7. AUGUST  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci 26. jula od pol jednej do piatej rano sarapatil ktosi v objekte pohostinstva Palma na Namesti 1. maja vo Valaskej. Z terasy budovy nezistenym sposobom odomkol zamok vchodovych dveri a potom kradol. Z pohostinstva si odniesol kavovar, rozne cigarety a alkoholicke napoje, cukrovinky a zuvacky, cim majitelovi M. S. z Valaskej sposobil skodu bezmala za 78 400 korun. Vylomil aj vyherny hraci automat a ukradol z neho peniaze, cim firme Barbot, s. r. o., Brezno vznikla skoda za 8936 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od 30. jula po predchadzajucej hadke s manzelom je nezvestna 45-rocna K. F. z Brezna. Je predpoklad, ze sa utopila v Hrone, pretoze ju tam naposledy o jedenastej vecer videla jej dcera. Na opornom mure nasli len kluce od bytu. V noci pred pol druhou dispecer dopravy Zeleziarni Podbrezova, a. s., oznamil, ze posunovaci v objekte zavodu v rieke videli ludske telo unasane prudom. Napriek patracim akciam prislusnikov poziarnych utvarov z Brezna a Banskej Bystrice i vrtulnika ministerstva vnutra telo nezvestnej nenasli. Preveruje OKP OR PZ Brezno.

...

Niekedy od 30. do 31. jula v katastri Pohronskej Polhory na mieste zvanom Polhorsky Brest - Jamina neznamy pachatel ukradol 14,05 metra kubickeho 5 - 6-metrovej gulatiny. Skodu sposobenu Odstepnemu lesnemu zavodu Cierny Balog vycislili na 31 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut pred stvrtou popoludni 31. jula sa na ceste prvej triedy v Podbrezovej stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. M. M. z Dolnej Lehoty za volantom Skody Felicie z nezistenych pricin vysiel s vozidlom vpravo cez odvodnovaci kanal do svahu, odkial sa auto prevratilo spat na vozovku a zastavilo sa na streche. Vodic na mieste zomrel, jeho manzelka utrpela lahke zranenia. Na aute vznikla skoda za 30 000 korun. Eviduje a preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Na Stanicnej ulici v Pohronskej Polhore z objektu espressa Zuzana 1. augusta ukradli horsky bicykel Norfolk Medison, ktory tam odlozil jeho mahjitel R. J. Zlodej mu touto kradezou sposobil ujmu za 16 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Dva pary sportovej obuvi Adidas, minisystem Sony, radio a farebny televizor Daewoo - takyto lup za 27 780 korun si 1. augusta odnasal zlodej z rekreacnej chaty v Krpacove. Okrem toho na zariadeni chaty patriacej J. M. nechal skodu za tisic korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Kvalitar zelezneho srotu v Zeleziarnach Podbrezova a. s. 1. augusta o jednej popoludni oznamil nalez municie v dovezenom zeleznom srote. Privolany pyrotechnik zistil, ze ide o cvicnu municiu (styri 50-kilogramove letecke bomby s oznacenim a protitankova mina), ktore su pozostatkami vycviku sovietskych vojsk na nasom uzemi. Municiu pochadzajucu z druhej svetovej vojny nasli 2. augusta vo Vajskovskom potoku v katastri Podbrezovej. Nalez prevzal pyrotechnik na likvidaciu.

...

O druhej popoludni 1. augusta sa na ceste druhej triedy na Ulici Osloboditelov v Brezne stala dopravna nehoda. Zapricinil ju vodic Skody Felicia K. S. zo Zavadky, ktory pri jazde po ceste v smere Cierny Balog - Brezno predbiehal na mieste, kde je to vodorovnym dopravnym znacenim zakazane, pricom celne zrazil cyklistu B. J. z Valaskej. Odreniny na nohach a vyklbene lave rameno cyklistu si vyziadaju viac ako tyzdnove liecenie. Vodicovi Felicie, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz. Eviduje a preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

O pol osmej rano 1. augusta S. D. z Dolnej Lehoty oznamila policii, ze od 27. jula je nezvestny jej 47-rocny manzel D. J. Muz pri svojom odchode z miesta bydliska uviedol, ze ide do Brezna navstivit kamarata. Jeho mrtvolu nasli 2. augusta v rieke Hron v blizkosti zeleznicnej stanice v Predajnej. Privolany lekar konstatoval smrt nasledkom utopenia bez zavinenia inej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pod ruskom druhej augustovej noci sa cinili zlodeji pneumatik. Na Skolskej ulici v Brezne z Opelu Astra zmizli styri pnematiky Continental, cim firme z Brezna vznikla skoda za 35 000 korun. Majitelka z Bratislavy utrpela 10 500-korunovu skodu, ktorej okrem troch kolies s pneumatikami Matador zlodej ukradol stierac a vozidlo zaparkovane pred rodinnym domom v Drabsku poskodil poskriabanim. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 27. jula do 3. augusta

V posledny julovy piatok pomocou rucneho hasiaceho pristroja zlikvidovali poziar v ubytovni na Razusovej 7 v Brezne. Na druhy den vysokym tlakom uhasili horiacu povalovu cast rodinneho domu a regulovali premavku po dopravnej nehode v Ciernom Balogu, pri ktorej osobne vozidlo Skoda 120 zrazilo dieta. V pondelok 29. jula v Bravacove odpojili bateriu z havarovanej Lady 1500, odstranili spadnuty strom na ceste vo Vydrove a po dva dni pomahali pri hladani nezvestnej zeny z Brezna, ktore skoncilo neuspesne. V utorok 31. jula sa v Podbrezovej stala dopravna nehoda, pri ktorej vodic Skody 120 na mieste podlahol zraneniam, jeho spolujazdkynu sa nastastie podarilo zachranit. V prvy augustovy stvrtok ich policia poziadala o pomoc pri vytiahnuti mrtveho muza z rieky Hron v Predajnej, ktory bol zakliesneny v konaroch a korenoch stromu.


154.jpg (4764 bytes) "Vyjazdovka" NAMK odtiahla styri vozidla. Z Benusa do Sumiaca Skodu 100 s odtrhnutou prednou napravou, z Myta do Lopeja Favorit s poskodenym tesnenim pod hlavou, z Myta do Brezna Skodu 105 so zadretym motorom a po dopravnej nehode Skodu 100. Opravili dobijanie vo Volkswagene Passat, nastavili motor v Skode 120 a vymenili riadiacu skrinku v Lade 1300.

 

155.jpg (4763 bytes) Sobota 28. jula nebola stastnym dnom pre prazdninujuce osemrocne dievcatko, ktore vo vecernych hodinach asi okolo pol deviatej zrazilo osobne auto v Ciernom Balogu. So zraneniami hlavy ju previezli do breznianskej nemocnice. Na druhy den lekari osetrili dve zranene osoby po dopravnej nehode v Bravacove a v posledny julovy utorok vystartovali do Podbrezovej. Vodic Skody 120 pravdepodobne pocas jazdy dostal infarkt a so svojou spolujazdkynou havaroval. Muza sa ani napriek ozivovacim metodam nepodarilo zachranit. Dovedna zaznamenali 37 vyjazdov, z toho10 nahlych prihod srdca a obehu, po 8 mozgovych prihod a urazov, 6 inych pripadov, 3 umrtia pred prichodom sanitky, plucnu prihodu a jeden prevoz do Banskej Bystrice.

 
hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej sluzby sa venuju udrzbarskym pracam a preventivnym obhliadkam okolia. Extremne teploty prilakali do hor vela turistov, ktori sa zdrziavaju na Chopku, Dumbieri, Trangoske, v Mlynnej doline a "horuce" tela si chodia osviezit na kupalisko na Taloch. V tychto dnoch nezaznamenali ziadny uraz.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Michal Oravkin z Banskej Bystrice, Dominik Trnka z Brezna, Stefan Musuka z Cierneho Balogu, Michaela Kuzmova z Hronca, Veronika Kovacikova z Hrinovej

 
Opustili nas_image

 

Jozef Eremias (71) z Podbrezovej, Maria Rafajova (74) z Brezna, Ivan Miskar (63) z Osrblia, Koloman Pokos (59) z Valkovne, Miroslav Mistrik (62) z Dolnej Lehoty, Stefan Halaj (62) z Cierneho Balogu, MUDr. Kornel Kanik (49) z Brezna, Jozef Komar (60) z Cierneho Balogu, Ludovit Brziak (86) z Michalovej, Stefan Komar (86) z Cierneho Balogu, Paulina Libicova (76) z Valaskej, Etela Buckova (84) z Jasenia, Barbora Babicova (76) z Banskej Bystrice

 

 

Spomienky

Kratka bola radost nasa, kratky bol i zivot tvoj. Odisiel si z tohto sveta a nam zostal velky bol. Odisiel si ticho, bez rozlucky od nas vsetkych, ktori sme ta milovali.

Dna 6. augusta uplynuli styri roky od tragickej smrti nasho milovaneho syna, brata, svagra a uja

Bohuslava Libica z Valaskej.

S laskou a bolestou v srdci spomina mama, sestry a brat s rodinami.

...

Cas plynie, ale zial v nasich srdciach zostava...

Dna 8. augusta si pripomenieme pat rokov od umrtia

Jozefa Figuru.

S laskou spominaju manzelka, syn s nevestou, dcery, zatovia a vnucata.

...

Dna 8. augusta si pripominame sieste vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Krusinskeho z Brezna.

Spomina manzelka, dcery s rodinami a syn s rodinou. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Pato, srdce tvojej matky bdie nad tvojim spankom, s bolestou spomina a nezabuda.

Dna 8. augusta si pripominame rok odvtedy, co nas vo veku nedozitych styridsatdva rokov navzdy opustil nas drahy otec, manzel, syn, brat, vnuk, svagor, ujo, priatel, zat, synovec, bratranec

Pavel Tomka z Valaskej.

Kto ste ho poznali, venujte mu spomienku. Smutiaca rodina nezabuda.

...

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj, spi mi sladko dcera draha, kym ta vzbudi anjel tvoj.

Dna 10. augusta uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila

Janka Auxtova, rod. Medvedova z Cierneho Balogu - Kramu.

Spominaju rodicia bratia a ostatna rodina.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa prisli dna 24. jula rozlucit s nasou drahou mamou, starou a prastarou mamou

Paulou Kupcovou, rod. Medvedovou z Brezna.

Dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina


Baran

Momentalne vasu mysel zamestnavaju len nove uvahy a aktivity. Hladajte vychodisko z terajsej situacie, ako aj odpoved na neobycajny navrh, ktory ste dostali.

Byk

Keby bolo iba dusno vo vasom zivotnom prostredi, dalo by sa to zniest. Citite aj neprijemne pachy, ktore vyvolavaju u vas depresiu. Hladajte si lepsie ovzdusie.

Blizenci

Stratili ste svoju priznacnu psychicku stabilitu, kazda malickost vas dokaze vykolajit. Bezpecne sa budete citit len pri posedeni s partnerom v tichej kaviarnicke.

Rak

Jupiter vam nepraje a jeho posobenie sa odrazi negativne vo vasich vztahoch a najma v zamestnani. Cim menej veci pokazite, tym viac sa upevni vasa viera.

Lev

Viete byt velkorysi pri planovani uloh a pri ich realizacii. Dokazete aj uprednostnit partnerov. Ale velkorysi nebudte bezhlavo, lebo sa vzdate svojho stastia.

Panna

Mate zo vsetkeho radost, aj z prijemnej navstevy, aj z dobrej informacie, ba aj z noveho obleku i zo slov uznania. Reagujte uplatnovanim svojho sarmu a dovtipu.

Vahy

Mate moznost dosiahnut totalne vitazstvo, ale takisto mozete aj vsetko prehrat. Zalezi na vasom rozhodnuti. Ponuka, ktoru dostanete, je lakava, ale nie je bez rizika.

Skorpion

Vasa penazenka i rodinna pokladna pomaly ziva prazdnotou. Je nacase, aby ste uvazovali o zabezpeceni dalsich vedlajsich prijmov - bez rizika.

Strelec

Postavenie Venuse vo vztahu k vasmu znameniu sposobi, ze viacere zo svojich cinov a zazitkov budete povazovat za neuspesne, hoci ini budu mat prave opacny nazor.

Kozorozec

Pouvazujte o tom, co mate uz splnene a ake ulohy ste zatial nerealizovali. Pred dovolenkou by ste mali mat cisty stol, ale aj prazdne zasuvky. Ide o ciste svedomie.

Vodnar

Nedavajte nic na sladke reci svojho okolia, neverte prazdnym slubom, spolahnite sa vylucne na seba. To ale neznamena, ze nemate nikomu doverovat. Vsetko si overujte.

Ryby

Ovplyvate aktivitou a tvorivymi napadmi. Aj ked viacere nezrealizujete, budete patrit medzi uspesnych ludi vo svojom okoli a vacsina vahavcov vam bude zavidiet.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT