22. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Na prave poludnie 14. februara pri autobusovom nastupisti na namesti v Brezne neznamy muz oslovil 69-rocnu zenu z Brezna, ci by mu nezamenila desatkorunovu mincu. Vyuzil pritom nepozornost zeny, z penazenky jej vytiahol 9000 korun a odisiel. Asi 30-rocny pachatel ma cierne vlasy s bielym melirom na stici, oblecenu mal ciernu bundu a hovoril s polskym prizvukom.

Na srotovom poli v objekte Zeleziarni Podbrezova 15. februara predpoludnim nasli tri pravdepodobne cvicne bomby. Nalez zabezpecili az do prichodu pyrotechnika , ktory konstatoval, ze ide o dve letecke cvicne bomby a jeden delostrelecky cvicny granat.

Obvineniu z trestneho cinu kradeze celi 49-rocny Milan G. z Bratislavy. Obvineny dal svojim podriadenym pokyn na neopravneny prevoz tridsiatich metrov kubickych vytazenej drevnej hmoty z odvozneho miesta v katastri Polomky. Naklad bol na odvoz pripraveny, ale bez dokladov a povolenia. Drevna hmota, ktora je majetkom statnych lesov, mala v tom case hodnotu 60 000 korun.

Patdesiattrirocny Jozef T. z Polomky 16. februara v mieste svojho bydliska si v neoplotenom priestore firmy zo Ziliny na jedno miesto nanosil styri elektromotory za 12 000 korun a jeden za 5000 korun. Odniest ich uz nestihol. Zlodeja totiz pristihol pracovnik firmy.

Urad justicnej a kriminalnej policie v Brezne 16. februara z trestnych cinov vytrznictva a nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi obvinil 44-rocneho Jozefa M. z Dolnej Lehoty. V predajni v Podbrezovej o druhej popoludni sa svojej byvalej manzelke vyhrazal zabitim. O dve hodiny prisiel znova, vulgarne jej nadaval a zlost si pri odchode vylial na sklenenej vyplni dveri. Sudca Okresneho sudu v Brezne 17. februara vzal Jozefa M. do vazby.

Popoludni 18. februara v case od pol piatej do tristvrte na sest pred restauraciou na Bujakove sa ktosi vlamal do stresneho nosica Peugeotu 307, z ktoreho ukradol tri pary lyzi asi za 16 000 korun, na nosici vznikla skoda asi za dve tisicky. Vykradacov aut zaznamenali aj v rekreacnej oblasti Nizke Tatry – juh. Predpoludnim 18. februara na parkovisku nad hotelom Trangoska z Fiatu Punto zmizla trekingova obuv za 2600 korun. V ten isty den vykradac aut sarapatil na pristupovej ceste pri hoteli Srdiecko, kde zo Skody Fabie kombi ukradol autoradio Kenwood za 18 000 korun. Rovnaky lup si odnasal zlodej 20. februara z Peugeotu 206, ktory bol zaparkovany pri plavarni v Brezne. V priebehu desiatich minut 20. februara vecer pred pohostinstvom na Hlavnej ulici v Ciernom Balogu vykradli Skodu 120 GLS, z ktorej chyba vetrovka a penazenka s osobnymi dokladmi a 9700 korunami.

Z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi 16. februara obvinili 45-rocneho Mariana F. z Pohronskej Polhory. Tento muz od septembra lanskeho roka fyzicky napadal svoju o sedem rokov mladsiu manzelku. Naposledy sa tak stalo 11. februara, kedy zena v strachu o svoj zivot vyhladala pomoc. Sudca okresneho sudu 18. februara vzal Mariana F. do vazby.

V noci z 18. na 19. februara mali nevolanu navstevu v jednotarskych potravinach na Dolnej ulici v Brezne. V lupe za 10 000 korun sa nachadzali cigarety, dobijacie karty na mobilne telefony a tisic korun v drobnych minciach. Na druhy den policajti vypatrali pachatelov, ktorymi su mladistvi Breznania: 17-rocny Marek K., jeho rovesnik Roman P. a o rok mladsi Ivan P.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. februara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Leo Fizola z Pohronskej Polhory, Gabriela Boselova zo Zavadky nad Hronom, Michal Zemko z Cierneho Balogu, Miroslav Pacan z Hranovnice, Zlatica Pustajova z Brezna, Erik Pokos z Brezna, Stefan Makusa z Brezna, Dominika Puskova z Brezna, Barbora Basarova zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image 

 

 

Ludovit Conka (78) z Dubovej, Patrik Durcik (30) z Brezna, Margita Piliarova (79) z Bacucha, Slavko Klement (42) z Brezna, Vladimir Dunajsky (66) z Brezna, Pavel Auxt (53) z Brezna, Justin Panik (68) z Brezna, Jan Bystriansky (69) z Dolnej Lehoty, Olga Eremiasova (85) z Hronca, Jaroslav Luptak (80) z Dubovej, Iveta Svejkovska (43) z Hronca, Vladimir Fasko (53) z Brezna, Viliam Pindiak (66) z Pohronskej Polhory, Anna Suhajdova (93) z Valaskej, Rudolf Filo (59) z Helpy, Katarina Valkova (83) z Helpy.

 

150

Hasici zaevidovali dopravne nehody v Lome nad Rimavicou, Michalovej, Nemeckej, Pohorelej, v Myte pod Dumbierom, kde vytiahli na cesta auta, ktore boli mimo vozovky. Pomoc poskytli vodicovi kamiona skrizeneho na ceste v Helpe, vystartovali do Benusa a do Valaskej, kde doslo k zrazke vozidiel. Za uhradu tristo korun otvorili byty na uliciach Malinovskeho a Clementisovej v Brezne. Vyjazdy absolvovali len do patnasteho februara, ostatne dni boli pokojne.

 

155

V piatok v nocnych hodinach previezli z Pohronskej Polhory do Brezna 38-rocnu zenu s bodnymi poraneniami brucha. V nedelu trinasteho doslo vo Valaskej k zrazke osobnych aut, vodici nehodu neprezili, 27-rocnu spolujazdkynu s otrasom mozgu, reznymi ranami a pomliazdeninami hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Dovedna je zapisanych 30 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k neurologickym prihodam, 7 k urazom, 3 k dychacim prihodam a 5 k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali pri odtahu havarovanej Felicie z Brezna do Maluzinej. Po dopravnej nehode s tragickymi nasledkami vo Valaskej prepravili do Brezna skodovky. Postarali sa o Fiat a Volkswagen s poskodenou elektronikou a odcerpali benzin z audiny, do ktorej majitel omylom natankoval naftu.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby pocas prazdnin zaevidovali na svahoch viacero beznych urazov. Skonstatovali, ze na Chopku a na Srdiecku su dobre podmienky na lyzovanie. Zimnu zasnezenu prirodu si vychutnavali nielen ,,nasinci”, ale aj lyziari z Madarska.

 

Blahozelanie

Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti milsou. Na stole sedemdesiat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 23. februara oslavi krasne sedemdesiate narodeniny nas

Jozef Podstavek z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju svagrina so synmi a rodinami.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom, PZ Bravacovo a vsetkym, ktori prisli dna 31. januara odprevadit na poslednej ceste nasho otca a stareho otca

Dezidera Kolegu z Bravacova.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas velky zial.

Smutiaca rodina.

...

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme dna 15. februara navzdy odprevadili na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru a prastaru mamu

Annu Belkovu, rodenu Schönovu zo Salingu.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkych pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahla zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: "Mama nasa draha, zbohom."

Dna 5. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej manzelky, mamy, babky

Anny Lahovej z Brezna.

S laskou spomina manzel, dcery a synovia s rodinami.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 11. februara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia manzelky, mamy, starej a prastarej mamy

Jolanky Leitnerovej z Osrblia.

S laskou spomina manzel, synovia, nevesta, vnucata s rodinami, pravnucka a sestra.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 12. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Pancikova, rodena Rosikova z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou spominaju dcery Marta, Anna, Monika, syn Jozef a ostatna rodina.

...

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.

Dna 18. februara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Ondrej Duhan z Brezna.

S laskou spominaju dcery Zdenka a Vierka s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 21. februara uplynul rok od smrti nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Stefana Daxnera z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.

Dna 21. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec a svagor

Stanislav Schmidt z Valaskej.

S laskou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

Slzy v ociach, v srdci zial, co nam bolo drahe, osud vzal.

Dna 22. februara uplynul rok od nahlej smrti

Jozefa Marnika z Brezna.

S laskou spomina manzelka a cela rodina.

...

Dna 26. februara si s hlbokym zialom pripomenieme prve vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jana Turnu z Valaskej,

ktory zomrel vo veku nedozitych sedemdesiat rokov.

Smutiaca rodina manzelka a synovia s rodinami.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 28. februara si pripomenieme nedozitych patdesiat rokov syna, brata

Jana Barica zo Zavadky nad Hronom.

Spomina mama, sestra a brat s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. Tel: 0905 119230

Baran

Tyzden vam prinesie vela prekazok, pri ktorych sa potrebujete spravne rozhodnut. Dajte bokom vsetky intrigy a ohovarania. Koncom tyzdna dosiahnete vsetko, po com tuzite. Mozete stretnut skutocnu lasku.

Byk

Tyzden bude preplneny vasou pracou. Byci, ktori si hladaju pracu, budu uspesni. Ti, ktori maju problemy s peniazmi a dlhmi, najdu spravne vychodisko. Laska na vas pocka a bude trpezliva.

Blizenci

Na zaciatku tyzdna narazite na prekazku, ale vasi blizki vam pomozu. Budte skromny vo svojich tuzbach a latku si nedavajte prilis vysoko. Kto ma krizu vo financiach, pomoze tajna rezerva. Streda je dobra na uvolnenie.

Rak

Dostanete dobru naladu na sebakritizovanie. Dajte si do poriadku vas sukromny zivot a lasku. V praci je vsetko pod kontrolou, preto mozete viac mysliet na buducnost.

Lev

Mate dobre napady a nove myslienky vo vasej kariere. Ste plny elanu, optimizmu a energie. V rodine je harmonia. Venujte sa vasim detom a blizkym. Doprajte si relax.

Panna

Zaujimajte sa viac o vase zdravie. Mozete mat zapalene hrdlo, zuby... Kto chce zalozit firmu, ma sancu uspiet. Mozete ziskat velku premiu, alebo vo velkom nakupovat.

Vahy

Mate dost prace a ste celkom spokojny s tym, co ste doteraz dosiahli. Relaxujte! Ti, ktori su sami, je pre nich spravny cas na lasku. Dajte si pozor na prechladnutie noh. Doprajte si viac zeleninky!

Skorpion

Tyzden sa nesie v harmonii a pokoji. Mate moznost zlepsit svoje vztahy. Ste dost pracovity a schopny clovek, preto sa nebojte riskovat. Moze prist ponuka do prace alebo na zmenu byvania. Dajte si pozor na chrbat.

Strelec

Prichadza obdobie, ked vam osud ponukne schopnost mysliet a spravne sa rozhodovat. Moze vsak prist aj bankrot. Nedopustajte sa vela chyb. Vsetky informacie, ktore k vam pridu, skontrolujte, ci su pravdive! Myslite pozitivne a urcite najdete spravne vychodisko.

Kozorozec

Coskoro dostanete ponuku, ktora moze zmenit vas zivot. Zapojte vasu intuiciu, aby vam pomohla spravne sa rozhodnut, pretoze to bude osudove rozhodnutie. Verte si a riskujte! Pozor na cestach!

Vodnar

Vas zdravotny stav nie je taky ruzovy, ako sa zda vam. Nemate konkretnu chorobu, je to unava. Viac sa obracajte na hlas srdca a na vase citenie. Mozete si zmenit imidz, napriklad novy uces.

Ryby

Vase dobre obdobie este pretrvava. Mozete si dovolit viac, ako inokedy. Vsetky vase nedorozumenia s partnerom sa lahko zmenia na flirt. Mozete si dopriat vikendovu lyzovacku, alebo ho stravte v chate.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT