7. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

             Patnast minut stacilo zlodejovi na to, aby sa predpoludnim 27. januara vlamal do Skody Felicie zaparkovanej na parkovisku pri obchodnom dome v Brezne. Majitela auta z Dolnej Lehoty obral o mobilny telefon a tri kilogramy bananov, cim mu sposobil skodu za vyse 7000 korun.

   Rano 30. januara oznamili kradez vlamanim do haly objektu v Pohronskej Polhore. V case od vecera 28. januara odtial ktosi povynasal zvaracku s plynovou bombou a pretlakovymi hodinami, kladiva a vidlicove kluce od strojov. Skodu, ktora vznikla kradezou a poskodenim majitelovi firmy z Michalovej, vycislili na 40 300 korun.

   Z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a z precinu nebezpecneho vyhrazania policia obvinila 40-rocneho muza z Brezna. Obvineny v noci 23. decembra a popoludni 28. januara fyzicky napadol svoju manzelku, ktorej sa vyhrazal zabitim. V prvom pripade zena utrpela zranenia s tyzdnovou „peenkou“. Sudkyna Okresneho sudu v Brezne nasilnika 30. januara vzala do vazby.

   Breznianski policajti vysetruju pripad vyskytu podozrivej bankovky. Predpoludnim 30. januara zena z Brezna platila na poste 5000-korunackou, ktora nevykazovala znaky pravosti. Uviedla, ze bankovku ma z bankomatu. Podozrivu bankovku zaslali na expertizu do Narodnej banky Slovenska.

       Prveho februara v case od jednej do siestej hodiny rannej na parkovisku pri hoteli v Myte pod Dumbierom sarapatil zlodej. Poskodil uzamykatelny mechanizmus na odkladacom priestore autobusu s madarskym evidencnym cislom a ukradol pat parov lyzi a palic roznych znaciek. Detom z Madarska vo veku od desat do patnast rokov sposobil skodu bezmala za 34 000 korun.

   Policia v Brezne zacala trestne stihanie pre precin nebezpecneho vyhrazania voci 18-rocnemu muzovi z Jasenia. Je dovodne podozrivy, ze 1. februara popoludni sa svojej starej mame vyhrazal zabitim. Starka zo strachu usla a poziadala o pomoc policiu. Mlady muz sa jej aj predtym pod vplyvom alkoholu vyhrazal a dokonca sa na nu zahnal kuchynskym nozom. Stihany je na slobode.

   Rucne naradie, elektricka rozbrusovacka, utahovacka, hlinikovy vysuvaci rebrik a elektricky predlzovaci kabel zmizli  z drevenej kolne a skladu pri rekreacnej chate v Krpacove. Kradez vlamanim, pri ktorej majitel chaty z Hornej Lehoty utrpel skodu dovedna za 22 800 korun, sa odohrala v case od 13. januara do 2. februara.

   Policia patra po pachatelovi, ktory v noci 3. februara prepadol 19-rocnu zenu z Brezna. Na Malinovskeho ulici ju chytil odzadu za vetrovku a pytal si peniaze. Dievcina sa otocila k pachatelovi, sprayom, ktory drzala v ruke, mu do oci nastriekala slzotvorny plyn a usla.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 27. januara do 3. februara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

      Adam Vozar z Hronca, Artur Kristofek z Banskej Bystrice, Klaudia Daskova z Cierneho Balogu, Kristian Hruska zo Zavadky nad Hronom, Alenka Tazka z Brezna, Michal Kostelny z Brezna, Rebecca Cernakova z Polomky, Sofia Longauerova z Brezna, Dominika a Miriama Cabanove z Brezna, Sandra Svacinova z Gasparova, Lara Roncakova z Brezna, David Pokos z Telgartu, Sona Tothova z Podbrezovej, Sofia Lanyiova z Brezna, Janka Lenartova z Valaskej, Linda Mickyova z Jasenia, Juraj Kona z Telgartu.

 

 Opustili nas_image

 

            

Barbora Skorvanekova (10) z Brezna, Marian Labduch (48) z Cierneho Balogu, Frantisek Paucik (81) z Lopeja, Ondrej Petras (61) z Brezna, Eva Durindakova (61) z Brezna, Anastazia Vetrakova (64) z Michalovej, Jan Herich (45) z Michalovej, Jaroslav Fukas (32) z Valaskej, Alojz Kubasiak (55) z Michalovej, Miroslav Machnic (31) z Brezna, Bozena Kovacikova (72) z Pohronskej Polhory, Ivan Novak (72) z Cierneho Balogu – Dobroce, Sidonia Borikova (94) z Rakoviec, Rudolf Melicher (54) z Brezna, Jan Kubanda (64) zo Zavadky nad Hronom.

 

150

   Hasici zaznamenali len dva vyjazdy. V nedelu prijali oznam, ze pred domom v romskej osade v Polomke hori. Po prichode na miesto jednotka urobila prieskum, ohen uz bol uhaseny. Na druhy den v Ciernom Balogu vodic Skody 120 zrazil muza, lekari zraneneho nalozili do sanitky, po prekontrolovani vozidla sa zachranari vratili do zakladne.

 

155

    Lekari skonstatovali, ze v tomto obdobi je zvyseny narast lyziarskych urazov, co neocakavali az v takom velkom mnozstve. Vystartovali do viacerych stredisk, kde poskytli prvu pomoc milovnikom zimnych sportov, ktori utrpeli  zlomeniny dolnych koncatin. Dovedna absolvovali 37 vyjazdov, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k plucnym prihodam, 13 k urazom, 5 k inym pripadom, 1 k brusnej prihode a 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o pat vozidiel. Z Rohoznej  do Brezna prepravili skodovku so zlomenou zadnou polosou, poskytli pomoc majitelovi auta so zadretym motorom. Zaevidovali dopravnu nehodu vo Valaskej, ktora sa nastastie obisla bez zranenia. Prepravili Feliciu a Skodu 120 s poruchou motora.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaevidovali mnozstvo urazov, zlomeniny predkolenia, ktore si sposobili lyziari ci snoubordisti. Priaznivci zimnych sportov by mali byt na svahoch rozvazni, aby radost zo zdraveho pohybu si vychutnali bez zraneni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podakovanie

   Dakujeme rodine, pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 17. januara nasej drahej

Doroty Jasenskej.

   Smutiaca rodina

SPOMIENKY

             Dna 31. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, mama, stara mama

Jolana Hantakova, rodena Istvanova z Brezna.

   S laskou spomina manzel Rudolf, dcery Anna, Jolana a Dana s rodinami, vnucata Filipko, Risko a Lenka.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat. Su ludia, ktori pre nas znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 1. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jan Packo z Dolnej Lehoty.

   S laskou a uctou spomina manzelka, syn a dcera s rodinami a vnucata.

...

   Dna 5. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy, svokry

Albiny Milanovej z Hronca.

   Smutiaca rodina

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 7. februara uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil

Alexander Dubeci.

   S laskou spomina manzelka, synovia s rodinami.

...

   Rodicia, neplacte uz tolko, ze som odisiel. Nechajte ma tisko spat. Radsej pokojny spanok mi prajte a vecnu spomienku na mna zachovajte. Co mi bolo sudene, muselo sa stat. Jedina nadej moju bolest hoji, ze pan Boh nas znovu spoji.
   Dna 7. februara uplynulo pat bolestnych rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy syn a brat

Milan Belko.

   S bolom v srdci spominaju rodicia, bratia s rodinami.

...

   Dna 8. februara si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, svokry, starej a prastarej mamy

Margity Stulrajterovej z Cierneho Balogu – Fajtova.

   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku spolu s nami.
   Deti s rodinami

...

   Odisiel si rychlo, bez rozlucky. Pohasol mily usmev, zmlkli slova. Uz iba v spomienkach sa vracias zas a znova.
   Dna 9. februara uplynie pat smutnych rokov od tragickej smrti nasho draheho syna

Borisa Bohusa zo Zavadky nad Hronom.

   S neutichajucou laskou a zialom spominaju rodicia, brat, priatelka Zuzka, cela rodina a priatelia.
   Kto ste ho mali radi, venujte mu tichu spomienku.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 9. februara uplynie trinast rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Bari z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 13. februara si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Jana Bystrianskeho z Dolnej Lehoty.

   S laskou spomina manzelka, dcera a syn rodinami.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 13. februara uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Vojtech Bukovec z Cierneho Balogu – Janosovky.

   Spomina manzelka, dcera Blanka s rodinou, vnucky Zuzka, Deniska a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Do noveho tyzdna vkrocite plny chute a energie. No mali by ste vnimat viac okolie a akceptovat jeho poziadavky. Vyuzite vasu energiu na sport.

Byk
   Budete prekvapeny z vasich vysledkov. Vsetko sa bude plnit nad vase ocakavania. Mali by ste pozorne zvazovat kazdy vas krok.

Blizenci
   Snazite sa vyhybat povinnostiam, na co vsak mozete doplatit. Moze sa stat, ze ak sa v praci budete malo snazit, doplatite na vase priaznive postavenie.

Rak
   Uspech dosiahnete tak, ze bude z toho prekvapeny, pretoze ste to vobec necakali. Opatrne narabajte s financiami. Vyberte sa s rodinou do hor a relaxujte.

Lev
   Mate vynikajuce obdobie na romantiku. Vyuzite vasu fantaziu a pripravte pre partnera nezabudnutelny vecer. A nebojte sa minut aj vacsiu sumu.

Panna
   Stale vas bude nieco tahat prec z domu, z prace... za zabavou. Nesedte vecer dlho pri pracu na silu a radsej chodte na navstevu alebo do mesta za priatelmi.

Vahy
   Po vikende ste oddychnuty a preto sa s chutou hrniete do kazdej roboty. Okolie vas bude podporovat, a to vam doda este viac sebavedomia.

Skorpion
   Nebudte sebecky a robte viac radosti vasej rodine. Ak mate mensie problemy na pracovisku alebo doma, mali by ste byt viac usilovny.

Strelec
   Ak ste v laske velmi krehky, tento tyzden bude na vase lubostne vztahy vplyvat dost zle. Ak niekoho mate naozaj radi, nepustajte sa s nim do konfliktov.

Kozorozec
   Dajte si od prace pauzu a viac oddychujte. Venujte sa tomu, co vas bavi a robte co, co vas robi veselsim. Vyborne spravite, ak sa rozhodnete pre dovolenku.

Vodnar
   Mate moznost spojit prijemne s uzitocnym. Ak mate pred sebou pracovnu cestu, je viac nez mozne, ze sa dobre zabavite. Aj na pracovnych schodzach budete prekypovat hyperaktivitou.

Ryby
   Vyberte sa do prirody a vsetok ostatny cas prespite, alebo len tak lenoste. Ak niekto bude od vas pozadovat namahavy vykon, vymyslite si nejaku vyhovorku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT