranenu zenu a ulozili do vakuovej dlahy. Potom riadili premavku a cistili vozovku. Po havarii Dacie poskytovali predlekarsku prvu pomoc styrom mladym muzom a jedneho aj previezli do nemocnice.

h155.jpg (2913 bytes)V statistike "rychlej" je v uplynulom tyzdni zaznamenanych tridsatjeden vyjazdov. Az jedenast ich bolo k mozgovym prihodam, z toho velku cast tvorili epilepticke zachvaty, zrejme vplyvom zvysenej aktivity Slnka. Desatkrat sanitka startovala k nahlym prihodam srdca a obehu, po dvakrat k urazom, dychacim a inym pripadom, troch pacientov previezla do Banskej Bystrice a jeden pacient zomrel pred jej prichodom. Z Michalovej 12. augusta po havarii prevazala 22-rocneho muza, ktory bol s otrasom mozgu hospitalizovany v nemocnici.

 

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary na poslednej rozlucke s nasou drahou zosnulou manzelkou, matkou a starou mamou

 

Antoniou Kukolovou.

Smutiaca rodina

Spomienky

 

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 22. augusta uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil otec, stary otec, syn a brat

Jaroslav Muransky z Brezna.

S uctou a lasku spominaju rodicia a sestra s rodinou.

Spomienky

 

Ty smrt co mamu si mi vzala, priprisna si, ja apelujem, nad sebou vsak dych tvoj cujem: Nemas dost, aj mna bys uz brala? V com ti ta ziva zavadzala?

Dna 14. augusta uplynuli styri roky odvtedy, co nas vo veku sestdesiattri rokov opustila nasa mama a stara mama

 

Antonia Svantnerovaz Cierneho Balogu - Noveho Kramu.

S laskou spomina cela smutiaca rodina.

...

Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 16. augusta uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila nasa dcera

 

Marianka Skorikovaz Brezna.

Spominaju rodicia, bratia, sestry a ostatna rodina.

...

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, dame ti kyticku a povieme: Otec zbohom!

Dna 16. augusta si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela a otca

 

Jana Kovacikaz Cierneho Balogu.


Smutiaca rodina

...

Dna 18. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

 

Ondrej Zemko z Polomky - Hamora.

Spomina manzelka, dcera s manzelom, vnucata Ivan, Ivana, Ondrej a Peter.

 

BARAN

Typicky Baran sa nikdy nevzdava predstavy, ze si pomoze sam v kazdej tazkej chvili. Mensie pozicky vam nepomozu, predstavuju len prechodne riesenie. Trapi vas, ze nad vysledkami vasej prace vladne neistota. Dostanete len neisty prislub.

BYK

Ste v nebezpecnom objati lakavych prislubov, ktore su vsak v nedosiahnutelnych kozmickych dialavach. Nedajte sa vodit za nos, ale ani vzdavat sa nemusite bez boja. Hovorte otvorene ku vsetkym problemom, nielen ku zasadnym otazkam.

BLIZENCI

Na pracovisku prezivate vysloveny zhon, preto v sukromi zakonite uprednostnujete ticho, pokoj a pohodu. Vsimnete si vsak istu prilezitost pre dobrodruzstvo. Velka skoda, ze vylucujete kompromisy, ktore by pomohli zlepsit vas partnersky vztah.

RAK

Keby vam prislo na um nejake nove a celkom svojrazne riesenie sukromnych problemov, pokojne ho zasa vypustite z hlavy. Tento tyzden nie je vhodny na zmeny. Na pracovisku dostanete doveru, ktoru nesmiete sklamat. Vypracujte si spolahlivu metodu.

LEV

Vase pracovne zatazenie nadalej pretrvava a z toho mozu vyplyvat aj iste konflikty. Mozno vyriesite niektore problemy, budete sa vsak musiet sustredit. Vo vasom zivote zacina prevladat zrela mudrost - je nacase zber urody doterajsich snazeni.

PANNA

Podari sa vam uspesne doriesit svoje financne zalezitosti, v citovej oblasti u vas zavladne neistota. Mate dobre predpoklady dosiahnut jeden zo svojich tajnych cielov. Stretnete vsak osobu, ktora je prekazkou na vasej ceste.

VAHY

Dozviete sa nieco, co sa stane silnym argumentom a ucinnou zbranou vo vasich rukach. Mozete sice narazit na tvrdy odpor a odmietnutie, nakoniec ziskate prevahu. Ste stastni, ked mozete poskytnut radu. Budete sa moct realizovat, niektori priam cakaju na vase slova.

SKORPION

Naval uloh pocas uplynulych dni vas trochu vycerpal, potrebovali by ste odpocinok. Napriek tomu sledujte pozorne, co sa deje okolo vas na pracovisku. Pripravuju sa iste zmeny. Aj ked vase postavenie je pevne, nie je lahostajne, kam mozete postupit.

STRELEC

Opraty svojho osudu musite drzat pevne v rukach, aj ked dospejete k rozpornym vysledkom. Dolezite je, aby ste vedeli, ze chyba nie je vo vas. Kazdy vam bude pomahat. Zasluzite si to, lebo aj vy vzdy plnite dane sluby, a preto ste medzi ludmi oblubeni.

KOZOROZEC

Na pracovisku mate pre kazdeho dobre a mile slovo, ste preto oblubeni. Niekto si vsak mysli, ze to prameni z vasej slabosti a neistoty. Nenechajte sa vyuzivat. Pomaly prichadza cas, aby ste navstivili papiernictva a kupili potrebne veci pre svoje deti do skoly.

VODNAR

Keby ste zo zaslepenosti podlahli zavisti, mohli by ste vela stratit. Snazte sa zbavit prilisneho napatia. Opierajte sa o spolocnost, sport a pobyt v prirode. Cestu vam skrizi clovek, ktory vam chce sice pomoct, ale za neprijatelnu cenu. Zamyslite sa nad tym.

RYBY

Po lekarskej prehliadke ste vyrovnanejsi, vo vasej dusi vladne pokoj. Dajte si povedat od "pana doktora", zavedte iste zmeny v zivotnom style i na jedalnom listku. Prijemne vas prekvapi list od milej osoby. Ziskate velmi cenne informacie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT