1. FEBRUAR 2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Z hokejovych stadionov

Jednym z vysledkov minulotyzdnoveho stretnutia zapasov II. ligy muzov je, ze Brezno odohra dalsiu cast sutaze s Kezmarkom formou stvorkolovej sutaze. Prvy zapas sa hra v sobotu 5. februara. o 17. hodine v Brezne s Kezmarkom.

Stredoslovenska divizia muzov

HK MSK VTJ Brezno B - MHK Magnezit Revuca 11:2 (2:1, 1:0, 8:1), goly domacich: Fabry 3, Pavol Daxner 2, Peter Krupcik, Michal Krupcik, Slanina, Matija, Neuzer, Jan Kan.

Zostava domacich doplnena o par hracov "acka" mala spociatku prilezitost hrat proti huzevnatemu superovi, ktory sa nevzdaval ani po dvoch tretinach hry. Kvalita sa vsak skor ci neskor prejavi, a ta v kolektive domacich nastupila v zaverecnej tretine. Potesitelne je, ze i goly z hokejok hracov "becka" by stacili na vitazstvo nad tymto superom. Celok, ktory nastupil v sobotnajsej zostave, tak dosiahol dalsie dvojciferne vitazstvo a potvrdil presvedcenie, ze ti najlepsi z breznianskych hracov maju schopnosti na vyssiu sutaz.

II. liga starsich ziakov

HC Ormet Relax Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 6:2 (0:0, 3:1, 3:1), goly hosti: Sihelsky, Paucik.

Vedomi si sily domaceho celku doplneneho o hracov z dalsich hokejovych klubov, co je u Rimavskej Soboty uz v ziackych kategoriach pravidlom, podali hostia v uvodnej tretine disciplinovany vykon. Odmenou im bolo ciste konto na skore. V dalsej casti sa hra stala tvrdsou, co si odniesli sice lahke, ale bolestive zranenia hosti, uz bez toho znacne oslabenych nepritomnostou chorych hracov. Tentoraz okrem sily hracskej stavebnice domacich stali pri viacerych rozhodnutiach na ich strane aj rozhodcovia.

 

II. liga mladsich ziakov

HC Ormet Relax Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 11:2 (4:1, 4:0, 4:1), goly hosti: Kradlak, Stubniak.

Stale sa lepsiaci mladsi ziaci Brezna narazili v nedelu na tvrdy oriesok. Nedostatky, ktore musia odstranovat su predovsetkym v zakoncovani utocnych akcii, teda v strelbe golov. Pred branku supera totiz prenikali vcelku casto, ale strelba bola nedorazna, malo prekvapiva. Na zlepsenie v tejto vekovej kategorii je este u kazdeho hraca vela predpokladov a moznosti. V samotnom zapase bol definitivnym zlomom v jeho vyvoji polminutovy usek v druhej tretine, ked na konto hosti pribudli tri goly.

Obe ziacke muzstva nastupia v nedelu na posledny domaci majstrovsky zapas sezony proti Ziaru nad Hronom, Brezno B hra v Lucenci.

(jk)

...

 

HK SK Sokol Telgart - HK SK ZSNP Ziar nad Hronom 4:4 (3:2, 0:1, 1:1), goly domacich: Polovka 3, Bodnarik, rozh. Laco, Nosal, Klimko, 80 div.

Obojstranne velmi nervozny zapas, s mnozstvom vylucovani. Hraci zo Ziaru stavali na neprijemnej agresivite, vyvolavani sarvatok, znervoznovali supera, narusovali jeho kombinacnu taktiku, co sa im aj darilo a rozhodcovia trestali. Taktickym cielom oboch muzstiev bolo neprehrat. Domaci hraci udrziavali pocas celeho zapasu naskok jedneho az dvoch golov, konecny vysledok sa im vsak udrzat nepodarilo, a tak remiza je spravodliva, co je aj vysledkom dobrej hry oboch brankarov, ktori muzstvo podrzali v rozhodujucich momentoch.

Mikulas Leitner

Spod vysokej siete

Tak casto prerusovana volejbalova extraliga vstupila do svojej druhej casti, kde medzi prvymi siestimi druzstvami je i Petrochema Dubova. V tejto skupine sa stretnu muzstva kazde s kazdym doma, von, cize v hre je dost zapasov, ktore rozhodnu o nasadeni do play-off. Kto bude majstrom Slovenska, o tom sa rozhodne medzi druzstvami, ktore sa umiestnia na prvych styroch miestach. Body z prvej casti sa zapocitavaju.

Petrochema Dubova nastupila v piatok 28. januara na prve stretnutie v Ziline proti tamojsiemu Stavbaru a zvitazila 1:3 (-24, - 24, 24, -19). Zapas bol vyrovnany, ked v prvom sete Dubova viedla uz 24:20, avsak nepozornou hrou super vyrovnal az na 24:24. Najlepsi bol stvrty set, kde sa Dubova ujala vedenia 10:5, 19:13, aby set a zapas v pohode vyhrala. V stretnuti nastupil prvykrat ako libero Harvanek, ktory sa novej ulohy zhostil na vybornu. Dobry vykon podal Kysela a pridal sa Moiseenko, pokial mal dobru nahravku. V tretom sete vystriedal Grüna Vanik, ktory podal taktiez dobry vykon. Druzstvo Petrochemy hralo dost krcovito a slabou strankou boli bloky. Zostava: Kardos, Moiseenko, Valentik, Vavrek, Kysela, Grün (libero Harvanek), Ostrihon a Vanik.

V sobotu 5. februara odohra Dubova dalsie stretnutie v Bratislave, kde nastupi proti tamojsiemu Interu.

Vladimir Urban

1. Myjava
2. Puchov
3. Zilina
4. Dubova
5. Presov
6. Inter
7. Humenne
8. VKP
9. Zvolen
17 15 2 49:17 32
16 13 3 43:18 29
17 11 6 41:24 28
17 11 6 35:23 28
16 9 7 33:28 25
17 6 11 25:38 23
16 6 10 21:33 22
17 2 15 17:45 19
17 2 15 11:49 17

Zvolen ma dve kontumacne prehry.

 

Memorial doc. L. Horskeho

Mesto Brezno v spolupraci s Hokejovym klubom MSK Brezno usporiadalo v piatok 28. januara stvrty rocnik hokejoveho turnaja zakladnych skol Brezna pod nazvom Memorial doc. L. Horskeho. Na turnaji sa zucastnili vsetky styri zakladne skoly a osemrocne gymnazium. Prebiehal vo dvoch mini skupinach, z ktorych vitazi postupili do finale a druhi zo skupin bojovali o tretie miesto. V zapase o tretie miesto zvitazila Zakladna skola Pionierska 4 nad Zakladnou skolou Pionierska 2 v pomere 2:1. Vo finale zvitazila Zakladna skola Mazornikovo nad osemrocnym gymnaziom 4:0.

Putovnu cenu venovanu synom doc. L. Horskeho Ing. Martinom Horskym odovzdal vitaznej skole prednosta mestskeho uradu Ing. Jan Medved. Putovnu cenu venovanu Dr. Dusanom Faskom pre najlepsieho hraca turnaja ziskal Erik Richter.

Mesto Brezno dakuje za klasicku podporu firme Bellamo, a.s.

(bb)

Uspesni treneri

Za ucasti vyse 130 plavcov sa v Presove v dnoch 29. a 30. januara uskutocnili medzinarodne majstrovstva Masters Slovenska veteranov v plavani. V prijemnej atmosfere sutazili plavci z Rakuska, Madarska, Ciech a zo Slovenska. Na pretekoch sa zucastnili aj treneri ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper. Vo svojej vekovej kategorii obsadil M. Miklovic 2. miesto na 200 m polohove preteky casom 3:13,46 minuty. Na 50 m delfin doplaval na 6. mieste a na 50 m prsia to bolo 7. miesto. Ivan Lalik bol na 50 m delfin na 7. mieste a na 50 m prsia obsadil 6. miesto.

Lubo Dej


Pochody vdaky

 

Mesto Brezno pri prilezitosti 55. vyrocia oslobodenia zorganizovalo v sobotu 29. januara Pochod vdaky Cierny Balog - Brezno po jednej z tras oslobodenia. Na lyziarsko-turistickej akcii sa zucastnili zimni turisti z Brezna a Cierneho Balogu. Zasnezenu prirodu a okolie rodneho mesta a obce obdivovali hlavne clenovia KST OT MSK Brezno a priami ucastnici odboja. Je snad na skodu podobnych podujati, ze mladez v nich nic nevidi. Stretol sa tu totiz napr. vyse osemdesiatrocny Vojtech Reis s ovela mladsimi lyziarmi a turistami. Vdaka vam vsetkym, ktori ste ukazali, ze i ti skor narodeni mozu chciet a mat radost z pohybu a zo zivota.

Mesto Brezno dakuje za klasicku podporu firme Bellamo, a.s.

(bb)

...

Polozenim kytice kvetov pri pamatnikoch v Ciernom Balogu, Tlstom Javore a v Palenicnom si v nedelu 30. januara obcania Cierneho Balogu pripomenuli 55. vyrocie oslobodenia obce. Po prihovore starostky Mgr. Tatiany Stulrajterovej k ucastnikom slavnostneho aktu sa dvadsatsest lyziarov vydalo na pochod z Tlsteho Javora cez Sedmak, Kysuce, Krupku do Palenicneho.

Po celej trase sa borili nielen s prekazkami v hojnosti snehu a snehovych zavejov, ale aj s vrtochmi pocasia, ked luce slnka casto striedalo snezenie a snehove vichrice. Do ciela v Palenicnom dosli vsetci, cim preukazali velku volu prekonat seba sameho. Pri hrobe partizana v Palenicnom sa k ucastnikom pochodu prihovorili prednosta obecneho uradu Peter Kovalcik, Jozef Svantner, predseda OV Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov Jan Zemko a Anton Pobis, ktori pripomenuli hrdinske ciny odboja. V zavere Jozef Svantner poziadal novu generaciu o prevzatie pochodne v boji proti fasizmu, pretoze sa ich generacia pomaly zuzuje a odchadza.

Julius Kliment podakoval ucastnikom za disciplinovanost pri pochode, ktora je v takomto pocasi velmi dolezita a akciu ukoncil so zelanim: "Dovidenia na dalsich podobnych podujatiach."

(jk)

Z hodnotiacej konferencie oblastneho futbaloveho zvazu
Dobre i zle stranky
cinnosti

Jasenie (jk) - V sobotu 29. januara sa v zasadacke futbaloveho klubu Jasenie zisli zastupcovia klubov Oblastneho futbaloveho zvazu Banska Bystrica, aby na svojom rokovani zhodnotili cinnost za uplynule obdobie.

V uvodnom prihovore pozdravil ucastnikov Julius Kliment, podakoval vsetkym za vykonanu pracu a poprial vela uspechov do dalsej v buducom obdobi. Na rokovani privital starostku Jasenia Elenu Kordikovu, ktora zazelala rokovaniu uspesny priebeh a vyzdvihla dobru spolupracu obecneho uradu s futbalovym klubom.

Predseda ObFZ Vladimir Lehotan zhodnotil cinnost vykonneho vyboru, vyzdvihol dobre i zle stranky v praci. Za velmi dobre oznacil priatelske futbalove zapasy medzi ObFZ Banska Bystrica a Dolnym Kubinom v Ciernom Balogu, vyberom ObFZ s vitazom I. triedy v Ponikach a vyhlasenie jedenastky roka a najlepsieho futbalistu roka 1999 v Ciernom Balogu. Za negativne javy oznacil niektore nepristojnosti v zapasoch a hlavne dve inzultacie rozhodcov. Jan Hrcka hovoril o mladeznickom fuftbale a Jan Sutka zhodnotil jesennu cast muzstiev seniorov.

V diskusii Bruno Motycka oboznamil o pripravovanej reorganizacii mladeznickeho futbalu. Delegati zivo hovorili o problemoch v mladeznickom futbale, kde okrem financii nastava nedostatok hracov, najma dorastu v kluboch z Horehronia.

Novozvoleny predseda komisie rozhodcov Pavol Turna hovoril o nedostatku rozhodcov, o ich absencii na futbalovych zapasoch a v niektorych pripadoch aj o slabsej odbornosti. Navrhol dalsie skolenia a seminare na zlepsenie tohto stavu.

V zavere predseda ObFZ Jan Lehotan podakoval za plodnu diskusiu a delegatom za ucast na rokovani a skonstatoval, ze funkcionarom klubov ci vykonnych vyborov situacia vo futbale nie je lahostajna.

(jk)

Sipkarska liga

V utorok ako vzdy sa hrala v Dart clube sutaz Split Score, v ktorej vyhral Igor Vajcik pred Rasimom Cuparom a tretia skoncila Iveta Mozerova. Vo stvrtok sa hrala liga dvojic, kde sa najviac darilo Rasimovi Cuparovi - Petrovi Pocklanovi, ktori vo finale porazili Evu Sitarcikovu - Mira Muchu, treti skoncili Palo Melicher - Jozef Tschampa.

V piatok sa hrala liga muzov, v ktorej zvitazil Dusan Dordik, druhy bol Dusan Rusnak a na tretom mieste sa umiestnil Peter Pocklan. V sobotu sa v Dart clube hral Master - stredne Slovensko. V hlavnej discipline medzi muzmi sa vo finale stretli Milan Dudas a Milan Kapusta, ktory sa tesil z vitazstva, na tretom mieste skoncil Milan Majer. Medzi zenami bola tentoraz prva Iveta Mozerova, na druhom mieste sa umiestnila Eva Kovacova a na tretom Martina Troligova.

Juniori znovu dokazali svoju spickovu formu a ich boje boli lahodkou. Napokon zvitazil Martin Skantar pred Marcelom Dolinskym a Matejom Putnokom. V nedelu si juniori zahrali svoje open sutaze. Medzi mladsimi vyhral Jarko Pancik pred Jakubom Stugnerom, treti skoncil Matus Juhaniak. V kategorii starsich juniorov vyhral Milan Majer, druhy skoncil Milos Nagy a treti Marcel Dolinsky. V stredoskolskej lige si vitazstvo vybojoval Peter Kvietok, z druheho miesta sa tesil Miro Kliman a z tretieho Marek Amrich.

Tento tyzden sa hraju turnaje podla harmonogramu.

(lh)

 

Zimny prechod Brezno - Bystra

V sobotu 5. februara sa pri prilezitosti 55. vyrocia oslobodenia Brezna uskutocni v poradi uz 29. rocnik zimneho prechodu Brezno - Bystrianska jaskyna. Organizator akcie odbor turistiky Klubu slovenskych turistov MSK Brezno zaujemcov caka o pol deviatej rano na breznianskom namesti, odkial sa vydaju na trasu v smere Brezno - Dubravka - Skalka - Diel - Bystra. K pamatnej tabuli polozia kyticku ako spomienku na partizanov a obcanov, ktori sa tu skryvali pocas vojny.

h0005j.jpg (70266 bytes)

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT