3. MAJ  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Z trestneho cinu vydierania je obvineny 24-rocny Maros H. z Tisovca, ktory od januara do aprila v Kokave nad Rimavicou 23-rocneho muza pod hrozbou nasilia nutil dat mu 10 000 korun. Fyzickou ujmou sa mu dokonca vyhrazal 21. aprila, ked si prisadol do jeho auta a bez suhlasu ho odviezol na odstavnu plochu vedla cesty medzi Sihlou a Ciernym Balogom, kde sa na svoju obet zahnal hrubou haluzou a vyhrazal sa zabitim. Muzovi sa podarilo ujst do lesa a udalost oznamil policii.

Sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby 40-rocneho Juraja R. z Cierneho Balogu, ktory sa v marci v nocnych hodinach vlamal do neobyvanej novostavby rodinneho domu v Bravacove. Kradezou pracovneho naradia a poskodenim zariadenia majitelovi sposobil skodu za 10 200 korun.

Vo vecernych hodinach 25. aprila v chodbe rodinneho domu v Predajnej 80-rocny Jozef M. porazacou pistolou strelil do hlavy svojmu 45-rocnemu synovi. So zavaznym zranenim hlavy a krvacanim do mozgu muza hospitalizovali v banskobystrickej nemocnici. Zbran zaistili na expertizne skumanie. Pravdepodobnym motivom boli rodinne roztrzky. Vysetrovatel v Banskej Bystrici zacal trestne stihanie a Jozefa M. obvinil z trestneho cinu vrazdy v stadiu pokusu. Obvineny je stihany na slobode.

Breznianski policajti patraju po neznamom pachatelovi, ktory v case od februara do 26. aprila vosiel do nestrazenych ohradenych priestorov montaznej haly v Piesku. Z uzamknuteho skladu ukradol upinaci prvok podtacacieho sustruhu a ine strojne zariadenia, cim firme z Valaskej-Piesku sposobil skodu za 123 000 korun a firme z Brezna skodu za 260 000 korun.

Pri tazbe kalamitneho dreva pod Certovicou 27. aprila predpoludnim zahynul 50-rocny muz z Lubietovej. Medzi Jarabou a Kyslou ho privalil strom, ktory vytahovali pomocou lanovky. Privolani breznianski zdravotnici uz mohli len konstatovat smrt. Dopravit telo lesneho robotnika z tazko pristupneho terenu pomahali aj hasici.

V pobocke Slovenskej sporitelne v Podbrezovej 28. aprila muz z Valaskej predlozil dvadsatpat bankoviek v nominalnej hodnote 100 USD, ktore chcel vlozit na svoj ucet. Pracovnicka pobocky pri preberani zistila, ze jedna z bankoviek nejavi znaky pravosti. Muz uviedol, ze peniaze si vyzdvihol z vlastnej bezpecnostnej schranky v Banskej Bystrici. Podozrivu stodolarovku poslali na expertizu do Narodnej banky Slovenska v Bratislave.

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. aprila
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Kevin Giertl z Valaskej, Simon Pivnik z Telgartu, Sophia Katrencikova z Brezna, Patrik Pehel z Brezna, Peter Svantner z Cierneho Balogu, Matej Nagy z Brezna, Michaela Sukupova z Brezna, Nina Tekelova z Piesku, Ema Valachova z Brezna.

Opustili nas_image 

 

Jozefina Bubelinyova (90) z Bacucha, Jan Sagat (81) z Jasenia, Peter Fellner (50) z Lubietovej, Maria Botosova (94) z Brezna, tibor Horsky (62) z Bacucha, Jozef Mistrik (90) z Dubovej, Antonia Turnova (72) z Brezna, Anna Potkanyova (59) z Brezna, Nadezda Pancikova (62) z Brusna, Maria Oravcova (84) z Lopeja, Adela Brozmanova (95) z Brezna, Maria Rusnakova (70) z Helpy, Pavel Malik (44) z Helpy, Ondrej Kastan (66) z Polomky, Jozef Bercik (79) z Cierneho Balogu, Maria Bartkova, rodena Kuvikova (61) z Brezna, Jan Potkany (70) z Cierneho Balogu.

 

150

V pondelok v budove dopravnych prostriedkov v Zadnych Halnoch zlikvidovali poziar v nakladnom aute Iveco, kde v kabine horela elektroinstalacia, predbezna skoda je asi 250 000 korun. V prazdnom sklade v Podbrezovej uhasili horiace smeti, ktore zapalili neznami pachatelia. V Jaseni narazil do mosta Volkswagen, po havarii sa zranili dve osoby. Na Zeleznicnej ulici v Brezne s terennym vozidlom Landrover zbehol do Hrona vodic, ktory v utorok utekal pred policiou. Hasici pomahali pri poskytovani pomoci lesnemu robotnikovi, ktoreho privalil konar, privolani lekari uz len s polutovanim skonstatovali smrt. Na Mladeznickej ulici v Brezne specialnym naradim otvorili byt, z ktoreho vytekala voda. Zaevidovali vypalovanie travnatych porastov v Ciernom Balogu, Predajnej a v Brezne – Kozlove.

 

155

Vo vecernych hodinach v pondelok previezli v bezvedomi so strelnou ranou na hlave muza z Predajnej, po stabilizovani stavu bol prevezeny do Banskej Bystrice. Pri praci v hore v Jarabej v stredu v doobednajsich 49-rocny lesny robotnik utrpel smrtelny uraz. Lekari dovedna absolvovali 36 vyjazdov, z toho po 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, k urazom, po 11 k neurologickym prihodam a k inym pripadom, 4 k psychiatrickym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba SCK

0903 74598

16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby previezli po dopravnych nehodach Feliciu a Volkswagen. Havarie sa obisli bez zraneni, skody vznikli na vozidlach. Vo Vydrove poskytli pomoc vodicovi Skody 120 so zlomenou polosou, vo Vydrove vytiahli na cestu Citroen, ktory bol mimo vozovky. Prepravili dve Skody 1203, jednu z Bravacova do srotu v Brezne, druhu poskodenu z Banskej Bystrice ku breznianskej nemocnice.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V Jasnej a v Ziarskej doline v Zapadnych Tatrach sa uskutocnil seminar lavinovych specialistov zo Slovenska, Ciech a z Polska. Vo vysokohorskom prostredi fukal narazovy vietor spevadzany dazdom a snehom. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili, ze turistov bolo pomenej, nezaevidovali ziadny uraz ani zranenie.

 

 

Podakovania

V hlbokom ziali vyjadrujeme podakovanie pribuznym, susedom, spolupracovnikom, znamym a priatelom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary pri strate milovaneho

Jozefa Kudelku z Valaskej.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, pribuznym a vsetkym znamym, ktori prisli dna 27. aprila odprevadit na poslednej ceste nasho

Jozefa Suchona z Polomky.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 26. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary otec

Stefan Medved z Brezna – Vrchdolinky.

S laskou spominaju manzelka, dcery Katarina, Jana, Zuzana a syn Miroslav s rodinami a ostatna rodina.

...

Odisiel, uz sa nevrati...
Dna 29. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho manzela a otca

Alojza Taraka.

S laskou a uctou spominaju manzelka a synovia.

...

Dna 29. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas nahle a necakane opustil nas milovany syn

Milos Sedivka z Brezna.

S laskou na neho spominaju rodicia, brat Frantisek s rodinou, manzelka Katka, syn Michalko, svokrovci, svagor s rodinou a ostatna rodina a spolupracovnici.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 29. aprila sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho draheho ocka, manzela

Jozefa Kaduka z Valaskej.

S laskou spomina manzelka, deti, vnucata a ostatna rodina.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.
Dna 2. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, stary otec, brat, svagor a ujo

Peter Dunajsky z Brezna.

S laskou spomina druzka Darina, syn Jozef s manzelkou, dcery Maria s manzelom, Danka s priatelom, Gabika, vnucata Mario, Ondrej, Miska, Deniska a Viktoria a ostatna rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 5. maja uplynie stvrte vyrocie umrtia

Marty Smrekovej z Brezna.

S laskou spomina manzel, dcery, matka, sestra a ostatna smutiaca rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 6. maja uplynie osmenast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Ivan Trnavsky z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spominaju manzelka Bozena, deti Alena, Ivan, Erika s rodinami a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 7. maja uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Ludovit Kmet z Valaskej.

S laskou spomina manzelka, dcery Marienka, Katka a Danka s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 8. maja uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama a pribuzna

Margita Dunajska z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou spominaju synovia Marian a Dusan, nevesty Alena a Darina s rodinami a ostatna rodina.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tek velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo bit. Ako tisko si zil, tak tisko si odisiel. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti davali na polomkom cintorine zbohom.
Dna 8. maja si pripomenieme devatnaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Frantiska Ocela z Polomky.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn, dcery, nevesta, zatovia, vnucata a pravnucik Matko.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Mate dobre obdobie na prejavovanie lasky v rodine. Venujte sa jej a rozpravajte sa o vasich citoch. Vydavajte zo seba viac energie! Mozete dostat financnu odmenu alebo vam zvysia plat. V praci si mozete dovolit viac a povedat to, co si myslite. Vasa intuicia vam pomoze aj v tom.

Byk
Dostanete vela kvetov, telefonatov a komplimentov. V tieto dni zacne ziarit vasa energia, no vsimnite si, ked k vam pridu neprijemne malickosti. Nezabudajte na svoje zdravie a fyzicku kondiciu. Neprehanajte s to s klebetami, dlhmi a alkoholom.

Blizenci
Mate podozrenie, ze nezijte tak, ako by ste chceli, no nechcete klamat blizkym. Urobte si poriadok vo vasej mysli. Nebojte sa vstupit pravou nohou do noveho zivota. Starsi dobry kamarat vam v tom moze pomoct!

Rak
Mate podrazdeny tyzden. Rozmyslajte nad malickostami. Zacinate byt unaveny a ziarlit. Plany, ktore ste dlhsi cas budovali, mozu skrachovat. Viac cerpajte informacie z medii a z internetu. Vikend stravte pri ohniku s vasou rodinou!

Lev
Mate pocit, ze ste sami a potrebujete s niekym komunikovat. Skuste zavolat svojej laske a zajst na dobru veceru. Uzivajte si romantiku. Ti, ktori si hladaju pracu, maju dobre obdobie sa zamestnat. Dajte si pozor na male kradeze.

Panna
Ste opatrna osobnost, no niekedy sa treba vediet aj spravne rozhodnut. Nik iny to za vas nespravi. Potrebujete viac energie, pretoze ste dost vycerpany. Nesmiete zanedbavat svoje telo! Pocuvajte vasu lasku a ten, kto ju nema, nech ju hlada.

Vahy
Mate dobre obdobie na uspech v kariere. Zijete s pocitom, ze sa okolo vas tocia aj nepriatelia. Skuste sa ovladat, hovorte co najmenej, relaxujte v prirode a jedzte vela salatov. Laska je s vami spokojna, teste sa z toho.

Skorpion
Nesnivajte o velkej kariere! S peniazmi a pozickami budte opatrny, pretoze mozu prist financne problemy. S kolegami v praci budete musiet jednat diplomaticky. Osamele Skorpiony maju velky uspech na dobre zoznamenie. Mozete si zalozit aj rodinu.

Strelec
Cakajte a budte pripraveny na to, ze moze prist sklamanie alebo sokujuce udalosti. Tie budu mat velky vplyv na zmenu vasho zivota. Budte skromny, utiahnuty a neposkytujte zbytocne informacie. Viac sa radsej venujte vasej rodine.

Kozorozec
Zijete v obdobi, ked ste zamilovany a vsetko ostatne ide bokom. Ak mate medove tyzdne, tak je to pochopitelne. Inac sa potrebujete cim skor vratit spat na zem a vnimat realny zivot. Ostatne Kozorozce dobre kontrolujte co podpisujete a za akych podmienok a urokov.

Vodnar
Kto ma lasku, potrebuje byt jemnejsi. Nezahravajte sa s citmi ineho cloveka. Pracujte s vacsim elanom a ziskavajte spravne informacie. Vsade pouzivajte svoju logiku a vytvorte si podmienky na krasny zivot. Pite viac zihlavovy caj.

Ryby
Prichadza tyzden, ked budete stale potrebovat pouzit spravne vasu intiuiciu. Dajte si vsak pozor na jazyk a sposob spravania k vasej laske. Mozete stretnut spoluziaka zo zakladnej skoly a tym si zlepsite naladu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT