22. AUGUST  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Pod ruskom trinastej augustovej noci na parkovisku na Hradbach v Brezne vycinal autickar. Kradezou osobneho auta znacky BMW 320 D, styroch pneumatik a dvadsiatich skrutiek zena z Lucenca utrpela skodu za 80 tisic korun.

   Predpoludnim 13. augusta na useku trate Brezno - Podbrezova osobny vlak zachytil a usmrtil 23-rocneho muza z Pohronskej Polhory, ktory podla rusnovodica lezal na trati. Spozoroval ho zo vzdialenosti asi 20 m, pouzil vystrazne zvukove znamenie aj rychlobrzdu, ale pre kratku vzdialenost zrazke nedokazal zabranit. Muz bol na mieste mrtvy.

   V areali byvaleho druzstva v Hronci v noci z 13. na 14. augusta sarapatil zlodej. Vosiel do haly a cez otvor na odsavanie do skladu, odkial ukradol sramkovaci stroj a brusku na pasove pily, cim majitelovi zo Sukova sposobil skodu za vyse 60 tisic korun.

   O stvrt na sest popoludni 14. augusta do rodinneho domu 84-rocnej majitelky v Myte pod Dumbierom vosli tri nezname zeny. V tom case bola v dome len jej 48-rocna dcera, od ktorej si jedna zo zien pytala vodu. Vyuzili to ostatne dve, ktore  odomkli dvere do spalne a zo skrine ukradli 22 tisic korun.

 

    Styridsatrocny vodic z Brezna predpoludnim 15. augusta pri Brusne z doposial nezistenych pricin zrazil 39-rocnu chodkynu. Zena sla po pravej strane vozovky v smere do Brezna, ked ju zachytil s nakladnym autom znacky Renault. Pri dopravnej nehode utrpela zranenia, ktorym na mieste podlahla. Pozitie alkoholickych napojov u vodica nezistili. Na vozidle vznikla skoda asi za 20 tisic korun.

   Z parkoviska pred chatou v Jarabej v noci na 16. augusta ktosi zo zaparkovanych traktorov znacky Zetor z motoroveho priestoru odmontoval a ukradol starter. Skodu sposobenu zvolenskej firme vycislili na 26 tisic korun.

   Sedem izolovanych hlinikovych kablov trciacich zo zeme zmizlo z lyziarskeho strediska pod Urbanovym vrchom v Ciernom Balogu - Medvedove. Kradezou, ktora sa stala v noci z 15. na 16. augusta, vznikla bratislavskej spolocnosti skoda asi za 30 tisic korun.

   Popoludni 17. augusta v Ciernom Balogu - Komove na povale rodinneho domu 26-rocneho Pavla nasli osem odstrihnutych zelenych rastlin bez korenov a 46 zivych zelenych rastlin vysokych 30 - 50 cm vo vedrach a crepnikoch. Patnast zivych zelenych metrovych rastlin nasli za hospodarskou budovou. Rastliny boli zaistene a zaslane na expertizne skumanie. Vysetrovatel zacal trestne stihanie za precin nedovolenej vyroby omamnych a psychotropnych latok, jedov a prekurzorov.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. augusta

 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

   Klara Giertlova z Cierneho Balogu, Sebastian Svantner z Brezna, Mario Rusnak z Helpy, Robert Harvan z Cierneho Balogu, Stefan Scuka z Telgartu, Stanislava Pokosova z Brezna, Andrej Ambroz z Brezna, Barbora Pokosova z Brezna, Viktoria Pustajova z Polomky, Dominik a Matej Stajerovci z Polomky, Petra Veghova z Hronca, Kristian Harvan z Brezna, Jakub Balaz z Brusna.

 

  Opustili nas_image

     

  

           Maria Sajgalikova (87) z Gasparova, Maria Betkova (67) z Bacucha, Jozef Lettrich (83) z Podbrezovej, Jiři Herman (58) z Usti nad Labem, Matilda Turcanova (87) z Dubovej, Anna Beraxova (63) z Predajnej, Jan Juhaniak (55) z Brezna, Marek Vanik (23) z Pohronskej Polhory, Anna Valovcanova (42) o Sihly, Anna Kovacikova (72) z Cierneho Balogu, Olga Rosikova (61)  Cierneho Balogu, Jozef Svantner (81) z Cierneho Balogu, Zita Knazikova (64) z Podbrezovej, Anna Turnova (60) z Cierneho Balogu, Jan Kovacik (82) z Cierneho Balogu.

 

150

   V nedelu v useku zeleznicnej trate Brezno - Podbrezova osobny vlak zachytil a usmrtil mladeho muza, ktory pravdepodobne lezal na kolajniciach, pripad je v setreni. Po zrazke dvoch aut v Bacuchu odstranili z vozovky vyteceny olej, pri havarii sa zranila jedna osoba. Dvoma vysokymi tlakmi zlikvidovali poziar v opustenej budove na letisku v Rohoznej. Vo stvrtok ich privolali do Valaskej, kde doslo k zrazke osobneho vozidla Daewoo a cyklistu, ktoreho lekari previezli do nemocnice. Zaevidovali plany poplach, ked im oznamili  dymenie v Ciernom Balogu - Medvedove, islo o spalovanie zvyskov po kalamite, ktore bolo pod kontrolou.

 

155

   Lekari v nedelu prepravili z Krpacova do breznianskej nemocnice mlade dievca, ktore vypadlo z druheho poschodia, nastastie utrpelo len zlomeniny clenkov. Vo stvrtok rano o siestej vo Valaskej osobne auto zrazilo cyklistu, nehoda skoncila bez vaznejsich zraneni. Dovedna absolvovali 37 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 9 k neurologickym prihodam, 8 k urazom, 6 k inym pripadom, 3 k umrtiam este pred prichodom sanitky, 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby vystartovali k trom dopravnym nehodam, po ktorych vznikla velka skoda na autach. Poskytli pomoc vodicovi Skody 120 so zlomenou polosou a vozidlo odtiahli  z Brezna do Valaskej. V Poprade sa  postarali o Nivu, ktoru previezli do bazaru.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili, ze tento tyzden bol vcelku pokojny. Nezaevidovali ziadne patracie akcie ani urazy. Milovnikov vysokohorskej turistiky bolo tiez pomenej.

 

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori spolu s nami odprevadili na poslednej ceste nasu matku

Zuzanu Liptakovu zo Zavadky nad Hronom,

ktora nas opustila vo veku 94 rokov.
   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym a vsetkym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Ladislava Rostara z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina Rostarova

 

Blahozelanie

 

Spomienky

   Hoci ste odisli nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci vas v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.
   Dna 7. jula uplynulo dvadsatjeden rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas otec

Stefan Kliment

   a dna 22. augusta uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustila nasa mama

Emilia Klimentova z Brezna.

   S uctou a laskou spominaju dcery Emilia, Viera, Katarina a Maria s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti Vojtech, za vsetkych nas.
   Dna 6. augusta sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia

Vojtecha Sveca z Jasenia.

   Spomina manzelka a cela rodina Svecova.

...

   Ako ticho zil, tak ticho odisiel. Skromny vo svojom zivote, ale velky v laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme mu davali posledne zbohom.
   Dna 13. augusta sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Lubomira Dunajskeho z Hornej Lehoty.

   S uctou spomina manzelka, syn, dcery s rodinami a ostatna rodina.
   Spominajte s nami.

...

   Dna 17. augusta uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

Anna Simanova z Jasenia.

   S laskou spominaju dcery Valika, Anka a syn Peter s rodinami.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 20. augusta sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Anny Belkovej z Brezna.

   S laskou spominaju dcery Anna, Marta, Iveta s rodinami.

...

   Su ludia, ktori pre nas znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 21. augusta sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia nasho otca

Milana Makusu z Brezna.

   Spomina syn Marek s rodinou, syn Matej s maminou, dcera Lucka s maminou a ostatna rodina.

...

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
   Dna 22. augusta uplynie rok odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, stara a prastara mama

Anna Vetrakova z Lopeja.

   Spomina manzel Frantisek, dcery Maria, Anna, Eva, Lubica, Alena s rodinami, syn Jan a ostatna rodina.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 24. augusta uplynie rok odvtedy, co nas vo veku 62 rokov opustil nas manzel, otec, stary otec

Stefan Kupec z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka, syn, dcera s manzelom, vnucky Evka, Patka a ostatna rodina.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 26. augusta si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a deda

Jana Maruskina z Brezna.

   Spomina manzelka s rodinou.

...

   Cas plynie, ale rana v srdci boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji. Len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat, s uctou a laskou spominat.
   Dna 28. augusta si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jaroslava Danielica z Hornej Lehoty.

   S laskou spominaju manzelka Nada, syn Jarko s manzekou Anickou, dcera Danka, syn Marian, vnucata Jarko a Filipko, rodicia a ostatna rodina.

...

   Stichli kroky zname, niet hlasu, co nas domov volal, niet uz cesty, ktora vedie k mame, len prazdno a ticho, bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas... Pre nas si vsak nezomrela, navzdy budes zit v nasich srdciach.
   Dna 30. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama a sestra

Anna Precuchova z Brezna.

   S uctou a laskou spomina cela smutiaca rodina.
   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

...

   Zaciatkom tohto roka uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Dobrik z Valaskej

   a dna 30. augusta si pripomenieme jeho nedozite osemdesiate narodeniny.
   Venujte mu spolu s nami tichu spomienku.
   Synovia Lubomir a Vladimir s rodinami.

...

   Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.
   Dna 31. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Stefan Pobis z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vela ludi vas bude povazovat za lenivca, preto sa snazte vsetkym dokazat, ze to tak nie je. V kruhu rodiny bude vladnut trochu napata  nalada, pretoze budete ostatnych komandovat. Davajte si pozor, akym tonom ziadate o pomoc.

Byk
   Nezanedbavajte vase osobne potreby a nepodriadujte sa vasim kamaratom. Cez vikend sa vyberte niekam rekreovat a ak budete mat dostatocnu partiu, tak aj na stanovacku ci do hor. Mali by ste sa venovat viacerym aktivitam.

Blizenci
   Niekto od vas moze zamerne vytahovat energiu a vy sa preto budete citit slabsie a slabsie. Ak budete na tom psychicky zle, tak navstivte nejakeho liecitela alebo psychologa.

Rak
   Do prace noste viac oblecenia cervenej farby. Doda vam to viac vnutornej energie. Ak nie ste spokojny s vasou kondiciou, prospeje vam aspon tyzden navstevovat fitnes centrum.

Lev
   Laska vas poriadne potrapi, aspon si tym uvedomite, ake chyby ste robili predtym. Skuste sa nad sebou trochu zamysliet a napravit chyby z minulosti. Vynikajuce by bolo, keby ste zmenili svoj imidz, hoci len zmenou ucesu.

Panna
   Tento tyzden zabudnite na oddych. Ak chcete mat uspech v praci a financiach, musite cely tyzden makat a zadari sa vam. Len nesmiete nic odkladat. Budte na seba prisnejsi!

Vahy
   Ak robite uz dlhsi cas nejaky sport, davajte si pozor na zranenia alebo na bolesti sposobene cvicenim. Ak sa trosku necitite dobre, zajdite radsej k lekarovi, ci na masaz. Ak nesportujete, mali by ste naberat viac vedomosti, cestovat, spoznavat svet…

Skorpion
   Nerozhadzujte peniaze do vzduchu. Naucte sa setrit a minat peniaze na kvalitne a potrebne veci. Pomaly sa uz pripravujte na pracovne tempo, pretoze cas dovoleniek a zabavy sa krati.

Strelec
   Ak mate vazny vztah, moze sa stat, ze vplyvom slnka a dobrej nalady, zatuzite po zakazanom ovoci. Ak to nechcete dlho potom lutovat, tak si radsej davajte pozor, aby ste neurobili zbytocnu a nepotrebnu chybu!!!

Kozorocec
   Nebudte marnivy a neukazujte okoliu vase druhe ja. Snazte sa byt prirodzeny. Ked nemate chut sa pretvarovat, ze pocuvate problemy vasich priatelov, ostante vecer radsej doma a nechodte do vacsej spolocnosti sa nudit.

Vodnar
   Vasu hlavu budu zatazovat rozne poplatky a dlhy. Aj napriek tomu sa snazte si zachovat chladnu hlavu a zbytocne sa nerozculujte, lebo potom spolu s vami bude nervozna aj vasa rodina.

Ryby
   Zmente stereotypny styl zivota za nieco zabavnejsie. Omladte svoj satnik, navstivte nejaky salon krasy, vecer sa vyberte do mesta na terasu porozpravat sa so svojimi kamaratmi a hned sa budete citit lepsie. Popri tom vsak nezabudajte, ze za tieto rozmary vdacite praci, preto nespustajte s pracovneho tempa.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT