27. JUL  2004 Strana 2

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

chyrnik.jpg (7237 bytes) Rozsirenie strankovych dni

Riaditel Krajskeho riaditelstva Policajneho zboru v Banskej Bystrici na zaklade zisteni situacie pri vybavovani stranok na useku evidencii motorovych vozidiel a pri vymene statnych poznavacich znaciek od 26. jula rozsirili strankove dni vo vsetkych okresnych dopravnych inspektoratoch v Banskobystrickom kraji. V Brezne su strankove dni a hodiny: pondelok 7.30 - 15.00, utorok 7.30 - 12.00, streda 7.30 - 18.00, stvrtok nestrankovy den, piatok 7.30 - 12.00.

(mf)

Dumbier 2004

Krestanskodemokraticka mladez Slovenska a Krestanskodemokraticke hnutie v dnoch 30. jula az 1. augusta pozyvaju na 14. rocnik celoslovenskeho stretnutia krestanskej mladeze v Ski centre v Myte pod Dumbierom spojeneho s vystupom na Dumbier. Prichod ucastnikov, postavenie stanoveho tabora a volna zabava zacne v piatok od 16.00. V sobotu o 9.00 je naplanovany vystup na Dumbier, o 17.00 si ucastnici pochutnaju na gulasi, o 19.00 sa stretnu na svatej omsi s nedelnou platnostou a o 20.00 predseda KDH zapali vatru, po ktorej bude pokracovat volna zabava az do rana. Odchod ucastnikov je v nedelu. Nezabudnite si priniest stan, karimatku, spacak a vela dobrej nalady.

(mu)

Vzdelavaci program Medi

V ramci grantovej schemy rozvoja ludskych zdrojov sa v juni a v juli realizoval vzdelavaci program pre oblast zdravotnictva Medi. Teoreticku cast ucastnici absolvovali formou odbornych prednasok zameranych na odbor dermatovenerologia, osetrovatelstvo, pravne a psychologicke aspekty v zdravotnictve. V casti praktickej sa ucastnici zoznamili formou treningov a praktickych cviceni s novou formou prace v specializovanom ambulantnom zariadeni, modernou pristrojovou technikou, novymi diagnostickymi a liecebnymi postupmi. Na zaver ucastnici absolvovali test z  teoretickej casti a prakticku skusku s pacientom. Kurz uspesne ukoncilo 18 ucastnikov. Siesteho augusta sa bude konat v priestoroch Hotelovej akademie v Brezne zaverecna konferencia, kde su prizvani predstavitelia Banskobystrickeho samospravneho kraja a zastupcovia Uradu prace, socialnych veci a rodiny, realizacny tim projektu , ucastnici vzdelavacieho programu a potencionalni zamestnavatelia. Konferencia bude spojena so slavnostnym odovzdavanim certifikatov pre ucastnikov vzdelavacieho programu a burzou prace.

MUDr.Gabriela Bellova, veduca vzdelavacieho programu MEDI

  

Letna party na breznianskom namesti

Nevidiaci hudobnik a spevak Milan Kvietok so skupinou BLINDMAN a hostami Evou Wolframovou a Ivanom Murinakom prezentoval novy album ...aj taky je zivot.

Rudolf Durica  z Helpy so svojou trofejou – opaskom majstra sveta v thajskom boxe, ktoru ziskal 26. juna v Banghoku, so spolubojovnikom Petrom Baranom z Fire gym Banska Bystrica. V historii slovenskeho thajskeho boxu je to po prvykrat, kedy zezlo majstra sveta ma v rukach Slovak.

Trojnasobny majster Slovenska a stvrty na ME v kulturistike Peter Kovacik z Brezna.

V orientalnom tanci sa spajaju ladne pohyby s radostou a krasou, teda s tym, co cloveka robi stastnym. Kuzlo tohto tanca nie je v jeho technickej dokonalosti, ale v tom, ze vychadza z osobnej charizmy tanecnice, jej umenia poddat sa hudbe a schopnosti citoveho vyjadrenia. Svoje umenie predviedla orientalna tanecnica ZENUBIA.

Malovanie na tvar v podani body art designer Andrey Jackovej z Piestan.

Sportovo-tanecny kruzok Ajka.

Trinastrocny Lukas Kucerak z Brezna – 2-nasobny majster Slovenska v karate a druhy a treti na svetovom pohari vo Svedsku, je drzitelom majstrovskeho opasku prvy DAN. 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT