1. februar 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Podvecer 21. januara v rodinnom dome v Myte pod Dumbierom popijali 38-rocny M. J. a 69-rocny E. J. Onedlho sa E. J. vybral na dvor, kde spadol do snehu. Po case ho M. J. nasiel, nepodarilo sa mu vsak zodvihnut ho, a tak muza zahrabal do snehu. Az okolo jedenastej vecer poziadal susedov, aby zavolali zachranku. Ohliadajuci lekar uz len konstatoval smrt podchladenim a nariadil pitvu. Podla informacii z Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne, pitva preukazala, ze E. J. zomrel na otravu alkoholom a teda "to zahrabanie" bolo vykonane uz po jeho smrti.

...

Pravdepodobne pod ruskom 21. januarovej noci vykradli potraviny Horehronskeho spotrebneho druzstva v Bravacove. Zlodej si odtial odniesol alkoholicke napoje, cigarety, drogeriovy tovar, roznu kozmetiku, keramiku a masove vyrobky, cim HSD Brezno sposobil skodu asi za 110 000 korun.

...

V case od 10. do 15. januara sarapatil kmin v rodinnom dome v Pohorelej. Jeho majitela P. D. z Bratislavy obral o lyze Rosignol, dva pary lyziarskych topanok Dachstain, krovinorez Bosch, kavovar, rychlovarnu kanvicu, radiomagnetofon Sony, modry ruksak, lyziarske rukavice a alkoholicke napoje roznych znaciek. Skodu vycislili na bezmala 50 000 korun.

...

Od pol osmej vecer 21. januara do piatej podvecer 25. januara sa neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do Kulturneho domu v Ciernom Balogu. Ukradol elektricku gitaru MST, cim jej majitelovi L. P. z Brezna sposobil skodu za 12 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej skodu za pat stovak.

...

S. K. z Cierneho Balogu 24. januara oznamila kradez bordoveho Citroenu BX 19. Dvadsiateho siesteho januara o 16.45 hodine prislusnici Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne poskodene auto nasli na Podkorenovej.

Na miestnej komunikacii na Ulici SNP v Polomke sa 25. januara o tristvrte na pat popoludni stala mala dopravna nehoda. Vodicka Skody 120 L B. E. z Polomky na zladovatelej neposypanej ceste dostala smyk, ktory nevyrovnala a lavou stranou auta narazila do Skody 105 S, za volantom ktorej sedel M. V. z Polomky. Pri nehode nedoslo k zraneniu, iba k hmotnym skodam na vozidlach (na Skode 105 S za 700 korun a na Skode 120 L za 800 korun). Pozitie alkoholu u vodicov nezistili. Nehodu vyriesili na mieste ulozenim blokovej pokuty.

...

O tristvrte na jednu popoludni 26. januara na Pionierskej ulici v Brezne S. S., vodic osobneho motoroveho vozidla, pri predchadzani pravotocivou zakrutou sa dostatocne a vcas nevyhol protiiducim vozidlam - osobnemu Seatu, ktory viedol M. R. a nakladnemu Iveco, za volantom ktoreho sedel S. S. Pri nehode, kde Iveco zachytil Seat, sa nastastie nikomu nic nestalo.

...

V noci z 26. na 27. januara z penzionu Marina na Razusovej ulici v Brezne neznamy pachatel z dvoch apartmanov ukradol dva farebne televizory Samsung, dva satelitne prijimace, dve cierne radia s budikom, nocne lampy a kuchynsky riad. Skoda sposobena spol. s r. o. Stavo-real Banska Bystrica predstavuje 33 000 korun.

...

Farebny televizor Orava, freza na drevo Bosch, vibracna bruska Bosch, vibracna pilka Bosch, elektricky skrutkovac s akumulatorovou bateriou Bosch, dve kupelnove umyvadla, dve vodovodne baterie, uteraky a osusky - toto vsetko povynasal zlodej z rodinneho domu v Telgarte. Kradezou, ktora sa odohrala od vecera 26. januara do rana nasledujuceho dna, vznikla majitelke L. Z. z Telgartu 43 000-korunova skoda. V pripade, ktory preveruju pohorelski policajti, asistoval sluzobny pes.

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. januara

Podakovania

Dakujem vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa svojou osobnou ucastou a kvetinovymi darmi snazili zmiernit hlboky zial z odchodu mojho manzela

Jozefa Vozara,

ktory nas opustil vo veku nedozitych 74 rokov.

Manzelka Maria

...

Z uprimneho srdca dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori odprevadili 18. januara

Rudolfa Kovacika z Brezna.

Manzelka a ostatna smutiaca rodina

 

Spomienky

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti na hrob mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 23. januara uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Jan Peniak z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodina

...

Neplacte za mnou, ze som odisla, ten pokoj mi prajte, len vo svojich srdciach si spomienku na mna zachovajte.

Dna 26. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy, sestry a svagrinej

Marty Sluchovej z Dolnej Lehoty.

Spominaju synovia Marian, Ivan s manzelkou, vnucata Deniska a Jakubko, svatovci a ostatna rodina.

Dna 27. januara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Emil Zatko z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka, synovia a dcery.

...

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.

Dna 30. januara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, stary otec

Jozef Kupec z Cierneho Balogu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 1. februara uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec a stary otec

Dusan Kantorak z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Spominaju dcery a vnucka Lucia.

...

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 3. februara uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jan Gibala z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinou.

BARAN
Potesi vas mimoriadne ocenenie zo strany sefstva, ale aj tak spomalte svoje prehnane zivotne tempo, potrebujete totiz odpocinok. Ci to bude prelistovanie novin, alebo vydatna prechadzka. Po prijemne prezitom vikende budete mat dobru kondiciu i chut do prace.

BYK
V narocnom programe vam zostane velmi malo casu na osobne zalezitosti a rodinu. Mate pred sebou mile stretnutie, na ktorom vzbudite zaujem svojim nevsednym intelektom. Objavia sa aj zavistlivci, budte vsak trpezlivi, nedajte sa vyprovokovat.

BLIZENCI
Tento tyzden bude sice odpocinkovy, lenze svoje ulohy nemozete len tak nechat bokom. Ked budete vycerpani z pocuvania referatov svojich spolupracovnikov, prijmite pozvanie na posedenie pri vine.

RAK
Zhlboka sa nadychajte a pozerajte sa vylucne a smelo dopredu. Vo zvlastnom tichu, ktore ovladlo vase okolie sledujte pozorne svoj vnutorny hlas. Ten vam nasepkava, ktorym smerom sa mate vydat. Vyhladajte toho, kto caka na vase slova.

LEV
Este mate na mysli uspechy z minuleho tyzdna, je vsak nacase, aby ste sa pripravili na ulohy v nastavajucom obdobi. Urobte nieco, aby ste mali dobru kondiciu. Zivot vas naucil vzdorovat, odolavat, povedat nie. Nove dojmy vas najdu pripraveneho.

PANNA
Na pracovisku sa vedenie rozhodlo vo vas prospech, teda caka vas radostna sprava. Ide o decenenie vasich odbornych schopnosti a respektovanie zmyslu pre systematicnost. Vikend vam ponuka vhodnu prilezitost, aby ste ju prezili len so svojim partnerom.

VAHY
Nieco vam zaskripe pri vybavovani istej uradnej zalezitosti. Zdravie uz mate v poriadku, ani kondicia vam nerobi starosti, mozete sa dat do vybavovaciek. Partner tazko pochopi, preco ste zamysleni. Vysvetlite, ze sa uz sustredujete na nove ulohy.

SKORPION
Pre vase znamenie je priznacne, ze ochotne vybavujete aj komplikovane zalezitosti. Mate radost, ak mozete robit dobru sluzbu. Ale nebudte egoisti, dajte sanci aj inym. Vase kontakty nemusia byt iba lubostne. Neverte za kazdu cenu laske na prvy pohlad.

STRELEC
Tyzden stravite v rodinnej pohode a v pokoji, len jedna jedina vec vam moze sposobit starosti. Mate sa rozhodnut v trapnej pracovnej zalezitosti. Vo zvysenej miere sa drzte rozumu a logiky, aby ste nezapricinili nejaku komplikovanu starost.

KOZOROZEC
Zo zaciatku budete mat taky klamlivy pocit, ze vsetko pojde hladko a bez problemov. Neskor sa vsak objavia komplikacie. Nemozete sa opierat o tien. Cez vikend sa poteste so svojou zbierkou ludovoumeleckych vyrobkov, poutierajte z nej prach.

VODNAR
Naucte sa trpezlivo pocuvat, nedavajte hned najavo, ze plane, neraz hlupe reci neznasate. Majte vsak stale na mysli, ze ani vy ste nepadli z neba, nie ste najmudrejsi. Neuvazujte prilis o tom, ako prezit vikend. Mozete si odpocinut, polezat v posteli.

RYBY
Ked pomyslite na svoje povinnosti, vobec nemate ruzovu naladu. Robi vam starosti navsteva obchodov, ale najma stav vasej penazenky. Popri beznych kuchynskych pracach radi pocuvate rozpravanie svojho lubostneho partnera. Aj obed vtedy lepsie chuti.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT