29. NOVEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

             Breznianski policajti patraju po pachatelovi, ktory sa od obeda 19. novembra do obeda 21. novembra v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne vlamal do skladu firmy. Ukradol tam bielu Mazdu pick-up s modrou plachtou, tri rohove sedacky a tri hnede, tmavomodre a bezove kresla. Kradezou auta a kresiel sposobil majitelke skodu vo vyske 240 000 korun.

   Poskodena firma redakciu poziadala o zverejnenie tohto oznamu: Prosime obcanov o pomoc pri hladani pachatelov tejto kradeze. Za informacie, ktore povedu k odhaleniu pachatelov, poskytneme financnu odmenu. Volajte na c. 0905 157022. Za vsetky informacie vopred dakujeme.

   Vysetrovatel v Brezne 21. novembra z trestneho cinu nedovoleneho ozbrojovania a obchodovania so zbranami a z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi obvinil 53-rocneho muza z Myta pod Dumbierom. Niekedy v roku 2001 si od neznameho cloveka zadovazil a doma prechovaval pistol kalibru 9 mm a 16 nabojov. Popoludni 21. novembra na dvore rodinneho domu v Myte po hadke s manzelkou fyzicky napadol svojho 20-rocneho syna a vyhrazal sa mu zabitim. Kedze doma ilegalne prechovaval zbran, vzbudil v nich obavy, ze svoje vyhrazky uskutocni. Zbran dobrovolne vydal. Po vysluchu bol prepusteny na slobodu.

    

    Obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 61-rocny dochodca z Jasenia. Vecer 22. novembra svojej 28-rocnej dcere vulgarne nadaval, napadol ju a drziac v ruke noz vyhrazal sa, ze ju zabije. Mlada zena v strachu o svoj zivot vyhladala pomoc.

   Popoludni 22. novembra pracovnici SBS-ky v breznianskom hypermarkete zadrzali 25-rocneho Miroslava B. z Kosic. Muz je obvineny z trestneho cinu kradeze, pretoze bez zaplatenia chcel prepasovat nakup za 7500 korun.

   Popoludni 24. novembra 55-rocny Ludovit S. z Brezna fyzicky napadol svoju 49-rocnu manzelku. Zene ustedril udery pastou, kopance, vulgarne jej nadaval a krical, ze ju vyhodi z okna. V ten isty den utocnika obvinili z trestneho cinu nasilia a stihaju ho na slobode.

   Policia patra po 15-rocnom Pavlovi Kuzmovi z Hronca. Predpoludnim 22. novembra zatelefonoval svojej kamaratke z Banskej Bystrice, ze je v meste, chysta sa spachat samovrazdu a prerusil hovor. Odvtedy nepodal o sebe spravu rodicom ani kamaratke. Pavel bol dvakrat lieceny v psychiatrickej liecebni v Kremnici. Meria 180 cm, ma stihlu postavu, cierne vlasy ostrihane na jezka, hnede oci. Naposledy mal na sebe modrocierne rifle, tmavomodru bundu so zltymi pasmi vzadu s vyobrazenim orla a cierne botasky. Akekolvek informacie o nezvestnom oznamte v najblizsom utvare PZ alebo na t. c. 158.

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25.  novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

    

      Radoslav Svantner z Bystrej, Nina a Karolina Blahove z  Tisovca, Richard Mlynar z Brezna, David Podrazka z Valaskej, Lukas Svantner z Cierneho Balogu, Daniel Bartos zo Sumiaca, Monika Pohlodova z Valkovne, Jesika Bartosova z Pohorelej, Alexandra Puskova z Brezna, Laura Fizolova z Pohronskej Polhory, Samuel Remenar z Brezna, Michaela Puskova z Brezna, Sebastian Puska z Telgartu.

 

 Opustili nas_image

 

  

   Jolana Volfova (72) z Jasenia, Anna Stulrajterova (81) z Cierneho Balogu, Irena Medvedova (75) z Bacucha, David Harvan (1) z Telgartu, Frantiska Svantnerova (48) z Cierneho Balogu, Anton Banik (70) z Valaskej, Maria Pintekova (84) z Lopeja, Jan Janecek (29) z Brezna, Viera Zazrivcova (67) z Brezna, Ludovit Balog (69) z Brezna, Pavol Kral (54) z Bacucha, Ludmila Pavleckova (74) z Valaskej, Julia Drozdiakova (82) z Valaskej, Katarina Valigurova (53) z Brezna, Juraj Dekret (53) z Dolnej Lehoty, Matej Gajdos (55) z Raztoky, Julia Kubizniakova (91) z Pohronskej Polhory, Stanislav Licko (47) z Benusa, Pavel Michalko (70) zo Zavadky nad Hronom, Jozef Kristofik (69) zo Zavadky nad Hronom.

 

   150

   Hasici vystartovali do Benusa a na Certovicu, kde z priekopy vytiahli osobne vozidla. V sobotu v  Prednych Halnoch majitel Skody 105 narazil do stromu, zachranari odpojili akumulator. Vysokym tlakom zlikvidovali poziar v rodinnom dome, ktory vznikol v obyvacej miestnosti od teplovzdusneho krbu, predbezna skoda je 500 000 korun. V Sihle sa vodic prevratil s traktorom, ktory ostal stat na kolesach, muza nalozili do sanitky RZP. Poskytli pomoc po zrazke dvoch osobnych aut s autobusom vo Valaskej - Chvatimechu, zranena bola jedna osoba. Zaevidovali plany poplach v Pohorelej a za uhradu  otvoril byt na Mladeznickej ulici v Brezne.

 

155

   V nedelu do breznianskej nemocnice previezli mladeho vodica, ktory sa v Lome nad Rimavicou prevratil s traktorom, nastaste zranenia neboli velmi vazne. Dovedna je zapisanych 40 vyjazdov, z toho po 9 k nahlym prihodam srdca a obehu a k neurologickym prihodam, 2 k prihodam dychacieho systemu, 6 k urazom, 11 k inym pripadom, 1 k umrtiu pred prichodom sanitky a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby zaevidovali mnozstvo dopravnych nehod, ktore sposobila nepozornost vodicov, v jednom pripade uradoval alkohol.
Odtiahli pat havarovanych aut, postarali sa o Favorit so zlomenym prednym ramenom. Absolvovali vyjazd do Rohoznej, kde poskytli pomoc majitelovi skodovky s poruchou elektroniky a prepravili Subaru s poskodenou spojkou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v nocnych hodinach zo soboty do nedele prijali oznam, ze v doline Trangoska su dvaja umrznuti ludia. Po prehladani objektu zistili, ze islo o falosny poplach. Vo vysokohorskom prostredi je dvoj az trojcentimetrova vrstva snehu, turistov bolo pomenej.

 

 Blahozelania

   Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho otec medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.
   Dna 1. decembra oslavi svoje sestdesiate piate narodeniny

Jozef Ridzon z Pohronskej Polhory.

   Do dalsich rokov pevne zdravie a rodinnu pohodu mu zo srdca zela manzelka Jolana, dcera Jarmila a synovia Henrich, Pavol a Jan s rodinami.

SPOMIENKY

   Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy otec v nom.
   Dna 18. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy otec, stary otec

Frantisek Filipiak.

   Spominaju syn Dusan s manzelkou a vnucatmi.
   Velmi nam chybas.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 21. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa mama a starka

Maria Jandeckova.

   S laskou spominaju dcera a vnucata.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti mozeme na hrob dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 23. novembra uplynul rok od umrtia nasej milej

Vierky Zelencikovej z Valaskej.

   S laskou spominaju manzel, dcery s rodinami a vnucka Evka.
   Maminka chybas nam!

...

   Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.
   Dna 24. novembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia otca

Stefana Makovnika z Hronca.

   S uctou spominaju manzelka, syn Vladimir a dcera Tana s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 27. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Robert Nikel z Bacucha.

   S laskou spomina manzelka Anna, dcera Monika, syn Robert s manzelkou Petrou, vnucky Karin a Nina a ostatna rodina.

...

   Zivot a smrt – v nich nikdy nie si sam. Tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita, ty zijes v nas – my v tebe, nie sme sami.
   Dna 29. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Kunstar z Brezna.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Smutiaca rodina.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 4. decembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Peter Medved (Dedo) z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina mama, manzelka, dcery s rodinami.

 

Podakovania

   Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 5. novembra odprevadit na poslednej ceste nasu drahu manzelku, dceru, sestru a svagrinu

Annu Kurpasovu.  

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi ste zmiernili nas zial.
   Smutiaca rodina.

...

   S hlbokym zialom oznamujeme, ze vo veku 91 rokov zomrela nasa draha

Julia Kubizniakova z Pohronskej Polhory.

   Jej srdce dotlklo dna 17. novembra.
   Za ucast na pohrebe, kvetinove dary a vsetky prejavy sustrasti dakuju dcery a syn s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mozu vzniknut konflikty, pri ktorych bude treba nadhlad a vas zmysel pre humor. Neberte prilis vazne vsetko, co vam hovoria, moze vam to ublizit.

Byk
   Vsetky povinnosti ostanu na vas a budete to musiet zvladnut nacas, pretoze nikto iny to za vas neurobi. Len vy mozete tomu dat spravny ,,smrnc“.

Blizenci
   Niekto vas bude chciet rozculit, alebo vyviest z rovnovahy. Nepodari sa mu to, pretoze stastie je tento tyzden na vasej strane, len si viac verte.

Rak
   Skuste priniest do rodiny nieco zaujimave a naladte vo svojom byte tu spravnu zimnu atmosferu. Deti aj vas partner sa na vas budu po praci tesit.

Lev
   Konecne ste si oddychli, nazbierali nove sily a do dalsieho  tyzdna vykrocili plni energie. V zamestnani vas caka velky uspech. Neutracajte privela!

Panna
  Prisiel cas, kedy sa vam bude konecne viac darit a zabudnete na problemy spred tyzdnov. Budete sa citit skvele a na okolie posobit sebaisto a spokojne.

Vahy
   Necakane sa mozete zalubit. Bude to clovek, ktory vo vas prebudi prekrasny cit lasky. Bude to velmi zaujimave, ale neslubujte si od toho privela.

Skorpion
   Vasa psychicka situacia sa zlepsi, no stale budete mat nejake problemy, ktore vas uz dlhsie trapia. Skuste vsetko vybavit skor, aby sa vam toho vela nenahromadilo.

Strelec
   Mali by ste konat rozvaznejsie a zamysliet sa nad tym, z coho mozete v buducnosti tazit. S kolegami budte za dobre, pretoze vas pristup k nim sa vam spatne vrati.

   Kozorozec
   Bude sa vam darit v medziludskych vztahoch a budete prekypovat dobrou naladou. Vase originalne napady neostanu neocenene.

Vodnar
   Mozete skusit zacat podnikat. Zaciatok sa vam velmi vydari. Ak radsej ostavate v povodnom zamestnani, zapracujte viac, pretoze obdobie sviatkov sa blizi.

Ryby
   Ste v skvelej forme, len mozno trochu zranitelny. Radost do zivota vam budu poskytovat deti a partner, ktoremu by ste sa mali viac venovat.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT