27. JUL 2004 Strana 8

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Spravca konkurznej podstaty upadcu Polnohospodarske druzstvo v Helpe v sulade s opatrenim Krajskeho sudu v B. Bystrici ponuka na odpredaj mimo drazby:

Nehnutelnosti zapisane na LV c. 741 v ku Helpa a na LV c. 789 v ku Zavadka nad Hronom

- hospodarske stavby – farma dojnic, umyvacia rampa

- ocelove kruhove nadrze (byvaly areal ACHP Zavadka)

- plechovy sklad

- hnutelne veci (kancelarske zariadenie a vybavenie)

Obhliadka objektov a veci je mozna denne v pracovnych dnoch do 8. do 15. hodiny najneskor do 20. augusta. Pri obhliadke bude kazdy zaujemca oboznameny s podmienkami predaja.

Blizsie informacie poskytne osobne JUDr. Viera Zembova, spravca KP, Brezno, CSA c. 5, na c. tel: 6115549 alebo Ing. Jozef Cervienka na c. tel: 0905 271930.

 

Policia patra

Urad justicnej a kriminalnej policie v Brezne sa obracia na obcanov so ziadostou o pomoc a spolupracu pri patrani po hladanom:Miroslavovi Kocurikovi, narodenom 26. jula 1981, trvale bytom Brezno, Podkorenova 39, po ktorom je vyhlasene celostatne patranie. Obvineny je z pokusu trestneho cinu podvodu podla § 250 ods. 1, 2 Trestneho zakona.

Miroslav Kocurik je vysoky 170 cm, stihlej postavy, ma svetle blond vlasy.

Ziadame obcanov, ktori by vedeli podat akekolvek informacie o hladanom, aby tak urobili v ktoromkolvek utvare Policajneho zboru alebo na zname telefonne cislo 158.

Za spolupracu dakujeme.

 

Pijte spravne mineralnu vodu?

Pri vybere mineralnej vody si treba pozorne precitat jej zlozenie a odporucania od vyrobcov. Kazda totiz obsahuje ine prvky. Lekari odporucaju znacky mineralok pravidelne striedat, aby sme organizmus prilis nezatazovali tymi istymi mineralmi. Na Slovensku vyviera okolo 200 mineralnych pramenov. Bohatstvo nasich mineralnych vod vsak nevyuzivame naplno. Hadam najznamejsia a najoblubenejsia je mineralka Budis, urcena na kazdodennu konzumaciu. Pramen Budis objavil v roku 1573, v dedinke Budis, ktora lezi v Turcianskej kotline, prirodovedec a benediktinsky mnich Mikulas Pavol Brikcius. Neskor, po analyze pramena, sa tato mineralka rychlo stala zdrojom osviezenia. Vyznamny slovensky ucenec Matej Bel o dve storocia neskor tvrdil, ze v okoli Turca niet cloveka, ktory by v nadeji na uzdravenie nepil vodu z budisskeho pramena. Tuto mineralnu vodu si ludia oblubili odpradavna pre jej vynikajucu chut a osviezujuce, blahodarne ucinky na cely organizmus. V roku 1996 prislo k mnohym zmenam, zacali sa vyrabat vody s prichutou pomaranca, citronu, grepu, ananasu, toniku a koly. Vsetky prichute su na prirodnej baze a bez chemickej konzervacie.
Podla asociacie vyrobcov nealkoholickych napojov a mineralnych vod na Slovensku sa u nas rocne spotrebuje len 37 litrov mineralok na obyvatela. V ostatnych krajinach zapadnej Europy je rocna spotreba mineralok na obyvatela tri az styrikrat vyssia.

(jd)

 

Urobte si radost s miesanymi napojmi

Leto je uz v plnom rozkvete. Vsetci v tomto obdobi radi vysedavame na terasach podnikov a okrem pekneho pocasia si vychutnavame oblubene miesane ,,drinky". Ponukame vam niekolko jednoduchych receptov na lahodne napoje, ktore si mozno pripravit aj doma a lahko ich zvladnu aj deti...

Farebny svet
10 cl ribezloveho dzusu, 10 cl pomarancoveho dzusu, 10 cl mineralky, platky citrona na ozdobu, lad.
Okraj vysokeho pohara namocte do stavy a potom ponorte do krystaloveho cukru. Vytvori sa tak ozdobny citronovy okraj. Do pohara nalejte vsetky ingrediencie, ozdobte ju platkom citrona a slamkou. Napoj doplni vasmu telu vitaminy A, C, mineralne latky a pritom aj vynikajuco obcerstvi.


Vitaminovy sen
20 cl mrkvovej stavy, pomarancoveho a jablkoveho dzusu, 10 cl toniku, 2 cl citronovej stavy, na ozdobu spirala z citronovej kory, strapec z ciernych ribezli a lad.
Do pohara nalejte stavu a dzusy, dolejte tonikom a citronovou stavou. Ozdobte spiralou z citronovej kory alebo platkom citrona a strapcom z ciernych ribezli. Pridajte lad a slamku. Napoj vas prijemne povzbudi.

 

Jamajske slnko
10 cl grepoveho dzusu, 5 cl ananasoveho dzusu, 15 cl mineralky, platok cerstveho ananasu, listok maty, lad.
Do pohara nalejte grepovy a ananasovy dzus, pridajte lad a dolejte mineralkou. Ozdobit mozete pohar platkom ananasu a listkom maty.

 

Virgin Bloody Mary
1,5 dl paradajkoveho dzusu, 1 dl mineralky, 100 g rajciat, 0,05 dl citronovej stavy, sol, worcestrova alebo sojova omacka, zelerova vnat.
Zdravy zaciatok dna s paradajkovym kokteilom: vsetky ingrediencie nalejte do pohara, prichutte worcestrovou alebo sojovou omackou a solou, ozdobte zelerovou vnatou.

Na zdravie!


(dm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT