12. AUGUST  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

      Druheho septembra v popoludnajsich hodinach 35-rocny muz oznamil policii nalez municie, ktora sa nachadzala na srotovom poli spolocnosti z Podbrezovej. Privolany pyrotechnik konstatoval, ze ide o delostrelecku strelu z obdobia II. svetovej vojny, ktoru zaistil na zneskodnenie. 

   V rekreacnej oblasti Krpacovo sa od 27. augusta do 1. septembra neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chatky a z jej priestorov ukradol rozne potraviny. Majitelke vznikla skoda asi za 4000 korun.

   Policia patra po zlodejovi, ktory v case od 18. augusta do 4. septembra na Hlavnej ulici v Ciernom Balogu presiel cez plot na pozemok v okoli rodinneho domu, kde odistil pootvorene okno na garazi, vosiel dnu a ukradol  rucnu motorovu kosacku, rucnu priamociaru elektricku pilu a rucnu akumulatorovu vrtacku. Kradezou sposobil skodu za 5500 korun.

   Vysetrovatel zacal trestne stihanie na 47-rocneho muza z Brezna pre precin porusovania domovej slobody a precin nebezpecneho vyhrazania. V dopoludnajsich hodinach 4. septembra v obci Drabsko vosiel do rodinneho domu 22- rocneho muza, kde sa mu vyhrazal zabitim a fyzicky ho napadol.

   Policia hlada pachatela, ktory od 30. augusta do 5. septembra urobil neopravneny vyrub stromov v mieste Nad Srackou v lesnom obvode Kysla, v katastri Bacucha. Pachatel vyrubal 12 kusov dreviny smreka obycajneho a 3 kusy dreviny borovica, cim sposobil skodu za 12 600 korun.

   Neznamy pachatel sa v case od  5. do 6. septembra  vlamal do rekreacnej chaty, odkial ukradol televizor, rychlovarnu kanvicu a rozny alkohol. Svojim konanim sposobil majitelovi skodu za viac ako 6000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. septembra

 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

   Andrej Sarissky z Valkovne, Veronika Sarisska z Valkovne, Martin Bartos z Cierneho Balogu, Eduard Bartos zo Zavadky nad Hronom, Lucia Bobakova z Cierneho Balogu, Nikola Olahova z Hronca, Filip Uvacek z Pohronskej Polhory, Zoja Poliakova z Brezna, Magdalena Krnacova z Dolnej Lehoty, Janka Cerna z Brezna, Nikolas Dejesö z Cierneho Balogu.

 

  Opustili nas_image

     

  

              Maria Katreniakova (94) z Lomu nad Rimavicou, Ernes Kiss (67) z Brezna, Jozef Nuter (78) z Jasenia, Antonia Stulrajterova (90) z Cierneho Balogu, Vladimir Vesel (55) z Podbrezovej, Maria Babiakova (73) z Valaskej, Maria Komiskova (83) z Nemeckej, Marta Rollova (77) z Michalovej, Jozef Svantner (79) z Cierneho Balogu, MUDr. Jan Juracko (65) z Brezna.

 

150

   Hasici v nedelu vysokym tlakom zlikvidovali poziar stareho sena v Brezne - cast Lucky. Na druhy den zlozili zo strechy trafostanice chlapca, ktory si tam isiel po loptu a pri tom si zranil ruku. V stredu vystartovali do Predajnej, kde na hospodarskom dvore horelo seno, postupne ho vyvazali a zalievali vodou.

 

155

   Spolu tridsattri vyjazdov absolovali lekari v uplynulom tyzdni. Z toho bolo sedem k nahlym prihodam srdca a obehu, jeden k dychacim, trikrat startovali k nahlym mozgovym prihodam, dvakrat k urazom, strnastkrat k inym pripadom, dvakrat k nahlym brusnym a dvakrat ku gynekologickym prihodam.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby odtiahli pat vozidiel po dopravnych nehodach vo Valaskej, Brezne, Jaseni, Polomke a Piesku. Havarie sa nastastie obisli bez vaznych zraneni, skody vznikli len na vozidlach. V Ciernom Balogu pomohli vodicovi Skody 120 s odtrhnutou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa v tychto septembrovych dnoch venovali zimnemu tycovaniu hrebena. Pocasie vo vysokohorskom prostredi bolo rozpravkove, no turistov bolo pomenej. Urazy ani patracie akcie nezaevidovali ziadne.

  

Podakovania

 

 

Blahozelanie

 

Spomienky

    Ako nasim drahym rodicom ziarila z oci laska a dobrota, tak nam budu chybat vsetkym do konca zivota. Preto len sviecku horiacu a kyticku na hrob im mozeme dat a na krasne prezite rocky spominat. Hoci uz odisli a niet ich medzi nami, v nasich srdciach zostavaju stale s nami. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam, drahi rodicia, chybate v nom.
   Dna 5. augusta sme si pripomenuli dvanaste vyrocie umrtia

Jana Knizku

   a dna 29. augusta prve vyrocie umrtia

Anny Knizkovej.

   S laskou a uctou spominaju dcery, synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

   Dvaja bratia, dvaja nasi synovia, odisli nahle, necakane, bez slova a bez rozlucky, ale ti, ktori ich milovali, do smrti bud na nich spominat. Zivota kniha zavrela sa, pisana srdcom, krvou zo zil. V pamati nasej ziarit bude spomienka na nich stale ziva.
   Den 28. august 2005 bol v knihe osudu zapisany ako posledny. Ukoncil zivot nasho 36-rocneho syna

Tibora Oravskeho.

   Pred deviatimi rokmi 25. oktobra tragicky zahynul nas 31-rocny synovia Miroslav Oravsky z Myta pod Dumbierom.
   Tieto dni zostanu v srdciach rodicov nezabudnutelne.
   Ti, ktori ste ich poznali, spominajte s chorymi a smutiacimi rodicmi.

...

   Odisla si necakane, ale my ta stale spominame a zijes v nasich srdciach.
   Dna 1. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co si nas opustila

Anna Veverkova, rodena Mikloskova z Michalovej.

   S laskou spomina manzel, syn s rodinou.
   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

...

   Dna 5. septembra sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny

Magdaleny Sreinerovej.

   Smutiaca rodina.

...

   Tazko je bez teba, smutno nam je vsetkym, uz nic nie je take, ako bolo predtym. Len bolest v srdci vryta, je v nasich srdciach skryta.
   Dna 7. septembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Lubomira Luptaka z Brezna.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera s rodinou a ostatni pribuzni.

...

   Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
   Dna 11. septembra uplynul smutny rok odvtedy, co nas opustila nasa mamicka, manzelka, babicky, dcera a sestra

Jozefina Zurova z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzel Lubomir, dcery Lubomira a Iveta s rodinou, mama Maria, sestra Vierka s rodinou a ostatna smutiaca rodina.

...

   Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostavat a budes s nami.
   Dna 13. septembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Stefan Baliak z Gasparova.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, deti a vnucata.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, navzdy ostane v nasich spomienkach.
  Dna 14. septembra si pripomenieme nedozite ste narodeniny stredoskolskeho pedagoga

Ernesta Kanderu.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Syn Stanislav s rodinou.

...

   Po kratkych cestach chodili sme spolu, na dlhu odisiel si sam. Marne ta nase oci hladaju, marne po tvari slzy stekaju. Ticho trpel a s chorobou zapasil. Ubolene vykrvacane srdce prestalo navzdy bit. Smutny je nas dom, ked niet otec teba v nom.
   Dna 14. si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Vetraka z Predajnej.

   S laskou v srdci spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 16. septembra uplynie devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Valeria Poliakova, rodena Baliakova z Bravacova.

   S laskou a uctou spominaju vsetci najblizsi.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, c. tel: 0905 119230

Baran
   Davajte si pozor na pocasie, pretoze v tomto obdobi budete dost nachylny na rozne choroby. Ak podcenite starostlivost o vase telo, v buducnosti budete musiet znasat nasledky.

Byk
   Mali by ste brat vazne, co vam ostatni radia a nespoliehat sa velmi na vas prvy dojem. Nie je vsetko zlato, co sa leskne!

Blizenci
   Venujte sa studiu a budte kreativny. Zapojte svoju fantaziu a uvidite, ze pozdvihnete uroven prace na vasej skole alebo v praci.

Rak
   Budte obozretny a davajte si pozor pri podpisovani zmluv. Viac ako praci sa venujte rodine a vymyslite pre nich spolocny vikend v chate.

Lev
   Ste prepracovany a potrebujete vypnut! Poziadajte o dovolenku a zrekreujte sa. Na pracu zabudnite a uzivajte si babie leto!!!

Panna
   Oslavujte vase sviatky, len nepodlahnite nakupnej horucke. Tento tyzden by ste mali travit s vasimi priatelmi.

Vahy
   Vyuzite posledne luce slniecka a vyberte sa na vylet. Mali by ste sa viac pohybovat v spolocnosti vyznamnejsich ludi, preto berte kazdu ponuku na nejaku akciu!

Skorpion
   Pred vami je mnoho novych veci a niektore vas budu dost rozculovat. Nepodlahnite panike a myslite na pozitivnu stranku zlych veci.

Strelec
   Zabavajte priatelov svojimi historkami a stanete sa oblubencom celeho pracoviska. Ak budete mat kvalitne preferencie, zvysi sa vam aj plat.

Kozorozec
   Mate velky sexappeal a preto pritahujete velku pozornost opacneho pohlavia vsade, kde sa objavite. Vyuzite sancu na zoznamenie sa a ak to bude potrebne, prve kroky spravte vy!

Vodnar
   Bude sa vam darit na pracovnych cestach. Mali by ste sa viac pohybovat a spoznavat novych ludi a nove miesta!

Ryby
   Je dost mozne, ze sa vam ozve niekto, od koho by ste to vobec necakali. Napriklad vasa byvala laska. Budte vsak obozretny, aby ste nerobili take chyby ako predtym!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT