26. OKTOBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V katastri Pohronskej Polhory v lesnom poraste v lokalite Kratke 29-rocny Michalovcan 16. oktobra nasiel Fiat Uno, po ktorom bolo vyhlasene celostatne patranie. Vozidlo malo rozbite vsetky okna, zadne svetlomety, prednu kapotu motora, listy okien, chybali narazniky, akumulator, predne svetlomety a predna maska. Majitelke auta vznikla skoda dovedna za 50 000 korun.

V priestoroch srotoveho pola v Zeleziarnach Podbrezova a. s. predpoludnim 16. oktobra objavili minometny granat z obdobia druhej svetovej vojny. Municiu zabezpecili proti neopravnenej manipulacii a potom sa jej ujal pyrotechnik.

Na zaklade zistenia breznianskych policajtov 18. oktobra 24-rocneho Marcela B. z Filipova obvinili z trestneho cinu kradeze. Dopustil sa jej 6. oktobra, ked v pohostinstve na Sturovej ulici v Brezne vyuzil nepozornost 49-rocneho muza z Brezna a z tzv. ladvinky mu ukradol rozne doklady, karty od osobneho uctu, 2300 korun a mobilny telefon.

Dvesto metrov dlhe elektricke kable roznych priemerov zmizli v case od 18. do 20. oktobra z objektu byvalej Mostarne v Brezne. Kradezou kablov, ktore sa nachadzali na energomoste vo vyske 10 m nad zemou, vznikla firme z Kezmarku skoda vo vyske 50 000 korun.

O druhej v noci 20. oktobra sa na dvore rodinneho domu v Benusi ozval vystrel. Podla doterajsieho vysetrovania 40-rocny Milan M. pri neodbornej manipulacii s legalne drzanou zbranou si prestrelil lytko. Muza, ktoreho zranenie si vyziada najmenej mesacne liecenie, hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Na mieste nestastia zaistili gulovu zbran ZKK 600 kalibru 30-06 a tri naboje. Policia zacala trestne stihanie vo veci ublizenia na zdravi.

Na Krculovej ulici v Brezne sa 21. oktobra o pol stvrtej popoludni odohrala lupez. Neznama asi 30-rocna zena s nakratko ostrihanymi tmavohnedymi vlasmi, vysoka okolo 170 cm, oblecena v cervenej vetrovke pod kolena si otvorila vchodove dvere a bez suhlasu majitela vosla do bytu. Majitela vtlacila do kuchyne, ktory vzal do ruky tam polozenu penazenku. Lupicka mu na to vykrutila ruku, vytrhla penazenku a vybrala z nej tisic korun. Potom penazenku hodila na zem a usla. Muz utrpel zranenie, ktore si vyziadalo lekarske osetrenie.

V noci z 21. na 22. oktobra v objekte zbernych surovin v Brezne sarapatil zlodej, ktory sa dopustil kradeze vlamanim. Vypacil dvere na unimobunke, kde z pisacieho stola ukradol pokladnicku s 26 880 korunami a trezor v hodnote 4000 korun.

V case od 3. do 22. oktobra mali nevolaneho navstevnika v byte na Malinovskeho ulici v Brezne. Zlodej nezistenym predmetom prekonal vchodove dvere a z vitrinky v obyvacke ukradol obrucky zo zlteho kovu. Skodu sposobenu kradezou vlamanim vycislili na 6000 korun.

Pod ruskom tmy z 23. na 24. oktobra v rekreacnej oblasti Krpacovo vystrajal vykradac aut. Zo Skody Felicie si odniesol autoradio s CD prehravacom Pioneer, reproduktory, rezervne koleso, zdvihak, antenu, predne stierace a vsetky styri kolesa z vozidla na hlinikovych diskoch. Majitelovi z Podbrezovej sposobil skodu za 34 550 korun. Nevynechal ani vedla zaparkovanu Skodu Fabiu, z ktorej chyba autoradio s prehravacom Sony, povinna vybava vozidla, rezervne koleso, antena, predne stierace a kolesa na plechovych diskoch. Majitelke auta z Podbrezovej vznikla skoda za 24 000 korun.

V case od 24. septembra do 18. oktobra mali nevolanu navstevu v mastali firmy z Polomky. Vlamal sa sem zlodej, ktory si odniesol tri krmidla pre osipane. Skodu vycislili na 30 000 korun.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. oktobra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Ludovit Svantner z Valaskej, Laura Cerna z Brezna, Lukas Havas z Valaskej, Zofia Riecanova zo Zavadky nad Hronom, Barbora Olahova z Brezna, Daniela Pokosova zo Sumiaca, Matej Kovacik z Brezna, Kritian Kovalcik z Brezna, Tomas Vengrin z Hnuste.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Julia Kucerova (77) z Valaskej, Anton Potkany (62) z Brezna, Jozef Kuchar (90) z Hornej Lehoty, Maria Bartosova (75) z Nemeckej, Milan Kubaliak (52) z Hronca, Milan Harvan (37) zo Zavadky nad Hronom, Stefan Belko (71) z Hronca, Fratnisek Poliak (78) z Brezna, Jaromir Licko (56) z Brezna, Ivan Babcan (71) z Hronca, Jan Kovacik (80) z Cierneho Balogu, Frantisek Gilk (56) z Helpy, Pavlina Janosikova (88) z Helpy, Maria Latinakova (72) z Helpy, Anna Poliacikova (52) z Cierneho Balogu.

 

 

150

Hmliste rana a uprsane pocasie sposobili v tomto tyzdni az dvanast dopravnych nehod. Hasici vystartovali do Predajnej, Lomu nad Rimavicou, Valaskej, Podbrezovej, na Certovicu, kde vytiahli na cestu auta. Zaznamenali aj mensie zranenia, a to po havariach v Pohronskej Polhore, Rohoznej, v Lopeji a na Ulici CSA v Brezne, kde po zrazke vozidiel odpojili akumulatory a Vapexom vycistili vozovku.

 

155

V tomto tyzdni lekari v breznianskej nemocnici hospitalizovali a operovali polovnika po tom, co si v Benusi postrelil nohu. Dovedna zapisali 22 vyjazdov, z toho po 7 k nahlym prihodam srdca a obehu a k urazom, po 1 k neurologickej prihode, k porodu, 3 k inym pripadom, 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice a zaznamenali 1 zneuzitie RZP.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby v pondelok a v utorok zaevidovali mnozstvo dopravnych nehod. Skonstatovali, ze vodici jazdia velmi rychlo a v jednom pripade uradoval aj alkohol. Okrem vozidiel po havariach na Certovici, v Lopeji, vo Vydrove, v Brezne a v Pohorelej odtiahli z Predajnej do Spisskej Novej Vsi Citroën s poskodenym servom a z Michalovej do Brezna ukradnuty Fiat.

 

Horska sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali dvojdnove skolenie v Jaskyni mrtvych netopierov, kde nacvicovali zachranovanie ludi v hlbokych jaskynnych priestoroch. V tychto dnoch nenahlasili ziadne mimoriadne udalosti, podmienky na vysokohorsku turistiku boli obmedzene. Od stvrtka sa na horach oteplilo, takze kto chcel, mohol vikend prezit v lone prirody.

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 25. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama

Maria Veverkova z Brezna – Prednych Halan.

S laskou a uctou spominaju manzel Robert a dcery s rodinami.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdciach nam bolest zostala a tiche spominanie.

Dna 27. oktobra si s bolestou pripomenieme piate vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca, dedka a svokra

Jana Fritzmana z Brezna.

Cest jeho pamiatke!
Manzelka a deti s rodinami

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 27. oktobra si pripomenieme osme vyrocie umrtia nasej matky, sestry, dcery

Dariny Laurincovej, rodenej Fararikovej z Bravacova.

Spominaju syn Peter, sestry, bratia, mama, ostatni pribuzni.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 28. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Frantisek Medved z Cierneho Balogu.

S laskou spomina dcera s rodinou a nevesta s rodinou.

...

Hoci si odisiel a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 28. oktobra si pripomenieme piate vyrocie umrtia

Jana Stulajtera z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou spominaju dcera Anna s rodinou, vnucata Ivana, Ivan a Peter s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 28. oktobra uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Ing. Rudolf Schön z Predajnej.

S laskou spomina manzelka, dcery, nevesta a vnucata.

...

Odisla si nahle, necakane, stratila sa v dialne dialavy, ako ked zhasne hviezda, ci slza z oka skanie. Chybas nam vsetkym, ktori sme ta mali radi.

Dna 29. oktobra si pripomenieme smutne druhe vyrocie umrtia

Ivanky Sukicovej.

Zachovajte si spolu s rodicmi a bratom v srdci tichu spomienku na nasu drahu Ivusku.

 

Blahozelanie

Siestim si nam zivot dala, siestich si nas povijala. Za to ti patri velka vdaka mama, tazky zivot si pri nas mala. Za to ti patri velky obdiv draha mama. Sme stastni, ze sest hrdiel moze zvolat: prajeme ti zdravie, stastie nasa mama. Aj ked cas postriebril tvoje vlasy, pre nas nic nestratili zo svojej krasy.

Dna 28. oktobra oslavi sedemdesiat rokov svojho zivota manzelka, mama, stara a prastara mama

Jolanka Bercikova z Brezna – Mazornikova.

Zdravie, stastie a pokojnu jesen zivota jej praje cela rozvetvena rodina a znami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Baran

Mate dobry pracovny tyzden, aj ked vo vela veciach sa musite rozhodovat. Mozete sa uvolnit aj pred vasou laskou. Budte otvorenejsi k vasmu partnerovi. Zdravotne musite byt opatrnejsi na prechladnutie.

Byk

Musite byt opatrnejsi na vas vztah a na vasu lasku, vznikaju napatia, ktore treba predvidat a vcas riesit. Nezabudnite na duchovne cvicenia a na prirodu. To vam pomoze k vasej emocionalnej povahe.

Blizenci

Vase obdobie je pracovne, schopne a kreativne. Mozu vzniknut zaujimave napady. Nelietajte velmi v oblakoch. V laske sa vam bude celkom darit, ak naberiete spravny smer.

Rak

V tomto obdobi mate celkom slaby imunitny system a energiu. Ale verte v seba, vsetko zvladnete. Naberte sily a najdite spravnu cestu. Dajte si pozor na ochorenia ako napriklad chripka.

Lev

Nabudte lenivy, ale planujte svoju buducnost. Budte opatrny na svoje investicie. V partnerstve udrzujte emocie a nechajte rozhodnutie toho druheho.

Panna

Tento tyzden prinasa velke plany do buducna. Realizacia sa bude ocakavat vsak neskor. Budte skromna a dosiahnete vsetko, co budete chciet.

Vahy

Zaciatok tyzdna bude velmi ambiciozny a slubuje vam uspech. Co sa tyka lasky a vztahov, musite prediskutovat a budete mat uspech. Budte pozorni na cestach.

Skorpion

Angazujte sa do vasho pracoviska a nebojte sa komunikacie. Budte citlivy a pomozte druhym. Mate celkom dobre obdobie neprejavovanie emocii aj na kritiku. Mozu vzniknut kradeze.

Strelec

Dolezite je udrzat v tomto obdobi uroven profesionalizmu a prejavovat schopnost vasho duchovneho pochopenia. Castejsie pouzivajte vasu intuiciu.

Kozorozec

Na pracovisku sledujte udalosti, ktore vam mozu pomoct do buducna. Budte pozorny na vas jazyk. V laske vas caka obdobie, ked treba pouzit viac logiku.

Vodnar

Tyzden sa zacina s velkymi problemami v laske a budete nad tym musiet vela uvazovat, akou cestou musite dalej ist. Pouzite vas intelekt a neskor si vsimnete, ze ste urobili dobre.

Ryby

Vymyslate novu strategiu v zivote a nebojte sa ju realizovat. Budte pozorny na zdravie, co sa tyka pocasia a tlakov. Vasa nalada bude od toho zavisiet.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT