1. MAREC 2005 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Predklady na vykon funkcie riaditela MSK Brezno

1. sposobilost na pravne ukony;
2. bezuhonnost – nebol pravoplatne odsudeny za umyselny trestny cin, v pripade trestneho cinu prijimanie uplatku a inej nenalezitej vyhody, podplacanie pri nepriamej korupcii aj ten, komu bolo odsudenie za taky trestny cin zahladene (preukazuje odpisom registra trestov nie starsim ako 3 mesiace);
3. kvalifikacne predpoklady: stredoskolske vzdelanie s maturitou;
4. vymenovanie do funkcie mestskym zastupitelstvom v zmysle zakona o obecnom zriadeni.

POSLEDNE KORCULOVANIE V TEJTO SEZONE

Utorok 1. marca 18.15 – 20.15,
streda 2. marca 17.00 – 19.00,
nedela 6. marca 15.00 – 17.00.

HK Brezno informuje

Napriek tomu, ze so zakladnou castou druholigovej sutaze seniorov skoncila umiestnenim na tretom mieste aj tohtorocna sezona Breznanov, kym je lad a chut, je o co hrat. V nizsich vekovych kategoriach je zaverecne kolo na programe az v prvy marcovy vikend. Domacimi zapasmi s Lucencom sa so sutaznym rocnikom 2004/2005 v piatok 4. marca o 17. hodine rozluci dorastenecko - juniorske druzstvo a v nedelu predpoludnim ziacke kolektivy. Predposledny dorastenecky zapas Brezna v Leviciach neodohrali. Zaciatkom tyzdna totiz dorucil na vybor HK Brezno osetrujuci lekar dorastencov cely zoznam “marodov”. Navyse nedelny termin dorasteneckych zapasov v Leviciach vylucil aj moznost doplnenia kadra starsimi ziakmi aspon na minimalnu zostavu, kedze ti boli v rovnakom case viazani na svoj zapas v Rimavskej Sobote. Ak v najblizsom case nedojde k dohode so superom o nahradnom termine konania tohto zapasu, vitazstvo dorastencov Brezna v tejto sutazi uz pripadny kontumacny vysledok neohrozi, ale ani neozdobi. Tych, ktori sleduju priebeh 2. ligy dorastenecko - juniorskej sutaze iste zaujme informacia, ze po tretej kontumacii pre nepricestovanie SaHK Iskra Banska Bystrica na zapas (s HC Lucenec), SsZLH vylucil toto muzstvo zo sutaze a vysledky ostatnych druzstiev dosiahnute s tymto muzstvom sa anuluju. Jedine Brezno vyhralo oba zapasy s B. Bystricou, takze tymto rozhodnutim strati 4 body. Levice, T. Teplice a Puchov takto pridu o dva body. Taky hokejovy safety-car.

II. liga starsich ziakov

HK Ormet Rimavska Sobota - HK Brezno 4:3 (1:1, 2:2, 1:0), goly Brezna: Kukol, Frgolec, Brozman.

Styri minuty od zaciatku zapasu po peknej spolupraci Frgolca s Kukolom padol prvy gol Brezna. Hostia si nadalej udrziavali hernu aktivitu, ktoru nenarusil ani vyrovnavajuci gol domacich. Hracom R. Soboty ponechali Breznania radost z golu v polovici druhej tretiny len minutku a golom Frgolca z prihravky Brozmana vyrovnali pomer golov. Uz o pol minutky vsak domaci opat o gol viedli. Samostatnou akciou aj tento naskok vyrovnal Brozman. Nerozhodny vysledok na zaciatku tretej tretiny daval sance obom muzstvam, a ani gol domacich v 42. minute este nemusel byt rozhodujuci. Gemerski hraci vsak uz neurobili taku chybu, ktoru by hraci Brezna dokazali vyuzit. Ani hostia uz z viacerych prilezitosti neprekonali domaceho brankara strelou, ktora by mala hodnotu aspon jedneho bodu z nerozhodneho vysledku. Rimavska Sobota si tak upevnila druhu priecku v tabulke, kym starsi ziaci Brezna, okrem vlastneho zapasu s Lucencom, budu iste s napatim sledovat aj vysledky z ostatnych stretnuti, ktore budu mat vplyv na ich konecne postavenie v tabulke.

II. liga mladsich ziakov

HK Ormet Rimavska Sobota - HK Brezno 3:9 (2:2, 1:3, 0:4), goly Brezna: Matousek 4, Tatarka 3, Vigas, Tatarka.

S plnohodnotnym zlozenim hosti vladali domaci hokejisti drzat krok len v prvej tretine. Pritom je to len par rokov naspat, ked naopak v zlozeni Rimavskej Soboty dominovali hostujuci hraci a tomu zodpovedali aj vtedajsie umiestnenia tohto klubu. Pritom aj v tomto zapase prisli s golovou iniciativou domaci ako prvy uz v 5. minute. Po vyrovnavajucom gole Brezna sa necele dve minuty pred koncom prvej tretiny podarilo prechylit vahy vysledku na svoju stranu mladsim ziakom Rimavskej Soboty. Golom “do satne” sa ukazal az vyrovnavajuci gol Breznanov, 15 sekund pred sirenou. Pat minut po zaciatku druhej tretiny upravili domaci stav stretnutia na 3:2, potom im vsak celkom dosiel golovy strelny prach. Goly, vacsinou po samostatnych akciach strelcov, uz pribudali len na strane Brezna a vela nechybalo ani do dvojcifernej vyhry. Aj tento vysledok prispel k tomu, ze mladsi ziaci by nemali mat s udrzanim tretieho miesta na konci sutaze vaznejsie problemy.

HK Brezno - AIA Canada 7:5 (2:0, 1:0, 4:5), goly Brezna: Sasik 3, Fabry 2, Bendik, Halka.

Seniori breznianskeho HK sa ukazali uz po druhy raz viac nez vyrovnanym superom hokejistov z kanadskeho zdruzenia krestanskych aktivistov. Priatelsky zapas v sobotu vecer mal na jednej strane dostojny charakter medzinarodneho stretnutia s vlajkami a hymnami, sucasne vsak poskytol aj prijemny priklad ludovej zabavy, aka niekedy v napatej atmosfere na ihrisku i v hladisku chyba.

Ojedinela prilezitost vidiet v Brezne nazivo hracov z kolisky hokeja priniesla v prvej tretine tvrdost, ktora sice patri k hre zamorskych hracov ako k arabovi turban, v podani AIA Canada sa vsak prejavovala v dost samoucelnej hre na telo. Domaci hraci postupne nachadzali sposob, ako davat goly tymto kanadskym hokejistom, a predvadzali to prekrasne. Radost sebe a zazitok divakom pripravil Sasik svojimi golmi, ake vie len on, Fabryho goly mali razantnost aj eleganciu, ohlas vyvolal uteseny gol Petra Halku. Stare casy pripomenul aj Jan Cpin, ktory po Pecnikovi tiez dostal prilezitost na 10 minut sa pripomenut v branke Brezna. Kto z divakov chcel brat tento zapas prilis vazne, mohol sa s priblizujucim zaverom trochu obavat o vitazstvo Brezna, lebo Kanadania postupne ukazali aj ucinnejsie zbrane, nez len bodyceky a tvrdost. Pri hre bez brankara dokonca znizili dvojgolovy rozdiel, na pokus o vyrovnanie vsak doplatili golom do prazdnej branky. V tomto stretnuti samozrejme islo predovsetkym o radost z hry. Radost z novej vystroje od kanadskych poslov viery na korculiach, po ich odlete domov, pocitia aj hokejisti na Slovensku, ktorym ju venuju, podobne ako pri ich navsteve v predoslych rokoch.

Turnaj seniorov

O putovny pohar primatora mesta Brezna

Tradicny hokejovy turnaj, ktory pod nazvom O pohar oslobodenia siaha este do cias predsedov Mestskeho narodneho vyboru, si udrziava svoje stabilne miesto v kalendari hokejoveho klubu Brezna. Za ucasti seniorov Lucenca, Detvy, Banskej Bystrice a domaceho klubu rozohrali predpoludnim uvodne stretnutia.

Brezno – Lucenec 9:3 (2:0, 2:2, 5:1), domaci strelci: Bendik 3, Bauer 2, Fabry 2, Sasik, Jozefko.

Banska Bystrica – Detva 12:2 (2:1, 4:0, 6:1).

Lucenec – Detva 7:3 (2:0, 3:2, 2:1). Vysledok zapasu urcil turnajove poradie na tretom a stvrtom mieste.

Finalovy zapas turnaja medzi Breznom a Banskou Bystricou mozno brat aj ako odvetu sa stredajsi pripravny zapas tychto superov na stadione Iskry B. Bystrica, ktory vyhrali domaci prvoligisti 8:3 (1:2, 3:1, 4:0). Za Brezno dal Golan 2 goly, Hanuska jeden.

Vysledok turnajoveho zapasu Brezno - Banska Bystrica 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) zabezpecil Sasik 2 golmi, Paucik dal tiez 2 goly, Rusnak 1 gol.

1. HK Brezno
2. SaHK Iskra Banska Bystrica
3. HC Lucenec
4. HKm Detva

V zapase Brezna s Lucencom strazili domacu branu Cpin a Daxner, finalovy zapas zabezpecoval v domacej brane Pecnik, ktory obdrzal aj ocenenie ako najlepsi brankar turnaja. Jan Simcik z Banskej Bystrice si odniesol pohar a diplom najlepsieho utocnika.

Putovny pohar primatora mesta prevzali teda po vlanajsom vitazstve B. Bystrice v tomto rocniku opat hokejisti Brezna. Medzi gratulantmi bol prezident HK Brezno, Peter Luptak, zastupca MSK Branislav Bravcok, zastupkyna primatora, Ing. Janka Mihalovicova i samotny primator mesta Brezna, Ing. Jaroslav Demian. Okrem ocenenia predvedenych sportovych vykonov a podakovania organizatorom Turnaja zazneli z jeho ust aj slova, ktore v usiach vsetkych pritomnych rezonovali velmi prijemne. “V piatok sme podpisali s vitazom vyberoveho konania dohodu o diele – vystavbe krytej sportovej haly. Na zaklade tejto zmluvy bude do dvoch rokov pod strechou nielen ladova plocha, ale postupne aj dalsie hygienicke a regeneracne zariadenia, ktore su sucastou tohto projektu.”

V prvom zo stretnuti o vitaza 2. ligy seniorov bolo uspesnejsie Humenne.

HK Lokomotiva Nove Zamky – HKM Humenne 3 : 4 po samostatnych najazdoch (0:1, 3:1, 0:1 – 0:0, 0:1) Na zapasy vedie Humenne 0:1. Hra sa na 2 vitazne zapasy. Druhy zapas je na programe v sobotu 5. 3. 2005. Pripadny treti zapas by sa hral 12. marca. Vitaz sa stretne v barazi o postup do 1. ligy s Banskou Bystricou.

Ing. Jozef Kolarovic

pripravka

HK T. Teplice – HK Brezno 0:3 (0:1, 0:2, 0:0), goly Brezna: Surovy 2, Sandor.

Vitazstvo nasich najmladsich hokejistov je ta najlepsia pozvanka na hokejovy turnaj, ktory sa uskutocni v sobotu 5. marca. Pridte povzbudit nase hokejove nadeje na ZS L. Horskeho v Brezne!

Michal Miklovic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT