31. JANUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

          Policia v Brezne z precinu nebezpecneho vyhrazania obvinila 43-rocneho muza zo Zavadky nad Hronom. Dvanasteho januara sa doma zabitim vyhrazal svojej manzelke, sudca neakceptoval navrh na vazbu a obvineneho muza stihali na slobode. Predpoludnim 20. januara obvineny opat napadol svoju manzelku a hrozil jej smrtou a sudca Okresneho sudu v Brezne ho uz vzal do vazby.

   Pat minut pred siestou hodinou rano 22. januara doslo k poziaru drevarne pri rodinnom dome v Hronci. Ohen ciastocne poskodil aj rodinny dom, cim jeho majitelke vznikla skoda asi za 50 000 korun. Na vedlajsom dome majitela z Piestan je skoda za 200 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski hasici. Vysetrovatel ako predbeznu pricinu oznacil manipulaciu s otvorenym ohnom.

   Popoludni 23. januara s cakanom v ruke v Piesku vycinal 34-rocny muz z Nemeckej. Bez suhlasu majitela vosiel do domu a ziadal, nech jeho syn vyjde von, aby sa porozpravali. Ten sa pred nim ukryl v izbe, no ked utocnik vylomil dvere, dobrovolne vysiel von, aby zabranil nasiliu.

   V priestoroch baru v Podbrezovej vecer 23. januara 49-rocny obyvatel tejto obce fyzicky napadol 39-rocneho muza z Hornej Lehoty. Nozom mu sposobil rezne rany na zapasti pravej ruky, ktore si vyziadali lekarske osetrenie.

   Breznania 33-rocny Richard a jeho o rok mladsi brat Jan 23. januara o deviatej vecer ohrozovali majitela bytu v panelaku v Brezne. Odtlacili nezamknute vchodove dvere, za ktorymi bol postaveny dreveny stolik, a rozlomili ho. Majitela bytu napadli. Jeho krik o pomoc ich vylakal a usli.

         Policia v Brezne patra po nezvestnom 52-rocnom Pavlovi Stulrajterovi z Cierneho Balogu. Rano 31. oktobra 2002 odisiel za pracou v PD v Klenovci, kde bol zamestnany ako pastier oviec a odvtedy nepodal o sebe ziadnu spravu. Pavel Stulrajter vedie samotarsky sposob zivota. Meria 160 cm, ma strednu postavu, kratke gastanove vlasy s ofinou cesanou na pravu stranu. Naposledy mal na sebe tmave mencestrove nohavice, tmave zimne topanky, ciernu zimnu vetrovku a tmavy sveter.

   Urad justicnej a kriminalnej policie v Brezne patra po 28-rocnom Jozefovi Pacherovi z Dolnej Lehoty, ktory je obvineny z trestnych cinov marenia vykonu uradneho rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom navykovej latky. Ma stihlu postavu vysoku 180 cm, tmave vlasy, ovalnu tvar a hnede oci. Pohybuje sa neupraveny a v spinavom odeve.

   Policia v Brezne patra po 31-rocnom Radoslavovi Liptakovi z Brezna, na ktoreho vydal Okresny sud vo Velkom Krtisi prikaz na zatknutie pre trestne ciny ublizenia na zdravi, tyrania blizkej osoby a obmedzovania osobnej slobody. Je stihlej postavy, meria 178 cm a ma kratke plave vlasy.

 Akekolvek informacie o hladanych mozete oznamit na znamom t. c. 158, pripadne v ktoromkolvek utvare Policajneho zboru.

 

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 20. do  27. januara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

   Manuel Harvan z Telgartu, Samuel Hanzlovic z Podbrezovej, Samuel Svajka z Podbrezovej, Vanesa Pustajova z Brezna, Simon Porhajas z Brezna, David Krajci – Farsky z Pohorelej.

 

 Opustili nas_image

 

  

           pplk. Ing. Miroslav Novak (41) z Cierneho Balogu, Albert Horvath (78) z Polomky, Maria Sarikova (79) z Myta pod Dumbierom, Maria Koharova (82) z Michalovej, Irena Pokosova (75) zo Sumiaca, Helena Janosikova (75) zo Zamostia, Stefan Severenyi (73) z Valaskej, MUDr. Ludovit Hamori (78) z Brezna, Ing. Vladimir Sperka (76) z Predajnej.

 

150

   Hasici v tomto tyzdni zaznamenali pat vyjazdov. V nedelu vystartovali do Hronca, kde dvoma vysokymi tlakmi zlikvidovali poziar dreveneho prirucneho skladu pri rodinnom dome, predbezna skoda je 220 000 korun. Na druhy den v Rohoznej  vyprostili auto, ktore uviazlo na polnej ceste. V Bacuchu poskytli pomoc po dopravnej nehode - Fiat Ducato ostal prevrateny na vozovke, pricom tvoril cestnu prekazku, privolali RZP, ktora previezla do nemocnice zraneneho vodica. Uhasili horiaci kontajner na odpadky na Razusovej ulici v Brezne a nahlasili im havariu na Mazornikove, nasledky po nehode odstranila policia.

 

155

   V utorok z Talov do nemocnice v Brezne prepravili dvanastrocnu ziacku, ktora po pade na lyziach utrpela otras mozgu. Po dopravnej nehode v Bacuchu poskytli prvu pomoc zranenemu vodicovi. Dovedna je zapisanych 26 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k urazom a mozgovym prihodam, 1 k dychacej prihode, 13 k inym pripadom a 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Silne mrazy, ktore panovali na Slovensku v tomto obdobi, sposobili problemy mnohym vodicom. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli tri vozidla, v ktorych zamrzla pohonna hmota. Postarali sa o Renault so zablokovanym zadnym kolesom, po dopravnych nehodach previezli Ducato z Bacucha do Banskej Bystrice a Toyotu zo Zarnovice do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v sobotu hladali lyziara z Madarska, ktory sa stratil medzi Kosodrevinou a Prednymi Deresmi, nastastie akcia skoncila uspesne. Vo stvrtok do breznianskej nemocnice transportovali s vysokou teplotou a nizkym tlakom polsku turistku. Zaevidovali mnozstvo beznych urazov, ktore si sposobili milovnici zimnych sportov.

  

 Blahozelanie

   Kyticu ruzi vam kladieme na vas stol, aby ste nam este dlho zdravi boli, aby vase srdce nepoznalo uzkost a zial, to vsetci prajeme k vasim narodeninam.
   Dna 26. januara oslavil krasne devatdesiate narodeniny moj manzel, nas otec, stary a prastary otec

Julius Tazky z Brezna – Vrchdolinky.

   Manzelka Maria, dcera Viera s manzelom, synovia Jan a Peter s manzelkami. K blahozelaniu sa pripaja sest vnucat a jedenast pravnucat, ktore vam posielaju velku pusu.

 

 

 

 

SPOMIENKY

           Kyticu kvetov na hrob ti kladieme, s laskou a uctou na teba spominame.
   Dna 27. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Margita Schönova z Brezna – Mazornikova.

   S uctou spominaju manzel, deti, vnucata a ostatna rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienka na teba zostane navzdy v nas.
   Dna 28. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara a prastara mama a svokra

Anna Lihanova z Brezna.

   S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

   Lucim sa s vami, moji mili, ruky stisk dnes vam uz nemozem dat. Srdce dotlklo, odisli sily, lucim sa s kazdym, kto ma mal rad.
   Dna 29. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia drahej mamy a starej mamy

Valerie Zahorcovej.

   Smutiaca rodina

...

   Hoci si odisla bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba, draha mamicka, ostanu navzdy v nas.
   Dna 30. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha

Anna Giertlova z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou a uctou spominaju synovia, dcery s rodinami, vnucata, pravnucata, sestry a ostatna rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Dna 30. januara sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho

Jana Luptaka z Bravacova.

   S laskou a uctou spomina manzelka Helena, dcery, zatovia, vnuci.

...

   Dna 31. januara sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate piate narodeniny

Valiky Pustulkovej.

   Smutiaca rodina

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 31. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Jana Pocklana z Brezna – Mazornikova.

   S laskou spomina manzelka, deti, vnucata a ostatna rodina.

...

   Uz len spomienky zostali na krasne chvile spolu prezite. Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou na teba spominame.
   Dna 1. februara uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama, stara a prastara mama, svokra

Henrieta Olsiakova, rodena Pucikova.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

   Zostavas v nasom srdci...
   Dna 1. februara uplynie smutnych dvadsat rokov odvtedy, co  nas navzdy opustila

Rozalia Skorsepova zo Zavadky nad Hronom.

   Smutiace deti Marian, Gabika, Betka a Sidka s rodinami.

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 30. decembra s nasou dobrou mamou a starou mamou

Antoniou Daxnerovou z Brezna.

   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym, znamym a byvalym kolegom za odprevadenie na poslednej ceste dna 11. januara nasho milovaneho manzela, otca

Tibora Neuzera z Hronca.

   Manzelka s detmi

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Ak tuzite po laske, tento tyzden sa vam zadari. Neprehanajte to vsak so snahou, ziskat si niekoho proti jeho voli. Mozete pri tom „schytat“ aj nejaky uraz.

Byk
   V hlave budete mat velmi zaujimave myslienky, no snazte sa ich vyuzit rozumne. Budete sa musiet naucit hospodarit s vasim casom, pretoze sa mozete ocitnut v casovej tiesni.

Blizenci
   Neuzatvarajte sa pred okolim a porozpravajte sa o vasich problemoch s ostatnymi. Nemajte vycitky, ak si trosku poobede pospite po namahavom dni.

Rak
   Doprajte vasmu telu a zdraviu viac oddychu a regeneracie. V lepsom pocasi sa mozete vybrat na hory, alebo ak sa vam nechce, postaci mensia prechadza na cerstvom vzduchu.

Lev
   Tento tyzden mozete pocitat s uspechom, pretoze hviezdy vam praju. Nebudte vsak prilis zasneny. To plati najma na cestach!

Panna
   Budete tak trochu lenivy a nebudete mat chut sa pustat do novych povinnosti. Oddych a rekreaciu mozete najst na horach a v kruhu rodiny.

Vahy
   Budete plni energie a do prace sa vrhnete s chutou. Dobra nalada vas bude sprevadzat stale. Aj na okolie budete posobit pritazlivo.

Skorpion
   Patrilo by sa, keby ste sa zacali viac snazit a uvidite, ze sa vam zacne darit viac. Davaje si pozor na cesty. Moze sa vam prihodit nieco neprijemne.

Strelec
   Pracovne povinnosti a vybavovacky vyrieste co najskor, aby ste sa potom mohli venovat prijemnejsim veciam.

Kozorozec
   Ak mate pocit, ze ste stratili chut do zivota, bude to najskor zmenou pocasia a tiez na vas moze „ist“ choroba, preto sa radsej nepresilujte.

Vodnar
   S financiami na tom budete tento mesiac biednejsie. Musite trochu viac setrit. V zamestnani sa mozu vyskytnut mensie problemy.

Ryby
   Za sebou mate velmi tazke a namahave obdobie. Mozete sa viac venovat vasmu partnerovi a vytiahnut ho von na prechadzku ci veceru.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT