6. JUL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Policia patra po pachatelovi, ktory v noci z 25. na 26. juna z pohostinstva na Ceste osloboditelov v Brezne ukradol financnu hotovost 20 300 korun. Do objektu vnikol bez zjavnych znamok nasilia.

Vecer pat minut pred deviatou v utorok 28. juna sa na Svermovej ulici v Brezne stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil 27-rocny chodec z Brezna. Umyselne sa rozbehol od chodnika priamo do jazdnej drahy osobnemu vozidlu Peugeot 307, ktore v smere od cesty k Bille viedol 31-rocny vodic z Banskej Bystrice, pricom zrazke nedokazal zabranit. Pri nehode doslo k tazkemu zraneniu chodca, utrpel triestivu zlomeninu krcka laveho lakta a trznu ranu na hlave s dobou PN nad 42 dni. Alkohol u vodica nebol zisteny, u chodca nariadili odber krvi v breznianskej nemocnici. Na vozidle vznikla skoda za 60 000 Sk. Pricinu a mieru zavinenia vysetruje Okresny dopravny inspektorat v Brezne. Policajnym preverovanim bolo zistene, ze chodec sa lieci na psychiatrii a svojim konanim chcel spachat samovrazdu.

V blizkosti pohostinstva v Jarabej v utorok 28. juna o 23. hodine doslo k poziaru pracovneho stroja UN-053.1, pricom uplne zhorela kabina a poskodila sa hydraulika a osvetlenie. Tridsatjedenrocnemu majitelovi vznikla skoda za 250 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski hasici, k zraneniu osob nedoslo. Zistovatel pricin poziarov nevylucil cudzie zavinenie, presna pricina bude stanovena po spracovani odborneho vyjadrenia, ako aj expertiznym skumanim pracovnikov Krajskeho expertizneho ustavu Policajneho zboru v Banskej Bystrici.

V noci z 28. na 29. juna na Razusovej ulici v Brezne doposial nezisteny pachatel poskodil osobne vozidlo Skoda Super s banskobystrickym evidencnym cislom. Na predny a zadny naraznik vyryl hanlive napisy, preliacil lavy predny blatnik a strechu vozila. Firme s rucenim obmedzenym v Brezne sposobil skodu za 50 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 24. juna do 1. jula
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Jan Bartos z Brezna, Dominika Rosikova z Brezna, Ester Procheova z Valaskej, Roland Gavrilovic z Podbrezovej, Adriana Boselova z Helpy, Slavka Pustajova z Cierneho Balogu, Viktor Nepsinsky z Pohronskej Polhory, Denisa Harvanova z Helpy, Simona Pistova z Brezna, Simona Sagatova z Brezna, Johanka Motykova z Cierneho Balogu, Paulina Ubackova z Pohronskej Polhory.

 

Opustili nas_image 

 

 

Milan Sperka (62) z Brezna, Jan Rosik (50) z Cierneho Balogu, Anna Ridzonova (74) z Brezna, Milan Opaterny (66) z Brezna, Stefan Ledecki (63) z Dolnej Lehoty, Ladislav Sarik (50) z Brezna, Anna Ridzonova (74) z Brezna, Lubomir Budovec (30) z Cierneho Balogu.

 

150

V posledny junovy piatok jednotka 1C prudom odstranila poziar na smetisku v Helpe. V nedelu doslo k dopravnej nehode v Polomke, pri ktorej sa zranili tri osoby. Hasici rucne prevratili na kolesa vozidlo, do ich prichodu okoloiduci previezli dve osoby do Zavadky, odtial do nemocnice a o jedneho zraneneho sa postarali lekari. Pomoc poskytli pri nalozeni chodca do sanitky, ktoreho v Brezne zrazilo osobne auto Peugeot. V Jarabej uhasili poziar pracovneho stroja, pricina sa este vysetruje. Zaznamenali vypalovanie travy v Zadnych Halnoch a v Brezne na Mazornikove. V stredu vznikol poziar lesneho porastu v Osrbli, ktory 2C prudmi zlikvidovali v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi a zamestnancami lesnej spravy.

 

155

V sobotu v Jaseni havaroval 19-rocny motocyklista, s lahkymi zraneniami ho lekari prepravili do nemocnice. Prvu pomoc poskytli 27-rocnemu chodcovi, ktoreho v Brezne zrazilo osobne vozidlo, postarali sa o 15-rocne dievca po zrazke bicyklom na Stiavnicke a previezli ju s otrasom mozgu a pocetnymi poraneniami. Dovedna absolvovali 24 vyjazdov, z toho po 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, k urazom a k neurologickym prihodam, 2 k inym pripadom a 1 k dychacej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych dovedna sest pripadov. Odtiahli dve skodovky a motocykel po dopravnych nehodach, pri jednej havarii uradoval aj alkohol. Previezli do Halan zhoreny Seat, z Brezna do Banskej Bystrice BMW s poskodenym motorom. Pomohli majitelovi Octavie s rozbitou olejovou vanou a prepravili ju z Helpy do Brezna.

Horska zachranna sluzba
6195326

Pekne slnecne pocasie prilakalo do prirody mnoho turistov obdivujucich krasy vysokohorskeho prostredia. Clenovia Horskej zachrannej sluzby v sobotu poskytli pomoc muzovi, ktory si pri lete na padaku sposobil uraz, prepravili ho do breznianskej nemocnice.

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 22. juna sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, matky, starej matky

Anny Baliakovej z Bravacova.

S laskou spomina manzel, synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 29. sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia nasej mamicky

Klary Kramarikovej, rodenej Strbovej.

Spominaju dcery Kaja a Nadka s rodinami.

...

Osud nikdy nevrati, co vzal, ostanu len krasne spomienky a zial.
Dna 30. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana manzelka, mama a stara mama

Angela Chovancova z Bacucha.

S laskou spomina cela rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 2. july uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Janotik z Lomu nad Rimavicou.

Spomina smutiaca rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 4. jula uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas drahy

Ivan Schön z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, deti a vnuci.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

V neznamy svet odisiel si spat, zaplakal kazdy kto ta mal rad. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec v nom. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli.
Dna 6. jula sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho draheho a milovaneho manzela, otca a stareho otca

Jana Krupu z Valaskej.

S laskou a smutkom spominaju manzelka Lydia, dcery Evka, Libuska s manzelom Janom, vnucky Romanka a Simonka.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 7. jula uplynie put rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Giertl z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskoou a uctou spominaju manzelka, synovia, dcery a blizka rodina.

...

Zivot a smrt. V nich nidy nie si sam. Tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas, my v tebe, nie sme sami.
Dna 8. jula si pripomenieme smutne osme vyrocie od smrti nasho manzela, otca, stareho otca a pribuzneho

Gregora Vetraka z Jasenia.

V modlitbach za neho odriekaju manzelka Melania, dcera Alena, zat Ferko, syn Vladimir, vnucatka Matko a Monika.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.
Dna 10. jula si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Jozefa Pauca z Podbrezovej.

S laskou spominaju manzelka, dcery, vnucata a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
V tychto dnoch si pripominame desiate vyrocie umrtia nasich rodicov, starych a prastarych rodicov

Jolany a Severina Donovalovcov z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju synovia Jan a Milan s rodinou.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Tento tyzden bude pre vas uspesny, ak nebudete robit starosti v manzelstve. V tomto obdobi si mozete dovolit vypustit mnoho vnutornej energie. Vazte si svoje zdravie a venujte sa rodine a detom.

Byk
Tyzden bude dost vycerpavajuci a preto bude dobre nabrat silu v prirode. Napriklad bicyklovat sa s clenmi rodiny. Nezabudnite na vasich blizkych. Nieko zo starsich ludi moze ochoriet.

Blizenci
Caka vas mnozstvo prekvapeni, necakanych udalosti a novych informacii, kontakty a vyriesenie starych veci. Musite byt ochotny robit kompromisy.

Rak
Musite byt opatrny na vase reci a flirtovanie s kolegami. Vo financnych zalezitostiach musite byt opatrny. Nerobte velke nakupy. Koncom tyzdna je dobra zmena.

Lev
Zaciatkom tyzdna mozete pouzit diplomaciu na pracovisku a vytazit z toho, co je najlepsie. Pouzite dary prirody, relax a to co je pre vas najlepsie. Realizujte svoje napady.

Panna
Prestante mysliet na stare veci a zit stale spomienkami. Vyrovnajte si medziludske vztahy a pouzite spravne svoj dar reci. Mate malo energie, chodte do prirody.

Vahy
hlADaTE SA a urcite budete potrebovat pomoc od blizkych a kamaratov. Nechajte si poradit! Vkladajte do seba a neslutujte sa. Nepodcenujte slnecne luce!

Skorpion
Tento tyzden oddychujte a vychutnavajte si volnost. V laske bude prevladat harmonia a pochopenie. Ak planujte mensi, alebo vacsi vylet, teraz je ten spravny cas. Dovolene mate to, co ste predtym mali zakazane.

Strelec
Musite vybavovat uradne veci a dat si do poriadku vsetky ucty. Dostanete dobru spravu a mozu vybrat na lepsie miesto. Spomienky z minulosti mozete dostat koncom tyzdna.

Kozorozec
Budete musiet dokazovat spravodlivost pred policajtmi alebo sudom. Potrebujete pouzivat logiku. Mozete ponuku do zahranicia. Budte opatrny pri podpisovany zmluv.

Vodnar
Tyzden sa zacne pod velkym pracovnym tlakom. Pozor na kazde vase slovo a skutok. Mozete prezit kratsi romanik. Nerobte nepremyslene kroky.

Ryby
Mate moznost sa uvolnit a ukludnit sa na dovolenke a zabudnut na stare hriechy. Netrapte sa pre drobnost a tiez by ste mali davat pozor na sklony k ziarlivosti. Partnerovi venujte viac casu a nezamedbavajte ho.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT