12. SEPTEMBER 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

 Volejbalisti vo Valaskej

   Za krasneho slnecneho pocasia v sobotu 9. septembra sa vo Valaskej uskutocnil 1. rocnik volejbaloveho turnaja Memorial Ivana Diena za ucasti styroch zmiesanych druzstiev. Po vyrovnanych zapasoch nakoniec zvitazil kolektiv Lenkovcov pred Kembricovcami, Gasperikovcami a Benovcami. Riaditel turnaja, nestarnuci Jaroslav Kocur zorganizoval sutaz na vysokej urovni, ku ktorej prispel aj vybornym vykonom na ihrisku.

(ms)

Stafetovy beh cez Horehronie

 

   V dnoch od 13. do 17. septembra Institut vzdelavania, umenia a sportu – ITAS Presov organizuje uz 35. rocnik Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti z Banskej Bystrice do prvej oslobodenej obce Kalinov, ako sprievodnu akciu pri prilezitosti 62. vyrocie SNP.

   Horehronim pobezia v stredu 13. septembra v ramci prvej etapy: 14.00 Nemecka -  pietny akt pri pomniku, pripojenie pozdravnej stuhy a miestnych bezcov, 15.00 Predajna – zastavenie pri skole, pripojenie bezcov z Jasenia, 16.00 Lopej – pripojenie bezcov z Dolnej Lehoty, 16.45 Podbrezova – pietny akt, prijatie v obecnom urade, zapis do kroniky, pripojenie bezcov ZP Sport, 17.15 Valaska – pietny akt, pripojenie bezcov Hronec – Osrblie – Valaska, 18.00 Brezno – pietny akt pri pomniku SNP, prijatie v mestskom urade, zdravica ucastnikom SNP, stretnutie s reprezentantmi sportujucej mladeze zakladnych a strednych skol, II. etapa 14. septembra Brezno – Telgart: 7.30 pripojenie pozdravnej stuhy, start vypravy, pripajanie mladych z miestnych skol, 9.30 Bacuch – pietny akt pri pomniku SNP, zdravica clenov SZPB, 11.00 Polomka – zdravica ucastnikom SNP, 12.30 Zavadka – pietny akt, prijatie v obecnom urade, zdravica clenom MO SZPB, 14.00 Helpa – pietny akt, prijatie v obecnom urade, zapis do kroniky, pripojenie miestnych bezcov, 15.00 Pohorela – pietny akt, pripojenie miestnych bezcov, 16.00 Sumiac – pietny akt, prihovory k mladezi a obcanom, zdravica ucastnikom protifasistickeho odboja, 17.00 Telgart – pietny akt, prijatie v obecnom urade, pripojenie miestnych vytrvalostnych bezcov, dobeh II. etapy do obce Vernar.

   V predchadzajucich rocnikoch okres Brezno reprezentovali vytrvalostni bezci: sestry Maruskinove a Jan Harvanka z Polomky, Daniel Belko z Brezna, Radovan Trnka z Valaskej, Marian Skladany a Jozef Salina z Nemeckej, Vladimir Sikla, Milan Lunter, Ivan Citterberg z Telgartu a dalsi.

    Miestne bezecke druzstva zo skol dobehnu do susednej obce. Organizatori predpokladaju, ze v tomto 35. rocniku sa pripoja i dalsi bezci okresu.

(jz)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT