3. SEPTEMBER 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Od pol siedmej rano do jedenastej vecer 25. augusta na Ulici 9. maja v Brezne mali nevdacneho navstevnika. V byte sa nachadzal so suhlasom osoby, ktora ma na tejto adrese trvaly pobyt, ale so sebou si odniesol mobilny telefon Nokia 3310, penazenku so 600 korunami a osobne doklady. Majitela bytu obral o mobilne telefony Nokia 3310, Nokia 3510i a DVD prehravac Sony. Ostala po nom skoda dovedna za 29 300 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

O druhej popoludni 26. augusta sa v Predajnej na krizovatke s cestou do Dubovej stala tragicka dopravna nehoda. Vodicka VAZu 2101 pri odbocovani z hlavnej cesty do Predajnej nedala prednost v jazde oprotiiducemu Seatu Inca smerujucemu do Banskej Bystrice. Vodicka pri zrazke utrpela pomliazdeniny hrudnika a hlavy s praceneschopnostou do 42 dni, jej spolujazdkyna na prednom sedadle pocetnym zraneniam na mieste podlahla. Dalsi spolujazdec podobne ako aj vodic Seatu utrpeli lahke zranenia. Pozitie alkoholu u vodicov nezistili. Vysetruje OUJP Brezno.

Dvadsiateho siedmeho augusta v Zavadke nad Hronom chytili zlodeja zemiakov. O piatej rano sa K. S. vybral na pozemok na Rovniach, ktory je sucastou podneho fondu polnohospodarskeho druzstva Polnospol so sidlom v Zavadke nad Hronom. Vykopal tam zemiaky, cim M. P., ktory ma pozemok v zmluvnom uzivani, sposobil skodu vo vyske 2000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Skupina cudzineckej policie a pasovej sluzby v Brezne Odboru hranicnej a cudzineckej policie v Banskej Bystrici 26. augusta vydala rozhodnutie o administrativnom vyhosteni a zakaze vstupu na uzemie Slovenska az do 26. augusta 2008. Tyka sa statnej prislusnicky Ukrajiny a jej maloleteho syna, ktorych v tento den v Sumiaci kontrolovala policajna hliadka. Na uzemi nasej republiky sa totiz zdrziavali bez opravnenia od 30. juna, kedy im skoncila platnost udeleneho kratkodobeho turistickeho viza. Za porusenie medzinarodnej zmluvy medzi Slovenskom a Ukrajinou obidvoch eskortovali na hranicny priechod Vysne Nemecke.

Pravdepodobne pod ruskom noci z 26. na 27. augusta sa neznamy pachatel na Ulici CSA v Brezne vlamal do vykladnej skrine predajne. Kradezou sportoveho vyfuku Power full majitelovi obchodu sposobil skodu za 3000 korun a poskodenim sklenenej vyplne 10 000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Kym bol majitel Skody 120 v popoludnajsej zmene, jeho auto zaparkovane na miestnej komunikacii pri novom zavode Zeleziarni Podbrezova 28. augusta vykradli. Zlodej rozbil okno na lavych prednych dverach a odniesol si autoradio s CD prehravacom Sony, potom vytrhal kable zo spinacej skrinky a z motorovej casti ukradol vrchnu cast rozdelovaca s kablami a regulator elektrickeho napatia. Skodu vycislili na 12 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

O pol piatej rano 29. augusta vypukol poziar dvoch stolarskych dielni a skladu materialu, ktore sa nachadzaju vo dvore asi patnast metrov od rodinneho domu v Brezne - Zadnych Halnoch. Ohen uplne znicil vyrobnu dielnu postavenu z drevenych dielcov. Na sklade materialu zhorela strecha, ktora sa prepadla, ciastocne obhoreli aj drevene dosky poukladane pozdlz stien. V dielni doslo k poskodeniu zariadenia na spracovanie dreva. Majitel utrpel skodu dovedna za 1 900 000 korun. Vysetrovatel OUJP PZ v Brezne skutok zaevidoval ako podozrenie z trestneho cinu poskodzovania cudzej veci.

V recepcii hotela Golden Fish v Zavadke nad Hronom 30. augusta o tristvrte na dvanast predpoludnim muz zamestnankyni hotela predlozil obciansky preukaz na meno M. H. zo Sale, na ktory si pozical dva motocykle Yamaha YFA 125, tzv. stvorkolky cerveno-bielej a cierno-bielej farby s tym, ze ich do dvoch hodin vrati a zaplati za ich pozicanie. Po vypisani dokladov si zamestnankyna nechala obciansky preukaz a vydala mu kluce od motocyklov. Muz sa vsak viac neukazal a obciansky preukaz, ktory po nom ostal, je neplatny. Martinskej firme sposobil skodu za 315 000 korun. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 28. augusta

  150

V piatok hasicom nahlasili, ze v Slovenskej sporitelni v Brezne je bomba, nastastie ziadnu vybusninu nenasli. Trikrat poskytli predlekarsku pomoc, a to po dopravnych nehodach v Bystrej, Lopeji a v Predajnej. Zaevidovali niekolko poziarov lesneho porastu, ktore zlikvidovali 1C prudom, jednoduchymi hasiacimi prostriedkami a zabezpecovali dovoz vody do Medzibrodu. V Polomke uhasili horiaci kontajner a v Sumiaci hospodarske budovy, kde im pomahali aj tamojsi dobrovolni hasici. Na Ulici CSA v Brezne po zrazke Skody Fabie a Tatry 148 vycistili vozovku, na krizovatke pri Hostinci pod Zelenym stromom v Brezne sa prevratila Skoda 120, k zraneniam nedoslo. Zaevidovali aj dva falosne poplachy v Cervenej Skale.

 

155

V nedelu okolo tretej rano im obyvatelia zo Sihly nahlasili, ze nasli mladeho muza s viacerymi zraneniami, lekari ho previezli do nemocnice v Brezne, neskor do Banskej Bystrice. Vaznu dopravnu nehodu zaevidovali v utorok v Predajnej, kde doslo k zrazke dvoch osobnych vozidiel. Pri havarii sa jedna vodicka smrtelne zranila, dve osoby so zlomeninami zachranari prepravili do breznianskej nemocnice. Dovedna je zapisanych 23 vyjazdov, z toho 4 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 6 k mozgovym prihodam a k urazom, 5 k inym pripadom a dvoch pacientov odviezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vodici jazdia velmi rychlo, na cestach su neohladuplni, a preto dochadza k roznym vaznym dopravnym nehodam. V tychto dnoch po havariach odtiahli Ladu 1200, Seat, Feliciu a Daewoo s poskodenym motorom, Citroën s roztrhnutym rozvodovym remenom. Na Mazornikove opravili spinaciu skrinku vo Forde a v Myte pod Dumbierom otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

HORSKA ZACHRANNA SLUZBA
6195326

Krasne slnecne pocasie, ktore v poslednych prazdninovych dnoch prevladalo na horach, prilakalo do prirody mnoho turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali dve mensie osetrenia a venovali sa zimnemu znaceniu na hrebeni v oblasti Kralovej hole.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Marek Auxt z Hronca, Adriana Longauerova z Predajnej, Peter Sarik z Hornej Lehoty, Vanesa Eremiasova z Brezna, Nikola Gasperikova z Cierneho Balogu, Samuel Ruzinsky z Nemeckej.

 

Opustili nas_image

 

Maria Sekacova (74) z Jasenia, Jan Korytiak (78) z Rohoznej, Milan Kucera (65) z Valaskej, Jozef Oravec (82)

 

Blahozelanie_image

 

Prveho septembra bolo uz patdesiat rokov, co ste sa brali, v dobrom i zlom spolu vydrzali. Vtedy ste si vecnu lasku prisahali. Ta laska pretrvala v stasti i v boli.

Manzelom Marii a Juliusovi Muranskym mnoho dalsich spokojnych rokov zelaju dcery Anna a Viera, synovia Jan a Julius s rodinami. Za vsetkych bozkavaju vnucata a pravnucata.

 

Podakovanie

Rodina zomreleho Blazeja Srnku, ktory nas opustil dna 10. augusta, dakuje pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste. Zaroven dakuje za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi pomohli zmiernit zial.

 

Spomienky

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Cim viac plynie cas, tym viac chybas nam. Len ten, kto strati toho, koho ma rad, pochopi, co je to bolest a zial. Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a lasku na teba spominame.

Dna 26. augusta uplynulo dvadsatdva rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Filip Giertl z Brezna.

Spomina manzelka, dcera s rodinou a synovia.

...

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 29. augusta sme si pripomenuli nedozite 60. narodeniny

Stefana Pevneho z Brezna.

Spomina manzelka Olga, synovia Stefan a Jan s manzelkou, maly vnucik Janik a ostatna rodina.

...

Odisla si nahle, necakane bez rozlucky, na ktoru nebol cas. V srdciach tych, ktorych si opustila, zostavas navzdy v spomienkach.

Dna 1. septembra uplynul rok od umrtia drahej manzelky, mamy a starej mamy

Anny Veverkovej, rod. Mikloskovej z Michalovej.

S laskou spomina manzel, syn s rodinou.

...

Len ten, kto ta mal nadovsetko rad, pocitil, co je to bolest a zial.

Dna 1. septembra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasej mamicky

Jozefiny Poboznej z Hronca.

S laskou a uctou spominaju dcery Maria a Viera s rodinami a vnucata.

...

Dna 1. septembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Milan Hruska z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn Milan, dcery Zdenka a Tanicka s rodinami.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Osud nevrati, co vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 1. septembra uplynulo pat rokov od umrtia nasho svagra

Otta Repku z Brezna.

S laskou a uctou spomina svagrina s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 2. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa

Jolana Matusiakova z Brezna.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 6. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Albert Vlcek z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, synovia Jaroslav, Ladislav a dcera Sona s rodinami a sest vnucat.

Baran
Vysledky vasej cielavedomej prace na seba nedaju dlho cakat. Ratajte s vacsou pritazivostou a flirtmi, cez vikend pribrzdite! Neunahlite sa pri vacsich investiciach a nakupoch.

Byk
Nepresadzujte svoju volu silou, nesnazte sa ziskat vsetko. V strede tyzdna vas moze ocarit pre vas nevhodny partner. Vasa financna situacia sa uz definitivne vyriesi.

Blizenci
Pri vasej priebojnosti a originalite nie je nic nemozne. Vyuzite priaznivy vikend na zoznamenia, prehlbenie vztahu aj na obchodovanie. Nejake peniaze ziskate; ti, co chcu privela, vsak mozu aj stratit.

Rak
Cakaju vas priaznive dni, najma vikend a zaver tyzdna. Lasky si uziju najma narodeni na prelome mesiacov, vasnivej aj chapajucej. Nerobte rozhodnutia do buducnosti, ani riskantne obchody.

Lev
Akekolvek pouzitie sily sa vam moze v tieto dni vypomstit. Nepokoj riadne zamota partnerske, ale aj ine vztahy najma Levom z poslednej dekady. Caka vas odmena a uznanie v kruhoch, na ktorych vam zalezi.

Panna
Studenti brilantne zvladnu skusky, ucitelia budu duchaplni. Najviac lasky hviezdy dopraju Pannam z dni okolo prelomu mesiacov. Vo financiach sa bude darit remeselnikom, obchodnikom a sportovcom.

Vahy
Budete mat prilezitost napravit si reputaciu u kolegov. Vikend a prve dni tyzdna su priaznive, postretnu vas nove lasky. Ak budete rozvazny, ziskate, nechcite vsak privela!

Skorpion
Pred raznostou dajte prednost diplomacii, ziskate viac! Narodeni  zaciatkom novembra, prestante si idealizovat svoje vztahy! Najviac penazi mozete zarobit pocas vikendu, pokojne riskujte!

Strelec
Narodeni na konci znamenia, radsej v nicom neexperimentujte! V nedelu pride vo vasom zivote k pozitivnej zmene. Niektori sa zalubia. Vycitite svoju prilezitost a zarobite; ini musia na peniaze cakat.

Kozorozec
Nemali by ste chciet privela. Nehadajte sa, nepresvedcujte. Umeniu a novym znamostiam v trvalych vztahoch bude priat stred tyzdna. V zavere tyzdna niektori doplatia na chybne rozhodnutie.

Vodnar
Uspesne preniknete aj do oblasti, kde ste nepodnikali. Narodenych na prelome mesiacov cakaju nedorozumenia. Stabilne vztahy skusku vydrzia. Koncom tyzdna budete plny invencie; mali by ste ju vyuzit!

Ryby
Budte opatrnejsi, vhodne prilezitosti vsak vyuzite. Niektori z vas mozu doplatit na zavahanie, ini budu za novu znamost dakovat osudu. K peniazom lahsie pridu narodeni v poslednych dnoch znamenia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT