31. JUL  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Od 20. do 21. jula sarapatili zlodeji na Ulici SLN v Brezne. Jeden neznamy pachatel sa vlamal do osobneho vozidla Skoda Fabia, odkial ukradol autoradio znacky Panasonic, cim majitelovi A. M. z Brezna sposobil skodu za 9000 korun. Druhy si z osobneho vozidla Mercedes odniesol autoradio znacky Kenwood, CD nosice a nabijacku znacky Ericcson. Majitelovi I. F. z Brezna vznikla skoda za 20 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Rozne naradie z garaze novostavby v Hronci ukradol neznamy pachatel od 21. do 22. jula, cim majitelovi P. S. z Hronca sposobil skodu za 65 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Sochu klaciacej zeny, ktora je umiestnena v objekte pamatnika obetiam fasizmu v Nemeckej poskodil neznamy pachatel od 20. do 24. jula. Horehronskemu muzeu v Brezne vznikla skoda za 65 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom dvadsiatej piatej julovej noci sarapatil zlodej v doline Mlynna v Myte pod Dumbierom. Z odstaveneho motoroveho vozidla ukradol zadnu pneumatiku, dve pneumatiky z pravej strany auta, z kufra rezervnu pneumatiku a dve autoradia. Majitelke z Banskej Bystrice sposobil skodu za 29 700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Nemile prekvapenie cakalo majitela rekreacnej chaty v Krpacaove, ked sem prisiel 25. jula. Nezelani navstevnici si z nej odniesli penazenku s financnou hotovostou, dva CD prehravace, mobilny telefon, dva fotoaparaty, vreckovu kalkulacku, filmy, CD disky a diapozitivne filmy, cim za sebou nechal skodu za 70 500 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od 26. do 27. jula sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva Peklo v Polomke, kde vylomil vyherny hraci automat, ukradol z neho mince za 10 000 korun, a tym sposobil skodu firme Barbot, s.r.o., Brezno. Poskodenim signalizacneho zariadenia majitelke B. E. vznikla skoda za 12 000 korun a poskodenim dveri a zamkov Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne za 1000 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

....

Penazenku s hotovostou 1700 korun, doklady od vozidla, obciansky preukaz, vodicsky preukaz a rozne osobne veci - toto vsetko zmizlo z osobneho motoroveho vozidla Skoda 120, ktore sa nachadzalo v doline Kamenista v Hronci. Kradezou, ktora sa stala 29. jula predpoludnim, sposobil zlodej poskodenemu majitelovi B. I. 4000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V popoludnajsich hodinach zlodej odcudzil z rekreacnej chaty v Krpacove videokameru znacky Sony s prislusenstvom. Majitela Nemecka obral touto kradezou o 43 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. jula

Prvy krat v tomto tyzdni vystartovali v sobotu 21. jula na Ulicu CSA, odkial policia hlasila prasknute potrubie. V ten isty den na hlavnej ceste medzi Ciernym Balogom a Lomom nad Rimavicou
odstranili spadnuty strom, ktory branil v prejazde. Vo vecernych hodinach bol hlaseny poziar v Dubovej na poli. Po prijazde zistili, ze bola zapalena kopa sena. Ohen zlikvidovali lasetovym prudom.V nedelu 22. jula v Lopeji na mieste zbernych surovin doslo k neohlasenemu paleniu. Bolo zistene, ze ide o kontrolovane palenie ale neobislo sa bez financneho postihu.
Vystartovali aj k dvom dopravnym nehodam, kde pomohli pri obrateni vozidiel a vycisteni olejovych skvrn. V pondelok 23. jula ich v praci vyrusil falosny poplach. Posledny krat v tomto tyzdni poskytli pomoc majitelovi Avie, ktory sa s vozidlom prevratil v Certovici.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK v tomto tyzdni odtiahli styri vozidla. Aviu z Brusna do Lopeja, S Feliciu z Dubovej do Brezna s poskodenou elektronikou. Z Piesku do Hronca odtiahli Wartburg s pokazenym tesnenim pod hlavou a z Krpacova do Lopeja S 105 s odtrhnutym prednym ramenom. Technicku pomoc poskytli v troch pripadoch. Pri oprave palivovej sustavy na Avii, v Nemeckej pri oprave dobijania S Felicia a oprave startera S Felicie v Lopeji.

 

155.jpg (4763 bytes) Rychla zachranna sluzba poskytla pomoc 33-krat. Z toho 9-krat pri nahlych pripadoch srdca a obehu, 7-krat pri nahlych mozgovych pripadoch, 2-krat nahle prihody brucha, 3-krat pri urazoch, 9-krat pri inych pripadoch a v troch pripadoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Prazdninove obdobie je zatial pokojne, lekari nezaznamenali vaznejsie urazy. Nepriaznive pocasie negativne vplyvalo na ludi so slabim srdieckom, o com svedci aj pocet osetrenych pacientov.

 
hs.jpg (5636 bytes)

 

Uplynuly "uplakany" tyzden bol nasledkom toho, ze turisticke chodniky zivaju prazdnotou. Clenovia Horskej sluzby robia prerezavku spadnutych stromov a pokracuju v znackovani turisickych chodnikov. Ostava len dufat, ze sa pocasie umudri a luce slniecka prilakaju viac navstevnikov.

 

 
Uzreli svetlo sveta image


Ema Pobisova z Brezna, Vanesa Lakatosova z Hornej Lehoty, Vladimir Ivan z Velkeho Krtisa, Vanesa Sarisska z Valkovne, Ivan Bartos z Cierneho Balogu, Karim Brozman z Brezna, Valerio Krizian z Brezna, Nina Pobisova z Brezna, Andrej Nepsinsky z Michalovej, Dominika Brusznyicka z Valaskej, Matej Hiadlovsky z Brezna, Dominik Butora z Brezna, Martin Smolen z Brezna, Matej Tchampa z Brezna

 

 
Opustili nas_image



Jan Gazda (71) z Brezna, Jozef Medved (87) z Cierneho Balogu, Maria Nuterova (78) z Jasenia, Ondrej Majer (70) z Valaskej, Ing. Cyril Miklos (60) z Brezna, Pavol Kupcok (68) z Benusa, Maria Puobisova (89) z Brezna, Pavla Kupcova (94) z Hronca, Jolana Podhradska (91) z Berzna, Ludovit Giertli (76) z Cierneho Balogu, Ladislav Cellar (46) z Brezna, Anton Medved (81) z Cierneho Balogu, Anna Kokavcova (90) z Michalovej

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori prisli dna 25. jula odprevadit na poslednej ceste nasho draheho otca a stareho otca

Jozefa Medveda z Cierneho Balogu.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 29. jula uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Dusan Flaska z Podbrezovej.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Odisiel si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 30. jula uplynulo sest rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Pavol Giertl z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia Pavol, Peter a dcera Zuzana s rodinami a ostatna rodina.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

Dna 30. jula sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho

MUDr. Petra Mistrika z Predajnej.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

Cas plynie, ale zial v nasich srdciach zostava...

Dna 30. jula uplynul rok odvtedy, co nas vo veku nedozitych sestdesiatsedem rokov navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jan Kovacik z Brezna.

Za spomienku a modlitby dakuje manzelka, deti a vnucata.

...

Na vecny odpocinok odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Zhasli tvoje oci, ktore nam boli take drahe, dotlklo srdce, ktore sme mali tak radi. Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasy neba, kamkolvek oci pohliadnu, vsade hladaju len teba. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je bez teba otec v nom.

Dna 30. jula sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Augustina Tokara z Michalovej.

S laskou a uctou spomina dcera Vierka s Vladom a vnucky Ingrid a Tatiana.

...

Nebolo mi dopriate s vami viac byt, nebolo lieku, aby som mohla dalej zit. Neplacte a nechajte ma v tichosti spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 3. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa dcera

Maria Kovalcikova

S laskou spominaju syn, nevesta, vnucik, mama s dcerami a svagor.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 3. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syn

Jan Kunak

Kto ste ho poznali, venujte mu kratku modlitbu.


Baran

Ste zastancom i obetou extremov, pre vas je vsetko len cierno-biele. Ak chcete najst rovnovahu medzi svojim vnutrom a vonkajsim svetom, hladajte prechodne farby a odtiene.

Byk

Zucastnite sa na intimnom priatelskom stretnuti, ktore sa osvedci pozitivne aj z hladiska pestovania existujucich a vytvarania novych kontaktov. Zostante vsak striedmi.

Blizenci

Aj ked vase slovo ma istu vahu, najviac dosiahnete usmevom. Ak by ste na tuto radu zabudli, narazite na nepochopenie, ba dokonca aj na tvrdy odpor. Potrebuje to?

Rak

Nebudte prilis zdrzanlivi, dnes vam skromnost moze len uskodit. Niektore zelania sa vam splnia i bez vasho pricinenia. Podmienkou je nezlomna viera vo vlastne sily.

Lev

Najma v koncatinach pocitujete miernu unavu. Mohli by ste sa vyhovarat na atmosfericke vplyvy, na kozmicke posobenie. Lenze dobre viete, ze ste vycerpani z lasky.

Panna

Vasa citova labilnost a naladovost pripomina rozmary apriloveho pocasia. Nemali by ste negativne ovplyvnovat atmosferu na pracovisku, radsej chodte na prechadzku.

Vahy

Budte opatrnejsi pri osobnych stykoch a rokovaniach s politikmi, pravnikmi a clenmi roznych organizacii. Davajte pozor, aby ste nemuseli bojovat na dvoch frontoch.

Skorpion

Chceli by ste kazdemu vyhoviet podla ich zelania, ale coskoro sa dostanete do rozporu. Totiz kazdy si zela nieco ine. Su to neraz protichodne zaujmy a predstavy.

Strelec

Obloha nad vami je jasna a cista a na vasej tvari sa objavi usmev stastia. Mozete dostat vyznamny okaz, pripadne postovu zasielku spojenu s peknou sumou.

Kozorozec

Mate pred sebou vazne rozhodnutie a vase okolie caka na vase stanovisko. Uvedomte si, je to takto lepsie, nez keby sa malo nieco povedat s konecnou platnostou bez vas.

Vodnar

Trapi vas cely rad nezodpovedanych, neraz aj zahadnych otazok. Nie je nikde urcene, ze vsetko musite prezivat a riesit sam. Aj ked mate radcov, niektore ostanu otvorene.

Ryby

Kladne a zaporne kozmobiologicke vplyvy o vasom zivote budu vyvazene. Je to pre vas typ vyhoda, lebo nebudete sa musiet vynarat, ale ani ponarat sa do hlbin.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT